Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5969 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי - C5 מנוע 2000 שנת 2002 עם 220K ק"מ - בחודשים האחרונים אני שם לב שהמנוע אוכל שמן כ 2 ליטר ל3000 ק"מ

אני משתמש בשמן 5W30 של מוטורקרפט (פורד) מחליף כל 10000 ק"מ עם פילטר (ב 30000 ק"מ האחרונים) , לפני כן החלפתי שמן ע"פ המוסך המרכזי כל 30000 ק"מ

בזמן האחרון המנוע מרעיש יותר בבוקר כשהוא קר (נשמע כמו דיזל עד שהוא מתחמם)

אין נזילות שמן כלל ואין שמן במים או מים בשמן.

לא רואה עשן לבן/שחור/כחול מהאגזוז

האוטו סוחב נהדר ללא ירידת כח, נוסע כל יום 80 ק"מ מיתר-ערד-מיתר (בשלוש השנים האחרונות)

בנוסף יש רעש גרגור מהפולי של המנוע (נאמר לי במרכזי)

מה לעשות?

-לפתוח ראש? גומיות לשסתומים? אולי רינגים? - לא רוצה לגעת!

להשתמש בשמן אחר? המליצו לי על 5W40 למנועים אלה, פלאש?, תוסף לשמן (מעבה)?

אולי השמן נשרף יחד עם הדלק ומעשיר אותו ולכן המנוע מגיב יפה כל הזמן?

אשמח לשמוע הצעות ותגובות מאנשים שעברו מצב כזה.

קיה סיד SW (ליסינג) וניסן נוט של האשה,

פיאט 127 903cc , 1979 (נמכרה...)

מחפש אספנות - איטלקית חמה - אלפא/לנצ'יה , או DS23/21

פורסם

2 ליטר ל 3000 ק"מ זה משהו אפשר עדיין לחיות איתו ברכב הזה כל עוד המצב לא מחמיר.

אצלי יש צריכה דומה הרבה זמן והמצב סטטי.

מה שכן, עברתי מזמן לשמן חצי סינטטי 10-40 פשוט וזול ואני מחליף אותו כל 10K

צריכת השמן פחתה מעט במעבר לשמן הזול.

אני למעשה קונה כל 10k שני ג'ריקנים של 5 ליטר. אחד אני שם בעת ההחלפה ומהשני אני מוסיף כל 3000 ק"מ בערך כאשר המדיד יורד מהמקסימום למינימום וכך אני עובר את 10K עד להחלפה הבאה.

גם אצלי לרכב יש סחיבה טובה בעליות ואין לי בעיה להאיץ כמו קטר בעליות בירושלים גם אם כל המשפחה ברכב.

אכילת שמן יכולה לשפר קומפרסיה וביצועים אולם לא בעליות, מניסיוני עם רכבים אחרים שאכלו שמן כתוצאה מבלאי בצילינדרים/רינגים/בוכנות במישור ועליות מתונות הם האיצו מעולה כי המנוע היה חופשי לחלוטין כתוצאה מהבלאי ושיפור הקומפרסיה של השמן אולם בעליות רציניות הם נישברו ולא סחבו.

אני מניח שיש בלאי מסוים ברינגים או בגומיות השסתומים שגורם לאכילת השמן אבל כל עוד הסחיבה בעליות טובה וצריכת הדלק סבירה לא הייתי נוגע במנוע שנסע כל כך הרבה כי הנזק בכיס ובעיות שיכולות לצוץ אחר כך מעבודה לא מקצועית עלול להיות גדול מהתועלת . בנסיבות שאתה מתאר המלצתי היא שכל עוד הרכב נוסע טוב ואתה מוסיף 2 ליטר כל 3000 ק"מ והמצב לא מחמיר תשלים עם זה, לחלופין זו כעת נקודת זמן סבירה למכור את הרכב כאשר המנוע עוד במצב נסיעה סביר וניתן לקבל עליו מחיר הגיוני.

לגבי הרעש בבוקר והפולי, האבחון הוא פשוט. קח חתיכה של צינור גומי (צינור גינה או כל צינור גומי אחר) שים קצה אחד באוזן ועם הקצה השני תטייל באזור הרעש. (כמו סטטוסקופ של רופא) בדרך זו תוכל לאתר את מוקדי הרעשים בצורה מדויקת.

כאשר תאתר אותם תדווח במדויק מהיכן בא הרעש וננסה לעזור לך.

פורסם

עברתי בעבר מ 10W40 ל 5W30 והסחיבה השתפרה כמוכן ההתנעה בבוקר מעולה ואין לי יותר אנטיפולושיין

לכן נראה לי שעדיף להשאר עם 5W30 או 5W40

למכור את האוטו? למה? (החדשה יקרה מידיי 170000 לחדש... - אני אחכה שהיא תחזור מהליסינג בעוד שנה במחיר של 100000ש"ח ואז יהיה שווה לקנות אותה - פח-נוע יפני - לא בבית ספרי.)

קיה סיד SW (ליסינג) וניסן נוט של האשה,

פיאט 127 903cc , 1979 (נמכרה...)

מחפש אספנות - איטלקית חמה - אלפא/לנצ'יה , או DS23/21

פורסם

האנטי פוליושן לא קשור לשמן. יכולות להיות לזה כמה סיבות שהולכות ובאות ונעלמות כמו בעית coil pack או משאבת אוויר או חיישני חמצן וכו'. לדעתי זה צירוף מקרים בלבד החלפת שמן והבעיה לא חזרה.

בכל אופן, לגבי ה c5 החדשה אתה די צודק. יתכן גם שאחרי הסיטרואן C5 דור 3 הם יתחילו סידרה חדשה של דגמים ואז המחיר שלה יכול לצנוח עוד לשמחת כולנו.

• תוכן חדש...