Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5976 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם יש לי גולף VR6 ויש למאורר שני מהירויות עכשיו אני שם לב שבנסיעה גם מאומצת רק מהירות אחת עובדת. והחום טיפה עולה. שהוצאתי את הקונקטור של המאורר יש לו 3 חיבורים. ושאני מחבר שניים עובד מהירות נמוכה שאני מחבר שניים אחרים עובד מהירות גבוהה. עכשיו ככה דיברתי עם חשמלאי הוא אמר שהיוניט דפוקה ושהיא לא מפעילה את המהירות הגבוהה האם זה נכון? ואם זה נכון איפה היוניט הזה נמצא בתא נוע וכמה זה עולה? ושאלה שנייה האם אפשר שמתי שהמהירות מאורר הנמוכה נכנסת תיכנס במקומה המהירות הגבוהה?

פורסם

אכן יש יונית שנראת כמו קופסה שחורה והיא אחראית על מהירות המאווררים (מאוורר אחד בעצם כי השני מחובר באמצעות רצועה לראשון) וכמו כן על משאבת הסחרור.

גם אצלי היתה את אותה התופעה שאתה מתאר וגם המשאבת סחרור לא היתה עובדת לאחר כיבוי המנוע (ומנוע חם).

בכל אופן החישנים של החום נמצאים - אחד ברדיאטור ועוד אחד בפלאנץ מים שעל המנוע (יש שם שלושה).

אני חושב שהיא ממוקמת באזור שמתחת למיכל עיבוי (לא זוכר בידיוק - תעלה תמונה של התא מנוע ואז אוכל לעזור לך יותר).

אם זכרוני אינו מטעה אותי ,כי בכל זאת עברו כמה שנים מאז שמכרתי את רכבי, היחידה הזאת עלתה לי משהו כמו אלף ש"ח בחברה - ואין בעיה להחליף לבד.

אלכס

• ספונסר פורום
פורסם

היוניט שמפעיל את המאווררים ברכב הזה נמצא על דוד מקרן המים (הפלסטיק השחור)מימין למאוורר ,

מתחבר אליו מחבר עם שלושה יציאות בצורת משולש ,כשתגשר בין שנים מהם צריכה להופיע מהירות

אחת והאפשרות השניה היא מהירות נוספת (גבוהה ונמוכה) אם במצב הזה יש לך רק

מהירות אחת אז זה אומר שהבעיה אצלך היא בממסר המאווררים שנמצא מתחת למיכל העיבוי ,

אם שני המהירויות עובדות במצב הזה אז זה אומר שהיוניט שלך ככל הנראה תקול .

תבדוק ותעדכן .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

גישרתי ואכן שני המהירויות עובדות

על הפלאנ'ץ של המים יש 3 חיישנים חום כחול וצהוב איזה מהם אחראי על המאוררים?

והאם יש אפשרות שרק המהירות הגבוהה תיכנס לעבוד?

• ספונסר פורום
פורסם

היוניטים האלו לא קשורים להפעלת המאוורר

אלא רק היוניט שעל המקרן כפי שכבר אמרתי לך .

פורסם

יש את הממסר מצד ימין לרדיאטור בצורת משולש זה תקין . מה שרציתי לדעת איפה נמצא היוניט שמפעיל את המאוררים?

פורסם

מוסך רון כתב לך - על המקרן עצמו (על הרדיאטור) - אם אתה עומד מול האוטו אז בצד ימין של הרדיאטור (רואים חוטים שהולכים ליוניט).

היוניט חום נותן אינפורמציה (חום המים) לקופסת ריליים וזו מפעילה את המאוור בהתאם.

יש אפשרות לסדר שהמאוררים יעבדו רק על מהירות גבוהה אך זה לא מומלץ

אלכס

פורסם

לא עשיתי זאת ברכב שלי אך כך קניתי אותו בזמנו והחלפתי את הממסר מאווררים כמו שצינתי לפני כן מהסיבות הבאות:

- אם המאוררים יעבדו רק על מהירות גבוהה - אתה תקצר להם את אורך החיים.

- יהיה לך הרבה רעש

- צריכת חשמל מוגברת

- אם היחידה של הממסר מאווררים תקולה אזי סביר להניח שגם המשאבת סחרור לא עובדת או בלי שום קשר לא עובדת ולכן לאחר כיבוי מנוע לא תיהיה לך סירקולציה של מים במנוע (בראש מנוע) דבר שעלול להוביל לשיפוץ ראש מנוע

אם לאחר כל הנ"ל אתה עדיין רוצה שהמאוורים יעבדו רק במהירות גבוהה אז עשיתי חיפוש קטן בגוגל ומצאתי לך הסבר על המערכת:

http://the-corrado.net/forum/viewtopic.php?f=1&t=68720

זה אומנם מקוראדו אך זו אותה מערכת...

• ספונסר פורום
פורסם

לא ,זה חיישן טמפ נוזל הקרור שמשדר למחשב המנוע וללוח השעונים .

אתה יודע מה זה ראדיאטור ? אם לא תשאל מישהו

אם כן אז היוניט שאתה מחפס מותקן על הדוד הימני בחלק התחתון כשאתה מול האוטו .

פורסם

- אם היחידה של הממסר מאווררים תקולה אזי סביר להניח שגם המשאבת סחרור לא עובדת או בלי שום קשר לא עובדת ולכן לאחר כיבוי מנוע לא תיהיה לך סירקולציה של מים במנוע (בראש מנוע) דבר שעלול להוביל לשיפוץ ראש מנוע

מה הקשר בין ממסר מאווררים תקול (אלקטרוני) לבין משאבת מים (מכאני) ?

תמיד אחרי כיבוי של המנוע, משאבת המים מפסיקה לעבוד,

ולכן אין סירקולציה של מים.

פורסם

רציתי לדעת בתמונה למטה יש חיישן צהוב חום וכחול מישהו יכול להגיד לי מה תפקיד כל אחד? כי בדף של אלכס נתן לי מקודם רשום שהקונקטור הצהוב אחראי על הוונטות והכחול משדר למחשב את הטמפרטורה ואת החום לא כל כך הבנתי. מישהו יכול לעשות סדר בדברים מה כל אחד?

http://www.siz.co.il/my.php?i=mivzlzgkn1to.jpg

פורסם

החיישן שעל הרדיאטור הוא זה (צירפתי לך תמונה - מסומן בעיגול אדום):

בכל אופן על היוניטים שעל הפלאנץ מים השולחים מידע על טמפ' נוזל קירור לכל מיני מערכות:

החום - עבור מכוניות עם מיזוג אויר המיזוג

הצהוב - שליטה על המשאבת סיחרור (סירקולציה של המים במערכת)

הכחול - עבור יחידת ניהול מנוע

אלכס

Untitled.jpg

• תוכן חדש...