Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5924 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום ניגשתי לטסט השנתי בסניף קומפיוטסט שליד הסינרמה ונכשלתי על 3 דברים: אורות דרך, זיהום אוויר, ופנסי חנייה - בגלל שהן לבנות :shock:

קודם כל למי שמכיר את המכון הזה, איך הוא נחשב ביחס לשאר המכונים באיזור?

והתהיות:

1. האם ייתכן שהמכשיר שבודק את הזיהום אוויר מלא בפיח והוא מזייף ובגלל זה מכשיל רכבים תקינים? ממש בזמן הבדיקה שמעתי את הבוחן לוחש לבוחן אחר שהמכשיר דפוק ואז דפק קלות על המכשיר.

לי הבוחן אמר במילים האלה "תבוא ביום אחר". אני ממש מצטער על כך שעברתי על זה בשתיקה ולא דרשתי בדיקה בעמדה אחרת, ממש חוצפה לשמה. ואגב גם הרכב שהיה לפני נכשל.

2. בבדיקה של התאורה, נכון שהבוחן מכוון את המכשיר שמודד לגובה של הפנסים, אז באורות הרגילים עברתי אבל כשהחלפתי לאורות גבוהים (אורות דרך) אז האור האיר גבוה יותר.

שאלתי היא האם הבוחן צריך לכוון את מכשיר המדידה שוב לגובה של האורות הגבוהים או שהאורות הגבוהים לא אמורים להיות גבוהים יותר מהאורות הרגילים?

פורסם

עם ציתות כמו שלך צריך להוריד אותך מהכביש אבל .

יש כבר לא מעט על נושא של מבחן שנתי .

יש אפשרות להיתלונן ואם זה נכון מ. התחבורה יודע לטפל בדברים כאלה .

פורסם

תתלונן או לא - תמיד ימצאו לך ליקויים מתוך 3 סעיפים עליהם תצטרך לתת דין חשבון. אולי שווה לקפוץ למוסך איזהשהו שיעזור לך לעבור את הבדיקה? יש לך שבוע בלבד לתקן ליקויים + להציג קבלות שעשית תיקון במוסך.

אין שלמות, לך על בחירת (ליבך) כיסך! עכשיו CitroenC4_Picasso&Peugeot308

Fiat Brava / Volvo850 / CitroenC5 mk1 & mk2_HDI & mk3 / Skoda OctaviaTD / Peugeot407 & 207

פורסם
עם ציתות כמו שלך צריך להוריד אותך מהכביש

הציטוט הוא הומוריסטי בלבד, אם עוד לא הבנת.

היום ניגשתי בשנית, אפילו לא שמתי תוסף ואלו התוצאות:

בדיקה קודמת:

CO בסרק: 0.95 (לקוי), למבדה: 1.06 (לקוי), CO בסל"ד גבוה: 0.53 (לקוי)

בדיקה אחרונה:

CO בסרק: 0.12 (תקין), למבדה 1.00 (תקין), CO בסל"ד גבוה: 0.34 (לקוי)

מכשיר הבדיקה הקודם באמת היה לא תקין.

לצערי נכשלתי על תוצאה כה גבולית, לציין שבשני המקרים חיממתי היטב את המנוע.

האם זה בגלל הממיר הקטליטי? כדאי לשים תוסף?

הרכב אגב הוא פולו 97 בעל חיישן חמצן חדש ומקורי.

• ספונסר פורום
פורסם

כנראה שהממיר אצלך כבר עייף וקשה לך להגיע לנתונים תקינים ,

הדבר הראשון זה כמובן לחמם את הממיר טוב טוב כלומר לעמוד כדקה

בתור למבחן הזיהום על סלד של כ 2000 אם לא ביצעת חימום כזה אז אולי תנסה ללכת שוב ,

אם כן ביצעת אז כנראה שלא יהיה מנוס מלהחליף אתו .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

אם הרכב שלך עבר 150 אלף קילומטר אני מניח ב99% שהממיר שלך הלך לעולמו,מנסיון.עלות תיקון סבירה למקורי+עבודה+מע"מ מגיעה עד 1000 שקלים לדעתי.אפשר לבדוק אופציה של ריקון ממיר,לא יודע עד כמה זה מומלץ.

פורסם

יש לי מאזדה לאנטיס שנת 2000 אם 90 אלף קילומטר בכול מבחן הרכב נכשל בבדיקת הגזים, אחרי שאני שם תוסף לדלק עושה סיבוב וחוזר לבדיקה הרכב עובר כמו גדול.

המכשירי מדידה האלה זה בולשיט אחד גדול, רוב רובם הגדול של הבוחנים לא יודעים איך לכייל אותו או איך להשתמש נכון.

ואני יודע את זה ממקור ראשון.

HU: DEH-P690UB|Rear:JBL CS3196 (6X9)|SubWoofer:JBL GTO1204D|Mono:RockFord P3001|Front:Morel Hybrid Ovation 6

Front AMP:Rockford Punch 500a2|

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

הרכב שלי נכשל על סעיף של זיהום אוויר (או עשן יתר כרשום בטופס). מדובר במנוע דיזל והבדיקה שהבוחן עשה היא פול גז במשך כמה שניות ארוכות על 5000 סל"ד!!! המנוע צווח את נשמתו והקיא ענן שחור כל כך סמיך כך שנשאר פיח על הרצפה (קצה האגזוז מסובב כלפי הרצפה ברכב שלי).

שאלתי היא, מה הם חוקי הבדיקה או יותר נכון כללי בדיקה תקינה מבחינת ביצוע?

האם הבוחן צריך ללחוץ על הגז עד לקוו ה 5000 סל"ד כדי להוציא ענן או שבודקים פעם בסל"ד נמוך ופעם בסל"ד גבוהה?

מה בעצם החוק אומר בבדיקות כאלו? מה המקסימום של סל"ד שצריך להגיע??

יש לי הרגשה שהבוחן חיפש להכשיל אותי...

(מנוע דיזל TDI 110 שנת 2003 עם 205,000KM).

תודה מראש!

• תוכן חדש...