Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5995 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני בן 27 וחושב על קניית רכב ראשון. יש לי ביד 120K, אבל אני לא מצליח להגיע להחלטה האם לרכוש

רכב חדש או משומש, ואם משומש אז באיזה תקציב.

היתרונות והחיסרונות ברורים לי פחות או יותר, אבל אני מרגיש שאני צריך עצה ממישהו בעל נסיון שעבר כבר את השלב הזה.

אני מחלק את זה לשלוש אפשרויות.

א. לבזבז את כל החיסכונות לטובת רכב חדש, שיתן לי שקט נפשי ויחסוך לי את החיפוש המייגע של רכב משומש.

ב. למצוא רכב במצב מעולה משנתונים אחרונים (2008/09).

ג. לוותר כרגע על השקעה רצינית ולהסתפק ברכב "לבינתיים" בסכום של +-40,000. וה-80 אלף שישארו בבנק לא יפריעו לי בכלל.

לגבי הצרכים מהרכב.

חשוב שיהיה רכב אמין, חסכוני וימצא חן בעיניי מבחינה חיצונית. אני לא מאמין שאני אעבור את ה-15 אלף ק"מ בשנה כך שאני מוכן להתפשר על נוחות נסיעה, אחיזה בכשיב וכיוצא בזה.

כרגע האופציה השנייה היא המועדפת עליי, ואני פוזל לכיוון מאזדה 3 האטצ'בק או יונדאי I30.

אשמח לשמוע רעיונות.

תודה ושבוע טוב

פורסם

בשנתיים שלוש הראשונות של רכב החדש הוא מאבד את רוב ערכו בצורה דרסטית. לדעתי עדיף לרכוש רכב שהוא אחרי הירידה החדה הזאת ובמצב חדש יחסית יד ראשונה עם מעט ק"מ ומטופל היטב.

אם אתה מחפש רכב סולידי אז כל המשפחתיות הקומפקטיות הרגילות של הקטגוריה יתאימו לך: טויוטה קורולה, מאזדה 3, פורד פוקוס.

כמובן שיש באפשרותך לרכוש רכב סופר מיני מהנה גם כן: סיאט איביזיה, מאזדה 2, דייהטסו סיריון, סוזוקי סוויפט שכולן מצויינות ונותנות תמורה טובה עבור הכסף.

השאלה היא מה אתה מחפש בעיקרון מהרכב. כל הרכבים הנ"ל אמינים בעלי צריכת דלק סבירה ועלות תיקונים סטנדרטית.

פורסם

אתה יכול להתפשר על "ספורטיביות" אבל למה להתפשר על נוחות? 15000 ק"מ בשנה זה ממוצע של 40 ק"מ ביום, וניתן להניח שיהיו ימים שתעשה 20 ויהיו ימים שתעשה 200. יש מספיק מכוניות נוחות. למעשה, המקום שבו תוכל לעשות לעצמך את הטובה הכי גדולה, אם אתה מוכן לוותר על ה"ניילונים" של רכב חדש, זה לחשוב איזה רכב מתאים לך, ולקנות אחד בן שנה וקצת (כלומר ירידת ערך חדה כבר מאחוריו, כמעט שנתיים אחריות עוד לפניו) עם רמת אבזור גבוהה. תתפלא לגלות שלא מעט רכבים נפוצים מציעים לרוכש הפרטי רמת אבזור ונוחות גבוהה משמעותית מדגם ה"ליסינג" בהפרשים של 10-15 אש"ח, הפרש שהופך חסר משמעות ביד שניה.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

לשאלה שלך אין תשובה אחת נכונה, כל אחד ושיקוליו האישיים.

אם אתה מחפש את הבחירה הכלכלית ביותר - אז עד כמה שאני יודע הבחירה הכדאית ביותר היא רכב משומש בין שנתיים-שלוש. כזה שמצד אחד כבר ספג את רוב ירידת הערך ומצד שני עדיין חדש מספיק ולא מועד לתקלות יקרות.

הבעיה היא שלמצוא רכב טוב שכזה לוקח זמן, וזמן זה כסף. לא לכולם יש כוח וחשק להתרוצץ בין רכבים משומשים רק כדי לגלות עוד סוחר ועוד סוחר ועוד רכב עם פגיעת שלדה.

מצד שני, הרבה יותר קל לגשת לסוכנות ולרכוש רכב חדש ונוצץ שקולע בדיוק לטעם שלך מבחינת צבע, אבזור ונוחות הנסיעה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

תודה על התגובות.

כנראה שאני אמשיך בחיפושים של רכב משומש בן שנה לשנתיים.

תתפלא לגלות שלא מעט רכבים נפוצים מציעים לרוכש הפרטי רמת אבזור ונוחות גבוהה משמעותית מדגם ה"ליסינג" בהפרשים של 10-15 אש"ח, הפרש שהופך חסר משמעות ביד שניה.

אומנם לקח לי חצי דקה, אבל הבנתי. נקודה טובה.

פורסם

רכב ראשון אומר שאתה גם נהג חדש? כי אם כן אני אישית הייתי מציעה להתחיל מרכב זול יחסית (אולי אפילו יותר מהתקציב שהצבת) וזאת גם כי בהתחלה לצערנו יש יותר תאונות (טפו טפו טפו) ואין כמו שריטה על רכב חדש. וגם ככה יהיה לך הרבה יותר קל להגדיר את הדרישות שלך עבור הרכב הבא שלך ותוכל לעשות בחירה מושכלת יותר לפני הוצאת סכומים כאלה מהכיס.

אם בכל שאת חפצה נפשך ברכב שלא תצטרך לדאוג יותר מדי ממוסכים אז מסכימה עם קודמי, עדיף לוותר על הנילונים ולקנות רכב בין שנה-שנתיים-שלוש אבל לבדוק טוב טוב שהוא באמת במצב טוב.

פורסם

לדעתי אם פחות חשוב לך הביצועים והמראה, ויותר חשוב לך הקטע של החיסכון, אתה יכול לקנות אלטו ואז אתה נהנה מכל העולמות, גם רכב ב59K וגם חדש.

אתה נהנה מאמינות ואחריות של רכב חדש, במחיר של רכב משומש, וזה בחצי מהסכום שיש לך.

לדעתי זאת אופציה ששווה לבדוק אותה, כמובן שאם אתה אוהב את המראה החיצוני שלה ונהנה לנהוג עליה בנסיעת מבחן.

זה שאתה נושם... זה לא אומר שאתה חי...8)

:twisted:Alfa Romeo Mito 1.4T 155HPS:twisted:

Comp:Moral Tempo Sub:Hertz ES250 Amp:Sundown Sax50.4

:twisted:Alfa Romeo Spider 2.0 1988 :twisted:

• תוכן חדש...