Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5976 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קראתי בממון השבוע שנזקי גוף כתוצאה מתאונה בזמן תחרות בין רכבים יכוסו (אחרי הפחתה מהפיצויים) - וחברות הביטוח לא יכולות להתנער.

עכשיו אני שואל: מה מבחינה חוקית מונע למדוד זמנים במסלול מסודק (כמו כוכב יאיר)?

איפה כתוב שאסור?

• תגובות 135
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נדב רשם:

"עפר,

קודם כל אני מבקש להדגיש שההערכה היא הדדית!

אני נעלב, מה רע בשם שלי שהחלפת אותו לעפר?

אני לא מבין מה הקשר להצטרפות שלנו לאירדה והשיוויוניות שהענפים האחרים לא מקבלים.עכשיו אתה מתחיל ללכלך, עניתי לך בדיוק על השאלה ואתה עדיין מנסה ליצור פרובוקציות. מה אתם מנסים ? לגרום למרד אצלינו? בואו עם שלטים לישיבה הקרובה ותפגינו. א. תהיה בטוח שראשי העמותות ילדים גדולים, הם רואים מה שאתם רואים ומה שלא מוצא חן בעינהם יעלה לדיון. ב. לפחות לנו אכפת גם מהם ולא רק מהתחום הצר והספציפי שלנו, אותנו מעניין הספורט.

איזו מין עמותה/התאחדות זו בצורה שמתנהלת היום? לדעתי זה הדבר הראשון שאתם צריכים לתקן! עובדים על זה, ואתם?

אירדה מאז ומתמיד התאפיינה בדברים כאלו והיא עדיין לא השתחררה מכך, זה התחיל ב"ישיבות סגורות" המשיך ב"מסמכים סודיים", "אסור לצעירים להיבחר לוועד" "מותר לצעירים להיכנס תחת הגבלות", החרמות, הכפשות, מריבות ועוד. אני צעיר מאוד בעמותה ועדיין חבר וועד עם כל הזכויות והחובות , חבר וועדת מרוצים וחבר בוועד המנהל בהתאחדות. מוזר לא? :roll:

מריבות היו ותמיד יהיו, אני רב גם עם אשתי והשותף אז??? כשיהיו אצלכם יותר מ6-7 חברים גם אצלכם יתחילו המריבות, ואני לא ציני.

הדרך שבחרתם - לא להקים עמותה נוספת ולהפוך את אירדה להתאחדות עם נציג אחד מכל ענף שתחתיה אלא להשאיר את שליטת המקימים באירדה ולכן בהתאחדות שקמה היא לא דרך נכונה או הוגנת. הוקמה עמותה נוספת " המועדון המוטורי הישראלי 2010" , אתם מוזמנים להירשם.

אני לא רואה עצמי כאגואיסט, יתכן שאני טועה בדרכי, אבל אני, וגם חברי, עושים מה שאנחנו חושבים לנכון ולא מתוך רגשי נקמה/קיפוח/אינטרסים מסויימים, בכל מקרה ימים יגידו. לגבך אני מאמין.

נדב"

שחף

E.s.o הנדסת חשמל.

יעוץ, תכנון והקמת מערכות חשמל, תאורה ואוטומציה

פורסם

סליחה על הטעות שחף!!!

זה שאתה צעיר בעמותה ובכל זאת חבר וועד זה תודות למאבקים לשינויי שהתחילו בתקופה שקדמה להבחרות שלי לוועד אירדה.

אני הייתי חבר בוועד הראשון שבו הרשו לצעירים להיכנס אליו, הייתה אז הגבלה: עד שלשה צעירים (לא מייסדים) עם וותק של יותר משנה בעמותה.

אני לא מנסה ליצור פרובוקציות, אבל עדיין אני חושב שהמצב לא הוגן, לא קשור ישירות אלי, אבל לא הוגן.

כאשר היצוג לא הוגן זה פתח לבעיות בעתיד...

ברגע שהמועדון המוטורי 2010 לפי דבריך יכיל את כל הספרינטאים, אירדה תהיה ריקה מספורטאים, אירדה תהיה התאחדות עם יו"ר חיצוני, לכל עמותה נציג אחד בה הכל יראה אחרת.

המצב היום הוא שאירדה היא ההתאחדות וגם העמותה של נהגי הספרינט, נוסף על כך לנהגי הספרינט יש יותר נציגים מאשר שאר הענפים המיוצגים יחדיו כאשר לכל נציג קול אחד.

נדב

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם

אז בואו תצטרפו להתאחדות, תעזרו לנו לתקן את המעוות מבפנים ומבחוץ, תנהלו את תחום הראלי ונציג חזית אחידה אל מול הרשויות, הכדור אצלכם. וזה מופנה לכל העמותות והמועדונים, תפסיקו עם השטויות ושגעון הגדלות, תצטרפו להתאחדות לענפים השונים, תשפיעו מבפנים, תעזרו בכתיבת תקנונים (טכני וכספי, כן זה עולה הרבה זמן וכסף) , תארגנו ארועים, תביאו ספונסרים וכו' וכו' וכו'.....הרשימה עוד ארוכה.

שחף

E.s.o הנדסת חשמל.

יעוץ, תכנון והקמת מערכות חשמל, תאורה ואוטומציה

פורסם

רבותי מי אני, ומי אתם ביכלל, ספורט מוטורי חוקי לא יהיה כאן בחיים. ותפסיקו להשלות את עצמכם.

עם מישהו ממקבלי ההחלטות היה מעונין ב "ספורט המוטורי" היה ניתן לתרפד מיזמן את עיניין "החוק" המטומטם הזה.

ישנה רק דרך אחת שיהיה כאן ספורט מוטורי, ואנחנו כחובבי ספורט מוטורי דופקים את עצמנו כל פעם מחדש.

קיבלנו על מגש של כסף כמה וכמה היזדמנויות, ואנו לא מנצלים אותם. כמובן שכאן אני מכניס את עצמי (כחובב מוטוריקה

ואף חובב נהיגה ואף פעיל כנהג) כאחד האשמים בתירפוד. ומי עוד אשם הרשימה ארוכה,

אך אציין כמה מההיזדמנויות שפיספסנו, אתחיל בכך:

ראלי סובארו איתורן, קיבלנו אישורים, קיבלנו תאריך, קיבלנו במה, ואף פירסום והמון קהל

עם היינו בדיעבד חוזרים לאותו מקום כעבור חודשיים, וחוזר על עצמו, משהו היה חייב להיתפתח מנקודת ההתחלה הזאת.

עוד אירוע מדהים במרכז ת"א, מופע קארטינג שכלל מופע דו גלגלי, היה ניתן להמשיך ולדחוף בעוד פעולות מהסוג הנ"ל ולמשוך יותר ביקוש בעוד ערים ברחבי הארץ.

אירועי גימקאנה מדהימים, ליגות, ואף שיתוף פעולה עם ישובים, שלא אפרט את שמם כרגע, כל אלה היו יכולים להימשך עד היום ואף להיתפתח ללא עזרה של שום "חוק".

ואך אני רואה את עצמי, ואת שאר חובבי המוטוריקה אשמים בעיניין, אז כך הכל מתחיל ונגמר בכסף.

כל האירועים התחילו בהתנדבות או בכסף קל לכל כיס, אך ליפני שהעסק היתרומם, המשמעות לכסף היתרומם בקצב יותר מהיר

מיכולת הנהגים ולתחביב שלהם, או אהבתם לתחום, עם כדי להישתתף בגימקאנה הייתה צריך 50 או 100 ש"ח כדי להינות,

כעבור זמן קצר מאוד הייתה צריך לשלם כ 250 ש"ח. עם לספרינט הייתה מגייס 300 ש"ח,

כעבור זמן קצר המחיר קפץ ל 700 ש"ח.

עם לראלי ערוך שילמנו 600 ש"ח היום זה 1500 ש"ח. אני לא מאשים אף אחד מהמארגנים, שלא תבינו אותי בטעות חס ושלום

שלא תבינו אותי לא נכון, אני רק רוצה לציין את קצב שינוי העלויות כלפי הנהגים, עם בצדק או לו,

אך זה מה שקרה בפועל. כולם רבו עם כולם, מי צודק ומי לא צודק, כל הזמן הנהגים בוכים יקר,

והמארגנים בוכים אני מפסיד כסף

כל העיניין הזה הוריד את החשק לנהגים לחובבי המוטוריקה להישתתף. ואף לאמרגנים להוציא אירועים לפועל.

האשמים העיקריים הם חובבי הספורט העממי למה היפסקתם את הג'ימקנות

חובבי הראלי ספרינט שהיו מתחרים 5 פעמים בשנה

חובבי הראלי שהיו מתחרים 6 פעמים בשנה

כמובן מיתיחס לכל נהגי הראלי

ואין מה לעשות גם האמרגנים אשמים ברצון שלהם להיענות להרים אירוע.

בשורה התחתונה, שאף אחד לא יבוא ויגיד לי שאסור או שאוסרים עלי.

אף אחד לא היה בכלא עד היום. וברוך ה' אף אחד לא נישרט בספורט מוטורי מאורגן כמו שצריך.

ועם משהוא יעז ליפצות את פיו לגבי ההשלחות של כוח החוק, אזי אני הראשון שספג מהכל

ויותר מיכולם עם המשטרה ועם החוק. יעידו חבריי לתחום ועם רשמתי שריטה עז גם בזה הייתי הראשון והאחרון

אני רוצה רק לומר, שבחלק הראשון של התגובה שלי אני מקווה שיבוא יום וכולכם תיצחקו עלי, ותגידו הינה יש חוק ויש מרוצים.

מה שבטוח אני לו מיתכוון ליצחוק על אף אחד ולהגיד אמרתי לכם.

אני מקווה כמובן שאף אחד לא יכעס עלי או יעלב ממה שרשמתי "זאת לא כוונת המשורר"

בברכה ולילה טוב ניצן לוי

www.shaft.co.il

פורסם

וואלה...עכשיו הרוב מובן-קובי תודה!!

שכל יו"ר עמותה ייגש לחברי המועדון שלו ויבקש סכום של עד 200 שקלים לאדם,בתמורה יקבל אותו ספורטאי עתידי תעודה שאומרת שהוא ספורטאי מוטורי.

הכסף שיאסף +הכסף שחסר ישמשו לדחיפה ראשונית ומשנית של כל מה שצריך-רק ככה יהיה לנו כח לבוא בדרישות.

אין סיבה בעולם שמישהו יוציא אגורה מכיסו הפרטי בשביל אנשים ועמותות שהוא לא מכיר-שכל נהג \עמותה ישלמו בשביל עצמם והיו"ר יתחייב לאחד את הכסף עם השאר.

רק דבר אחד חשוב - שמישהו יגיד מה בדיוק צריך ואיפה אנחנו תקועים...תרגומים? כח אדם? נסיעה לירושליים? רק תגידו כבר מה צריך!

מהמועדון שלי אני מניח שנוכל לאסוף כ 20~25 נהגים.

נ.ב : פעם בג'ימקנות ובמרוצי הראלי הייתה אחווה מטורפת בין המתחרים ובין הנהגים...זכור לי כתב חדשות שכתב על זה פעם על איך זה שכולם מפרגנים אחד לשני בכל מצב..עזרה\תקיעה\צמיגים\ג'אנטים\מרשלים\זמנים בשמש בגשם בסופות....אז היה נדמה שנוכל להפוך את העולם...לשם אני מייחל.

מי שמכיר אותי יודע למה אני מתכוון..אמן.

פורסם

כמה שאתה צודק ניצן.

ולכן הדרך היחידה שנשארה פתוחה בפנינו היא לגייס את מירב הנהגים - כנראה את כולם לא נצליח - בבחירות הקרובות באסיפה הכללית ב 10 לחודש בשבוע הבא ומשם לראות מה רובנו רוצים. לאן להמשיך?

לי אישית לא מתאים להמשיך להתחרות באירועים חובבניים כשאני חושש מהמשטרה או מאיום של זה או מזה שאין ביטוח.

אני חושב שהכיוון הנכון הוא מה שאנחנו עושים עכשיו בהתאחדות.

1. להביא פיגורה רצינית כיו"ר - שיוכל להזיז את הרשות מתרדמתה, להקים התאחדות מסודרת, מקצועית, שתעיף מהניהול את כל "המנהלים הגדולים" מקרבנו הנהגים.

2. לגייס כספים - כמה שיותר וכמה שיותר מהר.

3. אם עד מושב הקיץ בכנסת לא מאושרות כל התקנות ללא יוצא מהכלל - לחזור לבג"ץ. קובי צודק בנקודה זו.

את האג'נדה הזו אני אנסה לדחוף ולהוביל בכינוס הקרוב ואני מקווה שהפעם גם הנהגים שאדישים בד"כ ולא מגיעים לאסיפות - יגיעו.

אנשים פה קוראים לעצמם נהגי ראלי/נווטי ראלי. זה מצחיק אותי - מישהו יודע בכלל מה הגדרת המינימום של ה FIA לראלי? (כמה ק"מ? כמה סטייג'ים?)

חוץ מארבעה חמישה נהגים פעילים היום בארץ ואולי 2 נווטים - אין נהגי ראלי בארץ (בתחום המכוניות).

אם נוסיף לזה את ראלי ערד ורמה"ג שהיו לפני שנים - אולי יש כפול.

אפרוחים שאך נגעו בהגה, שהפודיום היחיד שלהם אי פעם היה כשהם היו הרכב היחיד שסיים בקטגוריה שלהם (באירוע בו התחרו בודדים בד"כ) מתהדרים בתואר נהגי ראלי, מעידים על עצמם, מקלידים עצמם לדעת - עם זה לא נגיע רחוק.

צריך לאמר את האמת - אנחנו הנהגים (הקוראים לעצמנו נהגי ראלי) משכנו את העגלה עד קצה יכולתינו - רכבנו על תנופת נהגיי אשקלון עד הקצה (שאם להגיד את האמת - הם כנראה היחידים שיכולים לקרוא לעצמם ספורטאים). זהו, אנחנו כמעט נעצרים עכשיו במקום. בשביל לנוע קדימה, צריך משהו דרסטי בעשייה של ההתאחדות (IRDA) וזה הקמת התאחדות חזקה שדוחפת ועם יכולת וכסף - או חזרה לבג"ץ.

וייתכן שעדיף - שני הדברים גם יחד.

בינתיים אנחנו מבזבזים אנרגיות וכסף על "גיבורי הראלי" מלמעלה, על הישרדות מול הרשות, מול כל המתקיפים והמלעיזים - לא לזה פיללנו ועם זה, לא נגיע רחוק. בשבוע הבא, באסיפה הכללית בכוונתי להציג תוכנית כזו - שכוללת את מה שקובי דוחף לעשות, שכוללת עשייה חזקה של ההתאחדות, שכוללת מאמץ אחרון (גם כספי) שלנו הנהגים להלחם על זכויותינו. אם זה לא יצליח - אני חוזר לשדות של יגור ומתחיל לחפש את האופציות בחו"ל. (יש אופציות כמו לקדם את מסלול קפריסין או את מסלול הרשות הפלסטינאית).

רק דעתי האישית,

אלון

פורסם

כל האירועים התחילו בהתנדבות או בכסף קל לכל כיס, אך ליפני שהעסק היתרומם, המשמעות לכסף היתרומם בקצב יותר מהיר

מיכולת הנהגים ולתחביב שלהם, או אהבתם לתחום, עם כדי להישתתף בגימקאנה הייתה צריך 50 או 100 ש"ח כדי להינות,

כעבור זמן קצר מאוד הייתה צריך לשלם כ 250 ש"ח. עם לספרינט הייתה מגייס 300 ש"ח,

כעבור זמן קצר המחיר קפץ ל 700 ש"ח.

עם לראלי ערוך שילמנו 600 ש"ח היום זה 1500 ש"ח. אני לא מאשים אף אחד מהמארגנים, שלא תבינו אותי בטעות חס ושלום

שלא תבינו אותי לא נכון, אני רק רוצה לציין את קצב שינוי העלויות כלפי הנהגים, עם בצדק או לו,

אך זה מה שקרה בפועל. כולם רבו עם כולם, מי צודק ומי לא צודק, כל הזמן הנהגים בוכים יקר,

................

האשמים העיקריים הם חובבי הספורט העממי למה היפסקתם את הג'ימקנות

בברכה ולילה טוב ניצן לוי

www.shaft.co.il

אהלן ניצן

כל מילה בסלע!! אני זוכר אירועים לפני 4 שנים, שמקצה ג'ימקאנה עלה 40 ש"ח. וזה כולל את העלות ששולמה לבעל המגרש. כל משתתף נדרש להשתתף בארגון כמרשל - וזה בהחלט הוגן. 300 ש"ח בשביל שלושה מקצים?! מה קרה? (אני לא נכנס למארגנים לכיס. אבל בשבילנו זה יקר. נקודה)

לגבי המשפט: "האשמים העיקריים הם חובבי הספורט העממי למה היפסקתם את הג'ימקנות "

מי הפסיק? יש התארגנות מחתרתית הרבה יותר גדולה ממה שנראה על פני השטח. אני אישית משתתף כל חודש ביום מסלול מסודר ובחינם לגמרי! כמה מיקצים שרק ארצה, עם אחלה חבר'ה נהדרים.

מי שבאמת אוהב את התחום ויש לו רכב ספורט(יבי) בחניה (שלא נקנה רק כדי לשטוף אותו בשישי ולספר לחבר'ה שיש לי רכב מיוחד) לא יישב בבית חודש רצוף בלי לעשות כלום. מדגדג באצבעות, מה לעשות.

בכל אופן, אני אשמח אם מישהו יוכל לענות לי מה מונע ממני עכשיו מבחינה חוקית לארגן ג'ימקאנה ולמדוד זמנים, אחרי שהמפקח על הביטוח הודיע בפירוש שביטוח החובה תקף (אך עם פיצוי חלקי) בתחרות בין רכבים. (כמו שנכתב בממון).

יום טוב

אביעד

נ.ב הדרך היחידה לקדם את הנושא היא למצוא מישהו שבאמת יקדם את זה, מתוך המערכת הפוליטית. הרי את מרוצי הסוסים קידמו, את מרוצי האופניים, הטיסנים וכו'.

בזמנו יצא לי לדבר עם אחד המועמדים לראשות העיר אשקלון (ומי שכיהן כראש עיר בפועל לפני, ובמקרה עבדתי תקופה אצל הבן שלו - אנשים זהב) ואמרתי לו שכל מה שהוא צריך לעשות כדי לקדם את אשקלון זה להוציא הודעה לכל כלי התקשורת שמסלול מירוצים יוקם באשקלון בשנה הקרובה. רק הודעה, בעלות הנייר עליו היא מודפסת.

הוא הסכים. חבל שבסוף לא נבחר.

ברגע שראש עיר מבין את הפוטנציאל, את יצירת מקומות התעסוקה ובאמת רוצה לקדם את זה - תאמינו לי שהוא יקדם. רוב ראשי הערים גם מקושרים עם חברי כנסת. בכל העולם ספורט מוטורי מייצר הכנסות רבות מתיירות ורק אצלינו לא מבינים את זה. האמינו לי שיותר אנשים ממה שאנחנו חושבים נמשכים לתחום הרכב. כשיהיה מסלול מסודר, אני בטוח שיבואו הרבה יותר אנשים ממה שאנחנו חושבים כדי להעביר את יום שישי בכיף. לאו דווקא חובבי רכב מושבעים.

פורסם

הנה כמה תובנות לכל "מומחי הראלי":

קישור לתקנות ה FIA - תראו מה עוד צריך לעשות - לאן צריך להגיע!

http://www.fia.com/sport/Regulations/rallyregs.html

ועוד קישור לתקנות לאליפות ראלי אזורית לדוגמא מה קורה בעולם - נחמד לגלות מתי חייבים בהחזר מלא לדמי השתתפות, מה נדרש מהנהגים, מהמארגן, מה מינימום נדרש לסטייג'ים תחרותיים - מה המקסימום - הכל כבר הומצא חברים - רק פה חושבים להמציא את הגלגל מחדש.

http://argent.fia.com/web/fia-public.nsf/24FABB5BE0F4BC38C12576B6003D5AFC/$FILE/2010%20RRR%20Regs+Appendices.pdf

ודבר מעניין מה"קוד" - INTERNATIONAL SPORTING CODE

אליפות "נשיונל" למשל יכולה לכלול רק אירוע אחד בהתאם למה שיחליט הגוף שלו יש את ה"ספורטינג פאוור" מה FIA. היא יכולה להיערך מחוץ לגבולות המדינה ובלבד שיש גבול משותף לאותה מדינה. מדהים, הא?

אזהרה - הקטע הבא נכתב בציניות -

במקום לעסוק במה ניתן לעשות - אנחנו נאלצים להצטדק בפני כל מיני ינוקא למינהם המשוכנעים שהם נהגי ראלי, וזאת מהפעם היחידה בחייהם בה הם "עלו על הפודיום" (באירוע שלא מתקרב להגדרת ראלי, בו הם היו היחידים בקטגוריה שסיימו ולא היה להם בקטגוריה יותר ממתחרה אחד או שניים! - תקן אותי אם אני טועה - "נדב-ראלי" - כי אם זה הקריטריון - אז אני רשאי לקרוא לעצמי "אלוף ישראל בראלי" לשעבר ומבין נהגי הראלי המובילים היום, לא?).

ובחזרה למציאות,

נו נו...

למדנו משהו. נכנסו כולנו לפרופורציות?

אלון

נ.ב. - סתם מתוך סקרנות,

תקן אותי דני (או אחרים שמבינים בתחום) אם אני טועה - אבל, לפי הקוד - ולפי העובדה של"ממסי" נתון כיום ה"ספורטינג פאוור" של ה FIA - הם יכלו להכריז ולהוציא לפועל אליפות ישראל בשטחי A ברשות הפלסטינית, לא?

אלון

פורסם

אביעד -

הבעייה היא לא רק הכיסוי הביטוחי. אתה צריך אישור אירוע. מי שמארגן גם אחראי - הוא יכול להיתבע.

אם הפעילות היא אינה חוקית - וכרגע היא אינה חוקית, כי לא הושלמו התקנות והתקנונים - למשל עבור מסלול ספורטיבי או "יום מסלול" כנדרש בחוק - המשטרה יכולה להפסיק את האירוע כי מדובר באירוע פלילי. הם יקראו לזה נהיגה רשלנית ומסוכנת במגרש חנייה - ופה נגמר הסיפור.

צריך לעשות בנושא סדר, גם עבורינו - כדי למצוא מנגנון שאכן יבדיל בין חבורת עבריינים המשתוללת בחנייה במסווה של יום מסלול - לבין יום מסלול אמיתי עבורך, עבור חבריך ועבורי - אנשים שרוצים לעשות זאת בבטיחות ובצורה חוקית.

אכן בעייה קשה. אני לא מקנא במארגנים - הם לוקחים עליהם סיכונים שאף אחד מאיתנו לא היה רוצה לראות. כנ"ל בייחוד לגביי נהגי הראלי שלהם בעייה נוספת - גם הרכבים ללא תקינה ומבחינת החוק הם לא קיימים ובוודאי אין להם ביטוח חובה.

הפסימיות של ניצן מובנת - נקווה שהוא טועה, לטובת כולנו.

אלון

פורסם

אין לי כוח כבר לבליל ההקלדות אלון אבל אענה כי ביקשת

ראשית ממס"י

היא בהחלט יכלה מעבר להכרזות לעשות בזמנו המון ,רק מה?

לא הזיז להם מהרבה סיבות ,חלק מהסיבות נמוגו עם פטירתו של דני אורן ז"ל (היה באמת ידיד נאמן לספורט המוטורי ,אבל עם ידיים כבולות)

יותר לא ארחיב, אבל כן ,הם יכלו לשתף יותר פעולה כפי שהם הלכו איתנו יד ביד לקפריסין.

ה"ספורטינג פאוור" אינו רלוונטי היום בגלל חוק הנהיגה הספורטיבית בישראל. (הוא יהיה רלוונטי לכשהספורטאים ירצו שזה יהיה רלוונטי).

ספורט עממי

אל תכעסו ולא אפתח פה שוב תיבת פנדורה

למעט "אוטו טסט" שמוכר באנגליה תחת חסות ספורט מוטורי תחרותי ,כל שאר התחרויות העממיות אינן תחת כנפי התאחדות ספורט מוטורי תחרותי.

לכן מה שמוגדר או מה שהוחלט להגדיר בישראל כספורט עממי צריך להיות( לדעתי האישית ) ובגלל החוק שעבר בכנסת, תחת נציגים נבחרים של כל שלל העמותות של הספורט העממי (עמותות חוקיות,מועדונים מנוהלים כחוק) בהתאחדות ספורט מוטורי תחרותי באוטונומיה נפרדת וללא זכות הצבעה\השפעה בהתאחדות ולהיפך.

מאידך

אם אותן עמותות של ספורט עממי רוצות ללכת לחוד, זכותן, אבל זכרו שיש חוקים ותקנונים ותקנות להתאחדות חדשה.

לכן בבואי לסכם

ספורט מוטורי תחרותי FIA FIM התאחדויות שונות, ספורט עממי אתם צריכים להחליט היכן אתם רוצים להיות.

אני מבין שמועדון STI ןגם PSI החליטו להצטרף ל"אירדא" על הכיפק,השאר רוצים התאחדויות עצמאיות? לכו על זה, רק זיכרו שפיצול כוחות מחליש אותכם ומול נציגי מימשל זה אחלה נשק.

בהצלחה

מירוצי מכוניות

פורסם

IRDA היום היא ההתאחדות לספורט מוטורי המוכרת ע"י משרד הספורט בתחומים של: ספורט עממי, ראלי קרוס, ראלי ספרינט, היל קליימב, אוטו גראס, אוטו-קרוס וכו'. כרגע נשמט רק תחום הראלי - בו קיימים חיכוכים בין קבוצת פורשים קטנה לחברי הראלי של IRDA.

IRDA היתה העמותה שאיגדה בתוכה את כל ספורטאי הראלי בתחילת הדרך והובילה את המלחמה לקידום ספורט חוקי בישראל לרבות העתירה לבג"ץ. עם ההכרה כהתאחדות, "תרמנו" בעצם את העמותה, חשבון הבנק והמנגנון לטובת ההתאחדות שקמה ובימים אלו נרשמה העמותה המרכזת את תחומי הראלי הנזכרים לעיל (למעט ראלי קרוס וספורט עממי) תחת ההתאחדות וברשם העמותות. שם העמותה - המועדון המוטורי הישראלי 2010.

כל אחד יכול להגיש בקשה ולהצטרף להתאחדות ע"פ התקנון. בימים אלו נשלמה הכנת אתר ההתאחדות - ובחודש הקרוב כשהאתר יעלה (בעיות תזרים ובעיקר זמן להתעסק עם תוכן האתר) - יופיע שם גם התקנון.

בהתאחדות בעצם 3 זרועות עיקריות:

1. ספורט עממי - אינני יודע כמה ספורטאים רשומים, אולם, משיחות עם מנהלי העמותות, התחום מרכז מאות ספורטאים חובבים ומרוכז ע"י שתי העמותות הגדולות בישראל בתחום: STI ו PSI

2. ראלי לסוגיו (ספרינט, היל קליימב וכו') - מרכז עשרות ספורטאים סמי-מקצועיים ומרוכז ע"י העמותה הגדולה בישראל בתחום: המועדון המוטורי הישראלי 2010 (IRDA לשעבר).

3. ראלי קרוס - אינני יודע כמה ספורטאים רשומים יש - יו"ר העמותה המרכזת מסר בעבר שמדובר בכמה עשרות בודדים למיטב ידיעתי חלקם מותיקיי ותיקיי אשקלון מאזור הדרום. שם יו"ר העמותה בריינס.

לאחרונה צורפה זרוע רביעית מקצועית - כמשקיף. זרוע זו נותנת תמיכה מקצועית להתאחדות בתחומי תקנונים, ארגון אירועים, ביטוח, תקנות, מרשלים וכדומה. מי שעומד בראשה הוא ברוך שליט.

משרד הספורט כאמור הכיר בהתאחדות כמייצגת בתחומים לעיל ואני מעריך שבקרוב יתווסף לכך גם תחום הראלי - בין עם באמצעות הצטרפות פורשי IRDA (הם הקימו עמותה) או ישירות למועדון המוטורי הישראלי 2010. החוק דיי ברור בנושא ולרשות לא תהיה ברירה בסוף - אלא להכריע.

ועד ההתאחדות יהיה מורכב לאחר התאמת התקנון המסתיימת בימים אלו מ:

נציג הראלי קרוס, נציג STI, נציג PSI ושלושה נציגי נהגי הראלי מכלל התחומים האחרים (ראלי, ראלי ספרינט, היל קליימב וכו' - ברור שכרגע התחום העיקרי הפעיל הוא הראלי וראלי ספרינט). בנוסף ימונה יו"ר חיצוני מקצועי שאינו נהג מהתחום אלא איש מקצוע פרופר שהוסכם על כולם. כל תחום הוא אוטונומי לחלוטין בהגדרת תקנון ההתאחדות ואף זרוע לא יכולה להתערב בתחומה של זרוע אחרת. סה"כ 7 חברי ועד בהם נציגי IRDA לשעבר הם מיעוט ולא הרוב - 3 מתוך 7. אכן כמו שראוי שיהיה משקלם בועד אכן רב יותר משל הראלי קרוס או הספורט העממי.

(לכן לדוגמא, נהגי הראלי, לא יכולים להכתיב לספורט העממי את מבנה אליפות הג'ימיקאנות למשל את התקנונים או כל דבר אחר ומכאן אתה מבין את כעסי על המשמיצים לגביי חוסר שיוויוניות שמנסים מבחוץ לפורר את ההתאחדות החדשה).

לסיום,

אני ממליץ לך לבחור את התחום בו אתה רוצה לעסוק ולהצטרף לעמותה המרכזת אותו. למשל בנושא הראלי יכולים להצטרף אלינו כל מי שעוסקים בתחום (נהגים/נווטים) ובהתאמת התקנון שמתוכננת בימים אלו, גם כל מי שתורם לענף ועוסק בו (כמו שמופיע בתקנות - "העוסקים בספורט") יוכל גם להצטרף לפחות כמשקיף ובוודאי בתפקידים בוועדות מקצועיות ממונות ע"י הועד הנבחר (למשל: מרשלים, אנשים טכנים, בוחנים וכו'). הכוונה שלבחור ולהיבחר לוועד - יוכלו רק ספורטאים פעילים - אבל בעשייה המקצועית ישולבו כולם. דמי החבר משתנים מתחום לתחום ומעמותה לעמותה. כחבר ב IRDA שילמתי בשנה שעברה 250 ש"ח ואלו הם גם דמי החבר במועדון המוטורי הישראלי 2010 לשנה זו. ב PSI שילמתי בשנה שעברה 80 ש"ח, לא יודע מה דמי החבר השנה.

מקווה שעניתי למה שרצית,

אלון

פורסם

1. ספורט עממי - אינני יודע כמה ספורטאים רשומים, אולם, משיחות עם מנהלי העמותות, התחום מרכז מאות ספורטאים חובבים ומרוכז ע"י שתי העמותות הגדולות בישראל בתחום: STI ו PSI

אלון

הוזנת במידע שגוי.

ראובן, חבר מועדון אלפא רומיאו קלאסיק ישראל

בפייסבוק: ALFA ROMEO CLASSIC ISRAEL

נפגשים בימי שישי ביכין סנטר פ"ת החל מ-16:30

• תוכן חדש...