Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6000 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• אחראי פורום
פורסם

ערב טוב,

בזמן האחרון יש טיפטוף מדוד השמש. מקום הטיפטוף מסומן בחץ כחול, זהו המחבר בין הקולט לדוד.

פירקתי את המחבר, שמתי טפלון בנדיבות (כי הטיפות לפעמים היו מצטברות ליד המחבר) - לא הפסיק.

הוצאתי גם את חתיכת הפח שסובבת את החיבור, הספוג/פוליאוריתן היה ספוג מים והטיפטוף גבר (מן הסתם, פתחתי לו דלת).

גזר הדין הוא כנראה סדק בכל הפלאנג' הזה.

סיפור להחליף לבד או שצריך טכנאי? נראה שהגישה לשם קשה עד בלתי קיימת. אולי דורש הורדה ופירוק של חצי דוד.

הדוד בן 4.5 ומחברה שלא מוכרת לי, בא חדש עם הדירה. שווה לחשוב להחליף אותו בחדש (או: מה אורך חיים של דוד)?

תודה רבה,

איתי.

dud.jpg

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

אתה צריך לסגור רגע את השיבר של כניסת מים קרים לדוד.

ליבש טוב טוב את כל האיזור הרטוב בעזרת טישו.

לאחר מכן פתח את אספקת המים לדוד ותבדוק מאיפה הנזילה.

אם הנזילה היא בחיבור של החלק הניקול לדוד אז זאת לא בעיה, רוקן את הדוד ממים, פתח את החיבור ובעזרת טפלון/ השערות האלה שברח לי השם שלהם(יותר חזקות מטפלון) את החיבור והכנס את הצינור מחדש, ואז תחדש את אספקת המים לדוד ובמקביל שברז מים כולשהו בבית(כדאי בכיור באמבטיה) יהיה פתוח על מנת לשחרר את הלחץ אוויר שיש בדוד.

במידה ויש לך משאבה הייתי מנסה להחזיר את המים שריקנתי מהדוד בחזרה אליו, חבל שילכו לפח 200 ליטר.

במידה והנזילה היא מהעיגול הגדול(שמחובר אליו הצינור המתכתי), אני חושש שאתה צריך להחליף את הדוד, אין שום בעיה להחליף לבד בתנאי שאתה יודע מה אתה עושה.

קובי

• אחראי פורום
פורסם

תודה kobic9.

עשיתי בדיוק כך, הורדתי את ה"שערות" האלה וניקיתי טוב. אח"כ טפלון חדש וסגרתי חזק.

הטיפטוף פסק מאיזור ההברגה (הקרובה לדוד, רואים אותה בתמונה עם טפלון)

אבל יצא מתחת לפח העגול שמקובע שם בעזרת שני ברגים.

אני מבין שהצטברו מים בין הדפנות והם יוצאים מאיפה שהם יכולים.

לא ראיתי טוב מה קורה בפנים, אבל אבא שלי אומר שהחיבור הזה מרותך בד"כ.

פורסם

השערות האלה נקראות פשתן.

לפי מה שאני רואה בתמונה, אתה צריך דוד חדש, הדוד שלך נקרא "מחליף חום" , זה דוד למערכת סולארית.

אורך חיים של דוד מחליף חום הוא לרוב גבוה (יותר מ-10 שנים, אם טופל כראוי), למרות שהוא מקוטלג כ"דוד חשמל" ומקבלים עליו רק 3 שנות אחריות.

תתחדש :wink:

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

• אחראי פורום
פורסם
לפי מה שאני רואה בתמונה, אתה צריך דוד חדש, הדוד שלך נקרא "מחליף חום" , זה דוד למערכת סולארית.

אורך חיים של דוד מחליף חום הוא לרוב גבוה (יותר מ-10 שנים, אם טופל כראוי), למרות שהוא מקוטלג כ"דוד חשמל" ומקבלים עליו רק 3 שנות אחריות.

תתחדש :wink:

תודה :cry:

אז מה ההבדל בין הדוודים בעצם? לא קיימים רק שני סוגים (דוד שמש ודוד "חשמלי" בלי קולטים)?

בכל מקרה, הדוד שלך מורכב בתוך הבית נכון? יש לכם קולטים על הגג?

כן, הוא בחדר שירות. הגישה ממש קלה.

פורסם

כמו שכבר נאמר עם כל הצער שבדבר צריך להחליף דוד. המחיר של דוד למערכת סולרית קצת יותר יקר יותר מדוד שמש.

אם תרצה הצעת מחיר אתן לך בפרטי גם ייעוץ ללא תשלום אם אתה לא מאיזור המרכז.

יש מצב שהטיפטוף יפסיק, לפעמים חלודה עוצרת את הטיפטוף במשך הזמן. אבל לדוד שנמצא במקום כזה לא הייתי לוקח את הסיכון כי זה גם יכול להתפוצץ לגמרי בעיתוי הכי גרוע מבחינתך.

עריכה:

עכשיו הסתכלתי קצת יותר טוב על התמונה הנזילה מהמחבר נחושת או מהפחית שצמודה לדוד? כי החץ לא מראה בבירור מאיפה הנזילה אם זה מהמחבר נחושת שעל ההברגה הבעיה בכלל לא רצינית ופשתן יסדר את העיניין. אם זה מהפחית איפה שסימן הנזילה החלוד אז הלך הדוד.

• אחראי פורום
פורסם

כן, זה מאחורי הפחית. צינור ברזל פשוט שנסדק משבית דוד שלם?

פורסם

אני חושש שכן ותצטרך להחליף את הדוד, לא ראיתי שמישהו החליף רק את הצינור המתכתי.

אבל, זה לא אומר שזה לא אפשרי! אולי זה לא משתלם לכל המתקינים של הדודים לעשות זאת ולכן הם לא עושים את זה.

מנגד, הם תמיד לוקחים איתם את הדוד הישן, אני לא יודע אם זה על מנת למכור אותו בתור ברזל(כמו שעושים עם קולטים) או על מנת לשפץ אותו.

קובי

פורסם
אה נכון פשתן, משום מה עלה לי לראש צמר פלדה.

בכל מקרה, הדוד שלך מורכב בתוך הבית נכון? יש לכם קולטים על הגג?

היכן הדוד שלי מורכב זה לא רלוונטי (יש לי 3 ד"א :wink: ).

לאבי עסק המתעסק בדוודים ומערכות סולאריות.

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

• תוכן חדש...