Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6007 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול חזרתי הביתה אחרי נסיעה קצרה ואיך שחניתי שמתי לב פתאום שיוצאים לי אדים מהמנוע!

כיביתי מנוע ומסתבר שמלא מים גלשו החוצה,והמכסה של המיכל מים היה כולו מלא בתערובת של מים ושמן (חומר לבן כמו טחינה כזה)

גם על המכסה מבפנים והיום שבדקתי אז גם במיכל עצמו.

המנוע לא התחמם לפחות ממה שהמדיד הראה הוא היה על האמצע כרגיל.

אבל לפני שבוע בערך כשבדקתי שמן מנוע אז היה חסר בערך קילו שמן (יש לציין שעד לפני שהבעיה התחלה האוטו לא אכל בכלל שמן ותיפקד מעולה מכל הבחינות)

מבדיקה שעשיתי לא מצאתי מצב הפוך,היינו "מים בשמן" והצבע של השמן במנוע בסדר גמור ולא לבן או משהו כזה ככה שנראה שלא התערבבו מים בשמן אלא רק להפך.

עכשיו השאלה שלי היא האם מדובר בהכרח באטם ראש/ראש מנוע/סדק בבלוק או שיכולה להיות בעיה אחרת?

קראתי בפורום בחו"ל שבעיה דומה יכולה להיגרם מספליט במצנן שמן,השאלה אם זה הגיוני?

ואם מדובר בראש מנוע או באטם ראש כמה זה יכול לעלות בערך? (במקרה הכי פשוט ובמקרים יותר מסובכים)

אני פשוט רוצה להבין מול מה אני עומד פה כי אני יודע שתיקונים מהסוג הזה הם עסק לא פשוט בוולוו

אם מדובר באלפי שקלים או שזה יכול אפילו להגיע למחיר שאולי כבר לא כדאי לתקן :-(

תודה לעוזרים.

פורסם

אין אפשרות לאבחן את הבעיה דרך המחשב, צריך להכנס למוסך כדי לעשות בדיקות נוספות כדי שיוכלו לבדוק את גודל הנזק.

הקולר של השמן גיר נמצא בתוך הרדיאטור (ברכבים אוטומטיים) ולעיתים הוא נוטה להפרץ ואז השמן גיר מתערבב במים.

מכיוון שאתה מציין שחסר לך שמן מנוע + אין שום שינוי בהתנהגות של הגיר אני מניח שמדובר בשמן מנוע שעובר למערכת קירור.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

תיקון קטן , לא בכל הרכבים האוטומטיים קולר הגיר יושב בתוך הרדיאטור וכך גם בוולבו S40 T4 . קולר הגיר הוא חיצוני ואינו נמצא בתוך הרדיאטור לכן לא הגיוני שזה הגורם לבעיה .

פורסם

אני הבנתי שמדובר בקולר של השמן מנוע לא?

פורסם

מהמעט שידוע לי רק לרכבים משופרים/רכבי מירוץ יש קולרים חיצוניים לשמן מנוע, משמע מה שיש לך בנוזל קירור זה שמן מנוע (והעובדה שהיה חסר לך שמן מנוע בבדיקה השגרתית מאמתת את זה). בנוסף אם קיים אצלך קולר שמן מנוע הוא בד"כ נפרד מהרדיאטור (כמו אינטרקולר) ולכן גם אם הוא נפרץ הוא לא יעביר את השמן מנוע לנוזל קירור.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
תיקון קטן , לא בכל הרכבים האוטומטיים קולר הגיר יושב בתוך הרדיאטור וכך גם בוולבו S40 T4 . קולר הגיר הוא חיצוני ואינו נמצא בתוך הרדיאטור לכן לא הגיוני שזה הגורם לבעיה .

שלום רב

אני מבין שהרכב שלך מוגדש ( טורבו ) .יש לרכב שני מקרנים אחד לגיר ונמצא במקרן של המנוע ( ברדיאטור) והשני הוא בתחתית המנוע והוא מקרן של שמן מנוע . נתקלתי ברכבים לא מוגדשים שיש להם גם שני קולרים

בברכה זיסו יוסי -מוסך זיסו

פורסם

תודה רבה על התגובות.

האוטו כבר במוסך וממה שהבנתי כרגע המצב הוא שהרדיאטור וכל מה שמסביב שהתמלא בשמן נשלח לשטיפה

(זה בכל מקרה צריך לעשות לא משנה מה הבעיה)

יש מצב שיצטרכו להחליף צינורות מסויימים חלקם מאוד יקרים!

יש צינור אחד שעולה 700 שקל,נקווה שבסוף זה יסתדר בלי להחליף אותו.

הקולר של השמן מנוע פורק,ונראה שהוא חטף מכה!

אני לא יודע איך, אבל ככל הנראה זה הגורם לבעיה.

אני לוקח כמובן בחשבון שתמיד קיימת האופציה שאחרי שאני יחליף אותו נגלה שהבעיה בכל זאת מהראש,עד כמה שזה לא סביר, אבל יכול להיות ולכן אני מתלבט אם לשים קולר חדש או מפירוק?

יש לי אפשרות לשים חדש באמת כמו BURZUM אמר זה עולה 2500 שקל ויש אפשרות לשים תחליפי מפירוק ושל רכב אחר

יעלה לי בערך 500 שקל אולי אפילו פחות כי זה טובה מחבר.. השאלה אם זה בסדר לשים מרכב אחר או שזה יכול לעשות בעיות?

יש גם אופציה בכלל לבטל את הקולר ולעקוף אותו אבל אני מתאר לעצמי שלא סתם הוא נמצא שם..

מה הכי נכון לעשות לדעתכם?

תודה רבה לעוזרים.

פורסם

קולר של רכב אחר לא יהיה טוב, כי תוכלת החיים שלו לא ארוכה במיוחד וסביר להניח שיש לו כבר בלאי של לפחות 50% עד 90%, זה אומר שאתה זורק כסף לפח. אלא אם כן אתה רוצה בקרוב לעבור שוב מסכת של שטיפות מערכת והחלפת קולר לחדש.

במקרה הספציפי הזה, קולר מפירוק זה זריקת כסף לפח ובזבוז זמן מיותר.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

מה שאתה אומר תופס רק לגביי קולר של רכב מסוג אחר או שבכלל מפירוק לא טוב?

כי יש לי אפשרות גם להשיג מפירוק של T4, כמו שלי.

ויש גם אפשרות בכלל לנתק אותו כמו שכתבתי בהודעה הקודמת,

שמעתי שהרבה עושים את זה.

העניין הוא גם שאנחנו עוד לא בטוחים ב100% שפה הבעיה,אז בהתחשב בזה זה נראה לך חכם להוציא 2500 שקל על חדש?

ברמת העקרון הפירוק של הקולר זה עניין של רבע שעה עבודה ככה שאולי כדאי לשים תחליפי או בכלל לנתק אותו לפחות עד שנדע שהבעיה היא בקולר לא?

לשים חדש תמיד אפשר,אבל אם אני שם עכשיו חדש ואחרי שבוע שוב כל המערכת מים תהיה מוצפת בשמן כי יש בעיה בראש מנוע

אז סתם זרקתי 2500 שקל.

פורסם

דודי ערב-טוב,

במקרה הנ"ל כל הספקולציות לגביי הקולר שמן מיותרות,

הדבר הנכון, לדעתי, הוא לעשות לקולר טסט לחץ ולהפריח או לאמת

את החשדות.

מוסך לא עובד על עיקרון של ניסוי וטעייה.

בהצלחה, דודו.

פורסם

רציתי לשאול:

איך נוצר מצב שבו השמן והמים מתערבבים יחד חוץ ממצב של קולר שמן? אטם ראש מנוע גם גורם לכך? או שהבעיה היא בראש עצמו?

קובי

• תוכן חדש...