Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6011 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מכיוון שאני סטודנט ואין לי הרבה כסף להפקיד, אולי גג 200 ש"ח כל חודש הייתי מעוניין לדעת באיזה תוכנית כדאי להפקיד (צמוד לשקל, וכ"ו) כדי להתחיל לחסוך משהו, חשוב לציין שאין לי מושג!! בכל הנושא הזה

תודה לעזרה!

אלעד

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עד כמה שידוע לי, במצב הכלכלי היום, אין לאף בנק הצעה לתוכנית אטרקטיבית אשר בה הכסף שלך יצבור ריבית משמעותית.

כלומר, פשוט לך לבנק ופתח חשבון, או לחילופין, אולי כדאי לרכוש כחסכון מטבע זר ו"לשים בבלטות"? על כך יענו המומחים.

פורסם

ממליץ לך להשקיע בקורס הכרת שוק ההון. יש הרבה מכשירי השקה סולידיים שיתנו לך הרבה יותר מחסכון בבנק. השקעה זו (הקורס) יכולה להניב לך רווחים גדולים יותר בעתיד.

פורסם

בסכום של 200 ש''ח חודשי הדבר הטוב ביותר הוא לפתוח תכנית חסכון צמודת מדד לשנתיים או אולי יותר, כך שהכסף שלך יעשה כמה אחוזים בשנה (צמוד לעליית המדד מתפרסם כל 15 לחודש).

להצמיד כיום למטבע זר זה מסוכן ולא ניתן לנבא מה יקרה מחר עם מטבע זר.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

היתרון בהיותך סטודנט הוא שאפילו מחיסכון זעיר כמו 200 ש"ח לחודש

תוכל להרוויח בסופו של דבר ריבית מסוימת (כמה עשרות שקלים).

למי שיש חשבון רגיל ומשלם "דמי ניהול" עדיף להפקיד את הכסף בבלטה.:evil:

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

האמת שאתה לא תקבל יותר מידי על סכום כמו שאתה אומר.

האם יש לך חיסכון נוסף?

אם תפקיד 100 אלף ומעלה אז יש בנק קטן "בנק ירושלים" והם מעולים לח'ברה שרוצים להשקיע.

אני זוכר שאחי עשה זאת לא מזמן והוא קיבל שמה הצעה מאוד נדיבה יחסית לכל שער הבנקים.

אני מציע לך לסגור בתוכנית צמוד למדד, משום שהפריים כרגע הוא בין הנמוכים שיש והסיכוי שלך הוא רק שזה יעלה.

קובי

פורסם

בקש מהבנק שלך שתיים-שלוש הצעות לתוכניות חסכון, כאשר הדגש הוא על בסיס ההצמדה, ריבית, תחנות יציאה ואפשרות לעצור את זרם ההפקדות במידת הצורך. לאחר שכל הפרטים הללו יהיו בידך, כתוב אותם פה ונחליט ביחד מה הכי מתאים לך.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

מאז שהייתי ילד קטן, למדתי מאבא שלי לחסוך רק בקניית זהב, עד היום זה עוד לא הכזיב (וזה גם מאוד נזיל).

אני יודע שזה עלול להשמע לא רק פלצני, אלא גם כאילו אני מה זה טחון, שתיהן מאוד רחוקות מהאמת.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
ממליץ לך להשקיע בקורס הכרת שוק ההון. יש הרבה מכשירי השקה סולידיים שיתנו לך הרבה יותר מחסכון בבנק. השקעה זו (הקורס) יכולה להניב לך רווחים גדולים יותר בעתיד.

השכלה פיננסית וידע במימון הם דברים חשובים, הבעיה היא שברוב (אם לא בכל) הקורסים האלה לא באמת מלמדים אותך יסודות מוצקים של שוק ההון והשקעות "סולידיות". אין בזה אקשן וזה לא מספיק סקסי. וגם אם כן כשזה לא מלווה בהשכלה נוספת ההבנה של הנושא די מוגבלת. מי שהולך לקורסים האלה זה אנשים שחושבים שהם הולכים להתעשר מהבורסה ולכן הקורסים הם שטחיים ומשלהבים. בד"כ בסוף ידברו על ניתוח טכני וינסו לשכנע לקחת קורס נוסף כדי שתיהיה "מומחה" בניתוח טכני.

זה המצב בשטח, אבל שוב: מומלץ לכל אחד לרכוש השכלה ברמה הבסיסית כדי להבין קצת את המכשירים הפיננסיים שעומדים לרשותו.

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם

לדעתי לעשות כיום תוכנית חיסכון זה לא ממש כדאי (ריבית), אילו הייתי בנעליך הייתי מסכן במקצת את הכסף (גם ככה לא מדובר בכסף רב) ומבצע הוראת קבע לקרן נאמנות (יש לשים לב לכך שכנראה ויהיה עליך לשלם מס ועמלה אך בכ"ז כנראה שהתשואה תהיה עדיפה מאשר בתוכנית חיסכון).

שוב, אני מדגיש כי לא מדובר בתוכנית חיסכון כפי שאתה מחפש אלא באלטרנטיבה השקעתית תחליפית אפשרית (שסיכון כספך כרוך בו).

פורסם

הכי מצחיק בשרשור הזה , שהבחור סטודנט גג בוא יכול להפקיד 200 ש"ח בחודש ואתם מציאים לו מניות, השקעות בקרנות, עוד מעט תציאו גם לקנות דירה לצורך השקעה. אני גם סטודנט ואני גם חוסך כל חודש קצת כסף (קצת יותר מ 200 ) אבל המטרה ממש לא לרווח, אלה כדי שבסוף כל שנה יצטבר לי סכום שאני יוכל לנסוע לחו"ל לשלם ביטוח או אפילו את חלק מהלימודים.

וזאת מכיוון שאם אני לא שם קצת בצד אז הכל מתבזבז באופן מסתורי (אל תשאלו אותי איך).

כלל ידוע שבשיל לעשות כסף צריך כסף. אם אין כסף אז אין טעם לנסות לעשות אותו בדרכים שציינתם.

אני כל חודש חוסך דרך "חיסכון גמיש" יש איזה חצי אחוז ריבית כל חודש אני מחליט כמה להפקיד (אפשר גם סכום קבוע) ויש תחנת משיכה פעם בחודש. זה נוח ואם פתאום יש מחסור ניתן לעצור או אפילו למשוך קצת.

אני אחרי הרבה בירורים החלטתי שבמצבי כיום זה האופטימלי בשבילי (כי אני חייב גמישות גם בהפקדה וגם במשיכה)

פורסם
יותר מ 1% צמוד קשה מאוד לקבל.

נכון, אבל אפשר להשקיע באג"חים מעולים למח"מ ארוך ולקבל תשואה צמודה של 3-4% לשנה.

כמובן שסכום ההשקעה והעמלות שהבנק גובה, צריכים להיות כאלה שיאפשרו רווח נאות.

במידת הצורך, אשמח לעזור לך בכך דרך ה"פ.

מבצע הוראת קבע לקרן נאמנות (יש לשים לב לכך שכנראה ויהיה עליך לשלם מס ועמלה אך בכ"ז כנראה שהתשואה תהיה עדיפה מאשר בתוכנית חיסכון).

לטעמי האישי ממש לא מומלץ להשקיע דרך גופים כאלה.

הקרנות למינהן סובלות מחיסרון גודל (הן לא יכולות לקנות או למכור בלי להשפיע בצורה מהותית על השוק).

אני מעדיף השקעה ישירה בנייר ערך.

כמובן שבמיקרה הספציפי הזה אין ממש משמעות לאפיק ההשקעה בשל סכום ההשקעה הנמוך.

פורסם

אג"ח כמו של אפריקה ישראל או כמו של י. שטאנג?

לאג"ח יש סיכון בדיוק כמו מניות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לא, אג"חים מעולים כמו לאומי, פועלים, סקיילקס, גזית גלוב י' (יש שעבוד לטובת מחזיקי האג"ח) ואחרים.

ואתה טועה, הסיכון באחזקת אג"ח שונה לחלוטין מהסיכון שבהשקעה במניות, ההבדל הוא בין להיות בעלים של החברה (מניות) לבין להיות בעל חוב של החברה (אג"ח), ההבדל מהותי.

• תוכן חדש...