Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5999 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אני מבקש הכוונה לרכישת רביעית צמיגים.

התקציב: 1000 - 1200 ש"ח.

הרכב: פיאט פונטו. המידה: 165/70/14

כיון שלמדתי רבות בפורום על חשיבות איכות הצמיג, והצורך לרכוש מחברה אמינה ומוכרת, אני מעוניין בצמיג כזה בלבד.

ההתלבטות היא כזו:

רביעיה של מישלין עולה 1570 [כולל איזון התקנה ומע"מ, לא כולל פרונט]

רביעיה זבל [גודרייד לצורך הענין] - כ 870ש"ח.

השאלה היא מה באמצע. אם אקנה רביעיה בתקציב שלי אכן אקבל יותר מגודרייד, או שזה לא שווה את התמורה למחיר.

אני מקווה שהשאלה מובנת.

נ.ב. המחירים הנ"ל הם של צמיגי זכי בי-ם. אשמח לקבל המלצות מנסיון אישי גם למקומות אחרים.

כמו"כ בצמיגי ג. שאול הציעו שלי צמיג של סבא [חברת בת של גודייאר?] ב - 220 ש"ח. שווה?

כמו"כ נאמר לי שדנלופ כבר "לא מה שהיו פעם"?

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

לפני כחודש נסעתי עם חבר להתקין לו 4 צמיגים במידה כמעט זהה לשלך, 175/65/14.

נסענו למקום בו אני מתקין צמיגים כבר שנים, אנטון חנניה ביפו (ת"א), מה שאני מבין שלא באזור שלך.

לעומקו של נושא, הותקנה רביעייה של kleber, טריים בני חודשיים, מיוצרים בפולין (ולא באיזה איכסונזיה) ב900 ש"ח בלבד.

הייתה לו אפשרות להתקין גודייר או ברידג'סטון ב 1100 ש"ח ו1200 ש"ח (בהתאמה) אך הלכנו על הקלבר בסוף, צמיגים איכותיים מאוד מבית טוב.

אל תתפשר על צמיג, זה בטיוחת מעל לכל. עדיף לשלם עוד 200 ש"ח יותר על צמיגים מאשר על דברים אחרים הרבה פחות נעימים.

שים לב בהתקנה לתאריך ולארץ יצור, התאריך מופיע ב4 ספרות בצורה הבאה: 3809, מה שאומר שהצמיג יוצר בשבוע ה38 בשנת 2009.

ארץ הייצור זה גם נושא חשוב, לדוגמא: יש צמיגי דאנלופ שמיוצרים באינדונזיה, ויש שמיוצרים ביפן.. די ברור מה עדיף ולרוב המחיר זהה.

בהצלחה!

אני ממהר לקראת המוות במהירות של שישים דקות לשעה

פורסם

תודה על התגובה המהירה.

אנטון זה באמת רחוק, אבל אם ההפרש הוא מאות שקלים אולי שווה לי ליסוע אליו.

ולמי שבכ"ז מכיר את "סבא", כדאי או לא להתקרב?

נ.ב. הציעו לי עכשיו בפנצ'ריה סמוכה צמיג הולנדי [משהו כמו "אינפינטי"] ב1050 ש"ח. אני בטוח שזה מיוצר בסין. מישהו מכיר?

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

לא שאני מבין גדול אבל לפני כחודש רכשתי צמיגי CONTINENTAL מסוג CONTI ECO CONTACT 3 בהמלצת הפורום ואני ממש מרוצה מהם. אחיזה טובה מאוד ברטוב ויבש והם שקטים מאוד בהשוואה לסיניים שהיו קודם על הרכב (פיג'ו 306). לגבי המחיר, נרכשה רביעיית צמיגים בני חודשיים ב-1320 ש"ח (185/65/14, כנראה שבמידה שלך יעלה קצת פחות וייכנס לתקציב. המידה שלך קיימת בדגם לפי אתר TIRES4U) אצל צמיגי "שואף" בר"ג. ממליץ.

פורסם

ברור לי שעדיף ללכת על חברה גדולה ומוכרת, אבל השאלה אם חברות - הבת לא יעשו את העבודה בהרבה פחות כסף.

בכל אופן, מי שיכול להמליץ לי על צמיגיה טובה בי-ם [אני מכיר רק את זכי, והוא באמת מקצוען ויש לו שירות מעולה, אבל במידה שלי יש לו רק מישלין [יקר מדי] או גודייאר [זול מדי].

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

הוא התכוון ל GOODRIDE עד כמה שהבנתי. לפותח השרשור, עדיף להשקיע כמה מאות שקלים יותר (כמו שאמרו כבר לפני) ולקנות צמיג איכותי של חברה מוכרת. הפערים באיכות לא שווים את ההתפשרות (ואיכות מובילה לבטיחות במקרה הזה).

פורסם
למה אתה קורא ל goodyear זבל? יש לי אותם הם ממש לא זבל

אכן התכוונתי לגודרייד כפי שכתבו מעלי.

בכל אופן, הכי קרוב למישלין, מה מומלץ?

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

אם האופציות היחידות שיש לך הן גודרייד או מישלן, בלי לחשוב אפילו שנייה תתקין מישלן.

צמיגי גודרייד הם זבל לא נורמלי (מנסיון) ובמקומך לא הייתי מתקין אותם אפילו בחינם.

לגבי "סבא" (SAVA?) לא חברת בת, לא בן, ואפילו לא בייביסטר של חברה של הסמל מהטירונות של הכלב של גודייר :shock: עוד חברת איכסה מסין. (גם מנסיון)

בקשר להערה שדאנלופ "כבר לא מה שהיו פעם", כנראה מדובר על דגם SP490 שמיוצר באינדונזיה, לא צמיגים מבריקים, אבל "בסדר גמור" (מנסיון של 6 צמיגים שהיו אצלי). ישנו בנוסף את דגמי LM702 (אם אני לא טועה) שהם מיוצרים ביפן.

אני כמו שאר האנשים מצטרף להמלצה שלא כדאי לשחק עם דברים כמו צמיגים וממליץ בחום להתקין חברה מוכרת (טויו, קונטי, מישלן, יוקו, גודייר, ברידג'סטון, קלבר). כי תחשוב על זה ככה, ההפרש בין רביעיית צמיגים טובה לרביעייה זבל תמיד יהיה קטן יותר מההשתפות העצמית המקרה שתחליק בגשם או שהרכב לא יבלום בזמן ותיכנס במשהו (חס וחלילה)

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

אני ממליץ על צמיגיית י.ג (יונה) המכוון , נמצאת קצת אחרי ירוחם יחזקאל

אפשר לבדוק גם ברונדו בתחנת הדלק שמתחת לאנג'ל.

תבדוק צמיגים של קונטיננטל וקלבר

פורסם

תודה לכל המגיבים.

אפי' לרגע לא התכוונתי להתקין גודרייד. רק אמרתי מה הפער בין המחירים [כפול], ושאלתי מה יש ביניהם במקום טוב באמצע.

מישהו יודע כמה תעלה רביעית מישלין באנטון? שווה ליסוע אליו מי-ם?

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

תודה.

קיבלתי עכשיו הצעה מאנטון לרביעית קלבר ב270 ש"ח לצמיג. ומצמיגי רונדו, שקרובים אלי, ב285 ש"ח לצמיג. כך שאני מבין שהמחיר בי-ם לא כזה שערורייתי.

השאלה האחרונה שנותרה בלתי פתורה אם הקלבר ב- 1100 ש"ח ייתן תמורה נאה למחיר, או שכדאי בכ"ז ללכת על המישלין ב1560 ש"ח. למרות שזה לא נכנס בתקציב.

הרכב לא ספורטיבי ואני רוצה בעיקר שקט נפשי בידיעה שאני לא נוסע על זבל סיני.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

לדעתי,

לרכב שלך ולמידת הצמיגים שלך,קלבר יספיקו מעל ומעבר.

רק תבדוק שהצמיגים טריים.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

קלבר אכן יתנו תמורה נאה לכסף, מניסיון.

כמו שציין vladclar, תבדוק טריות וארץ יצור (אמור להיות אירופאי) פולין או הונגריה או משהו דומה, לא לקחת איכסונזיים למיניהם.

אני ממהר לקראת המוות במהירות של שישים דקות לשעה

• תוכן חדש...