Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6030 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז הגיע היום שלי להעלות שאלה, אבל יש פה סיפור קשה לפתרון (בינתיים):

לפני כמה ימים הסניק (שאני מרוצה מאוד ממנה) לא הניעה בערב. אחרי רבע שעה של נסיונות (עם המתנה) - פתאם הניעה.

למחרת בבוקר (שישי) - האוטו הניע מייד, גם עוד כמה פעמים באותו יום. בערב - סרוב מוחלט.

למחרת - 2-3 נסיונות - לא מניע.

ביום ראשון האוטו הגיע איכשהו למוסך רנו מורשה. כבר יומיים - לא מאתרים את התקלה.

אחרי אבחון במחשב (בלי נוכחותי) - במוסך אומרים שאצלם מניע טוב. המחשב לא מודיע על שום בעיה. אבל כלום!

השאירו את האוטו ללינת לילה כדי לראות מה קורה בבוקר - אמרו שמניע בקלות. אבל כשבאתי לקחת אותו - נאדה.

נסיון להחליף חיישן הצתה, תקע, ניקוי בית המצערת - לא עוזר. חושבים לנסות לבדוק מה קורה במשאבת הדלק.

מה בשטח:

יש סטרטר ובעוצמה חזקה (תמיד מניע מייד) אבל לא תופס. טיפול מלא נעשה לפני 9 חודשים (וכ-10,000 ק"מ) במוסך מורשה, פלגים הוחלפו בטיפול קודם (לפני שנתיים ורבע וכ-40,000 קמ, גם בסניק הקודמת היו מוחלפים כל 60,000), המצבר בן שנה וחצי, לא היו עד עתה שום בעיות חשמל. בכל הנסיונות - נוריות הבקרה כבות לאחר השניות הראשונות. בעבר לא היתה שום התראה או נורית לפני שזה התחיל. שום רעשים או סימנים לבעיה בתאוצה והתנעה. לא היו תאונות או נסיעות בשטח.

התדלוק האחרון בוצע יום לפני שהחלו הבעיות, בתחנה קטנה שבה תדלקתי פעמים רבות בעבר.

אחריו נסעתי כ-50 ק"מ, רובן בכביש בינעירוני, וכמה התנעות, בצורה חלקה ורגילה.

יש כיוון, רעיון?

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

ניסית עם המפתח השני?

אולי הצ'יפ שנמצא בתוך המפתח , וצריך לנטרל את האימובילייזר , פגום.

כמו שהיה לי כאן.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

ניסיתי עם המפתח השני - לא היה שום שינוי. גם בניוטרל לא הניע. גם עם דוושה לחוצה לרצפה לא.

הדבר היחיד שעזר זה שבשתי פעמים כאשר בני ישב מאחור באוטו - הוא נדלק בצ'יק. (כולו 30 ק"ג...)

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

בכל זאת , אולי כדאי לבדוק בכיוון של אמובילייזר, החלק שמותקן בתוך הרכב.

המערכות האלה לפעמים עושות צרות גדולות.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

תודה. אנסה מחר להציע כיוון כזה למוסכניקים. בינתיים האוטו שם. לא פשוט.

הקודן תקין ומאפשר הנעה. האימובילייזר הוא מקורי ובאוטו הזה הוא יושב כחלק מהמחשב, ככה שאי אפשר לעקוף אותו כדי לנסות לראות אם הבעיה ממנו (את זה אמר לי איש מקצוע אמין ומצויין שאני מעריך).

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

מכיוון שאין לך קודי תקלה, אם תוכל לעדכן האם יש ניצוץ בפלגים והאם מגיע דלק למזרקים (לחץ דלק)

כך קודם כל תבודד אם הבעיה היא הצתה או דלק.

:-D אוטו זה כמו חומוס. קונים אותו מאהבה או לא קונים בכלל :-D

פורסם

אין כזה דבר שבמוסך מורשה לא יפתרו לך את הבעיה. אני יודע שיש כאן אנשים עם ניסיון לא פחות אבל בתכלס במרכזי שירות של רנו יש מספיק אנשים מוסמכים שאמורים להפוך עולמות כדי לפתור לך את הבעיה הזו במיוחד עכשיו עם המהפכת אמינות הם נותנים דגש גם על שירות ככה שתרגיש הכי בנוח לבקש תשובות.

פורסם

אז סופסוף האוטו מניע.

עדכון שאולי יסייע פעם למי שיתקל בבעיה דומה: מסתבר שאחד הפינים בקונקטור של מצוף הדלק החליט להתאבד ולעשות קֶצֶר.

רואים את השחור הזה בחלק שיוצא המצוף וגם בקונקטור של הצמה.

סיפור יקר. לא במיוחד מבחינת עבודה אלא בגלל עלות החלקים שהוחלפו.

*

האוטו היה במוסך מנור בפתח תקוה 4 ימים. נכון שמצאו ותיקנו את הבעיה אבל לא אוכל להגיד משהו טוב יותר מזה.

הם אדיבים וסייעו בהקפצות אל וממקום עבודתי, אבל בצד המקצועי הרגשתי חוסר אונים מסויים לאחר שבמחשב לא ראו שום בעיה.

כאשר הצעתי להתייעץ עם המוסך המרכזי כי לפי הבנתי רק נסיון יכול לתת כיוון כאשר אין מידע מהמחשב, וההתמכרות למחשב היא קצת מופרזת בעיני - היה מחסום.

לזכותם יאמר שלא גבו כסף על החלפת חיישן ההצתה שלא בדיוק נדרשה אלא רק על ניקוי בית מצערת שנעשה "על הדרך" - אפשר היה לראות ברישום הטיפולים של האוטו כי חיישן כזה הוחלף באוטו לפני שנה ו-7 חודשים.

רק אחרי שהזמינו אותי כעבר יומיים לקחת את האוטו והוא לא הניע - הלכו לכיוון משאבת הדלק.

(בסניק קל להגיע אליה כי הכסאות האחוריים מתקפלים, ואפילו שעתון היצרן הוא פחות משעה לעבודה זו).

מידע נמסר לי בעיקר כאשר אני התקשרתי, למרות שבקשתי לשתף אותי ולעדכן.

שתהיה שנה של הנעה קלה והנאה גדולה.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

רק לידיעה, יותר לקל להגיע למשאבת הדלק במגאן רגילה כי למרות קיפול המושבים, נדרשת עבודת פירוקים של הריפוד והמגירות סתרים מתחת למושבים האחוריים. שמח שהתקלה נפתרה.

• תוכן חדש...