Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6031 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי את האופצייה להיכנס לי"ג-י"ד, וככה לדחות את הצבא בשנה וחצי, אבל גם לחתום קבע של שנה+.

תחום הרכב באמת מעניין אותי, אבל אני לא יודע אם כדאי לי לדחות את הכל בשנה וחצי.

להתגייס כשחברים שלי כבר חצי עברו, ואז לחתום קבע, ולצאת לחופשי רק בגיל 24 בערך... זה בעייתי.

יש כאן מישהו שעשה י"ג י"ד ויכול להגיד לי מה אוכל לעשות עם הדיפלומה הזאת? שמעתי שאם אתה לא משלים למהנדס זה סתם חרטא. ובכללי, יש המלצות?

פורסם

באופן כללי אם אתה מתכוון להשלים למהנדס אל תלמד הנדסאי, בזבוז מזוויע של שנה וחצי.

אם אה חושב שהנדסאי זה גבול היכולת שלך לך על זה, השוק צמא להנדסאים איכותיים.

עבודה במוסך זה לא כזה תענוג גדול כמו שזה נראה בגיל 18.

פורסם

אומנם לא ניסיון מתחום הנדסת רכב, אך...

לפני הצבא התחלתי ללמוד הנדסאי מכונות, לקראת סיום הי"ג החלטתי להפסיק בשלב הזה (טכנאי) ולא להמשיך את לימודי הי"ד. בדיעבד התגלה כצעד חכם, בגלל שכיום אני לא עוסק בכלל בתחום וגם מאז שהתשחררתי אני לא עוסק בתחום כלל.

היתרון היחיד שיצא מהדיפלומה הוא בכך שהתקבלתי למקום יותר מעניין בצה"ל (בזמנו היחידה ששרתתי בה קבלה בעיקר עתודאים) וגם קידום הדרגות היה קצת יותר מהיר.

הערה: מכל חברי שלמדו איתי בבית הספר התיכון ומחברי שהמשיכו ללמוד לי"ג וי"ד אני לא מכיר ולו אחד שהמשיך אחרי הצבא בתחום הלימודים.

(בתיכון למדתי מכניקה עדינה, בי"ג המשכתי לימודים לטכנאי מכונות).

אחרי 3,4 שנים בצבא (או אולי עם הגיל) מחליטים לפעמים לשנות כיוון בחיים, וההחלטות שהתקבלו בגיל 17,18 נראות כשגויות בגיל 22.

פורסם

בארץ אין מהנדס רכב.

התמחות הרכב נכנסת תחת ההנדסאי מכונות.זה פשוט תחום שלומדים אותו במגמה עצמה, לומדים דברים אחרים כמו מכניקה הידראוליקה וכו'. פשוט נושא ההתמחות הוא רכב.

אני לומד היום ביג' טכנאי מכונות בהתמחות של תיב"מ שזה יותר יצור של חלקים ועבודה עם חומרים שונים ובדיקות שלהם.

יש גם מכטרוניקה שזה שילוב של חשמל ומכונות וכו'..

פורסם

כבר דובר בפורום שנפתחה מגמת מהנדס רכב באפקה ואוניברסיטת בן גוריון שוקלת לפתוח מגמה מקבילה בשנה-שנתיים הקרובות.

פורסם

שכחתי פרט חשוב, אם אתה מתכנן להישאר קבע הי"ג י"ד מעניק לך יתרון עצום על פני כל המתחרים על התקן שיהיו לך. וגם מצ'פר אותך מאוד יפה במשכורת. מצד שני אם תחליט לשנות כיוון ולצאת לאזרחות אחרי 3 שנים השנת קבע הזאת תרגיש כמו עצם בגרון.

פורסם

מזה אני פוחד, נמאס לי מהר מאוד מדברים, ועכשיו 6 שנים עד העצמאות נראה לי יותר מדי. מספיק לי ה3 שנים צבא

• תוכן חדש...