Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6049 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

1. יש לי קורולה 2005 ואני עכשיו לקראת טיפול 90000.

בספר רכב כתוב שיש לשים שמן 10W40 ואילו במוסך ובחנות אמרו לי ששמים עכשיו בטויוטה 10W30...

מכונאי אחר המליץ לי בכלל על 5W30 לטענתו זה סינטטי מלא והרבה יותר טוב.

אני מבולבל לגמרי, אם יש מישהו שמבין ומתמצא בסוגי שמנים אודה לעזרתו.

2. שאלה נוספת, ב 90000 אני אמור להחליף שמן ברקסים אך הבנתי מאנשים שאין צורך

כי גם כך במוסך מחליפים רק במיכל ולא בכל המערכת. אודה להמלצה.

תודה.

TOYOTA COROLLA 2008

פורסם

לגביי שמן- תמיד יש עדכונים של היצרן. למשל בפולקסוואגן בשנת 2001 היה עדכון של היצרן לעבור לסינטטי.

פנה לשירות הלקוחות של היבואן, שם תקבל תשובה מדוייקת.

לגביי נוזל בלמים- צריך לבדוק לפי הצבע שלו, אם הוא עדיין ניראה טוב בד"כ לא מחליפים, מה שכן יש לנקז אויר מהמערכת!

צריך לבדוק ואם יש צורך להחליף- מחליפים, זה לא סיפור יקר (יש לוודא שממלאים נוזל בלמים מהסוג המתאים, איזה DOT?)

פורסם
לגביי שמן- תמיד יש עדכונים של היצרן. למשל בפולקסוואגן בשנת 2001 היה עדכון של היצרן לעבור לסינטטי.

פנה לשירות הלקוחות של היבואן, שם תקבל תשובה מדוייקת.

לגביי נוזל בלמים- צריך לבדוק לפי הצבע שלו, אם הוא עדיין ניראה טוב בד"כ לא מחליפים, מה שכן יש לנקז אויר מהמערכת!

צריך לבדוק ואם יש צורך להחליף- מחליפים, זה לא סיפור יקר (יש לוודא שממלאים נוזל בלמים מהסוג המתאים, איזה DOT?)

תודה על התשובה.

אני שאלתי במוסך טויוטה מורשה והם אמרו לי שהם משתמשים ב 10W30,

האם אתה מכיר מה מהות ההבדל בין השמנים?

TOYOTA COROLLA 2008

פורסם

מתוך "ויקיפדיה":

שמן מנוע יכול להיות מינרלי (כלומר - ללא תוספים ושמנים סינתטיים), חצי-סינתטי או סינתטי לגמרי. השמן הסינתטי המלא נחשב לטוב ביותר והוא היקר ביותר, שכן אורך חייו ואיכותו גבוהים יותר.

צמיגות השמן מצוינת בהתאם לסיווג של ה-SAE, אגודת מהנדסי הרכב בארצות הברית, על ידי צמד מספרים, לדוגמה 10W40 או 20W50. בדוגמה זו המספר מציין שמן רב-דרגתי שצמיגותו משתנה עם הטמפרטורה (20 בטמפ' נמוכה, 50 בטמפ' גבוהה. מספר קטן מציין שמן דליל יותר).

איכות השמן מצוינת בהתאם לסיווג של ה-API, מכון הנפט האמריקאי, בצמד אותיות, כגון SJ ,SH ,CD ,SL. ככל שהאות האחרונה "גבוהה" יותר, השמן איכותי יותר.

סיווגים אפשריים אחרים הם לפי ACEA, איגוד יצרני הרכב האירופאי, או לפי מפרט של יצרן המנוע עצמו.

שמנים מינרליים מבוססים על נפט גולמי. בבסיסם הם מורכבים ממולקולות הבנויות משרשראות פחמן ארוכות הרגישות ללחץ וחום. בשמן מינרלי יש חומרים הגורמים להעלאת צמיגות השמן עד לרמה הדומה לסירופ בטמפרטורות נמוכות יחסית (מקורם בחומרים שלא ניתן לסנן מהנפט הגולמי). בטמפרטורות גבוהות ובמצבים מסוימים (מנועי רכב במקרי מאמץ וכו') נשברות שרשראות הפחמן. במקרים אלו בסיס השמן רותח ומשנה את רמת הצמיגות שלו.

פורסם

לפי נתוני AutoData

השמן המועדף הוא 5W30 אך ניתן גם להשתמש בצמיגות 10W30

ב-90000 יש לבצע בדיקה לצבע השמן בלמים ואין חובה להחליף אם הכל תקין

:-D אוטו זה כמו חומוס. קונים אותו מאהבה או לא קונים בכלל :-D

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6049 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...