Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6022 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גם אם לא הייתי מוכר אותו הייתי מגן עליו.

איך הוא בנוי? מאוד מעניין אותי באמת, מבחינת איכות סאונד הוא ברמה מעל הJBL ובידיוק דיברנו על זה במפגש וכל מי שהיה בסביבה הסכים.

נכון רמה בינונית, ציפית שהוא יתמודד עם זאפקו קומפטישן או זד אודיו או כל מגבר בליגה גבוהה? באמת לא מבין תגובות לפעמים.

זה לא שאמרתי שהוא טוב יותר מנקמיצ'י כי אני יודע שלא, בכלל לא התלהבתי מהSRX (לחובתו אגיד שלא שמעתי אותו עם הסט שלי) ואני כבר לא אדבר על הJBL.

גורל- לא אמרתי שהוא פאר היצירה, הייתי נדהם אם כן, בכל זאת מגבר במסגרת תקציב כזאת (משומש כ800 שקל נחשב למחיר טוב ומספיק אנשים הסכימו איתי במפגש) לא צריך להיות בנוי בצורה מדהימה כמו הקסנון (שאגב גם אותו חיפשתי כשהחלפתי מגבר וגם שאלתי אותך).

אני ריאלי, גם אם הJBL היה בנוי בצורה הכי יפה שיש ועדיין מוציא איכות צליל כזאת לעומת הפניקס, הייתי בוחר בפניקס, בסופו של יום האוזן קובעת.

שיהיה לילה טוב.

HU: Alpine W520 processor: JBL MS8 comp: Audison voce 3way @ Zapco reference 1000.4 & Zapco reference 350.2 Sub: Hertz HX300D @ Audison LRX 1.1

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
גם אם לא הייתי מוכר אותו הייתי מגן עליו.

איך הוא בנוי? מאוד מעניין אותי באמת, מבחינת איכות סאונד הוא ברמה מעל הJBL ובידיוק דיברנו על זה במפגש וכל מי שהיה בסביבה הסכים. עם כל הכבוד (ויש לי כבוד, כמו לכל אדם בפורום) מי אתה שתקבע את זה ? כמה ניסיון שלך ? על כמה סטאפים שמעת אותו ? כמה ניסויים ערכת של החלפת מגבר תמורת מגבר בלי לשנות חיתוכים וכו' אלא גיין בלבד, באיזה מוזיקה בחנת אותו, וכו' וכו',

נכון רמה בינונית, ציפית שהוא יתמודד עם זאפקו קומפטישן או זד אודיו או כל מגבר בליגה גבוהה? באמת לא מבין תגובות לפעמים.

זה לא שאמרתי שהוא טוב יותר מנקמיצ'י כי אני יודע שלא, בכלל לא התלהבתי מהSRX (לחובתו אגיד שלא שמעתי אותו עם הסט שלי) ואני כבר לא אדבר על הJBL. - יש מגברים שנמכרים במחירים דומים ואף נמוכים, ובנויים ברמה גבוה יותר, לדוגמא - JBL 1004, שרואים בצורה ברורה שיש שם פריסת רכיבים חכמה, התחשבות גדולה בנוגע לקירור והפרדה כמעט מוחלטת של ספק הכח (שעלפניו נראה כפול בכלל),

אל מול ערמת של רכיבים שזרקו אותה על הבורד בצורה דחוסה ולא "מתחשבת", בנוסף לחיבורים בודדים ומינימאליים להיטסינק לטובת קירוור

גורל- לא אמרתי שהוא פאר היצירה, הייתי נדהם אם כן, בכל זאת מגבר במסגרת תקציב כזאת (משומש כ800 שקל נחשב למחיר טוב ומספיק אנשים הסכימו איתי במפגש) לא צריך להיות בנוי בצורה מדהימה כמו הקסנון (שאגב גם אותו חיפשתי כשהחלפתי מגבר וגם שאלתי אותך). - גם אם זה מחיר טוב כמשומש, זה רק ביחס למחיר שלו כחדש, מי אמר שהמחיר פרופורציונאלי מראש - היבואן ?,

אני ריאלי, גם אם הJBL היה בנוי בצורה הכי יפה שיש ועדיין מוציא איכות צליל כזאת לעומת הפניקס, הייתי בוחר בפניקס, בסופו של יום האוזן קובעת. אני לא נכנס לכמה את ריאלי או לא, ואני באמת מאמין שאתה לא מגן עליו בגלל שאתה מוכר אותו, אבל לקבוע שהצליל שלו טוב משל הJBL זה קישקוש מוחלט, כדי לקבוע דבר כזה, צריך מישהו שנסע על סטאפ זהה לחלוטין גם עם הפוניקס וגם עם הJBL כמה שבועות עם כל אחד, איך אתה קובע את זה בכלל ? ממערכת ששמעת ברכב אחר ? עם רמקולים אחרים, התקנה אחרת, חיווט אחר, HU אחר, אוטו אחר, למעשה הכל אחר כלל המגבר, אז איך אתה בכלל יכול לחוות דעה על רכיב בודד מתוך מערכת שכל המערכת כולה "חדשה" לך.

שיהיה לילה טוב.

לצערי הרב, אתה מדבר באוויר, ולטעמי הדברים שאתה אומר חסרי ביסוס וחבל, היות ואין לאף אחד מאיתנו אפשרות לערוך השוואה מסודרת (נסיעה של כמה שבועות עם כל אחד מהם על סטאפ זהה) אין לנו דרך לקבוע מי ישמע טוב יותר, מפה נשאר רק אוזני הרוכש, והנתונים הטכניים, ובכלל זה איכות הבניה ששם הJBL לוקח בהליכה ללא ספק

פורסם

נסעתי עם הJBL משהו כמו יום עם אותו סט אפ ובלי חיתוכים שונים. הפניקס נשמע לי יותר טוב (פסיכולוגית? יכול להיות.)

זה יפה שיש לו פריסת רכיבים חכמה לעומת הפניקס, עם כל זה הפניקס בחיים לא נכנס לי לפרוטקשן ואובר היט אני בכלל לא מכיר מושג כזה ממנו, אישית הייתי מאוד מרוצה ממנו.

מחיר? הגענו לבעיה הראשית, לפי זאפ הוא נמכר ב1800, כולנו יודעים איזה מחיר שטותי ומטומטם מי שתמחר אותו ככה.

HU: Alpine W520 processor: JBL MS8 comp: Audison voce 3way @ Zapco reference 1000.4 & Zapco reference 350.2 Sub: Hertz HX300D @ Audison LRX 1.1

פורסם

סבבה,

אם הפיניקס גולד היה עולה כמו JBL 1004 אולי זה היה שווה

אבל שיש לך 1004 חדש עם אחריות מול PG כמו שלך ב800 שקל

זה לא משתלם

מה גם ששוב כמו שאמרתי קודם, כאחד שכן אוהב את PG, אני לא בטוח שהוא עדיף על ה-JBL דווקא

פורסם

תודה חברים על כל העזרה והדעות!

אני מתחיל "לפזול" חזק לכיוון של קניית sundown sax50.4 חדש מאליקו.. אמנם ירידה בהספק, אבל "ללכת על בטוח" (מבחינת אחריות+SQ). איך הגעתי לזה? ובכן, בדקתי וגיליתי שהמגבר שלי היום שהוא 50W RMS לערוץ נמצא על רבע גיין בשביל הקומפוננטים (אינפיניטי רפרנס), וחצי גיין לגישור לסאב (הרץ ES250) - וזה נשמע לי מעולה, גם מבחינת עוצמה.

אז למה בעצם אני בכלל צריך 100W או 75WRMS לערוץ אם הם ישארו עם גיין סגור? שדרוגים, כנראה.. בוא נראה..

את הסאב אני לא אשדרג בקרוב (אוהב אותו), את הקומפוננטים אולי, אחרי שאני אגמור עם איטום דלתות- ואז כנראה אלך משהו בסביבת ה-hybrid ovation של מורל, שוב, לא בוודאות בכלל.

האם ה-sundown 50.4 לא יתן לי פתרון המשתלם ביותר (SQ לשקל + אחריות) ביותר מכל האפשרויות שנזרקו כאן?

(מה גם שהבנתי שהוא אנדר-רייטד ונוטה יותר לכיוון ה65WRMS?)

פורסם

מצטרף לשאלה האם הSAX50.4 יותר איכותי מהJBL ומהפויינקס? מבחינת איכות?

HU : LG LCF710BR PROS- RF 3Sixty.1 AMP : Xetec Vector 350.6 RCA: Knukonceptz KRY4.6M

פורסם

חד משמעית כן.

אבל לטעמי הוא חלש. (אנדרייט ב30%? נשמע לי מוזגם קצת.)

פורסם

אני לא יכול לקבוע נחרצות לגבי האיכות, לא חד משמעית ולא דו משמעית,

ולגבי ההספק - מספרים הם לחלוטין לא הכל,

פגשתי מגברים של "50" וואט שפירקו דלתות, ופגשתי מגברים של "200 וואט" שבקושי פתחו וופר כמו שצריך

פורסם

לא שמעתי אותו על מוראל,

מה הבעיה לדבר עם היבואן ולחבר לבדיקה

אליקו בחור על הכיפאק ואני חושב שהוא ילך לקראתך

פורסם

אוסיף צבע לדיון, האם עדיף את הSAX 50 או JBL 1004 ?(לדוגמא ,כי אחד מצהיר 50RMS והשני 100 RMS)

בעצם אני אשאל שאלה,(בעקבות המודעות שמתפתחת לגבי החשמל ברכבנו)

האם מערכת חשמל סטנדרט,תפיק 50RMS אמיתיים של הSAX ועדיפה לפותח השרשור?

האם מערכת חשמל סטנדרט,תפיק באמת את ה100RMS של הJBL ?

בעצם אני גורר את ההתלבטות אל מערכת החשמל ברכבנו ולא להספקים של המגברים.

מנוע V6 בלי להתבייש.

פורסם

מגבר 100 וואט לצורך העיניין נגיד שמפיק 250 וואט לסאב

זה ביחד 450 וואט - זה 32 אמפר, תוסיף עוד 30 אחוז של חוסר נצילות, נגיד 40 אמפר

זה לא משהו שמערכת חשמל סטנדרטית בהתקנה נכונה תתקשה להתמודד איתו

בשוטף.

פורסם

אז חזרנו לשאלה מה יותר איכותי?.(לגבי פותח השרשור)

ובכלל איך נבדיל בין מגבר איכותי לפחות איכותי,אם נפתח את שניהם? אני לא מדבר על מוצרי סיניים למיניהם.

לדוגמא, מגבר מסדרה הכי נמוכה של מותג כל שהוא עד למגבר מסדרת הקצה העליון(HI-END)

איך נמדדת האיכות?

מנוע V6 בלי להתבייש.

פורסם

איכות, באופן סובייקטיבי = לפי האוזניים שלך בלבד. לשמחתנו יש את הפורום בו יש ריכוז של אודיופילים שהקשיבו להרבה מגברים והרבה סט-אפים ויודעים לתת כיוון מה נשמע טוב ומה פחות, אבל שוב, בסופו של דבר - האוזניים שלך יקבעו.

באופן אובייקטיבי - שלל נתונים טכניים: צורת בנייה, SNR, Damping factor, THD, PSRR, נתוני יציבות בטמפ' ועוד..

• תוכן חדש...