Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6051 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני צריך לקנות רכב קצת יותר גדול ממה שיש לי היום (פיאט פונטו 2003)

התלבטתי בין רכב סטיישן לבין רכב מסחרי (קנגו ברלינגו ודומיהם) אבל את הכף הכריע השיקול הכלכלי - סטיישן בשנתון מקביל עולה הרבה יותר מאשר מסחרית.

רציתי לדעת אם יש איזה העדפה ברורה מבחינת קנייה בין בדגמים השונים - ברלינגו, קנגו פרטנר קאדי - או דגם מקביל של חברות אחרות.

אם יש איזה דגמים / שנתונים שלא כדאי להתקרב אליהם.

איפה כדאי לקנות, לחפש לבד יד שניה ולמכור את הפונטו שלי או לחפש במגרש מכוניות (בהנחה שאני עושה טרייד אין ושאין לי באמת את מקצועיות לבחינת רכב)

תודה רבה

שילה

פורסם

אין העדפה ברורה. לכל מסחרית קטנה יש יתרונות וחסרונות.

ברלינגו=פרטנר (זה אותו רכב) - לטעמי הכי נוח ומזכיר פרייבט, חלש בדגמים ללא טורבו (אלה שאינם HDI), לא חסכוני במיוחד.

קנגו - קטן, רועש וצפוף, הרבה יוצאי צה"ל, חלש בדגמים ללא טורבו (אלה שאינם DCI).

לי יש דובלו - חסכוני, חזק, הכי מרווח ואצלי גם אמין. החסרונות - מכוער, לא נוח, תחושה של מסחרית ולא פרייבט.

קאדי יקר בהפרש גדול מכולם ולטעמי ללא הצדקה.

לגבי פורד קונקט אין לי נסיון.

בדובלו השנים הראשונות (2002 אם אני לא טועה) הן ללא טורבו - מומלץ להתרחק מהם, מדובר בעגלה חלשה ביותר.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

מה התקציב?

בלי תקציב ואזור של שנתון, קשה להמליץ כי לדוגמא על הקנגו הישנה קשה לי להמליץ, על החדשה אני אמליץ בשמחה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
מה התקציב?

בלי תקציב ואזור של שנתון, קשה להמליץ כי לדוגמא על הקנגו הישנה קשה לי להמליץ, על החדשה אני אמליץ בשמחה.

אני מחפש החליף את הרכב שלי - בלי להוציא עוד הרבה, המחירון שלו בסביבות ה-k20, אני מחפש מקסימום עד 30k

פורסם

בתקציב הזה - מה שתמצא פחות שחוט.

ואם לא תמצא (יכול מאוד להיות), תקנה סטיישן.

אם פונטו שלך במצב טוב, אין סיבה לפנות למגרשים - הפסד כספי וסיכון ליפול בהחלפה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

ב20-30K ש"ח בהחלט אפשר למצוא ברלינגו\פרטנר במצב סביר.

מהרבה ניסיון עם פרטנר\ברלינגו וקצת ניסיון עם קנגו (בכולם מדובר על המנועים ללא הטורבו), אני מעדיף את תוצרת פיג'ו\סיטרואן.

הרנו מרגיש זריז יותר, בעל בלמים עדיפים מושב נוח יותר אבל, הברלינגו (כל מה שנאמר על הברלינגו תופס גם על הפרטנר) נוח יותר, מעודן יותר ואמין יותר.

אני אישית גם הייתי מעדיף ברליגנו HDI ע"פ כמעט כל משפחתומטית מאותו שנתון.

באופן כללי אלו מכוניות חכמות מאוד שנופלות בגלל דימוי לא מוצדק.

פורסם

עבדתי כמה שנים עם קנגו והייתי מאד מרוצה. ממליץ על הקנגו טורבו אבל שים לב לקילומטראז'. מכונית כזו משלבת צרכי עבודה ומשפחה ובדרך כלל גומעת מרחקים.

פורסם

הקנגו הישנה רועשת מאד, ולא יציבה על הכביש בגלל צמיגים קטנים וצרים.

מצד שני היא נוחה, מרווחת וחסכונית בצריכה.

פורסם

לקנגו צמיגים במידה זהה לברלינגו, 175/65R14 או משהו כזה, מקסימום יש הבדל בס"מ אחד - כלומר 165 במקום 175, וזה לא הבדל משמעותי.

לגבי הרעש - אכן יש רעש חזק מעל 110 קמ"ש, בגלל יחס העברה קצר בהילוך חמישי, ב 130 הרכב כבר ממש נקרע וקרוב לקצה גבול היכולת. בקנגו שלי המהירות המקסימלית שניתן היה להגיע אליה בכביש 6 הייתה 138 קמ"ש.

אבל, לדעתי האישית, הושקעה עבודה הנדסית רבה בתכנון הקנגו, והיא מבחינת מבנה, מוצלחת מהאחרות.

היא קטנה יותר במידות החיצוניות מברלינגו, ומרווחת יותר מבפנים, בהפרש משמעותי.

יש לה דלתות נוחות יותר, שדה ראיה טוב יותר לאחור, ברקסים טובים פי מיליון מאלו של הברלינגו, ידית הילוכים נוחה יותר, ניתן להשכיב את הכיסאות הקידמיים אחורה, מה שבברלינגו לא ניתן.

האמינות היא נושא קצת כואב, כשמדובר ברכב משומש מאוד.

פורסם

גרסאות ה HDI (טורבו מסילה משותפת) של הברלינגו והפרטנר נהנות, כמו כל דיזל HDI, מהילוכים ארוכים יותר ורכב חסכוני יותר משמעותית (וגם שקט יותר משמעותית) מאשר הגרסאות האטמוספריות (גם של הקנגו ודומיו). הגרסאות עם המנועים הקטנים (1500-1560 סמק בקנגו ובברלינגו\פרטנר משנת 2006) עם מסילה משותפת וטורבו הן מעולות מבחינת שקט, זריזות וצריכת דלק. התקציב שלך לא מגרד אותן - לכן חבל שבכלל תחשוב על זה. התקציב שלך כן מאפשר ברלינגו HDI עם מנוע 2 ליטר מהשנים הראשונות (איזור 2004) אבל הוא עדיין מאוד מאוד גבולי ואני בספק אם בתקציב הזה תמצא HDI שמורה משנת 2004.

בנושא הבלמים מעולם לא מצאתי בעיה או חולשה בברלינגו על שלל דגמיו, מדובר במערכת מצויינת וחזקה מאוד.

איך האמינות ?

כמו שכבר הזכירו, מדובר בנושא כאוב לרכב משומש. צריך הרבה מזל בשביל למצוא רכב באמת שמור שטופל כנדרש ולא זקוק להשקעה גדולה מיידית. אם התקציב לקניה ואחזקה של הרכב זעום - ובהנחה שמדובר על עסק מתחיל, לא הייתי ממליץ להיכנס לזה כל עוד אין לך כיסים עמוקים מאוד ו/או העסק עדיין לא מייצר מספיק כסף בשבי לממן תיקונים ובלאי של רכב עבודה בן 6 שנים. אולי כדאי שתתחיל מאיזה סטיישן בנזין זול לשנה הראשונה ואח"כ, אם תהיה אפשרות כלכלית והעסק יתקתק טוב, תשדרג לרכב חזק יותר ויקר יותר.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק - לגבי הברקסים - כשעברתי מקנגו עם 300 אלך ק"ם לברלינגו חדשה - התגובה הראשונה שלי הייתה "וואו - האוטו הזה לא עוצר".

בשבועות הראשונים הייתי כל 5 דקות בולם בלימות חירום, כי הייתי רגיל לעוצמה של מערכת הבלמים של קנגו, והתרגלתי לתכנן מרחקי עצירה בהתאם.

אחר כך התרגלתי, אבל הבלמים של קנגו פשוט טובים הרבה יותר. גם מבחינת התחושה וגם מבחינת הכוח, שנידרש להפעיל על הדוושה, שהוא קטן הרבה יותר בקנגו.

יחס העברה בהילוך השלישי בברלינגו 1.6 הוא פשוט בדיחה. הוא ארוך מידי, ומאלץ אותך למשוך את ההילוך השני ל 3000 סל"ד.

אחר כך אתה מעביר לשלישי, והסל"ד נופל לאיזור 1500, מהירות הרכב היא כ 40 קמ"ש.

כך נוצר מצב, שבתנועה עירונית צפופה אתה כל הזמן בסל"ד לא מתאים, כלומר או בשני ב2800 סל"ד גבוהים ורועשים, או בשלישי ב1300-1400 סל"ד נמוכים בעליל.

כמובן , שלכל מטבע שני צדדים, ובעליה לירושליים האוטו נוסע 90 קמ"ש בשלישי ב 3500-3600 סל"ד סבירים למידי.

• תוכן חדש...