Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6061 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לנצ'יהוליסט - זאת דרך להיפרד יפה לשלום?! על מה אתה מדבר? הבן אדם צריך את המשרה הזאת, הוא לא בונה ולא יכול לבנות על שום משרה אחרת, כי עדיין אין לו תשובה, הוא מבואס, יושב בבית ומחכה שיחזרו אליו ואתה, אחד שמראיין לעבודה, אומר שזאת דרך יפה להיפרד? דע לך, שרק בארץ ובמדינות אולם שלישי נהוג להיפרד כך מבן אדם, שהשקיע מזמנו, הגיע להתראייין וככה מתייחסים אליו בסופו של דבר. בארה"ב למשל, נהוג אפילו לשלם הוצאות נסיעה בהגיעך לראיון עבודה ואף לשלם על השעות שבזבזת למטרה זו. אני הייתי מעדיף שיגידו לי באותו יום שאני לא מתאים לתפקיד וזה לא נורה.
פורסם

אני היתי מתקשר

אני היתי ממשיך בשבועיים האלה להתראיין גם למקומות אחרים

אם היה לי משהו ביד היתי מתקשר ואומר להם, אני בדרך לחתום במקום אחר, אבל העבודה אצלכם יותר מעניינת, אתם מתכוונים להציע לי אותה או שניפרד כידידים.

יכול להיות שזו היתה הדרך ה(לא)מנומסת שלהם להגיד לך, אל תבנה עלינו ויכול להיות שמישהו שם ישן בעמידה ופשוט לא ממהר לחזור אליך (קורה !)

אצלנו בחברה מחזירים מכתבים בדואר ללא מתאימים ומודים להם על הזמן שהשקיעו, אני יודע שהרוב פשוט מתעלמים מאלה שלא מתאימים, לא נעים.

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

אני ממש לא תולה את חיי ותקוותי במשרה הזו, למרות שאני ממש מעוניין בה. אני ממשיך להתראיין במקומות נוספים, כאלה שגם אם לא מציעים את אותו השכר אך לפחות יוצרים רושם נעים יותר.

אם באמת בחרו בדרך השתיקה וההתעלמות איתי, אז חבל מאוד שכך קרה. מדובר באחת החברות הגדולות והמצליחות בארץ ואם זה היחס שם, אז אולי עדיף שלא לעבוד בסביבה כזו (שוב, אני מקווה שאני טועה וכן יפתיעו אותי עם חדשות טובות).

שוב, לכולם תודה על הטיפים :)

פורסם

nikitales צודק.בשום מקום בעולם אין כזו סחבת עם ראיונות וקבלת עבודה.בכלל,ישראל מדינה קטנה עם מעט חברות במשק ,ככה שככל שהמשרה שלך בכירה יותר מספר המקומות מצומצם והתחרות קשה עד בלתי אפשרית. גם כשאתה רוצה לעבוד ומוכן לעשות כמעט הכול סוגרים לך את הדלת בפרצוף. הליכי הגיוס הם לא אנושיים- ארוכים ומפרכים. מרכזי הערכה, פסיכולוגים, שולחים אותך מראיון אחד לשני לשלישי לחמישי. בראיונות מרשים לעצמם לשאול שאלות שפוגעות בפרטיות וגובלות בחוצפה. לא מחזירים תשובות, מושכים תהליכים ולא רואים את המועמד ממטר.

הלוואי ויאמצו פה את מה שנהוג במדינות אחרות שמחזירות לפחות החזרי נסיעה.אני למשל,רק על נסיעה לראיונות ביזבזתי מעל ל500 שקל,ואני לא מדבר על מרכזי הערכה וכאלה ששם אתה נמצא כמה שעות ואפילו לא מציעים לך משהו לשתות או לאכול .

HU: DEH-P7550 ,AMP1:SPL AB03445 ,AMP2: Pioneer GM-X862 ,COMP:JBL GTO6507 ,Rear:JBL GT5963 ,SUB: JBL GTO1202D

פורסם

בהתחלה חשבתי להגיד לך שחברה שלא מחזירה לך תשובה אולי לא כדאי לבוא אליהם מילא

אבל מהכרות מקרוב, זה יכולה להיות התנהגות נקודתית של כוח אדם בחברה, ובהנחה שאתה לא רוצה להתקבל לכוח אדם אלה למחלקה אחרת, אל תסיק מזה על התנהגות המחלקה שלך.

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

במקום להיות מודאג אם יתקשרו או לא יתקשרו תמשיך לחפש - עדיף שתשקיע את האנרגיה שלך

בחיפשו מקומות אחרים, כשיבוא המקום המתאים שלך הוא יבוא.

כבר חודש בלי קיק דאונים - ככה מתמודדים עם מחירי הדלק:idea:

פורסם

מזדה F2 - הוא לא מודאג,ולא יושב בבית ליד הטלפון,כוסס ציפורניים מחכה לשיחה המיוחלת.

פשוט קצת מבועס/מתוסכל מהגישה החרא של החברות האלו בארץ,ובצדק.

על עקבה לטובה ! :)

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם
לנצ'יהוליסט - זאת דרך להיפרד יפה לשלום?! על מה אתה מדבר? הבן אדם צריך את המשרה הזאת, הוא לא בונה ולא יכול לבנות על שום משרה אחרת, כי עדיין אין לו תשובה, הוא מבואס, יושב בבית ומחכה שיחזרו אליו ואתה, אחד שמראיין לעבודה, אומר שזאת דרך יפה להיפרד? דע לך, שרק בארץ ובמדינות אולם שלישי נהוג להיפרד כך מבן אדם, שהשקיע מזמנו, הגיע להתראייין וככה מתייחסים אליו בסופו של דבר. בארה"ב למשל, נהוג אפילו לשלם הוצאות נסיעה בהגיעך לראיון עבודה ואף לשלם על השעות שבזבזת למטרה זו. אני הייתי מעדיף שיגידו לי באותו יום שאני לא מתאים לתפקיד וזה לא נורה.

לא תמיד אפשר לומר במקום שאתה לא מתאים לתפקיד, כי במידה ולא הגיעו מועמדים שיותר טובים מהמועמד הנוכחי אתה תקח אותו בסוף, מן הסתם לא תתן לו להמתין שבועיים.

גם אצלנו משלמים על הוצאות הנסיעה ואפילו מזמינים למועמדים ארוחת צהריים במידה והם נשארים ליותר משעתיים

אז אל תתלהם בבקשה.

אלפא רומאו ספיידר V6 3.2 בציר 2007

טל שביט (1955-2011) זה לא אותו הדבר בלעדייך, אתגעגע לנצח.

פורסם
לנצ'יהוליסט - זאת דרך להיפרד יפה לשלום?! על מה אתה מדבר? הבן אדם צריך את המשרה הזאת, הוא לא בונה ולא יכול לבנות על שום משרה אחרת, כי עדיין אין לו תשובה, הוא מבואס, יושב בבית ומחכה שיחזרו אליו ואתה, אחד שמראיין לעבודה, אומר שזאת דרך יפה להיפרד? דע לך, שרק בארץ ובמדינות עולם שלישי נהוג להיפרד כך מבן אדם, שהשקיע מזמנו, הגיע להתראייין וככה מתייחסים אליו בסופו של דבר. בארה"ב למשל, נהוג אפילו לשלם הוצאות נסיעה בהגיעך לראיון עבודה ואף לשלם על השעות שבזבזת למטרה זו. אני הייתי מעדיף שיגידו לי באותו יום שאני לא מתאים לתפקיד וזה לא נורה.

צודק. יש דרך להגיד לבן אדם שהוא לא מתאים. אני מנחש שהסיבה שעושים את זה היא כדי שהמרואיין

לא יוציא על המראיין את כל התיסכול שלו מילולית או פיזית...

פורסם

ידידה טובה שלי בעלת תואר שני במנע"ס חיפשה עבודה במשרה בכירה למדי ההולמת את נסיונה וכישוריה.

החיפושים החלו בסביבות חודש פברואר 2009, היא עברה ריאיונות ומיונים במספר גופים, אחרי שלושה חודשים חזר אליה אחד המעסיקים, זימן אותה לעוד סידרת ריאיונות שבסיומם היא התבשרה שהתקבלה לעבודה.

בינתיים חזר אליה מעסיק נוסף וזימן אותה לסידרה נוספת של מבדקים, היא רצתה להודיע להם שהעניין כבר לא אקטואלי, כיוון שכאמור כבר קיבלה הודעה רישמית על קבלתה לעבודה.

בעידודי הנמרץ היא בכל זאת ניגשה למיונים אצל המעסיק השני והתקבלה גם שם. עובר עוד חודש ומכיוון המעסיק הראשון עדיין דממה. היא מתחילה לעבוד אצל השני אבל מתקשרת לפני כן לראשון לברר מה עלה בגורל המשרה שלה. התשובה שהיא קיבלה שאין עדיין אישור תקציבי לקלוט עובדים... :shock: ולא בטוח שבכלל יהיה.

בקיצור - הכל יכול להיות.

פורסם

זה לא מדע מדוייק ואין חוקיות.

לפעמים המשרה נסגרת ונפתחת מחדש לאחר זמן מה ואז פונים אליך.

לפעמים מכריחים אותם לראיין עוד מועמדים למרות שאין עדיין מתאימים בקנה , לפי נוהל פנימי בחברה.

לפעמים המראיין בשלב הבא נמצא בחו"ל או בחופש או לא פנוי והם לא יתקשרו סתם לומר שעברת שלב, אלא כדי לקבוע מועד לראיון הבא.

לאחרונה החלטתי לעזוב את מקום העבודה שלי ולהתקדם הלאה (כן, אני יודע שזה סיכון בתקופה כזאת אבל הרגשת המיצוי היתה חזקה יותר מכל דבר אחר),

הייתי במספר ראיונות בכמה חברות ובסופו של דבר חתמתי במקום חדש, התהליך הלך ככה:

ראיון ראשון (שנקבע מהיום למחר), מיד בהמשך היום ראיון שני עם מנהל בכיר בחברה, אחר כך נתק של שבועיים שלושה , ראיון שלישי עם סמנכ"ל החברה, אחר כך שבועיים נתק, אחר כך בקשת ממליצים, עוד שבועיים נתק ואז הצעת שכר , שבוע של מו"מ וסגירת חוזה.

בקיצור, תהליך ארוך ומייגע אשר במהלכו בדקתי גם אופציות אחרות.

מי שיש לו נסיון בראיונות יוכל לדעת לאיזה כיוון העסק מתקדם אחרי הראיון המקצועי הראשון (בדרך כלל הראיון הראשון הוא ע"י HR והראיון השני הוא המקצועי)

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

dorki,

התהליך שאתה מתאר קרה למישהו שאני מכיר אבל בואריאציה קצת שונה.

אותו מקום עבודה - הוא הגיש קו"ח לשני תפקידים שונים והתראיין לשנייהם. למרבה המזל, כל ראיון נעשה ביום אחר אצל מראיין אחר ומסתבר שגם במיקום אחר וכך גם שלב ב'.

אחרי מס' שבועות קיבל עבודה בתפקיד השני למרות ששהעדפתו האישית היתה לתפקיד הראשון.

לאחר מס' חודשים שעבד, התקשרו ושאלו אותו אם הוא עדיין פנוי. הוא התלבט בתשובה אבל החליט להגיד שהוא פנוי. הסבירו לו שבגלל בעיה תקציבית הם לא יכולים כרגע לקלוט כ"א, אבל אם הוא יכול ומעוניין, הם יעסיקו אותו כפרי-לנסר. הוא הסכים, קיבל פרוייקט לביצוע בבית (אפילו מחשבים סיפקו לו). כך יוצא שבשעות היום הוא עובד כשכיר בחברה ובשעות הערב וסופ"ש הוא עובד מהבית כפרי-לנסר (ומוציא להם חשבונית, גם לזה הוא דאג).

הבעיה התעוררה כשסיים פרוייקט והיה צריך להגיש ולחנוך את המקבלים - או אז הסתבר שקצת בעיה לשלב את שני התפקידים. רק אז הוא נאלץ להסביר להם שהוא כבר שכיר בחברה ולכן התיזמון לחנוך קצת בעייתי.

בסופו של דבר החברה פתרה את הבעיה, הוא ממשיך לקבל פרוייקטים ועדיין עובד כשכיר וכפרי-לנסר כבר יותר משנה (עדיין אין תקציב).

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

• תוכן חדש...