Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6060 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני שבועיים הייתי בראיון באחת מחברות ההייטק בארץ. בסוף הראיון אמרו לי שיצרו איתי קשר ב"זמן הקרוב", ומאז כאמור, אין חדש. האם זה מקובל שהעניין לוקח זמן? למה התכוון המשורר כשאמר "זמן הקרוב" והאם יתכן שבשפת ההייטק מדובר בכמה שבועות? אולי זה אומר בכלל שכבר אין ממש סיכוי (וחבל כי אני מעוניין במשרה :roll:)?

כל מי שהיה במצב דומה או מכיר אולי מה קורה מאחורי הקלעים במקומות כאלה מוזמן להשתתף :)

המשך שבוע טוב לכולם!

פורסם

לא רוצה לבאס או משהו,אבל בוא אני אגיד לך ככה,בד"כ כשאומרים לך אחרי ראיון עבודה "נחזור אליך בזמן הקרוב",זה במילים אחרות נקרא לנפנף,אלא אם מתקשרים אליך באותו יום או למחרת על הבוקר שזה נדיר.

גם אני עברתי את זה כמוך,ולא פעם אחת(אתה מוזמן לדפדף כמה ת'רדים למטה ולראות).

אני לא יודע מה רמת ההשכלה שלך,אבל במצב של היום עם כל המובטלים ושעל כל משרה נחשקת מתחרים עשרות,מאות ולפעמים אפילו אלפי אנשים,צריך מינימום תואר ראשון בשביל שתעבור את הסינון הראשוני רק.

HU: DEH-P7550 ,AMP1:SPL AB03445 ,AMP2: Pioneer GM-X862 ,COMP:JBL GTO6507 ,Rear:JBL GT5963 ,SUB: JBL GTO1202D

פורסם

תואר אין לי, אבל גם דרישות המשרה לא דרשו אחד אלא דרישות ספציפיות וכאלה שאני עונה עליהם.

פורסם

כן,אבל היום עם ריבוי המובטלים והמפוטרים בהיי טייק לכל משרה שפעם בקושי היית צריך בגרות הרף עלה אוטומטית לתואר,גם אם לא דורשים לפני.למשל,לפני כמה חודשים הייתי במרכז הערכה באורנג'(לא מבין למה הלכתי בכלל) והיו שם איתי 2 בוגרי הנדסת תעשייה וניהול ו2 בוגרי מדעי המחשב כי לא מצאו עבודות בתחומם.וזה משרה שכל ילד שגולש שעתיים ביום באינטרנט ויודע קצת לדבר יכול להתקבל.

HU: DEH-P7550 ,AMP1:SPL AB03445 ,AMP2: Pioneer GM-X862 ,COMP:JBL GTO6507 ,Rear:JBL GT5963 ,SUB: JBL GTO1202D

פורסם
אני במקומך הייתי מתקשר לברר.אין מה להפסיד.

לדעתי אין טעם(הלוואי ואני טועה).

מניסיון ,התשובות שיקבל הן משהו בסגנון של "אממ(בגימגום מביך),אנחנו כרגע בוחנים עוד מועמדים לתפקיד".או ש"כרגע זה לא רלוונטי,אבל אם יהיו עוד משרות דומות אנחנו ניצור עימך קשר".

זה קרה לי כ"כ הרבה שאני יכול לכתוב על זה ספר.

פורסם
צריך מינימום תואר ראשון בשביל שתעבור את הסינון הראשוני רק.

לא לכל משרה צריך מינימום תואר ראשון, ועובדה שהוא עבר את הסינון הראשוני, אחרת לא היו קוראים לו לראיון.

המצב הוא שחלק מהמראיינים אומרים שהם יצרו איתך קשר, גם אם התשובה שלילת, וחלקם לא טורחים להשיב בשלילה.

למה? לא ברור... יכול להיות שלא נעים להם :-D זו בהחלט תופעה נפוצה ומרגיזה, אבל לומדים להתרגל אליה.

אני במקומך הייתי מתקשר לברר.אין מה להפסיד.

אל תתקשר. אם הגעת לשם דרך נציג כ"א, אתה יכול לברר איתו מה קורה, אבל אל תתקשר לחברה עצמה. תבין את הרמז ותמשיך הלאה. אם יעבור זמן מה ותקבל תשובה חיובית, אשריך.

ד"א, אם זה משנה, העניין לא מאפיין רק את חברות ההיי טק

בהצלחה

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

מניסיון שהיה לי עם חברת הייטק גדולה - אמרו שיחזרו ולא חזרו (היה לפני חודש).

נסה לצלצל ולברר מה קורה - יכול להיות שלא חזרו אליך מכל מיני סיבות...

172

פורסם

זה יכול להיות הכל

1) יכול להיות שלא התקבלת ולחברה אין את המינימום של כבוד לחזור אליך.

2) יכול להיות שאתה עדיין בתהליך מיון.

3) אם מדובר בחברה גדולה יכול להיות שנפלת בין הכיסאות ושכחו אותך.

אין לך מה להפסיד בזה שתתקשר,במיוחד שעבר חודש.

ואנקדוטה לסיום:

לפני שהתחלתי ללמוד הייתי ביום מיון בחברת אינטל לעבודה בחדר הנקי.

אחרי 8 שעות של מבחנים,סדנאות, ציורים וחפירות לרוב, הודיע לי המראיין שהתקבלתי לעבודה

וייצרו איתי קשר כדי לתאם את פרטי המשרה.

בזמנו לא היה שום טלפון ליצירת קשר עם הכ"א שלהם אלא רק השארת הודעות אחרי פרק זמן מסוים של ניסיונות

להשיג את האדם המתאים התייאשתי.

אחרי חצי שנה אני מקבל טלפון: "אתה עדיין מעוניין לעבוד בחדר הנקי?"

... אז כמו שאמרתי הכל יכול להיות. :-)

פורסם

בתור אחד שעושה ראיונות עבודה.... צר לי, אבל זו הדרך להיפרד יפה לשלום :roll:

אלא אם יצרו איתך קשר תוך יומיים שלושה

אלפא רומאו ספיידר V6 3.2 בציר 2007

טל שביט (1955-2011) זה לא אותו הדבר בלעדייך, אתגעגע לנצח.

פורסם

אני מצטער אם זה נשמע חד ובוטה - אבל אם לא חזרו אליך זה סימן שממשיכים לחפש עוד אנשים שכנראה חושבים שיהיו יותר טובים ממך.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

זמן סביר הוא שבועיים - שלושה. מעבר לכך, ראוי שתעודכן כי עדיין לא התקבלה החלטה לגביך.

החברה בה אני עובד מקפיד לתת תשובה, גם שלילית, בתוך זמן סביר כזה. אגב, את התשובה השלילית אנו נותנים בשיחת טלפון מכובדת (אם כי לא תמיד קלה ונעימה לשני הצדדים) ולא במכתב מנומס לכאורה.

אני יודע שאנחנו חריגים בכך, וחברות רבות לא טורחות לתת תשובות שליליות - ככה שאם לא קיבלת תשובה בפרק זמן ארוך משמעותית ממה שציינתי, אתה יכול להסיק את המסקנות.

אגב, במיוחד היום, זמן ההמתנה לתשובה יכול להיות ארוך. על כל משרה בודדת מראיינים לפעמים עשרות מועמדים, ועד שלא נבחר המועמד, לא נותנים תשובה שלילית לשאר (שמא ה"נבחר" ימצא בינתיים עבודה אחרת, ואז ירצו בשני בדירוג). מסיבה זו בדיוק גם כדאי לעדכן את הממתינים כי מועומדותם עדיין נשקלת.

:turn-l:
פורסם

קודם כל בהצלחה לכל מקום שתבחר ללכת. אין צורך להילחץ מהמשפט "נחזור אליך" זה יכול להיות כן ויכול להיות לא, מנסיון.

תן לזה שבוע גג, מעבר לזה התשובה שלילית. בנוגע לתואר יש לי לומר שבכמה וכמה מקומות שהתראיינתי בהם, ביחוד במרכזי הערכה תמיד היו מספר חברים בעלי תעודות. אני עברתי, התקבלתי והם לא, משמע לכל כלל יש יוצא מן הכלל.

Night Driver כתב:

באגירה הוא מומחה החייזרים פה. תעלי תמונה של יצור עם יותר מ 4 רגליים והוא מיד יספר לך מי הוא, איפה הוא גר ומה ההורים שלו עושים.
פורסם

yuvk, אז זהו שעברו בדיוק שבועיים, אז אני מבין שזה עדיין בגדר פרק זמן מתקבל על הדעת (מבחינתם, כן?).

קיצור, אני אחכה עוד יום יומיים ואתן צלצול.

תודה לכולם :)

פורסם

אני הייתי מתקשר ומברר את העניין.

אם לא עברת, אין (כמעט) מה שישנה את המצב - ותקבל תשובה שלילית בטלפון

ואם עברת - הרווחת

דרך אגב- אתה יכול לעבור את כל המבחנים אך הגיוס עלול להידחות ותמצא את עצמך ממתין בבית.

כל התרחישים אפשריים, אבל אם לא תתקשר לא תדע..

• תוכן חדש...