Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6064 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם. אני מתכנן לקנות רכב ומתעניין לגבי הסיאט טולדו. מצאתי אחת שנת 2001 אוטומט. מישהו יודע פרטים על הרכב? מה לבדוק לפני הקנייה? צריכת דלק? תיקונים יקרים? הבנתי גם שמחיר השוק שלה פחות משמעותית מהמחירון. תודה לכל מי שעונה.

פורסם

הטולדו רכב מצויין. הוא על בסיס הבורה של פולקסווגן. חשוב מאוד שבמידה ואתה קונה את ה-1.6 ל' תבדוק את סוג המנוע של הרכב. מנהל מוסך של צ'מפיון מוטורס אמר לי שאך ורק המנוע מדגם AEH הוא מנוע מוצלח ומתאים לאקלים הישראלי. הדגמים האחרים נוטים להתחמם!

כמו-כן, קח בחשבון שה- 1.6 אוטומט קצת עצלה. הידנית עדיפה עליה. יש גם מעט מכוניות עם המנוע בנפח 1.8 ל' 125 כ"ס הנחשב למנוע מוצלח מאוד מבחינת כח ואמינות. המחירון שלה באמת מגוחך יחסית לאיכות הרכב. עם ישראל פשוט לא מכיר אותה מספיק, כנראה.

פורסם

קודם כל תודה. את האמת אני מעדיף גיר ידני ואני אמשיך לחפש. מישהו יודע מה צריכת הדלק של הרכב? ידני/אוטומט?

פורסם

בוקר טוב,

לי יש טולדו 1800 אוטומט מודל 2002 (אצלי כבר כשנתיים וחצי)

בעבר היתה לי טולדו אוטומטית 1600 גם 2002 

אני אוהב את הרכב, נח, יחסית מרווח, תא מטען גדול (אני אוהב אותו הרבה יותר מהמזדה 3 שהיתה לנו)

ה-1.8 עדיף על ה-1.6, הוא זריז יותר והחל מסביבות 2800-3000 סל"ד מרגישים את תוספת הסוסים כאשר לוחצים על הגז

קח בחשבון שאחזקה ב1.8 יכולה להיות קצת יותר יקרה כי הטיימינג יותר מורכב קצת (יש מותחן הידראולי שבערך כל טיימינג שני שובק חיים וצריך להחליף גם אותו בעלות של איזה 900 ש"ח, עם המותחן הטיימינג יוצא משהו כמו 2300 ש"ח - האמת שלא יודע אם ב1.6 זה אותו הדבר)

מבחינת צריכת דלק, אני נוסע בממוצע כ-40 ק"מ ביום (עבודה הלוך / חזור) כאשר בשני הכיוונים יש עומסי תנועה, כך שזה לא רחוק מנסיעה עירונית, צריכת הדלק נעה בין 1:8.7 ל-1:9.5 (ליטר לק"מ) תלוי במזגן ובמידת הלחיצה על הדוושה

צריכת דלק של ה-1.6 די דומה

סה"כ, אם הרכב מטופל הוא מחזיר אהבה ודורש טיפולים תקופתיים, אם לא (לך תדע)

אם אתה מאיזור המרכז, מציע לך לפני הרכישה (לפני או אחרי מכון בדיקה) להיכנס למוסך רון (אצלו אני מטפל באופן קבוע) שיבדוק את הרכב ויגיד לך מה מצבו האמיתי

אם יש שאלות נוספות,

בשמחה

איתן

פורסם

שלום רב !

היה לי רכב כזה מודל 2001 בין השנים 2001 ל 2008.

רכב מ-ע-ו-ל-ה !

יציב על הכביש. הרכב בכלל לא עגלה בגרסת ה 1.6 אוט'. לפחות לא לעומת רכבים אחרים בקבוצה לאותה שנה.

יש לו גיר חכם שאולי מעצבן קצת, אבל ברגע שקולטים את העניין, זה הופך לבונוס.

בנסיעה "מעניינת" בעליות תלולות בגולן הרכב "הבין" לבד איזה אופי פעולה דרוש , ואחרי 2 פיתולים כבר היה מוריד הילוך

לקראת סיבוב (כשהרפיתי מהגז) וכך גם היה לי בלימת מנוע שעזרה בהחלט, וגם כוח זמין ומוכן ליציאה מהסיבוב.

מאד נהניתי מהרכב. עלייה לרמת הגולן בכביש חמת גדר היה ממש חוויה בה הרכב הגיע למלוא יכולותיו.

(הן מבחינת מנוע-גיר והן מבחינת אחיזת הכביש = חריקות צמיגים קלות ומעודנות)

אני מניח שאתה אולי לא מחפש הרפתקאות קצת לא בטוחות שכאלה, אבל הרכב בהחלט מצויין.

מבפנים לא הייתי קורא לו מרווח, אבל תא מטען בהחלט גדול מאד, אך בעל פתח צר שזה גם שיקול.

הייתי הולך בשמחה רבה על גרסת ה 1.8.

אני ממליץ בחום, בייחוד לאור הטולדו שעטנז המוזרות שיש כיום על הכביש..

בהצלחה !

פורסם

אני מאיזור הדרום, ואת הרכב אני צריך לעבודה שזה יוצא בערך 20 ק"מ ליום ובסופשבוע נסיעות קצת יותר ארוכות.מישהו יכול לומר לי איך הרכב מבחינת צריכת דלק בנסיעה בינעירונית? תודה לכל המגיבים.

פורסם

תשמע.

אני כבר לא זוכר צריכת דלק (היה לי ה 1.6) אבל הרכב ממש לא זללן דלק.

עשיתי נסיעות בקו פ"ת רמת הגולן וצריכת הדלק הייתה סבירה ביותר, ואני אחד שלוחץ קצת.

מה זה סביר אצלי ? 1 ל 12 בערך. אבל אני ממש לא זוכר.

מה שכן, זה רכב שהייתי מוכן לרכוש עכשיו אם היה בשנתון חדש - 2006 בערך...

חבל שהפכו לגועל נפש.

• תוכן חדש...