Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8136 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לתומר:

1.איזה אוטו יש לך?

2.הגדר "בריא למנוע".

ושוב - "למעלה" אין מומנט, יש הספק, שתלוי בגרף הספק-מומנט של האוטו,שואב נתונים כמו שיא מומנט והספק וממנו אתה יכול ללמוד אודות הסל"ד האידיאלי לרכב שלך.

שמוליק

bmw e21 320i (318i) 1982

1971 bmw 1800

BMW 3.0 CSI 1973

פורסם
לתומר:

1.איזה אוטו יש לך?

2.הגדר "בריא למנוע".

ושוב - "למעלה" אין מומנט, יש הספק, שתלוי בגרף הספק-מומנט של האוטו,שואב נתונים כמו שיא מומנט והספק וממנו אתה יכול ללמוד אודות הסל"ד האידיאלי לרכב שלך.

שמוליק

1. הונדה הצ'בק 98

2. לא גורם לכל בלאי אפשרי במנוע לטווח ארוך או לכל בעיה מיידית שעלולה לקרות כתוצאה מצורת הנהיגה... כמו שצויין פה... צלצולים, בלאי מואץ וכו...

ולא בדיוק הבנתי את המשפט האחרון שלך... אני מכיר את הגרף הספק-מומנט... אם ניסית לדבר על מה שאמרו מקודם על סל"ד נסיעה אופטימלי... אז אמרו פה לסוע בין הסל"ד שבו המומנט הוא מירבי לסל"ד שבו ההספק הוא מירבי... לפחות זה מה שהבנתי שהתכוונו כאן ועדיין לא ברור לי מה בדיוק ניסית להגיד במשפט האחרון שלך.

X כ"ס יפניים = X כ"ס צרפתי כפול 1.5

1.כועס ומנצח, כועס ומנצח - כמו חתול

2.כרגע למדתם שיעור מהיר איך הופכים לימון ללימונדה

(ממיטב אמירותיו השנונות של מודי בר-און בעת שידור חצי גמר אליפות "ניין בול" בספורט +5)

פורסם

תומר:

1.רכב נחמד (אני מאמין שלא VTI , כי היית מציין 8) ).

2.תחשוב בצורה כזאת:

מכלול יכול לבצע פעולה מסוימת, עם רמת בלאי יחסית.

במידה והמכלול יעבוד יותר =רמת בלאי תהיה יחסית גבוהה יותר.

א ב ל לא בגלל שהמכלול עבד קשה יותר , אלא בגלל שהוא פשוט עבד יותר.

לעניננו - 4,000 סיבובים לדקה הם פחות מ 6,000 .

לכן הבלאי היחסי יהיה נמוך בחצי.

אפשר להכנס קצת יותר לעומק , על השוואת לחצים ועומסי עבודה בטורים הנ"ל , אבל בשורה התחתונה - ובאופן כללי - שמירה על סל"ד גבוה (כמובן בפרופורציה) לא תגרום לנזק או בלאי מואץ (חוץ מהיחסיות שקודם הסברתי).

הכוונה במשפט האחרון שלי היא, בעצם, שתראה את הגרף הספק- מומנט של הרכב שלך, וממנו תגזור את תחום הסל"ד היעיל ביותר עבורך, כמו שכבר נאמר - בין שיא המומנט לשיא ההספק.

שמוליק.

bmw e21 320i (318i) 1982

1971 bmw 1800

BMW 3.0 CSI 1973

פורסם
לב.מ.וו דווקא יש מנוע עם מומנט שמתחיל רק ב-6500 סל"ד.

נוהג עליו איזה חואן פאבלו, וגם עוד איזה ראלף משהו...

באמת מעניין אותי משהו במנועים האלה, איפה עומד הסל"ד בעמידה :?: כמו שבלנטיס זה על 700-900 איפה זה במכוניות פורמולה וכאלה....

אם אין לחם, תאכלו עוגות!!!

מארי אנטואנט ברגע של ההארה

פורסם
תמיד רצוי שהסל"ד יהיה ברצועת הכח - בין מירב המומנט למירב הכ"ס.

היה שרשור לא מזמן בפורום זה, שאמר שבירידה כדאי לשמור על סל"ד

בתחום העבודה, ואז בכלל אין צריכת דלק.

לעומת זאת בירידה אם תיהיה בניוטרל או בהילוך גבו וסל"ד נמוך -

המנוע ישתה מעט דלק ע"מ לשמור על פעולתו.

בעליה נסיעה בסל"ד נמוך - כלומר מתחת לרצועת הכח,

משמעותה אימוץ המנוע לשווא, וצריכת דלק מוגברת בנוסף לבלאי גבוה יותר.

מההה? איך זה אפשרי?

הרי ככל שהמנוע מסתובב יותר מהר, הוא לוגם יותר דלק לא?

בניוטרל הצריכה אמורה להיות הכי נמוכה...

מישהו יכול להסביר את זה?

פורסם
תומר:

1.רכב נחמד (אני מאמין שלא VTI , כי היית מציין 8) ).

2.תחשוב בצורה כזאת:

מכלול יכול לבצע פעולה מסוימת, עם רמת בלאי יחסית.

במידה והמכלול יעבוד יותר =רמת בלאי תהיה יחסית גבוהה יותר.

א ב ל לא בגלל שהמכלול עבד קשה יותר , אלא בגלל שהוא פשוט עבד יותר.

לעניננו - 4,000 סיבובים לדקה הם פחות מ 6,000 .

לכן הבלאי היחסי יהיה נמוך בחצי.

אפשר להכנס קצת יותר לעומק , על השוואת לחצים ועומסי עבודה בטורים הנ"ל , אבל בשורה התחתונה - ובאופן כללי - שמירה על סל"ד גבוה (כמובן בפרופורציה) לא תגרום לנזק או בלאי מואץ (חוץ מהיחסיות שקודם הסברתי).

הכוונה במשפט האחרון שלי היא, בעצם, שתראה את הגרף הספק- מומנט של הרכב שלך, וממנו תגזור את תחום הסל"ד היעיל ביותר עבורך, כמו שכבר נאמר - בין שיא המומנט לשיא ההספק.

שמוליק.

תודה רבה גם אני חושב ככה... ןלא חחח ממש לא VTI מה יש איזה 3 כאלה בארץ.. זה החלום שלי... לצערי מנוע VTI גדול מדי להונדה הקטנה שלי :cry:

תמיד רצוי שהסל"ד יהיה ברצועת הכח - בין מירב המומנט למירב הכ"ס.

היה שרשור לא מזמן בפורום זה, שאמר שבירידה כדאי לשמור על סל"ד

בתחום העבודה, ואז בכלל אין צריכת דלק.

לעומת זאת בירידה אם תיהיה בניוטרל או בהילוך גבו וסל"ד נמוך -

המנוע ישתה מעט דלק ע"מ לשמור על פעולתו.

בעליה נסיעה בסל"ד נמוך - כלומר מתחת לרצועת הכח,

משמעותה אימוץ המנוע לשווא, וצריכת דלק מוגברת בנוסף לבלאי גבוה יותר.

מההה? איך זה אפשרי?

הרי ככל שהמנוע מסתובב יותר מהר, הוא לוגם יותר דלק לא?

בניוטרל הצריכה אמורה להיות הכי נמוכה...

מישהו יכול להסביר את זה?

זה גם מה שאני חשבתי... אם היית קורא את השרשור היית מבין שבגדול (מאוד בגדול, כי יש עוד הרבה משתנים שנכנסים למשוואה) שבירידה בעצם הגלגלים נותנים את הכח למנוע, הם מסובבים אותו ולכן המנוע לא צריך כלל דלק כדי לשמור על פעילותו בעוד שבניוטרל הוא צריך קצת דלק כדי לשמור על פעילותו. כתוצאה מהדיון הובהר שם (בהתנגדות של כמה מחברי הפורום) שבעצם אין תמיד קשר ישיר בין הסל"ד לצריכת הדלק (עד כמה שזה נשמע מוזר) אין תמיד קשר ישר בין מהירות פעולת המנוע לבין כמות הדלק הנדרשת כדי לבצע את הפעולות במהירות המסויימת הזאת... מהדיון הזה נבעה השאלה שלי, כי אם זה לא היה ככה אז הרי ברור שאם אני נוסע כל הזמן על סל"ד כמה שיותר נמוך אני מבזבז כמה שפחות דלק, אבל תחשוב על זה שאם אתה רוצה שהמנוע יבצע פעולה מסויימת שדורשת כח מסויים ואתה לא נותן לו את התנופה המתאימה (זאת אומרת אתה נמצא בהילוך גבוה מדי שהסל"ד בו נמוך מדי והמומנט בו נמוך מדי כתוצאה מכך לבצע את הפעולה שדורשת כח מסויים) במצב כזה אתה צריך כדי שהוא יבצע את הפעולה להזרים לו הרבה דלק, ללחוץ את כל הדוושה ואז זה כבר לא בהכרח משתלם... יש מבין?

X כ"ס יפניים = X כ"ס צרפתי כפול 1.5

1.כועס ומנצח, כועס ומנצח - כמו חתול

2.כרגע למדתם שיעור מהיר איך הופכים לימון ללימונדה

(ממיטב אמירותיו השנונות של מודי בר-און בעת שידור חצי גמר אליפות "ניין בול" בספורט +5)

• תוכן חדש...