Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שיפור VOLVO 244 GL 82

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5993 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב חברי הפורם.

אני הרבה זמן קורא את הפורם הזה אך רק לפני כמה חודשים החלטתי להרשם.

הגדמה: לדוד שלי יש VOLVO 244 GL 2.1 אוטומטית שנת 82 שהוא רוצה לתת לי אותה, בכללי היא במצב טוב.

אני רוצה לעשות אליה פרויקט של שיפור הרכב והכנתה לדריפטים (חלום כזה דווקא מכול המכוניות שיש להן הנעה אחורית אני רוצה אליה) ראיתי שבחו''ל שעושים איתן דברי חזקים מאוד וכמובן שגם שיפוץ . המנוע הזה וגם הגיר הם לא הכי מתאיימים לזה. לכן ברצוני לעשות לה הסבה למנוע 2.3 TURBO (נדמלי הם מאותה סידרה) זה יהיה הבסיס לשיפורים(אם יש לכם מנועים אחרים של וולוו שיכולים להתאיים אתם מוזמנים להציע) וגיר ידני בעל 5 יחסי העברה. מתחת למכסה מנוע יש לה מספיק מקום להכניס V8 גדול וחזק אבל זאת לא המטרה.

השאלה שלי האם ניתן להכניס לה את המנוע הזה בצורה חוקית או זה מצריך קומבינה מסויימת?

ישנה עוד אפשרות היא שיפור המנוע הנ''ל (זה שמותקן אליה כרגע 2.1)ע''י התקנת טורבו וכמובן כול הנלווה לו. דרך אגב יש מנועים אלה מוגדשים סטנדרטים אך אני רוצה גם לעלות לה קצת את הנפח ליותר ביצועים. אז העדיפות היא ל 2.3 TURBO. אך אם לא ניתן לעשות זאת אני הלך על הדגשת ה2.1 .

מה אתם אומרים חבר'ה?

תודה מראש, רוסלן.

פורסם

ברוכים הבאים,

מן הסתם, מעבר להחלפת/הגדשת המנוע ישנם עוד המון רכיבים שתצטרך להחליף.

מהו התקציב המיועד לפרוייקט?

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

הרעיון טוב והכוונה מעולה.

אבל אני לא בטוח שאתה מוכן לנזק בכיס. אם תרצה לבנות פרוייקט ברמה הכי גבוהה שאפשר יש סיכוי טוב שתגרד את השש ספרות מלמטה.

פורסם

אני מוכן להשקיע בפרוייקט הרבה כסף. 40 K ויותר אם צריך. אך כרגע זאת לא השאלה. קודם אני רוצה לברר את עניין החוקיות , האם בכלל מבחינה חוקית שווה לתקין לה את המנוע 2.3 טורבו או להשאר עם המנוע שמותקן אליה 2.1 כרגע ולשפר אותו?.

ידוע לי כול העניין של הגדשת המנוע ומה לחזק ולשפר , מתלים ובולמים.

ידע בעניין יש גם נסיון וכלים.

רוסלן.

פורסם

פשוט מאוד.

האם ניתן לאשר מנוע 2.3 במקום 2 ליטר ? כנראה שלא בישראל. ברר היטב.

מנוע קומפלט נכנס לתא המנוע אין הרבה דאגות מלבד צנרת וחשמל ואולי שינויי תושבות.

האם הגיר מתאים?

בדוק הכל באתרים בחול פרוייקט כזה בוודאי בוצע.

• מעניין 1

החתימה הלכה לטייל ותיכף תשוב

פורסם
קוקו למה לבאס הבן אדם שואל שאלה פשוטה.

להכניס בנאדם לפרופורציות זה נקרא לבאס אצלך?

פרוייקט כזה דורש כסף וזמן, 90% מהאנשים ששואלים על פרוייקט בסדר גודל כזה

יורדים מהעניין בסופו של דבר.

או שמתחילים חצי עבודה ורואים לאיזה צרה הם נכנסו ואז מתבאסים.

פרוייקטים כאלה הם כיף גדול למי שיש לו את האפשרות, אבל מה לעשות, לא לכולם זה מתאים.

בהצלחה בכל אופן!

רוסלן, הרבה יותר זול ויעיל יהיה להשאר עם המנוע הנוכחי 2.1 ולהוסיף לו מגדש,

אולי אפילו של T5.

בשביל ההבדל של 2.1 ל-2.3 לא שווה להחליף מנוע, היום טורבו נמכר גם ככה בזול,

ושל T5 יש כמו זבל.

• רעיון טוב! 1

Golf GTi MK5: Revo Stage 2+ - Tein SuperStreet 2 - MILLTeK Performance Pipe - APR Hpfp

למכירה: איביזה טורבו 20VT.

פורסם

אני אישית היתי מסכים עם הבחור שמעליי במידה ועל ה2.1 היה מגדש מלכתחילה - מה שאין, לכן:

1) חלקיו אני משער בנויים לעמוד בלחץ אטמוספרי מנגד למנוע ה2.3T שמגיע עם טורבו במקור לכן חלקיו בנויים לעניין ומחוזקים (לפחות אטם ובוכנות).

2) אני בספק אם ניתן למצוא בוכנות מחוזקות שישבו ב2.1.

לדעתי תתחיל מלשדרג את הגיר לידני ותראה לאן הלאה,

יכול להיות שהכח שהמנוע יתן בסל"ד גבוה יותר יהיה מספיק טוב לנסיונות התחלה.

בכל אופן בהצלחה בכל שתחליט. :wink:

ליום יום: Alfa Romeo 147 2.0 TS 2002 with 4 Koni & 30mm MAD lowering springs

לאישה: Alfa Romeo Mito Multiair 135HP 2014

לנשמה: Lancia Delta GTi.e 2.0 16v

פורסם

ערב טוב חבר'ה תודה על התשובות והעזרה .:-)

כנראה שהתקנת ה2.3 טורבו לא יצא לפועל מבחינת חוקיות וגם להסתבך עם משרד הרישוי בשביל 200 CC נראה לי שבאמת לא שווה את זה אחרי הרבה מעוד התלבטוית בנושא.

כנראה אני אשאר עם המנוע הזה (2.1) ואגדיש אותו. (יש גם דגם של המנוע הזה שהיגע עם טורבו מהמיפעל אך איך שהבנתי הוא נדיר).

UNO TURBO: אכן הטורבו המתאיים לשם פרוייקט זה הוא של T5 אך חשבתי אולי בכול זאת ניתן בארץ האהובה שלנו להתקין מנוע טיפה יותר גדול. וזה לא ניתן לצערי

רוסלן. שבוע מעולה שיהיה:-D

פורסם

כמה הערות:

1. ההבדלים במנוע וולוו האדום בין מוגדש לרגיל הם גל זיזים ושסתומי פליטה. גל זיזים מקורי מומלץ הוא VX3.

2. אפשר לחרוט את הבלוק לנפח של 2300 ויותר.

3. אין שום בעיה להשיג חלקים ל-2.1 מוגדש מפני שהיה דגם מקורי כזה.

4. תיבת ההילוכים הידנית הטובה ביותר היא M90 ממנוע של 940 ידני משנת 95 והלאה. קשה להשיג בכלל ובישראל בפרט. עדיפות שניה להילוכים ידניים מכל 240 או 740. אפשרות נוספת היא תיבת GETRAG מ-BMW, הדבר מצריך מתאם לחיבור שבין התיבה למנוע, אבל הציר וכולי ללא שינוי.

5. מבחינה חוקית, מאחר שהיה דגם 2100 מוגדש, יתכן שאפשר לאשר את זה. הנפח בפועל אינו ידוע לרשויות.

6. אם אתה מתכנן לגדוש את המנוע אני מציע לך להשאר עם הבלוק וגל הארכובה, אבל להחליף את הראש לדגם 530 ממנוע של 740/940 (לא 531).

7. אם אתה מוכן להשקיע ברצינות אפשר להוציא מהמנוע הזה הרבה כוח.

דני

פורסם

אם אתה באמת מוכן להשקיע סכום כזה בלב שלם אני מאחל לך את כל ההצלחה שבעולם.

אם אתה גודש את המנוע הנוכחי שלך תשכח מלהיות חוקי.

כמו שאמרו מעליי היו 2100T והיו 2300T, אם אתה רוצה לגדוש וחשוב לך להיות חוקי תצטרך להשתול מנוע שיוצר מוגדש ומשם הדרך לעליה בהספקים תלויה אך ורק בתקציב ולכמה כ"ס ובאיזה איכות אתה רוצה להגיע.

התאמת גיר למנוע שהוא לא הגיע איתו במקור עלולה להיות קצת קשה לפעמים כמו יצירת גלגלים מגשרים חדשים, רצוי להמנע מהעניין כי זוהי השקעה כספית לא קטנה, תבחר מנוע שהגיע עם טורבו וגיר ידני במקור.

אינני מתיימר להיות מומחה במיוחד לא בוולוו אבל אני מרגיש צורך לציין שאם הוולוו המדוברת אינה הגיעה במקור עם הנעה אחורית ואתה רוצה להפוך אותה לכזאת מדובר בכאב ראש עם סיכויי הצלחה נמוכים(בעיקר כי השלדה לא מותאמת לעניין). ישנם גם הבדלים בין מנועים וגירים שמיועדים להנעה קידמים לאלו שמיועדים להנעה אחורית, חשוב לבדוק גם את העניין הזה.

מעבר לכך מערכות בולמים וצמיגים הינם גם כן תענוג יקר.

בשורה התחתונה קודם תחליט על חשיבות החוקיות, אם ישנה המרת הנעה בפרוייקט ומשם נמשיך:twisted:

פורסם

DNY: תודה רבה לך על המידע.

KOOKOO: היא הנעה אחורית כמו שכתבתי למעלה. עם היא לא הייתה הנעה אחורית לא הייתי מתחיל את כול הפרוייקט הזה. השילדה שלה מאוד חזקה וחסונה והיא תעמוד בזה אני בטוח בהתעלליות שלי. :-D

לקראת סוף החודש/תחילת החודש הבאה אני אמור לקבל אותה מדודי שבחיפה ואני רוצה לסגור הכול עניין הרישוי עד אז :twisted:. לא ראיתי אותה איזה חודשיים.

מבטיח לעדכן.

רוסלן. המשך שבוע מעולה לכולם :lol:

פורסם

אם המנוע שלך הוא מנוע לא מוגדש אז בשביל להגדיש אותו אתה צריך להחליף הרבה חלקים במנוע ( בוכנות מחוזקות , אוליי גם טלטלים , קאמשאפטים ושסתומים , ועוד סעפות , מחשב וכו ) ואז הוא יוכל להחזיק מעמד עם טורבו ויתן לך את הכוח המספיק

(יתן הרבה כוח , בסביבות 220 כוח סוס עם מומנט מצוין)

בפעם הבאה שתציע משהו למכירה בפורום הפתוח ולא בה"פ תקבל התראה. יאשה.

• רעיון טוב! 1
פורסם

נסה קודם לרוץ עם המקורי , 0.6 אני מאמין שהוא יחזיק בכייף תקנה סעפת של הדגם עם הטורבו במידה והיא מתאימה , ותביא כל טורבו T3 במחיר גרביים . משם נשאר מפצל ללחץ שמן , ניפל בקארטר , קצת צינורות גדישה קצת אינטרקולר , פורק ,דאון פייפ , צנרת .

ואתה גודש . אבל ניהול זה הביג דיל בכל הסיפור , השאלה מה אתה מוכן להשקיע .

אתה יכול לשבור מהר מאוד ללא ניהול ויכול להיות אמין להחריד אם ניהול וטיונר טוב ...

• תוכן חדש...