Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6092 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ואת זה אפשר לראות בלי שום בעיה בדעות פוליטיות של חלק גדול מהאוכלוסיה הרוסית, בביטויים כמו "למחוץ את הפלסטינים", "להוציא להורג את מי שהולך נגד הממשלה", "לחסל את האוייבים" ועוד המון ביטויים שנתקלתי בהם, אבל שאנשים מתרבויות אחרות בישראל פשוט לא יגידו.

באמת פרנקוס? אף פעם לא שמעת מרוקאים/פרסי/תוניזאי/אשכנזי מאירופה שאומרים דברים כאלה?

כי אני יכול להצביע לך על הרבה כאלה.

I Ride Because I Really Like Dessert

• תגובות 140
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הרשה לי לחדד.

לא הרבה פעמים תשמע אדם משכיל ממרוקו/תוניסיה או אשכנזי אומרים דבר כזה.

בקרב הרוסים אפשר לשמוע דעות גזעניות ואתנוצנטריות גם בקרב אנשים עם תואר שני או שלישי.

בדרך כלל דעות חשוכות כאלו נעלמות ככל שהאדם יותר משכיל ורואה את הדברים בצורה יותר מורכבת מסתם "תהרגו אותם וזהו".

במקרה של חלק גדול מהרוסים זה לא קורה בגלל עניין תרבותי, שחלק מהערכים הם מיליטריסטים וסמכותניים, וסמכות מגיעה מעוצמה ומפחד, ולא מכבוד אמיתי.

כמו תמיד אזכיר שיש מקרים יוצאי דופן, אבל בכלליות ככה זה.

פורסם
שימו לב:

(והנה הסטטיסטיקה שנשמרת לה בסודיות על מספר רב של אנשים בעלי פיגור שכלי ומומים שונים, והכל כמובן בגלל נישואי תערובת שכאלה)

אבל שוב, אני מתנגד בתוקף לכל ליבלינג על בסיס דת ועדה. על דת כבר אמרתי את דעתי, ועדה זה לא מדיד לשום דבר באופן כללי.

ועל כך נאמר: הפוסל במומו פוסל.

ולפני שאתה מנפנף לי ב"עובדות" על סטטיסטיקות, תציג אותן.

אני, לעומתך יכול לתת לך המון דוגמאות ומחקרים שמראים על עלייה בהפרעות קשב, ריכוז, התנהגות ועוד בקרב ה"חילונים" בשנים האחרונות.

[כאן נמחקו קללות]

אני לא "דוס" ועשיתי שרות קרבי מלא, רק שתהייה רגוע.

רק בשביל לסבר לך את האוזן, אחוז גבוה מהחרדים מתגייסים ועוברים הכשרה בסיסית ע"מ שיוכלו להחליף לוחמים בזמן מלחמה.

אין לך שמץ של מושג בהלכה ומכאן נובע כי אין לך שמץ של מושג כמה גדול הציווי של מלחמת מצווה.

אבל! שנתחיל למנות את העמותות החילוניות ה"נאורות" שעוזרות למשתמטים? מה בדבר שחקני הכדורגל? "ספורטאים מצטיינים"? בחיאת דינק, שכן שלי שהיה משחק בדמינגטון השתמט בתירוץ של ספורטאי מצטיין, אז אתה מביא לי דוגמא חרדים?

שנתחיל למנות מספרים? כמה חרדים לעומת כמה חילונים שמגיעים ל-18 ולא עושים צבא?

רק תגיד.

ליוסי פרנקוס:

אני מוכן לעשות איתך עימות. (ברוח טובה, כמובן)

אתה "תפריך" את קיומו של אלוקים, אני אוכיח לך שאתה טועה. גם מבחינה מדעית טהורה, גם מבחינה לוגית.

להזכירך, כל מה שהמדע מבוסס עליו ובעיקר הסיבה והגורם לקיומנו פה הן בעיקר תיאוריות ללא שום הוכחות.

תיאורית המפץ הגדול, "תורת" האבולוציה וכו'.

אתה לא צריך להתאמץ, אתה צריך רק לפתוח את העיניים.

אני נולדתי למשפחה דתית לאומית "כיפה סרוגה", בשלב כלשהו בחיי "זרקתי" את הכיפה וחיפשתי את האמת.

חיפשתי בכל מקום, חוץ ממתחת לאף שלי. שם היא הייתה.

הכיפה "הסרוגה" חזרה, ואיתה ההכרה שיש בורא לעולם. לא ההשערה, לא האמונה, הידיעה וההכרה.

בטח שלא "מפץ" שחיבר בפוקס כמה אטומים. כל ה"מפצים" שאני מכיר מפרקים דברים, לא בונים אותם.

מחפש ווספה לחלקים\חלקים לווספה לטובת פרוייקט.

כשאין סוס, גם חמור טוב. (רק שלא יהייה פרד)

לא בשביל כולנו הנשימה הבאה מובנת מאליה- לחץ לפרטים.

פורסם
. לא ההשערה, לא האמונה, הידיעה וההכרה.

בטח שלא "מפץ" שחיבר בפוקס כמה אטומים. כל ה"מפצים" שאני מכיר מפרקים דברים, לא בונים אותם.

מבלי להכנס לכל יתר הטענות, אינך יכול "לדעת", מאותה הסיבה שאתה טוען שאותו אחד שמאמין בתיאוריות המדעיות אינו יכול לדעת. שניכם מאמינים, פשוט בדברים שונים. אחרת אתה סותר את עצמך.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אני, לעומתך יכול לתת לך המון דוגמאות ומחקרים שמראים על עלייה בהפרעות קשב, ריכוז, התנהגות ועוד בקרב ה"חילונים" בשנים האחרונות.

אתה כ"כ רווי שנאה ואנטי שאם לא היית יהודי, היה בא לי להקיא עליך.

רק בשביל לסבר לך את האוזן, אחוז גבוה מהחרדים מתגייסים ועוברים הכשרה בסיסית ע"מ שיוכלו להחליף לוחמים בזמן מלחמה.

אין לך שמץ של מושג בהלכה ומכאן נובע כי אין לך שמץ של מושג כמה גדול הציווי של מלחמת מצווה.

אבל! שנתחיל למנות את העמותות החילוניות ה"נאורות" שעוזרות למשתמטים? מה בדבר שחקני הכדורגל? "ספורטאים מצטיינים"? בחיאת דינק, שכן שלי שהיה משחק בדמינגטון השתמט בתירוץ של ספורטאי מצטיין, אז אתה מביא לי דוגמא חרדים?

רק תגיד.

ליוסי פרנקוס:

אתה "תפריך" את קיומו של אלוקים, אני אוכיח לך שאתה טועה. גם מבחינה מדעית טהורה, גם מבחינה לוגית.

להזכירך, כל מה שהמדע מבוסס עליו ובעיקר הסיבה והגורם לקיומנו פה הן בעיקר תיאוריות ללא שום הוכחות.

תיאורית המפץ הגדול, "תורת" האבולוציה וכו'.

אתה לא צריך להתאמץ, אתה צריך רק לפתוח את העיניים.

אני נולדתי למשפחה דתית לאומית "כיפה סרוגה", בשלב כלשהו בחיי "זרקתי" את הכיפה וחיפשתי את האמת.

חיפשתי בכל מקום, חוץ ממתחת לאף שלי. שם היא הייתה.

הכיפה "הסרוגה" חזרה, ואיתה ההכרה שיש בורא לעולם. לא ההשערה, לא האמונה, הידיעה וההכרה.

לזה התכוונתי כשאמרתי לייבלינג. בדיוק לזה. תגיד לי, מה מזיז לך שם שאני יהודי? העלבתי אותך? פגעתי בך? אני יהודי אז יש לי כרטיס "יציאה מהכלא"? איזו דרך מחשבה מעוותת. כאשר בני אדם תרבותיים מנהלים ויכוח ואחד מהם אומר לך "אבל הוא יהודי, נשמההההה טובה כפרה עליו, רצח אבל עדיין מאמי של בן אדם".

כשמודבר על אוכלוסיית חרדים \ דתיים חזקים בכל דת שבעולם (יהדות, איסלאם, בודהיזם, נוצרים) אני מתייחס אליהם כאל אנשים שחיים באגדה פרי יצירתם ובבוז מוחלט, ואין בכלל מה לדבר איתם. העולם היום לא מתאים לדת, הדת מעכבת לנו את העולם, גוררת אותנו למלחמות ומוות, ולכאב אדיר.

יודעים למה פיתחתי שינאה כה עזה לדת? אח שלי, הוכנס פשוט בכח לכת "יהודיים משיכיים" כאן בישראל, והוא השתנה לחלוטין. כל חיי הכרתי בן אדם ותוך שבועות הבן אדם הפך אחד, זומבי בחסות אלוהית. הוא לא מעוניין איתי בקשר כי אני לא כמוהו.

אני מתנגד בתוקף לכל דת ודת הקיימת בעולם אשר מבוססת על כח עליון בלתי צפוי. זו דעתי והשקפת חיי.

ועכשיו, אני הולך לסיים את הפרוייקט "יבוש" של הפאסאט שלי, כי "בעזרת השם" לא יעשה לי את העבודה.

VW Passat V6 2.8 L 4Motion

פורסם

לפני שאתה מנפנף לי ב"עובדות" על סטטיסטיקות, תציג אותן.

נאה דורש...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אתה "תפריך" את קיומו של אלוקים, אני אוכיח לך שאתה טועה. גם מבחינה מדעית טהורה, גם מבחינה לוגית.=.

לא צריך להפריך, זה מובן מאליו. אקסיומה.

מבחינה מדעית לא ניתן להוכיח את קיומו של האלוהים, זה כמו להוכיח את אי קיומו של האלוהים בעזרת עקרונות הדת. קרי, שימוש בתיאוריה על בסיס האקסיומה להפרכת אותה אקסיומה. כלומר, סתירה פנימית בלתי ניתנת ליישוב.

פורסם
יודעים למה פיתחתי שינאה כה עזה לדת? אח שלי, הוכנס פשוט בכח לכת "יהודיים משיחיים" כאן בישראל, והוא השתנה לחלוטין. כל חיי הכרתי בן אדם ותוך שבועות הבן אדם הפך אחד, זומבי בחסות אלוהית.

זה לא רציונאלי לקחת את המקרה הפרטי שלך ולהשליך על הכלל. באותה מידה שאחיך הצטרף לחכת הוא יכול היה להתמכר לסמים או לטיפוס הרים או לכל מיני דרכי חיים אחרות וטוטאליות. זו היתה הבחירה שלו. להיות ליברל ו/או פלורליסט פירושו לקבל את הבחירות של האחר, גם שהם לא לרוחך, ואפילו אם אתה מתנגד להן (כמובן, בגבולות הערכים הבסיסיים שלך).

פורסם

[כאן נמחקו קללות]

רק תגיד.

.

אודה לך אם תוכל לתת מספרים מדוייקים של כול אוכלוסיה(משתמטים חילוניים וחרדים)

В СССР секса не было, а рождаемость была

В России секс есть, а рождаемости нет...

Вывод: рождаемость от секса не зависит

פורסם

ליוסי פרנקוס:

ראה את מה שכתבתי לפני כן:

אם היינו יכולים להפריך את הקיום של אלוהים, כבר היינו עושים זאת.

לא צריך להפריך, זה מובן מאליו. אקסיומה.

מבחינה מדעית לא ניתן להוכיח את קיומו של האלוהים, זה כמו להוכיח את אי קיומו של האלוהים בעזרת עקרונות הדת. קרי, שימוש בתיאוריה על בסיס האקסיומה להפרכת אותה אקסיומה. כלומר, סתירה פנימית בלתי ניתנת ליישוב.

בדיוק, ובגלל זה אי אפשר לעשות כזה דיון.

דתיים משתמשים בצורת חשיבה מסוימת שמתעלמת מחוקי פיזיקה ומעובדות, תוך שימוש באמונה, וצורת החשיבה המדעית לא מקבלת את זה.

אי אפשר להתווכח עם מישהו שלא יקבל את העובדות שמציגים לו, ורק ימשיך לחשוב באותה צורה, בלי קשר לנתונים.

אם יהיה דיון רציני, נקודת הפתיחה לא תהיה אותה אחת, אז כל טענה שתבנה תהיה מבוססת על טענה מקורית שגויה.

כמו שכתבתי כבר:

אנשים דתיים לא לומדים להבחין בין טענה טובה וטענה שגויה בבסיסה.
פורסם
זה לא רציונאלי לקחת את המקרה הפרטי שלך ולהשליך על הכלל. באותה מידה שאחיך הצטרף לחכת הוא יכול היה להתמכר לסמים או לטיפוס הרים או לכל מיני דרכי חיים אחרות וטוטאליות. זו היתה הבחירה שלו. להיות ליברל ו/או פלורליסט פירושו לקבל את הבחירות של האחר, גם שהם לא לרוחך, ואפילו אם אתה מתנגד להן (כמובן, בגבולות הערכים הבסיסיים שלך).

עם כל הכבוד אני לא רוצח אף אחד בגלל דעותיי. זכותי להתבטא ולספר על דעותיי, וזה מה שאני עושה, אך אני לא פוגע פיזית בחרדים,

ל-ע-ו-מ-ת זאת, הם זורקים עליך אבנים כי אתה לובש גופיה ביום שבת כשאתה מטייל אם הכלב, הם יורקים לך על האוטו אם בטעות נכנסת לשכונה שלהם, הם כופים עלייך ועלי את הדת שלהם בכל כך הרבה חוקים והלכות כאן.

המקרה של אח שלי חיזק מאוד את עמודתי, אך הם קיימות לא רק בגלל המקרה הפרטי הנ"ל.

אני מקבל את הבחירה שלהם, אך אני לא מסכים איתה כלל.

VW Passat V6 2.8 L 4Motion

פורסם
אי אפשר להתווכח עם מישהו שלא יקבל את העובדות שמציגים לו, ורק ימשיך לחשוב באותה צורה, בלי קשר לנתונים.

פרנקוס, קבלת מה שאתה חש/מודד כעובדה, זו גם דרך מחשבה, הסתכלות על העולם... בעצם, אמונה.

פעם חשבו שהעולם שטוח. עובדה. הסתכלו מסביב והגיעו למסקנה עובדתית. אח"כ הוכח שהעובדה הזו בעצם שגויה.

יותר מכך, אתה מתבסס על כך שהתודעה שלך משקפת לך מציאות. כלומר, אתה מקבל את התודעה שלך (ואת עצמך) כקיים, ואת מה שהתודעה שלך קולטת גם כקיים (או מציאותי). זו האקסיומה שלך, אבל ניתן לטעון גם אחרת. למשל, אתה לא קיים באמת, אתה יציר דימיוני של התודעה שלי...

מה שאני מנסה לאמר הוא שגם דרך החשיבה שלך ("מדעית") מבוססת על אקסיומות שההכרה בהן היא אקט של בחירה באמונה. לך האקסיומות הנ"ל נראות ברורות ומוחלטות ואינך מודע לבחירה כי... כך גידלו אותך. במילים אחרות:

Common sense is the collection of prejudices acquired by age eighteen.

Albert Einstein

באותה מידה, מי שהתחנך על ברכי הדת לא מבין איך אתה לא מכיר באקסיומות שלו, איתן הוא גדל.

האם אנשים מחליפים אקסיומות (לעיתים בלי להיות מודעים)? בוודאי. אבל האמת היא שזה לא ייאמן כמה מההחלטות שאנחנו מקבלים בחיים מבוססות על הרגלים ולא על חשיבה, וזה מתייחס גם לאנשים שהם, כביכול, מאוד ראציונלים.

פורסם
עם כל הכבוד אני לא רוצח אף אחד בגלל דעותיי.

באמת?!

מכיר צה"ל?

להיות ציוני זו בחירה אידיאולוגית?

כן.

אתה מוכן להרוג כדי ליישם את הבחירה הזו?

כן.

אז רצח זו לא ההגדרה הנכונה, אבל מוכנות להרוג יש, לא?!

עם כל הכבוד, אני לא מרגיש כמעט כפייה דתית ביומיום שלי. אני והגויות שלי חיים מצויין, תודה לאל...

יש דברים שאני לא מרוצה מהן והייתי משנה? יש. לא מעט. יש מקומות שאני חושב שיש בהם אי צדק? יש. לא מעט.

אבל בסה"כ, אין תלונות. אני לא מרגיש לא מאויים ולא מוטרד, ואני מניח שאם הייתי צריך להסתדר עם בדואים בנגב או יפנים באוסקה, היו לי גם קשיים שנובעים מגישות שונות לחיים. ככה זה שלא כולם מסכימים. אבל זה בסדר, זה החיים.

ועוד ציטוט:

"The liberals can understand everything but people who don't understand them." -

Lenny Bruce

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6092 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...