Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6114 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם תהיה הענות של חברי פורום נוספים, ארגנו אישור עבורכם להקמת תת פורום באוף טופיק, או קבוצת תמיכה.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כמה בכיינות...

אני מניח שרוב המגיבים בשרשור לא עובדים עדיין במקצוע (הסטודנטים, לא אייל :-)), ואז באמת קשה לראות "מה הקשר" בין אוטוקורלציה לבין משהו מהעולם ההנדסי האמיתי, ברגע שתעבדו ובתקווה גם תפתחו - זה ייראה שונה, ורחמנא ליצלן אפילו מהנה ומעניין :shock:

טל - תואר I ו-II בפקולטה להנדסה באונ' ת"א.

פורסם

התלונות הן לא על העולם ההנדסי, אלא על העולם האוניברסיטאי, הזלזול בסטודנטים, צורת העברת החומר וחוסר ההתחשבות באדם.

דווקא בשנתיים שאני עובד בעולם האמיתי (במשרות סטודנט) אני כן נהנה (לרוב) וכמובן מוצא (מידי פעם) קשר בין העבודה לחומר הנלמד.

ובני, אנחנו קראנו לאיזור המסעדות - מרכז האכלה (לא מצאתי תמונה, אבל דמיינו את מרכז האכלה ביטבתה).

פורסם

זה לא עניין של קשר בין החומר הלימודי למקצוע ואל תגיד מילים כמו אוטוקורלציה, זה מזכיר לי יותר מדי ג'יפה שאני לא רוצה לזכור. הבעיה שלי היא לא עם החומר הלימודי אלא עם איך ש"מלמדים" אותו והיחס הכללי של הגופים האוניברסיטאים לסטודנטים. אולי בתקופתך זה היה שונה, אולי השביתות והמלחמות שדפקו אותנו כל כך לא היו בזמן הלימודים שלך, אבל חווית הלימוד שלי כבר נפגעה, ואני לא ממליץ לאף אחד ללכת ללמוד הנדסה בת"א.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

למען האמת זו לא בעייה של הנדסה בת"א ספציפית או הנדסה במקומות אחרים.

אני עובד במקום בו הרוב המוחלט של הסטודנטים הם מבן גוריון, מהנדסה וממדוייקים - אצלם ישנן תלונות דומות, לפעמים בנושאים אחרים (יש הבדלים בין פקולטות ואף בין המגמות עצמן באותה הפקולטה), אבל שורה תחתונה - היחס המזלזל בסטודנטים ואופן (אי) העברת החומר הנלמד, קיים בשני המוסדות הללו.

פורסם

אוי, רוני, איזה דז'ה-וו עשית לי...

סיימתי במחזור הראשון של "הנדסת תוכנה" בת"א, בשנת 2000, ואני בכלל לא מופתע לשמוע שזה רק נעשה יותר גרוע בעשור שחלף מאז.

לגבי ה- "לא ממליץ לאף אחד ללמוד הנדסה בת"א ", אני לא יודע איכ החוויה בשאר מוסדות-הלימוד-שאינם-מכללות (תכל'ס טכניון וב"ש), אבל הסבל משתלם כי התואר של ת"א נחשב "חזק" ואתה מרגיש את זה בראיונות עבודה. מסתכלים עליך אחרת :mm_cool:.

שי,

(שמתחיל השבוע לחפש עבודה אחרי 5 חודשי נופש וחופש בבית ועל כן מבין את רמות הדכאון שלך ממקור ראשון.....)

פורסם

המחזור הראשון? ואו, ואני חשבתי שאצלנו זה היה ניסויים בבני אדם... אצלכם בטח הבלגן חגג. לא שהם באמת שיפרו משהו מאז. אצלי עדיין הבחירה הייתה מועטה מאוד ורק השנה הם התחילו לאפשר יותר בחירה ובמקום שלושת מסלולי החובה - חומרה, תוכנה ותקשורת - יש עכשיו יותר שאפשר לבחור מהם. בנוסף התקשורת בין שתי הפקולטות לא ממש טובה ואופן הלימוד השונה בשתיהן מאוד משפיע לרעה (לפחות עלי). תוסיף על זה יחס איום ונורא של מרבית הגורמים (למעט המזכירות, נניח), מרצים שנעים בין סביר פלוס לאיום ונורא (ורובם קרובים יותר לאיום ונורא) ולסיום זרוק פנימה שתי מלחמות ושלוש שביתות. מה קיבלנו? כיף גדול...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
ולסיום זרוק פנימה שתי מלחמות ושלוש שביתות. מה קיבלנו? כיף גדול...

2 מלחמות ו-2 שביתות.

למען ההגינות, בנוגע למלחמות, אנחנו בת"א סבלנו פחות מאשר ב"ג והטכניון.

אבל המחזור שלנו בהחלט נהנה מכל העולמות בשורה התחתונה - מלחמה בסוף שנה א', שביתה באמצע שנה ב', שביתה בתחילת שנה ג', מלחמה באמצע שנה ד'..

פורסם
כמה בכיינות...

אני מניח שרוב המגיבים בשרשור לא עובדים עדיין במקצוע (הסטודנטים, לא אייל :-)), ואז באמת קשה לראות "מה הקשר" בין אוטוקורלציה לבין משהו מהעולם ההנדסי האמיתי, ברגע שתעבדו ובתקווה גם תפתחו - זה ייראה שונה, ורחמנא ליצלן אפילו מהנה ומעניין :shock:

טל - תואר I ו-II בפקולטה להנדסה באונ' ת"א.

טליקו, מתי הספקת לעשות תואר שני ? :)

זה הזמן להודות לטליקו על תמיכה פנים קארזפורומית במהלך התואר באמצעות חומר מודיעיני משנים קודמות. (נראה לי שיש לך איזה קלסר של בקרה אצלי עד היום)

בקשר לאוטוקורלציה, בבקשה לא להזכיר קללות כאלה. נאלצתי (יחד עם רבים נוספים) לפגוש את החבר'ה הטובים מאותות אקראיים ו"רשע" במשך 3 קורסים. פשוט כ"כ "נהניתי" שחזרתי על הקורס פעמיים :D

[יותר נכון מדיניות זדונית של להכשיל 70 אחוז מהנבחנים בקורס בכל מועד , קטלה אותנו פעם אחר פעם]

אבל למרות הכל- קשה באימונים, קל בקרב.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

מישהו שלומד איתי עדיין לא סיים את אותות ומעגלים אנאליים. זאת הפעם השלישית שהוא עושה אותם. אני, איכשהוא, עברתי את שניהם במועד א' ונשבעתי "never again". לעומת זאת יש לי איזו בעיה בלתי מובנת עם "לוגיקה"...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
המחזור הראשון? ואו, ואני חשבתי שאצלנו זה היה ניסויים בבני אדם... אצלכם בטח הבלגן חגג. לא שהם באמת שיפרו משהו מאז. אצלי עדיין הבחירה הייתה מועטה מאוד ורק השנה הם התחילו לאפשר יותר בחירה ובמקום שלושת מסלולי החובה - חומרה, תוכנה ותקשורת - יש עכשיו יותר שאפשר לבחור מהם. בנוסף התקשורת בין שתי הפקולטות לא ממש טובה ואופן הלימוד השונה בשתיהן מאוד משפיע לרעה (לפחות עלי). תוסיף על זה יחס איום ונורא של מרבית הגורמים (למעט המזכירות, נניח), מרצים שנעים בין סביר פלוס לאיום ונורא (ורובם קרובים יותר לאיום ונורא) ולסיום זרוק פנימה שתי מלחמות ושלוש שביתות. מה קיבלנו? כיף גדול...

חוץ מהמלחמות - 1 ל-1 השנתון שלי :-)

וגם המזכירות לא היו שיא הסימפטיה, לא משנה מתי נכנסת למשרדן, קיבלת תחושה שבדיוק הפרעת באמצע משהו הרבה יותר חשוב ממך.

כשסיימתי את הסיוט הזה נשבעתי שכף רגלי לא תדרוך שם עוד לעולם, בינתיים אני עומד בזה. לטקס הסיום של עצמי לא הגעתי:wave:

פורסם
מישהו שלומד איתי עדיין לא סיים את אותות ומעגלים אנאליים. זאת הפעם השלישית שהוא עושה אותם. אני, איכשהוא, עברתי את שניהם במועד א' ונשבעתי "never again". לעומת זאת יש לי איזו בעיה בלתי מובנת עם "לוגיקה"...

אותות זה משהו שאו שאתה עובר אותו במועד א' , או שאתה אוכל חצץ עד סוף התואר ואפילו אחריו.

מעגלים אנלוגיים הוא קורס לא קל , במיוחד לא עם התצורה של השאלות האמריקאיות שהנהיגו לראשונה בשנתון שלי ,

אבל הוא בהחלט עביר. לדעתי מדובר באחד הקורסים היותר חשובים בתואר (וכמובן המעבדות המתלוות אליו)

אם כבר אז שדות אלקטרומגנטיים הוא התאום האימתני של אותות אקראיים אבל אני לא חושב שבמשולב מחשבים לומדים אותו.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אצלנו אותות היה בסמסטר של המלחמה, כך שריחמו עלינו קצת. המבחן היה מאוד עביר אבל הבדיקה הייתה מאוד מחמירה. יצאתי עם תחושה של 80+ וקיבלתי 71. כמה מגאוני הכיתה עם ממוצע של 95 קיבלו ציונים נמוכים כמו 75, כך שהייתי מרוצה.

אנלוגיים הוא המבחן המטופש ביותר שעברתי בתואר. הקורס עצמו אכן חשוב, אבל תצורת המבחן האמריקאית (עכשיו שינו את זה שוב, אגב) היא פשוט טמטום מוחלט. אין מספיק זמן, אין אפשרות לבדוק את עצמך, יש מיליון מסיחים בתשובות ככה שנורא קל ליפול על אחד מהם ובאופן כללי המבחן הזה הוא בבחינת מזל נטו. מתוך 20 שאלות ידעתי לפתור 5 וניחשתי את השאר (יותר נכון, אלו שמסביבי ניחשו את השאר...) וקיבלתי קצת מעל 60. אם הציון היה מתחשב במה שהבנתי או ידעתי לעשות מהמבחן, הייתי צריך לקבל 25. זה עד כמה שהמבחן לא רלוונטי לקורס. הדבר היחיד שהיא קרוב לזה מבחינת הגיחוך שבדבר הוא מערכות תקשורת, בו פתרתי כ-30 אחוז מהמבחן, קיבלתי בו 46 אחרי פקטור וביחד עם שיעורי הבית הגעתי ל-61 ועברתי.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

השרשור הזה העלה אצלי זכרונות, ולא נעימים במיוחד. הפקולטה להנדסה בת"א היא בהחלט אחד המקומות המגעילים בהם ביקרתי.

בניין וולפסון המכוער שאיזה ארכיטקט גאון החליט לבנות קיר בטון באותו גודל, 2 מטר ממנו ("הבונקר הגרעיני") עוד מככב אצלי בסיוטים.

מה שמדהים אותי הוא ששמעתי את חברי, בוגרי הטכניון וב"ש מפליגים כ"כ בשבחי הפקולטות "שלהם". האם מה שמאפשר לאוניברסיטת ת"א להיות אוניברסיטת ת"א הוא המונופול שיש לה פאיזור המרכז?

יובל (ה. חשמל מחזור 97)

:turn-l:

• תוכן חדש...