Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

זיהום אויר בסיוויק SR

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6079 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברי פורום שלום,

לפני מספר ימים נתקלתי בבעייה, הרכב לא עבר טסט בגלל זיהום אויר גבוה.

הרכב נוסע על בנזין ועל גז, בטסט בודקים את רמת זיהום האויר במצב בנזין בלבד, ובמצב זה הרכב פלט כמות לא קטנה של אדי דלק לא שרופים.

לאחר שנכשלתי בטסט, פניתי למוסך הקרוב ביותר כדי לאתר את הבעייה.

במוסך ישנו מכשיר לבדיקת רמת הזיהום, גם בבדיקה במוסך התגלה כי אכן רמת הזיהום גבוהה (גזי CO מעל 8.0, ולמדה 0.7), אך כאשר הרכב עובר באופן יזום לעבוד על גז, רמת הזיהום יורדת (גזי CO יורד עד ל 0.0 ולמדה 1.0).

כל אחד שמתמצא בנושא יכול להסיק מהנתונים שיש בעייה שקשורה למערכת הבנזין בלבד.

ז"א הבעייה לא קשורה למערכת ההצתה, לא לחיישן חמצן, ולא לביצועי המנוע ככל הנראה.

מסנן הדלק הוחלף לאחרונה.

כפי שניתן להבין מהבעיה, מדובר בפתרון שמצריך בקיעות וידע מעמיק במערכות הדלק, וכנראה גם ידע ספציפי בדגם הרכב עצמו.

לכן חשוב לי מאוד לקבל כמה שיותר מידע שיוכל לעזור לי לעלות על הבעייה.

תודה מראש

עידו

פורסם

לא ציינת איזה שנה הרכב, מה שיכול להיות שהממיר הקטליטי הרכב

אצלי הרכב לא עבר גם על זיהום אוויר, החלפתי ממיר קטליטי והזיהום ירד ל 0.0 בכל הקטגוריות של הזיהום אוויר

פורסם

ליילה טוב- ראשית לידיעת קודמי לתגובה ממיר אינה אפשרות ברמות גאזים כאלו , ממיר מוריד בסביבות החצי אחוז ולא יותר,כדאי לבדוק בסורק תקלות הסיבות יכולות להגרם מ-המפ סנסור או ממחשב ניהול המנוע או מבעיה בחיוט ויתכן שסתם מישהוא לא מקצועי שינה משהוא.

פורסם

שלום,

בהמשך לתגובותיכם, אני חוזר שוב על פרט חשוב שציינתי בהודעה הראשונה.

כאשר הרכב עובר לעבוד על מצב גז, ביצועי המנוע מושלמים. אין כל מקום לשיפור הניצולת של המנוע.

מה שמצביע בוודאות על בעייה במערכת הבנזין בלבד. (שולל אפשרות של חיישן חמצן מפני שהחיישן חמצן נמצא בפעולה גם כאשר המנוע עובד על גז).

לאחר בדיקה שעשתי לאחרונה, הוסבר לי ע"י בעל מקצוע שיש מערכת שנקראת HVF או UVF שמחזירה אדים לא שרופים למנוע, כנראה בגלל בעייה במערכת הזו, האדים הלא שרופים נפלטים החוצה, מה שמעלה את רמת זיהום האויר.

אין לי מושג כמה חיונית המערכת הזו, כי הוא המליץ לנתק אותה.

אשמח אם מישהו יכול להרחיב בעניין.

עידו

פורסם

ושוב ערב טוב - המוסכניק שלך התכוון ל- אי גי אר ואלוו שסתום למיחזור גאזי פליטה. אם אכן היה דולף בסרק אז היה גורם בהכרך לרעידות איומות בסרק לכן אם לא כך המצב חפס במקום אחר.תשתדל לא לבטל את המערכת כי היא עוזרת להקטנת טמפרטורת הבערה בסלד הגבוה שמטבע הדברים התערובת בסלד זה ענייה יחסית בדלק ועשירה יחסית בחמצן שמרים את טמפרטורת הבערה שעלולה לגרום נזק לאטם ראש וקצוות שסתומים ובלאי בכלל , ושלא יתעורר הנוקס.

פורסם

ערב טוב - נראה לי שטעיתי והיתעטי המומחה שלך התקוון לאדי דלק ממיכל הדלק שמגיעים לסעפת היניקה [קניסטר] ונישרפים במנוע במקום לזהם את האויר ומכיון שיש חיישן חמצן זה יכול לתרום בקטן לחיסכון בדלק בתנאי שהמערכת הנ"ל תקינה,מומלץ לתקן ולא לבטל. איתכם הסליחה, באהבה ובכבוד רב "צח".

פורסם

דניאל שלום,

הנתונים שברשותי המופיעים במסמך שקיבלתי ממכון הטסטים:

למדה - 0.76

CO - 11.26

חום מנוע - 91

הנתונים מתייחסים למצב מדידה 2500 על בנזין בלבד.

(במכון הטסטים לא מפרסמים יותר נתונים ממה שציינתי)

מקווה שהנתונים יעזרו לפתרון הבעייה.

עידו

פורסם

זה מצביע על הרבה דברים וקשה להתייחס מקצועית עם מידע כל כך דל.

אל תתייחס למצב של הגז שלכאורה הכל תקין כי את המערכת ניתן לכייל לאיזה כמות גז שתרצה.

פורסם

ישנם כמה פרטים חדשים שעלי לעדכן,

אותו חשמלאי אכן ביטל מערכת מסויימת שמחזירה אדי דלק למנוע.

לא יודע להסביר מה זאת המערכת הזאת, ולא יודע האם אפשר ליסוע כאשר היא מבוטלת.

המצב כרגע הוא שכאשר הוא ביטל את המערכת, רמת הזיהום ירדה ל 0.0. (עברתי את הטסט).

אני עדיין נוסע כאשר המערכת מבוטלת.

אני מעוניין מאוד לדעת איזה מערכת הוא ביטל, והאם זה לא מזיק לרכב ליסווע במצב כזה.

עידו

פורסם

שלום,

ישנה תופעה חדשה ככל הנראה כתוצאה מביטול המערכת שציינתי בהודעה הקודמת, היא הידלקות נורת מנוע.

עד כה ניסיתי לברר על המערכת במס' מוסכים, אך לא עושה רושם שבעלי המקצועה בקיאים במה שקורה שם.

כל מי שיש לו מושג לגבי המערכת המסויימת הזו בהונדה, או שיודע למי לפנות מוזמן להגיב.

עידו

פורסם

לפי התיאור שלך, הוא ביטל את מע' מיחזור אדי דלק, ונראה שמחשב ניהול המנוע זיהה זאת, על כן רשם תקלה, והצביע על כך בהדלקת נורית ההתראה.

יש לאבחן את התקלה ולא לנסות "להתקמבן" בסידור בעיית הפליטה המזהמת.

כפי שרשמת אתה עצמך, יש לגשת למומחה, ו/או למי שמכיר היטב את סוג הרכב שלך.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

• תוכן חדש...