Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6164 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
שוטר שממהר לאירוע אמור להפעיל סירנה וצ'קלקה. אם הוא לא מפעיל, עליו להתנהג על הכביש כמו רכב רגיל (בדומה לאמבולנס).

אתה טועה במה שכתבת.

שוטרים לא תמיד ידליקו סירנה וצ'קלקה ברכב, לעיתים אין צורך להדליק אותה כאשר הכביש פנוי.

אם הם היו מדליקים את הכריזה כל הזמן לא היית ישן בלילות ומתעורר מהסירנה בכל רגע.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם
מה הבדל בין לדבר בטלפון צמוד לאוזן, לשים אותו על רמקול, לשים אותו בדיבורית או לדבר עם מישהו אחר באוטו? (החלק האחרון הכי חשוב)

אני אשמח לקבל תשובה.

פורסם
שלום,

אז היום אני בדרך לסוכנות סקודה בתלפיות בירושלים, לסגור הזמנה על פאביה לאמא שלי.

3 פעמים, כן כן 3 פעמים אנשים חצו את הצומת (בצמתים שונות) לנתיב הנסיעה הנגדי עם טלפון ביד, כשהם מסתכלים רק לצד אחד ואם לא הייתי ערני אני מניח שהייתי מוצא את עצמי נכנס באחד מהם.

באחת מהפעמים איזה חוצפן אחד שהבאתי לו את הצפירה של החיים אחרי שהוא צפצף על כל החוקים עצר ת'אוטו באמצע הכביש , פתח את הדלת ויצא בפוזה מאיימת.

לאן הגענו?

מדהים

וסכנת נפשות עבור הילדים שלנו במדרכות

מה עושים הלאה ?

פורסם
אני אשמח לקבל תשובה.

גם אני.

וזו שאלה מצוינת.

ולפי דעתי, אין הבדל. כל המצבים שהזכרת מסיחים את דעתו של הנהג.

אך, המחוקק החליט: פלאפון ביד- עבירה. כל השאר- לא.

למה? ככה!

Nothin really matters to me

פורסם
מה הבדל בין לדבר בטלפון צמוד לאוזן, לשים אותו על רמקול, לשים אותו בדיבורית או לדבר עם מישהו אחר באוטו? (החלק האחרון הכי חשוב)

יש הבדל גדול בין הדברים.

אם הטלפון צמוד לאוזן, הגוף עסוק בעוד משהו חוץ מהנהיגה, שהוא להחזיק את היד ליד האוזן. המוח לא יכול להתמודד גם עם שליטה על מכונה של יותר מטון, גם להסתכל על כל מה שקורה ולהגיב, וגם לנהל שיחה עם מישהו שהוא לא שם.

שיחות בטלפון הן לא טבעיות כי האדם לא שם. המוח מגיב בצורה שונה לטלפון ולשיחות פנים מול פנים. כשאתה מדבר פנים מול פנים עם מישהו, אתה יכול לראות את הפה שלו ולראות בדיוק למה הוא מתכוון לפי תנועה ושפת גוף, וגם להשלים משפטים שלו לפי תנועת השפתיים.

בטלפון זה לא קורה, והמוח צריך יותר משאבים בשביל זה.

אם הטלפון על רמקול ולא קבוע ברכב במקום רגיל, אלא סתם מונח על הכיסא לידך, על הבירכיים או על הדשבורד, אתה עדיין צריך ללחוץ על משהו בשביל להפעיל אותו. שבריר השניה הזה שבו אתה עסוק בלחפש אותו, מספיק בשביל שאם קורה משהו, אתה לא תוכל להגיב. גם אם מצאת את הטלפון בלי בעיה, אתה עדיין צריך ללחוץ על כפתורים שנמצאים אחד ליד השני. זה אומר ששוב, צריך למצוא את הכפתור וזה מסיח את הדעת מהכביש, כי אתה יודע שאם תלחץ על הכפתור הלא נכון, אתה תתקשר לחבר לכיתה שלא ראית כבר שנתיים אבל אתה שומר את המספר שלו למקרה שהוא מתקשר, שתוכל לסנן אותו.

עוד פעם, הסחה מלאה מהכביש בשביל ללחוץ על כפתור. אבל בגלל שאתה לא סומך על הטלפון שלך, אתה חייב להעיף בו מבט, ובאותו רגע אתה לא מסתכל על הכביש.

בשביל להקשות על המצב, הראייה שלך נמצאת במצב "תזוזה", כלומר המוח שלך מקבל תמונה גדולה של מה שקורה ולא מבדיל בין פרטים קטנים.

ברגע שאתה מסתכל על הפלאפון, העיניים צריכות שניה או שתיים בשביל להסתגל לעובדה שהן עוברות ממצב של ראייה כללית, לראיית אותיות קטנות על מסך הפלאפון.

שוב, כמה שניות שבהן אתה לא יכול להגיב למה שקורה ויכול להתנגש.

דיבורית, רמקול קבוע עם כפתור שלא צריך לחפש אותו ושאין לו מסך, ולדבר עם מישהו באוטו, מבחינתי זה אותו דבר ולא יותר מסוכן מלהחליף תחנה ברדיו (פעולה קצת מסוכנת בפני עצמה אם יש לך רדיו מחורבן).

פורסם
כשאתה מדבר פנים מול פנים עם מישהו, אתה יכול לראות את הפה שלו ולראות בדיוק למה הוא מתכוון לפי תנועה ושפת גוף, וגם להשלים משפטים שלו לפי תנועת השפתיים.

בזמן שאתה רואה את הפה שלו,ילד יכול לחצות לך מעבר חצייה והופה! (לא עלינו)

בזמן שאתה עסוק לפענח את שפת הגוף של הבנאדם כמו שתיארת זה יותר גרוע משיחה בפלא'.

לפי דעתי צריך גם להפחית שיחה עם בנאדם באוטו (אני לא מתכוון שלא לדבר בכלל),אלא פשוט לא לדון לעומק של דברים בתוך השיחה עצמה.לדבר על דברים כלליים,ולהמנע מתיאור שפת הגוף כמו שאמרת.

פורסם

מן הסתם, לא התכוונתי לזה שאתה מסתכל על הנוסע שלך כשאתה נוהג.

ההשוואה הייתה בין דיבור פנים מול פנים ודיבור בטלפון, ולא בין דיבור בטלפון ודיבור עם נוסע.

האיכות של שיחה בטלפון היא יותר נמוכה.

כשאני נוהג אני מסתכל קדימה ולמראות, ודי מתעלם משפת הגוף של הנוסע.

פורסם

תודה על הסקירה הקצרה על הבדלים בין לדבר לטלפון ללדבר פנים מול פנים, בחיים לא הייתי מגיע לזה לבד.

אבל זה לא מה ששאלתי.

תקן אותי אם אני טועה, אבל לדבר בדיבורית זה כמו לדבר עם נוסע שיושב מהצד או מאחורה.

וזה שיש התקן מיוחד שמודבק לשמשה, לא אומר שבדיוק תוך לחיצה אחת אני אתקשר ליעד המבוקש, גם ברדיו אפשר לטעות בתחנה והעברה שהיתה אמורה לקחת שניה, תקח שתי שניות, בעצם לא, צריך גם לבדוק אם זאת התחנה הנכונה, אז גם מורידים את העיניים מהכביש, פשוט סיוט, עדיף כבר להוציא אותו מהרכב.

לכאורה ההבדל היחידי בין לדבר בטלפון שמוצמד לאוזן ללדבר עם נוסע שנמצא בצד הוא העובדה שישנה רק יד אחת שמתפעלת את הרכב. ואז נוצרת עוד בעיה - אסור לעשן במהלך הנסיעה או להוציא את היד מהחלון, מוזר שעדיין לא מביאים על דוחות.

לפי דעתי או שהחוק הזה נועד להוציא כסף מאזרחים או שלא חשבו עליו עד הסוף.

גילוי נאות:

בחיים לא דיברתי בטלפון במהלך הנסיעה.

פורסם

עצם העובדה שאתה מחזיק את הטלפון ליד האוזן תופסת חלק נוסף ממשאבי המוח שלך ומורידה את רמת הריכוז שלך, שירדה גם כך עקב העובדה שאתה מנהל שיחה עם מישהו, ולא עוסק אך ורק בתפעול הרכב. תנסה לכתוב משהו על דף נייר, ואז עם היד השניה לתופף על השולחן, ותראה שמהירות הכתיבה שלך יורדת.

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם

באמת מכת מדינה,

אגב, יש הבדל גדול מאוד בין לדבר עם מישהו שיושב לידך, שיכול להזהיר אותך ממשהו מסוכן על הכביש,

לבין אדם שאתה מדבר איתו בפלאפון.

ובנימה אחרת, נסה פעם לנסוע עם תוכי דררה על הכתף, כשהטיפוס חולה רכב, וחוץ מלמזמז לך את האוזן ולשיר שירי אהבה לא עושה יותר מדי.

----

פורסם
עצם העובדה שאתה מחזיק את הטלפון ליד האוזן תופסת חלק נוסף ממשאבי המוח שלך ומורידה את רמת הריכוז שלך, שירדה גם כך עקב העובדה שאתה מנהל שיחה עם מישהו, ולא עוסק אך ורק בתפעול הרכב.
ז"א שם אני מדבר בטלפון בדיבורית + מחזיק סיגריה ביד אחת זה שווה ערך לזה שאני אצמיד את הפלאפון לאוזן? אם שוטר רואה אותך מחזיק סיגריה ומדבר אז הוא בעצם יכול להביא לך דוח.

אגב, יש הבדל גדול מאוד בין לדבר עם מישהו שיושב לידך, שיכול להזהיר אותך ממשהו מסוכן על הכביש,

לבין אדם שאתה מדבר איתו בפלאפון.

טענה מוחצת. אם הפלאפון בדיבורית הוא באמת יכול להזהיר אותך מפני סכנה :)
פורסם

סיגריה זה מסוכן כמעט באותה מידה.

תאר לך מה קורה כשאתה לא שם לב ואפר רותח נופל לך על הרגל, או יותר גרוע, הסיגריה נופלת לרצפה. לך תעצור את הרכב בשביל לחפש לפיד בוער בסביבה עם פלסטיק ובד.

פורסם
סיגריה זה מסוכן כמעט באותה מידה.
אכן אתה צודק. אבל אז באים המצתים המובנים ברכב, שלכאורה זה עידוד של יצרניות לעשן באוטו. זה כמו לשים מאפרה במקום שלא מעשנים בו. לך תבין.

ד"א לא נראה לי שמישהו פעם קיבל דוח על עישון ברכב.

פורסם
תנסה לכתוב משהו על דף נייר, ואז עם היד השניה לתופף על השולחן, ותראה שמהירות הכתיבה שלך יורדת.

תוך כדי נהיגה?!?!...

וברגע של רצינות, המצב מחמיר כל הזמן.

יש כל כך הרבה עוורים על הכביש, שזה סיוט. ולא רק עוורי-פלאפון, גם עוורי-רוורס, ועוד כמה סוגים.

אנשים פשוט לא מסתכלים. הם בטוחים שבגלל שהם באוטו כל הכביש פנוי וכולם יפנו להם את הדרך.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...