Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6154 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

היום הגעתי ממש למקום שאני לא יודע איך אני יוצא ממנו.

אני חייב יעוץ בנושא בבקשה.

אני קניתי לפני שנה וחצי פיאט פונטו אוטמט שנת 2001.

הקנייה בוצעה דרך סוחר רכב.

אחרי חודשים ניגשתי לטסט והיתי אמור להחליף רפידות ודיסקיות בלבד.

לאחר שנה,היום בבוקר אני ניגש שוב.

פתאום בא אלי הבוחן באותו מקום שעשיתי את הטסט לפני שנה ואומר לי שהמספר מנוע לא תואם במה שרשום

על הרישיון רכב.

היתי בשוק אבל רק לפני שנה אני עברתי פה טסט ולא אמרו כלום פשוט אז כניראה חיפפו וזה עבר בשקט.

אולי הסוחר אמר לבעל המכון שיעביר את הרכב אני פשוט לא יודע.

אכשיו הבעיה היא שאני לא קיבלתי אז טופס על העברת מנוע.

פשוט אני לא זוכר,אני מחפש את הטפסים ומקווה למצוא אותם.

הלכתי לסוחר ממנו קניתי את הרכב ופשוט הוא מתעלם ממני ולא זוכר אם נתן לי משהו.

עוד הבעיה הינה בכך שהוא לא רוצה ולא יכול לעזור לי בכלום וממנו לא תבוא הישועה.

הלכתי למשרד הרישוי לאחר שהבוחן שם בדק את הרכב אמר שצרייך את הטופס החלפת מנוע.

נאמר לי שהברירה היחידה שלי היא להוציא את הרשימה של כל האנשים שהיו בעלי הרכב ופשוט להתקשר אליהם וולשאול לגבי הטופס.

פשוט מה אני אמור לשאול את האנשים שאני מתקשר אליהם?

במידה והם לא זוכרים כלום ולא רוצים לעזור ולא מוכנים לתת לי את שם המוסך שם הוחלף מנוע.

מה אני אמור לעשות.

אמרו לי במשרד הרישוי להחליף מנוע.

אין לי את הכסף הקיים זה אלפי שקלים וזה פשוט משגע אותי.

מה ניתן לעשות בנידון,כיצד ניתן למצוא את הטופס באיזה מוסך זה בוצע?

דבר נוסף אני ראיתי שעל המנוע רשום בפינה בטוש אדום מספר רכב אחר ופרטםי מסוימים.

האם ניתן לאתר זאת באמצעות מספר שקיים על המנוע?

בתודה רבה לכולם.

תמיד צרייך להיות אופטימי ושמח גם במצבים קשים.

יום טוב.:lol:

פורסם

סוף מעשה במחשבה תחילה!

אבל עם מה שיש - קודם כל אתה יכול לבטל את העסקה למול סוחר הרכב - מדובר פה בפגם מהותי שאילו היית יודע עליו אז ככול הנראה לא היית קונה את הרכב.

אני ממליץ לך לפנות לעורך דין שייעץ לך - וכן, תאלץ להיפרד מהאוטו.

אם לא, אתה מוזמן לפנות לבית משפט לתביעות קטנות בתביעה כנגד סוחר הרכב (זאת אם הרכב נרכש בפחות מ-50 שלף ש"ח) ולדרוש את ביטול העסקה ולקבל את כספך חזרה.

אם אתה חייב את הרכב הספציפי הזה - אתה יכול להתחיל לחפש תיעוד רישום על החלפת המנוע - אצל הבעלים הקודמים או אצל סוחרי המנועים השונים, אבל זה כמו לחפש מחט בערימת שחת.

אל תאבד את האופטימיות. בהצלחה.

?How Can Anything Bigger Be a MINI

פורסם

החזרת הרכב לסוחר וביטול העסקה לא באה בחשבון פשוט כי עבר יותר מידי זמן, כנ"ל לגבי תביעה בבית המשפט.

מספיק שהמוכר יגיד שעברה כבר שנה מיום המכירה ומי יקבע שהקונה לא התקין את המנוע החדש בעצמו (שלא לדבר על זה שלטובתו העובדה שהרכב עבר כבר טסט ולא נכשל על זה).

ברור שנפלת על נוכל אבל אין לך מה לעשות הרבה נגדו היום.

אין לי ממש עצה (חוקית) טובה, אולי עמית ידע מה עושים ויגיב.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אני עדיין דבק בעמדתי שניתן לבטל את העסקה - אם כי סביר שלא תצא עם אותה כמות מזומנים כמו שהפקדת אצל המוכר משום שעבר זמן ולבינתיים נהנית מהרכב ונסעת בו.

כשקנית - היית חייב לבדוק את ההתאמה של מספר המנוע.

ואולם, זה שגילת את זה רק עכשיו דווקא מסייע לך מבחינת החוק בייחד בכל הנוגע לטענות של שיהויי.

חשוב לדעת שסוחרי הרכב יש להם המון מה לסכן כשהם עושים דבר כזה ולכן חלה עליהם חובת גילוי מוגברת כלפי הרכבים שהם מוכרים - כמו ש matanvip כתב בהתחלה, בגלל שקנה מסוחר לא דקדק בבדיקת הפרטים.

אגב, האם הרכב נבדק במכון בדיקה לפני הקנייה? זה משהו שמכון הבדיקה מחוייב לבדוק ואם לא בדקו הרי שהם התרשלו בעבודתם.

בקיצור, פנה לעורך דין.

?How Can Anything Bigger Be a MINI

פורסם

אין הרבה מה לייעץ במקרה הזה.

הסיכויים שלך למצוא את שטר המכר למנוע (כך נקרא אגב הטופס אותו אתה מחפש) קלושים עד לא קיימים.

גם אם הוא נשאר אצל אחד הבעלים הקודמים, אין לו שום אינטרס לנבור ולחפש אותו.

בלעדיו, הרכב יורד מהכביש. אין הרבה מה לעשות נגד זה, ואם תחשוב לעומק, מעבר למקרה הפרטי שלך, תבין שזה גם מוצדק. זה נועד למנוע הרכבת מנועים גנובים .

בסה"כ אין הרבה סיכוי שמישהו יבוא לקראתך. האשמה כולה שלך.היית צריך לקחת את הרכב לבדיקה או לכל הפחות לוודא בעצמך התאמת מספרי שלדה ומנוע לרשיון הרכב. זה אפילו כתוב (לדעתי,אין לי עלי טופס כזה) על טופס העברת הבעלות.

הרכב באותה מידה היה עלול חלילה להיות גנוב כולו או מזוייף.

החלף מנוע ושכח מהסיפור (למעט מהלקח הנובע ממנו)

נתקו.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם
אני עדיין דבק בעמדתי שניתן לבטל את העסקה - אם כי סביר שלא תצא עם אותה כמות מזומנים כמו שהפקדת אצל המוכר משום שעבר זמן ולבינתיים נהנית מהרכב ונסעת בו.

כשקנית - היית חייב לבדוק את ההתאמה של מספר המנוע.

ואולם, זה שגילת את זה רק עכשיו דווקא מסייע לך מבחינת החוק בייחד בכל הנוגע לטענות של שיהויי.

חשוב לדעת שסוחרי הרכב יש להם המון מה לסכן כשהם עושים דבר כזה ולכן חלה עליהם חובת גילוי מוגברת כלפי הרכבים שהם מוכרים - כמו ש matanvip כתב בהתחלה, בגלל שקנה מסוחר לא דקדק בבדיקת הפרטים.

אגב, האם הרכב נבדק במכון בדיקה לפני הקנייה? זה משהו שמכון הבדיקה מחוייב לבדוק ואם לא בדקו הרי שהם התרשלו בעבודתם.

בקיצור, פנה לעורך דין.

חבל על הזמן ועל הכסף, גם הסוחר וגם מכון הבדיקה יטענו שכאשר הם מכרו או בדקו הכל היה תקין ושאתה החלפת את המנוע, השופט גם אם יאמין לך יאלץ לשחרר אותם מחוסר ראיות.

אם לא תשיג את שטר המכר של המנוע או שתחליף מנוע או שתזרוק את האוטו, מה שיותר משתלם כלכלית. אם אתה זורק את הרכב תבקש חזרה את אגרת הטסט והביטוחים.

פורסם

אני פשוט לא מאמין..

הרגע הצלחתי לאתר את המוסך שממנו בוצעה החלפת המנוע.

אני עדין בשוק.

עברתי בערך שעה וחצי עם טלפונים על רשימת האנשים שהיו הבעלים של הרכב בניהם מספר סוחרים.

פשוט הודות לתשובה של חברים בפורום שאמרו לי לבדוק אצל יבואני מנועים.

אני התקשרתי מותך יאוש למוסך "בכר חלפים" בבאר שבע בעיר שלי.

אמרו לי ליצור קשר עם "המאגר" במרכז הארץ כי מתוך ידע הם מתעסקים במנועים של פיאט פונטו.

למזלי ופה ממש יש לי אמון מזל ובתור מאמין בורא עולם אוהב אותי.

היה רשום על איזה חתיכת פלסטיק על המנוע מספר של רכב ששיערתי שהוא הרכב ממנו נלקח המנוע.

התקשרתי ל"מאגר" ונתתי לפקידה שמאוד עזרה לי בשם לימור ותודות רבות לה.

נתתי לה את מספר הרכב ופשוט מתאום היא אומרת לי יש לי פה משהו.

המנוע נלקח מ"המאגר" למוסך NGS מוטורס בחולון.

באותו רגע של התרגשות פשוט ירדו לי דמעות קצת ואני מודע למה היתי על סף יאוש

במצב שהבוחן טכני במשרד הרישוי אומר לך שהמנוע גנוב עוד ופשוט לך תאתר את האנשים אם לא פשוט תחליף מנוע ממש ככה.

התקשרלי למוסך בחולון ופשוט הבחור עוד זכר את הרכב שלי שהתיקון בוצע לפני 3 שנים.

נאמר לי שהכל במחשב ואין מה לדאוג והכל חוקי ופשוט ליצור קשר מחר ולבוא השבוע לקחת את הטופס וללכת לטסט.

אני היתי ברגע של ממש יאוש וכבר מסוג כאב כזה שאני היתי מוכן לגרור את הרכב מצוק.

פשוט הבעיה אותי מעצבנת שהבירוקרטיה בארץ היא הבעיה שהכל בעיתי פה ולא יכולים לתת לך היסטוריה מלאה של הרכב ופשוט משרד הרישוי צוחק לך בפנים זה מהשקרה לי היום ואומר לך לך תשבור את הראש חזק בקיר.

אני ממש מודה לכם על התגובות ועל העזרה.

השבוע אני ילך להביא את הטופס הזה ויעבור טסט

מה עוד שאמרו לי במכון בדיקה של הטסט להחליף צמיגים כי הם לא אותו מידה.

פשוט לפני שנה אישרו לי אותם והכל היה טוב ופיתאום נפלו עלי שזה לא תקין ואותו בחור בדק אותי לפני שנה ואני זוכר זאת.

שיבוא עלינו רק בשורות טובות.:lol:

תודה רבה.

פורסם

שום דבר. במדינה עם בירוקרטיה מטומטמת ואכזרית לאזרח האזרח צריך להתנהג בהתאם. לא עורך דין ולא השבתה ולא נעליים.

הולכים לאיש הנכון שיטביע לך את המספר הנכון על המנוע, או שנותנים לאיש הנכון להעביר את הרכב טסט. סוף סיפור. עוד לא נולד הבן-אדם שקיבל חזרה את הרכב הגנוב שלו או שגניבת הרכב שלו נמנעה כי איזה צדיק טורטר למוות בידי פקידונים כדי לסדר את המספר של המנוע שלו ברשיון.

לפעמים צריך להבין היכן אתה חי ולפעול בהתאם, גם אם זה לא תואם את האידאולוגיה הפרטית שלך.

פורסם

הולכים לאיש הנכון שיטביע לך את המספר הנכון על המנוע, או שנותנים לאיש הנכון להעביר את הרכב טסט. סוף סיפור.

מה שאתה מציע לו לעשות זה דבר פלילי. יש לזה גם הגדרה בחוק. קוראים לזה זיוף. אל לך להתפלא ולהתלונן שהמדינה נראית ככה, לאחר שאנשים כמוך עושים מדברים כאלה נורמה.

פורסם

אתם יכולים ל"כבס מילים" כמה שאתם רוצים, במהות זה זיוף. מה שמצער זו העובדה שאנשים שאנשים שללא ספק מחשיבים את עצמם נורמטיביים - מתייחסים לזה כאילו זה בסדר.

פורסם

סיפור דומה של מזל...

בטסט לרכב קרייזלר של אשתי, חיפשו הבוחנים במשך חצי שעה את מספר המנוע ולא מצאו - ולכן לא העבירו אותי טסט.

שלחו אותי למוסך מורשה של קרייזלר כדי שהוא יראה לי איפה מוטבע המספר ואז אני אראה להם.

נסעתי לי לשני מוסכים מורשים של קרייזלר באשדוד ובתל אביב, והמספר נעלם לו כנראה לארץ המספרים.

בחוסר ברירה החלטתי לשלוח את אשתי "יענו ראש קטן" ליבואן של קרייזלר בפ"ת.

גם הם חיפשו חיפשו, יגעו יגעו ולא מצאו. לשאלתה התמימה של אשתי "נו מה עושים?" נאמר לה ש: "לפעמים המספר נמחק. תבואי מחר בבבוקר ונעשה לך התאמת מספר מנוע". (כדברי מרק 10)

וכך היה ובא לקרייזלר גואל... :-D

:-D אוטו זה כמו חומוס. קונים אותו מאהבה או לא קונים בכלל :-D

• תוכן חדש...