Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6150 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ככה ברשותי מאזדה 323, חשבתי ללמוד על הרכב שלי אבל מפחיד אותי שאני יהרוס משהו ואני יתקע בלי רכב.

הידע שלי במכונאות הוא כמעט כלום ,אך יש הרבה מאוד רצון ללמוד.

ברצוני לקבל המלצות לרכב עד 3 אלף בעל מכניקה פשוטה שאפשר להשיג לו ספר הסבר(היינס אני חושב מכול מה שקראתי פה)

האם כדאי ,אונו, רנו 5, חיפושית,פיאסטה ישנה או שלעבוד וללמוד על הרכב שלי

תודה

החלום השתנה ל106 xsi....

פורסם

תקנה רכב ב500 שקל עד 1500 רוב הסיכויים שזה יהיה פיאט אונו ובמחיר הזה תצתרך הרבה תיקונים וככה תלמד הכי טוב.

חיפושית לא תתאים כי היא פשוטה מאוד ונדיר שיש לה תקלה אז לא תלמד כלום וגם היא קירור אוויר והשאר קירור מים.

חפש ביד2 רכב עד 2000 שקל.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

שלום רב !

האפשרות היחידה, היא בית ספר מקצועי במגמת מכונאות רכב / אוטורוניקה , אורט עמל או עתיד !

גם אם תשיג רכב במצב נסיעה, מה הטעם לפרק, מבלי לדעת להרכיב, ומבלי לדעת וללמוד מה אתה עושה, מהו כל חלק וחלק ומה תפקידו במערכת?!

לגבי הרכבים שציינת לא הייתי מאפשר לבור במכונאות, להרוס רכב ישן ועתיק שהוא במצב נסיעה וחלקיו ולו רק ,בגלל אהבתי לרכבים אלה.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
תקנה איזה אונו שהבעלים מצהיר מראש מה יש לתקן ולכן מוכר במחיר מאוד מאוד נמוך ותתקן את הבעיות האלה.

עם ידע אפסי , שעליו מצהיר פותח השרשור בעצמו, אתה ממליץ לו לקנות רכב, ולתקנו ללא ידע מינמלי, דבר שהוא לכשעצמו פלילי ולא חוקי.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
שלום רב !

האפשרות היחידה, היא בית ספר מקצועי במגמת מכונאות רכב / אוטורוניקה , אורט עמל או עתיד !

גם אם תשיג רכב במצב נסיעה, מה הטעם לפרק, מבלי לדעת להרכיב, ומבלי לדעת וללמוד מה אתה עושה, מהו כל חלק וחלק ומה תפקידו במערכת?!

לגבי הרכבים שציינת לא הייתי מאפשר לבור במכונאות, להרוס רכב ישן ועתיק שהוא במצב נסיעה וחלקיו ולו רק ,בגלל אהבתי לרכבים אלה.

בברכה

צביקה

תראה, בית ספר כולשהוא במגמת רכב אני לא יכול מהסיבה שכרגע אני חייל ועובד ואין באפשרותי זמן מסודר ללמוד במקום כולשהוא

ופירוק והרכבה נראה לי שיטה הגיונית ללמוד וגם אם טועים מנסים לתקן כמו שאומרים לומדים מטעויות.

אני בטוח שלא כול מי שמבין כאן משהו על רכבים עבר איזשהי למידה בבית ספר כולשהוא או קורס, ואני בטוח שיש הרבה דברים שלא תלמד בקורס אלא רק החיים הוניסיון יוכלו ללמד אותך.

ולכן לדעתי זוהי התחלה מצויינת.

החלום השתנה ל106 xsi....

פורסם
תראה, בית ספר כולשהוא במגמת רכב אני לא יכול מהסיבה שכרגע אני חייל ועובד ואין באפשרותי זמן מסודר ללמוד במקום כולשהוא

ופירוק והרכבה נראה לי שיטה הגיונית ללמוד וגם אם טועים מנסים לתקן כמו שאומרים לומדים מטעויות.

אני בטוח שלא כול מי שמבין כאן משהו על רכבים עבר איזשהי למידה בבית ספר כולשהוא או קורס, ואני בטוח שיש הרבה דברים שלא תלמד בקורס אלא רק החיים הוניסיון יוכלו ללמד אותך.

ולכן לדעתי זוהי התחלה מצויינת.

לפרק ולהרכיב זה נחמד.

אבל יש מכלולים רבים שדורשים כיוון,כיול ותזמון,ועם ידע בפרוק והרכבה בלבד לא תצליח, נניח לפרק מנוע ולהביאו אחר כך למצב עבודה,(כיוון הצתה-כיוון שסתומים,הרכבת מכלולים בצורה נכונה וכיוון נכון).

לא יודע היכן אתה משרת ומה אתה עושה בצבא,וכמה נשאר לך עד השחרור,אבל יש בצבא בית ספר לחימוש שמעביר קורסים בסיסיים ומתקדמים בנושא,ויתכן ועם המלצות וקשרים (כשיש חברים לא צריך פרוטקציה),או מפקד שרוצה לצ'פר אותך, תוכל להגיע לקורסים במכונאות רכב.

פורסם

אם אתה רוצה רכב בשביל התחביב רק כדי ללמוד דברים בסיסים קנה רכב ישן שעבר טוטל אוסט וירד מהכביש רק בגלל מכת פח, המחיר בסביבות ה500 ש"ח.

פרק אות,ו למד עלי,ו תתנסה, יש אפילו חלקים ממנו שתוכל למכור בהמשך ולהחזיר את ההשקעה שלך.

אין יותר מידי ערך ריגשי למכוניות כאלה שיורדות מהכביש! זה או אתה שתלמד עליו או איזה פירוקיה שתמכור ממנו כמה חלקים ואת השאר תגרוס!

יש מכוניות כאלה כמו זבל, שיהיה לך המון בהצלחה, אני מעריך אנשים שרוצים ללמוד ולעבוד על הרכב בעצמם!

פורסם

לא למדתי אף פעם מכונאות. אני מנהל טכני במוסך יבואן, מקום ראשון בישראל בתחרות טכנאי וולוו העולמית, מקום שלישי בחצי-גמר מזרח אירופה ומקום 23 בעולם, מתוך 3700 קבוצות מתחרות.

למזלי, בתקופתי עוד לא היה אינטרנט עם בעלי עניין מקובעים או סתם גולשים פחדנים שיניאו אותי מעבודה עצמית על הרכבים שלי, אז למדתי בעצמי, בדיוק כפי שאתה רוצה לעשות, וצברתי ידע.

בהצלחה.

פורסם

הבחור כתב שהוא רוצה לעשות את העבודה יחד עם ספר "היינס" או דומה, כך שזה לא שהוא לא ידע כלום או לא יבין. המדריך גם יספק לו מידע על כיוונים נכונים ואיך לעשות אותם. חוץ מזה, אני מניח שהוא יוכל לבקש ולקבל פה עצות ועזרה מחברי פורום שמוכנים לסייע ולא רק לשלול ולקטול אשר שוכחים כנראה שאת הידע שיש להם היום, גם הם למדו ולא נולדו איתו. בהצלחה לבחור!

פורסם

נשאר רק לברך על רצון ונחישות,כל הכבוד,אני בעצמי גם מעדיף לדעת דברים שהם מעבר לרגיל בכל מה שקשור למכונאות רכב,ועכשיו אני באמצע ראש מנוע (כמובן שהייתי מעדיף הרבה כסף על פני הידע במכונאות)

פורסם

אם כבר אתה רוצה לקנות רכב, אז אונו עם מנוע פייר הקטן (1000-1100 סמ"ק).

הוא די מודרני בצורתו וקל יחסית לעבוד בלי עזרת חבר. רק תזכור שתצתרך להשקיע מבחינת כלים, ומדובר פה ביותר מ1000- 2000 ש"ח להתחלה.

Never argue with idiots, they'll drag you down to their level and beat you with experience.

פורסם

תתפלאו אבל יש פה חבר פורום שעשה אוברול עם קצת ידע והמון עזרה של הפורום.

הפורום הזה עוזר ומלמד אנשים ללא תמורה .

אני אישית מאז שנרשמתי למדתי המון!

אל תשכחו שהפורום הזה מכיל קצת יותר מ50000 חברים שעוזרים אחד לשני.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

אם אתה רוצה באמת ללמוד על תקלות, וגם שזה יהיה בזול וגם על אוטו מיוחד קצת אז תמצא סיטרואן BX למכירה ותציע לקחת אותו במחיר העברת הבעלות (הבעלים ינשק אותך וגם עלול להציע את ביתו היפהפיה בתמורה).

אם אתה רוצה יש אחת למכירה בראשון שכבר עומדת חודשים בנווה ים.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

אני לא מבין מה הבעייה.

הבן אדם רוצה ללמוד, תנו לו.

למה להוציא לו את האוויר מהמפרשים?

אם הוא לא יעלה את הרכב לכביש בזמן התיקונים, ויקח אותו אחרי זה למוסך לבדיקת מערכות בטיחותיות כמו אדם עם שכל ישר וחוש אחריות, אז אני לא רואה מה לא בסדר בזה.

אנשים עושים את זה בחו"ל כל הזמן, אז למה בארץ אי אפשר?

גילעד

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

• תוכן חדש...