Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

החלפת שמן מתי ולמה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8149 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יצרן הרכב מעוניין שמנועיו יאריכו ימים ואין לו כוונה לגרום לכשל מנוע עקב החלפת שמן בתדירות נמוכה.

שלום.

מי אמר לך שהיצרן מעונין להאריך את חיי המנוע?.

כיוון ששנים רבות הייתי בוחן במילואים רכבים לבנים, בעיקר פזו' ורנו,

אז האמן לי שמשרד הביטחון לא פראייר ואנחנו בדקנו את הנושא הזה לעומק.

בהתחלה היצרנים אמרו להחליף את השמן אחרי 20.000 ק"מ מכיוון שהנזק שנגרם למנוע בכל המקרים הוא תמיד אחרי תום תקופת האחריות.

הם בהחלט בעד שהמנועים ילכו בדרך כל בשר ולמוסך תהיה פרנסה. דבר שני כמה כבר עולה להחליף שמן ומסנן הרי זה בטל בשישים, וזה תמיד יותר זול ממנוע.

נכון להיום הרבה בעלי מכוניות מתוצרת מזדה אוכלים אותה עקב החלפת שמן לפי הוראות יצרן והולכים להם מנועים חופשי, כמובן אחרי תקופת האחריות.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

יצרן הרכב מעוניין שמנועיו יאריכו ימים ואין לו כוונה לגרום לכשל מנוע עקב החלפת שמן בתדירות נמוכה.

שלום.

מי אמר לך שהיצרן מעונין להאריך את חיי המנוע?.

כיוון ששנים רבות הייתי בוחן במילואים רכבים לבנים, בעיקר פזו' ורנו,

אז האמן לי שמשרד הביטחון לא פראייר ואנחנו בדקנו את הנושא הזה לעומק.

בהתחלה היצרנים אמרו להחליף את השמן אחרי 20.000 ק"מ מכיוון שהנזק שנגרם למנוע בכל המקרים הוא תמיד אחרי תום תקופת האחריות.

הם בהחלט בעד שהמנועים ילכו בדרך כל בשר ולמוסך תהיה פרנסה. דבר שני כמה כבר עולה להחליף שמן ומסנן הרי זה בטל בשישים, וזה תמיד יותר זול ממנוע.

נכון להיום הרבה בעלי מכוניות מתוצרת מזדה אוכלים אותה עקב החלפת שמן לפי הוראות יצרן והולכים להם מנועים חופשי, כמובן אחרי תקופת האחריות.

ליצרן הרכב יש אינטרס לאריכות חיי המנוע .

מנועים 'ילכו' בלי שום קשר להחלפות שמן, ויצרני הרכב מעוניינים בשם טוב.

כיום יש בצהל רנו עם מנועי דיזל טורבו שמחליפים להם שמן כל 30K !

אם יש לך עדיין קשרים בצבא תבדוק כמה מנועים כאלו 'נשפכו', עקב החלפות השמן "החריגות".

מנוע לא נדפק סתם כך, תמיד יש לכך סיבה. לא מספיק להחליף שמן בזמן חשוב גם סוג השמן ורמת איכותו. כמו כן כמו שציינת הרבה בעלי רכבים שלא נוסעים הרבה לא מחליפים שמן על בסיס של זמן, אלא מחכים ל 15K כדי להחליף שמן, אפילו שעברו שנתיים. מצב זה בהחלט לא תקין ועלול לגרום לנזק במנוע. עקב הסיבות שציינת (התחמצנות, וכו').

דרך אגב בני, מה המלצות היצרן לגבי תדירות טיפולים של מזדה ועל איזה שמן ממליץ היבואן?

פורסם
הוולוו אצלי שבוע אבל על הכביש כבר 30 שנה

איזה שמן מומלץ לה?

:?:

20W50

ולכל יתר השואלים, באם הייתם טורחים מעט לקרוא את דף ההכרזה של הפורום(זה הנמצא בראש העמוד), ל"תדהמתכם" הייתם מגלים את הקישור הבא -

-> איזה שמן מנוע מומלץ למכונית שלי ?

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

החלפות השמן מתוזמנות ע"י היצרנים עפ"י קילומטרז' וגם עפ"י זמן, במבנה של מה שקודם, כלומר לרוב מדובר ב15000 ק"מ או שנה מה שבא קודם.

יש בארץ לא מעט בעלי רכב ש"לא שמים לב" לקטע של הזמן ואם הם עושים 15000 ק"מ בחמש שנים אז השמן שבמנוע יהיה שם חמש שנים וזו סיבה שהמנוע הולך, אם מדובר על 30000 ק"מ או שנתיים ובשנתיים עשית 25000 ק"מ שוהחלפת שמן עפ"י הוראות היצרן לא אמור להיגרם נזק.

יש כמובן גם דבר נוסף שרשום בהוראות היצרן, אם הרכב משמש לנסיעות קצרות ברובו או לנסיעות בתנאי אבק חריגים יש להחליף שמן מנוע ופילטר אויר לעיתים תכופות יותר.

בקיצור, לפי מה שאני מבין מהוראות היצרנים היום, איכות השמן ואיכות הייצור של רוב היצרנים מאפשרים החלפת שמנים עפ"י ההוראות גם אים הן מדברות על 30000 ק"מ.

• תוכן חדש...