Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שמן גיר בפג'ו 205 (1999)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6155 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לכולם שלום ובוקר טוב, לאחר קריאת הדיון הזה:http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=274515 פותח השירשור תיאר את הבעיה כמו שיש אצלי בדיוק מופתי,(אם לוחצים על הקלאצ' אין רעש, אם משחררים יש ולפעמים קשה לשלב הילוכים 1-2) רק שאצלי זו צרפתייה מזדקנת, בכללי הרכב במצב מצויין באמת ברמות שלא מוצאים, יד ראשונה מבנאדם מבוגר עם 118K על ביום הקניה, אין נזילות בכלל בכללי, לקחתי את הרכב לדוד שלי שהוא בעל מוסך ואין כלום,

אז השאלה לי, האם גם אצלי צריך להוסיף שמן גיר כדי שהבעיה תיפתר?

איך השמן נעלם לו פתאום אם אין נזילות כלל?

האם ממולץ להחליף לחלוטין שמן לחדש או רק להוסיף? (אם להחליף אז לאיזה)

האם ברכב ישן בכלל ממולץ לגעת בזה או שזה מסוכן?

כול עזרה בנושא תעזור לי.

נ.ב

אני מקדים תרופה למכת המתחכמים, דוד שלי גר רחוק והוא שומר שבת ואני ממש רוצה להבין מה הבעיה כמה שיותר מהר לאחר הקריאה של הדיון הנ"ל הבוקר.

תודה ושבת ניפלאה

פורסם

הרעש הוא מהגיר , נסה להחליף שמן , עצה : ערבב בשמן תוסף בשמו המסחרי MOLYKOTE A זהו תוסף על בסיס מוליבדן דו-סולפטי. בהצלחה.

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם
הרעש הוא מהגיר , נסה להחליף שמן , עצה : ערבב בשמן תוסף בשמו המסחרי MOLYKOTE A זהו תוסף על בסיס מוליבדן דו-סולפטי. בהצלחה.

תודה על התגובה. החלפת שמן מתבצעת רק במוסך? צריך ליפט ממה שאני מבין, התוסף הזה מה הפעולה שלו? מה הוא עושה?

פורסם

הוא מצפה את החלקים הנעים בשכבת גרפיט ומוליבדן מצמצם את החיכוך ואת הרעש , אני יודע מנסיון שהוא עושה פלאים ...הכל תלוי במצב ודרגת הבלאי של החלקים , יש מצב שזה כבר מאוחר ולא תחוש בהבדל.

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

אני בטוח שאתה מכיר את כול הסיפורים אבל מקרה אמיתי שקרה לאחד השכנים, היה לו רנו 19 עם 200K קילומטרים, החליט ביום בהיר להחליף את השמן גיר לחדש, ככה "לפנק" את הרכב, 50 קילומטר אחרי החלפת השמן הגיר נהרס, זה ממש חשש רציני

פורסם

כנראה שהוא השתמש בשמן בצמיגות לא מתאימה ועקב זה הגיר נהרס, השמן המומלץ לרכב שלך הוא 75W80, ולא צריך שום ליפט להחליף את השמן .

ישנו בורג ניקוז בתחתית הגיר שניתן לפתוח עם מפתח מרובע 8 מ"מ ,לאחר מכן לסגור חזרה ולפתוח בורג דומה שנמצא מעל הבורג ההוא . ואז בעזרת צינור ומשפך מכניסים 2 ליטר שמן גיר . שאתה רואה שהשמן התחיל לטפטף מבורג ההוספה , אתה סוגר את הבורג ובזה הוחלף כל השמן גיר.

שים לב שהעבודה מתבצעת על משטח ישר .

HONDA CIVIC LS

פורסם

תודה רבה, אני יילך לדוד שלי שיראה לי איפה הברגים האלה נימצאים כי אין לי מושג על איזה ברגים מדובר, ואני יעשה את זה בזמני הפנוי, מאיפה אפשר להזמין/לקנות שמן כזה, מחיפוש שעשיתי הבנתי שהחברה המומלצת היא ESSO בבקבוק אפור, יש מקום אחר חוץ מתל-אביב לקנות בו את השמן הזה? (יותר לכיוון דרום)

בכללי אני מתכוון בחודש הקרוב להחליף:

פילטר דלק,

חוטי הצתה+פלאגים לפלאגים עם 2אלקטרודות, מבירור וקריאה הבנתי שזה מומלץ,

שמן+פילטר שמן ככול הניראה אני גם יחליף למרות שהבנאדם שקניתי ממנו הביא לי קבלות על החלפת שמן+פילטר לפני כ4חודשים אבל אני לא יודע איזה שמן שמו ובשביל השקט הנפשי שלי,

המחירים ממש מגוכחים לפילטרים ולפלאגים ככה שבשביל השקט שלי אני רוצה להחליף,

• תוכן חדש...