Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6179 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הוא דיבר על גולף, מיטו, פולו GTI. אלה לא רכבים ספורטיביים מובהקים.

הם פשוט ספורטיביים יחסית למאזדה 2 ולאלטרנטיבות אחרות שהציעו לו כאן וזאת הייתה הכוונה שלו לדעתי.

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני לא יודע על איזה רכב הוא למד נהיגה אבל סביר להניח שמדובר באימפרזה או סקודה כלשהי שאין בכלל מה להשוות אותם למיטו או GTI בטח בתור תלמיד שלא עבר את ה80 בחיים שלו הוא לא צריך רכב שעושה 0-100 ב8 שניות. אני עם רישיון שנתיים וחצי וואלה אני לא חושב שיש לי מספיק ניסיון בשביל להתעסק עם sti ודומיהם אז נהג חדש לא צריך להתעסק כרגע(מדגיש כרגע) עם מכוניות יחסית ספורטיביות. אני מציע ללכת על TSI שהיא מכונית מאוד מאוד מהירה אבל עדיין תפעול שלה יהיה קל בהרבה מPOLO GTI ודומיהם. עוד שנתיים שלוש שהוא יקבל ניסיון עם מכוניות, יתבגר קצת שילך על רכב ספורטיבי כמו לאון-STI וכדו'...

פורסם

כל מי שמתעניין מוזמן לקרוא.

כל מי שמציע רכב שלא מתאים לאדם שזה אתה סיים את הטסט שיקרא.

זה שלהוריו יש כסף לא אומר שצריך לקנות לו משהו שלא מתאים. כדאי שיתעמתו איתו כעת ולא יבכו על קברו ויאמרו אך איזה ילד טוב הוא היה.

אכזרי כן מציאותי גם כן.

הבעיה שלא פעם אותו ילד הורג את עצמו את חבריו ואת אלה שלרוע מזלם איתרע מזלם להיות במקום .

http://www.rsa.gov.il/InformationResearchCenter/StatisticalInformation/2008/Documents/megamot%202008/perek%205.pdf

פי שלוש תאונות לצעירים מאשר למבוגרים, פי שניים כאשר לוקחים את הוותק בנהיגה כמדד.

חברות השכרה בינלאומיות יודעות לשים מגבלות על גיל /וותק בנהיגה

חברות הביטוח יודעות לגבות סכומי עתק לנהג חדש / צעיר.

רק "חכמי" הפורום לא יודעים

מי שלא הבין את זה עד עכשיו סיכוי קטן שיבין את זה אי פעם.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אני אישית עכרתי נהיגת מכחן על קליאו ספורט , רכב מדהים , אני כבר 5 שנים נוהג והסיבה היחידה שעוצרת אותי היא שאני לא מרגיש מוכן .

תחשוב פעמיים לפני שאתה עולה על 200 כ"ס בערך ( שזה האיזור של הרכבים האלו ) , זה חזק , זה מאיץ הרבה יותר מהר ממה שאתה חושב ויכול לשלוט כרגע , במיוחד כשיש לך ניסיון 0 , תסלח לי על האמירה , אבל ניסיון 0 !

כשאני עליתי על הכביש אחרי הטסט על מלווה , אז הרגשתי מזה ללמוד לנהוג , שלא תחשוב לשנייה אחת שאתה יכול אחרי טסט להשתלט על רכבים ספורטיביים יש לך הרבה ללמוד ולהתנסות .

( גם אני לא בידיוק יודע על פרטי פרטים על סודות הנהיגה הספורטיבית )

יצא לך להגיש תת היגוי חריף ? היגוי יתר חריף ? נהיגת חורף קשה ? או סינוור שמש אימתני ?

סינוור אולי כן , אבל גשם "אחול מניוקי" אני לא חושב .

סגור חלק מהכסף לעד שתשתחרר ( הסטטיטיקה מראה שבטווח רחוק מאוד בבורסה רק מרוויחים :idea:) , קנה עכשיו משהו שלא יבקר הרבה במוסך ושיהיה בטיחותי, תלמד קצת , תשתפשף , אח"כ תהיה שפיץ ואז תתחיל לעלות בדרגות .

קח בחשבון שביטוח לרכב יעלה לך המון כסף וחבל .

כמו שלא לומדים לרוץ ביום אחד , ככה לא לומדים לנהוג ביום אחד על ספורטיבי .

ולדעתי נהג חדש , לא יודע לשלוט בעצמו , עוד אין לו הערכה לגבי המהירות טובה מספיק כמו שלנהג מעט מנוסה מבלי להסתכל על המחוג .

ד"א אני ממליץ לך לחפש מידש על תאונה לא קטנה שקרתה לפני שנה+ על טיוטה MR2 בפ"ת , תחזור עם התוצאות.

תראה מה קרה לפני שבוע !!!

ד"א , מה שאמרתי בהקשר של הבורסה אינו מהווה תחליף ליעוץ מקצועי , ואינני מתחייב לאמור מעלה .

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

פורסם

לפי דעתי עכשיו לך על איביזה 1.4 ספורט שיש לה 100 כ"ס ואתה לא צריך יותר מזה כרגע אחר כך אם תרגיש שזה מה שאתה רוצה קח לך fr קופרה sti וכו' וכו'. זה מה שאני עשיתי כרגע יש לי איביזה קופרה ואני חושב שלתת ישר קופרה לנהג צעיר/חדש כמו שהייתי לפני 4 שנים זאת טעות קריטית שאין כמוה.

פורסם

כמו שאמרו וייעצו לך רכוש לך רכב יד שנייה ואת שאר הסכום תסגור ל3 השנים הבאות.

אני ממליץ על יאיריס TS ספורטיבית חמה ומהנה שתאפשר לך ללמוד ולהתקדם בנהיגה אם בא לך יותר פוזה אולי אפילו אלפא 147.

אחרי הצבא כבר תרכוש לך רכב חזק יותר.

בהצלחה

פורסם
כל מי שמתעניין מוזמן לקרוא.

כל מי שמציע רכב שלא מתאים לאדם שזה אתה סיים את הטסט שיקרא.

זה שלהוריו יש כסף לא אומר שצריך לקנות לו משהו שלא מתאים. כדאי שיתעמתו איתו כעת ולא יבכו על קברו ויאמרו אך איזה ילד טוב הוא היה.

אכזרי כן מציאותי גם כן.

הבעיה שלא פעם אותו ילד הורג את עצמו את חבריו ואת אלה שלרוע מזלם איתרע מזלם להיות במקום .

http://www.rsa.gov.il/InformationResearchCenter/StatisticalInformation/2008/Documents/megamot%202008/perek%205.pdf

פי שלוש תאונות לצעירים מאשר למבוגרים, פי שניים כאשר לוקחים את הוותק בנהיגה כמדד.

חברות השכרה בינלאומיות יודעות לשים מגבלות על גיל /וותק בנהיגה

חברות הביטוח יודעות לגבות סכומי עתק לנהג חדש / צעיר.

רק "חכמי" הפורום לא יודעים

מי שלא הבין את זה עד עכשיו סיכוי קטן שיבין את זה אי פעם.

אוי נו באמת, תעשה לי טובה.

ובדקת כמה תאונות עושים נהגים חדשים עם רכבים לא ספורטיבים? לא.

אתה פשוט שומע יותר על מקרים שבהם נהג חדש עם TT עושה תאונה.

אין שום קשר. נהגים חדשים עושים שטויות ואני חושב שרכבים ברמה גבוהה, יהיו יותר בטיחותיים לנהג חדש בזמן נהיגה וגם בזמן תאונה. שוב אנחנו לא מדברים כאן על STI ושות'. אלא על גולף TSI, מיטו, פולו GTI, איביזה FR וכו'.

אף אחד מהרכבים האלה לא עובר את ה150 כ"ס, דבר שהיום כבר הופך להיות דיי סטנדרטי בהרבה מאוד רכבים.

(עם כל הכבוד, אתם לא יכולים לקרוא לFR רכב ספורט אימתני שמסכן חיי נהגים ללא נסיון. חלאס.)

ומה קשור חברות השכרה? המגבלות שיש אצל חברות השכרה הן עד גיל 24 ומדובר על רכבים עם מעל 300 כ"ס בד"כ. אז מה הקשר?

תחשוב פעמיים לפני שאתה עולה על 200 כ"ס בערך ( שזה האיזור של הרכבים האלו ) , זה חזק , זה מאיץ הרבה יותר מהר ממה שאתה חושב ויכול לשלוט כרגע , במיוחד כשיש לך ניסיון 0 , תסלח לי על האמירה , אבל ניסיון 0 !

איפה אתה רואה רכב עם 200 כ"ס? שוב, מדובר על הרכבים עם מקסימום 150 כ"ס. דיי סטנדרטי במושגים של היום.

גולף\מיטו רכבים בטיחותיים. לא ספורטיביים מידי, אוטומטים, אין צורך בכישורים מיוחדים להשתלט עליהם ולדעתי אחלה רכבים ללמוד עליהם לנהוג ובגלל הכח שכן יש להם, יכולים לשרת אותך לאורך זמן.

הסיבה היחידה לא לקחת רכב חדש\יקר בתור נהג חדש היא מגוון הדפיקות שאתה עתיד לגרום לרכב עקב חוסר הנסיון.

אבל זה כבר עניין של כסף.

פורסם

לי הייתה סיוויק ESI חדשה כרכב שלי פרטי ראשון. עשיתי איתה תאונה פחות מ24 שעות אחרי שהוצאתי אותה מהסוכנות.

לפני כן הייתה לי דייהטסו של אמא שניתנה לי עוד בטרם קבלה רשמית של רשיון. (כן בעידן רשיון מנייר זה היה אפשרי. :wink: )

וכמה פעמים לא עשיתי תאונה בגלל שהיה לי רכב שמגבלותי היו קצת יותר רחבות מסובארו לאונה של חברים?

מה שנתן לי נסיון היה מגוון רכבים.

נסעתי גם על פולקסווגן טרנספורטר, ניסן טרייד, סיטרואן C15 ועוד כל מיני מסחריות.

זה מה שנתן לי פרספקטיבה ויכולת שליטה.

אין שום משמעות לרכב ראשון. אפילו עדיף שיהיה חדיש, בטיחותי, וסלחני.

פורסם

אני גם חושב שאין משמעות למכונית,הכול תלוי בראש של הילד.

יש ילדים שתיתן להם פורשה דנדשה ויסעו בה כמו ילדים טובים,ויש כאלה שתיתן להם פיאט 127 שנת 77 שיהרגו לך הולך רגל בגלל שהיא גם מגיעה ל 100קמ'ש בעיר.

הכול תלוי בראש של הילד ,עם הוא בוגר אוו לא!

פורסם
כולנו היינו שם וכולנו היינו כאלה!

מה, כל מי שנוהג היום טוב יודע לנהוג ככה בגלל קורסים בנהיגה מתקדמת? לא. זה מוסיף, אבל בטח לא הסיבה העיקרית.

יודעים לנהוג טוב בגלל נסיון עבר, בגלל דברים (ולא מעט שטויות) שעשינו. זה לא בא ככה סתם ולא אחרי קורס נהיגה של כמה שעות. יש כאלה שמסכנים חיים של אחרים בשטויות שלהם ויש כאלה שמסכנים רק את עצמם או אפילו את זה לא, וזה הבדל עצום.

נכון שנהג חדש לא צריך STI, אבל הרכבים שהוזכרו ונכנסים בתקציב לא קרובים לזה.

נתנו לך פה את אחד הרעיונות הכי חכמים. סגור את הכסף בחיסכון.

רכב לשנה? לא חבל על הירידת ערך שלו, שאתה תפסיד עליו ככה (שם את האגודל מתחת להסנטר ומרים את הזרת) כסף?

קנה לך גרוטאה, שלא תפחד עליה ועליה באמת תלמד נהיגה. תבטח את הרכב בביטוח חובה וצד ג', כי הרכב מאעפן.

30 אלף שקל זה המון, קורולה 2000 או משהו באיזור יכולות להספיק לך.

אני בגילך, אני יודע כמה חשוב מה שאתה נוהג עליו, אבל תחשוב כמה תהנה לנהוג על רכב אחר, חדש, מהניילון, שישאר שלך בעוד 4 וחצי שנים(לכשתשתחרר).

סגור 110,000-120,000 שקל בבנק בתוכנית חיסכון. אחרי 5 שנים זה יצמח לך מ120 אלף, ל140, או משהו באיזור.

רעיון גאוני מזה, אין.

ישתבח הבורא, שגם היום אני נמצא.

פורסם
אבל תחשוב כמה תהנה לנהוג על רכב אחר, חדש, מהניילון, שישאר שלך בעוד 4 וחצי שנים(לכשתשתחרר).

וכמה מבאס יהיה כשתתדפוק אותו, ואתה תדפוק אותו. חד משמעי, אין בנאדם שלא עיקם פגוש, שרט דלת, שבר פנס בשנים הראשונות על הכביש.

קח לך איביזה 1.4 שלוש דלתות שנת 2000 ב15 אש"ח ואחרי שתהרוג אותה אחרי שלוש שנים בצבא תקנה לך משהו יותר טוב חדש, ומהנה. וגם לא תשרוט/תדפוק/תשבור אותה.

ד"א מה שנאמר פה על היאריס TS נראה לי זה רעיון לא רע בכלל גם כן.

עוד משהו, עם המצב הכלכלי שלנו היום לא הייתי רץ להפקיד 100 אלף בחסכון, כבר שמעתי על מקרים שכסף "נעלם" מהבנק. שמור אותו מתחת לבלטות

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
נתנו לך פה את אחד הרעיונות הכי חכמים. סגור את הכסף בחיסכון.

...

סגור 110,000-120,000 שקל בבנק בתוכנית חיסכון. אחרי 5 שנים זה יצמח לך מ120 אלף, ל140, או משהו באיזור.

רעיון גאוני מזה, אין.

רעיון גאוני, באמת. (נתעלם לרגע מכך שהריבית שואפת לאפס)

אם הוא כל כך גאוני, למה שלא כל האנשים בעולם יסגרו את כספם בתוכניות חיסכון במקום לקנות רכבים ומותרות דומים?

למה חלק לא קטן מהאנשים קונים רכבים שעולים מעל 200 אלף שקל? כי הם יכולים, כי הם רוצים, כי הם אוהבים.

אז אם הוא יכול, כנראה שהוא לא צריך לשים את הכסף בתוכנית חיסכון בשביל ה20 אלף הנוספים, אלא רוצה לקנות עכשיו רכב ב150 אלף שקל, כמו שהוא אמר (וכנראה גם עוד 4 וחצי שנים להחליף לרכב חדש מהניילון, במידת הצורך - ובכלל, תחייה את הרגע). אז מה הרעיונות שנותנים לו בפורום חובבי רכב? לשים את הכסף בתוכנית חיסכון. ג א ו נ י.

פורסם

מה גם כמו שגיל טוען כבר לאורך כל השירשור, שרכב חדש יהיה הרבה יותר בטיחותי מרכב שנת 2000 או כל גרוטאה אחרת משנת משה רבנו. לך תקנה גולף TSI\מיטו\FR ותהנה. כשיש הזדמנות - מנצלים אותה. לא מחכים שהיא תתפספס. חיים פעם אחת, אתם יודעים.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

רק חשוב להדגיש-

סע בזהירות, בכל רכב שיהיה לך. תתחיל מלהכיר את הרכב ואת עצמך. מומלץ לקחת קורס נהיגה על מנת לזרז את התהליך.

תלמד את המגבלות של הרכב בתנאים המאפשרים זאת, בצורה שאתה לא מסכן את הסביבה ותשתדל גם לא לסכן את עצמך.

הנסיון יבוא עם הזמן, סבלנות :)

פורסם
רעיון גאוני, באמת. (נתעלם לרגע מכך שהריבית שואפת לאפס)

אם הוא כל כך גאוני, למה שלא כל האנשים בעולם יסגרו את כספם בתוכניות חיסכון במקום לקנות רכבים ומותרות דומים?

למה חלק לא קטן מהאנשים קונים רכבים שעולים מעל 200 אלף שקל? כי הם יכולים, כי הם רוצים, כי הם אוהבים.

אז אם הוא יכול, כנראה שהוא לא צריך לשים את הכסף בתוכנית חיסכון בשביל ה20 אלף הנוספים, אלא רוצה לקנות עכשיו רכב ב150 אלף שקל, כמו שהוא אמר (וכנראה גם עוד 4 וחצי שנים להחליף לרכב חדש מהניילון, במידת הצורך - ובכלל, תחייה את הרגע). אז מה הרעיונות שנותנים לו בפורום חובבי רכב? לשים את הכסף בתוכנית חיסכון. ג א ו נ י.

אז בוא אני אקצין את זה לרגע, ומצטער על השפה מראש.

אתה בן 7, אתה יכול לקבל כמה בחורות שתרצה, לזיין כמה שבא לך. אוקיי? עכשיו, כל מה שתוכל לעשות איתן זה לשחק בלגו.

או

לקבל את אותן הבחורות שאתה רוצה, רק בגיל 16, 17, 18, מתי שיתחשק לך.

ישתבח הבורא, שגם היום אני נמצא.

• תוכן חדש...