Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6210 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כולם שוכחים משהו חשוב מאוד שגם קשור לאותו סרט.

GM עד היום היו פועלים בהתאם לצרכים של איילי הנפט, שלא מאפשרים לעשות רכבים חסכוניים.

כיום, 60% מהחברה שייכת לממשל, ולפיכך צריכה לעמוד בסטנדרטים של הממשל.

אחת המטרות שלהם כיום היא חיסכון בדלק והפסקת התלות בנפט.

לפיכך, הטכנולוגיה קיימת כבר הרבה זמן אבל יתחילו עכשיו לייצר רכבים יותר חסכוניים ואפילו של מימן.

אני אופטימי לגבי זה, ואני גם משער שיוזמות כמו אלו ששמענו פה בשרשור יהפכו ללא-רלוונטיות.

האמריקאים יעשו את זה יותר טוב.

פורסם

הפקת הנפט בעולם הגיעה ל-Peak Oil

והעובדה היא שתפוקת הנפט העולמת הולכת וקטנה, בעוד השביקוש נשאר קשיח.

לא יהיה מנוס מפיתוח מכוניות חשמליות מבוססות מצבר (ולא כור מימן), משום שהמכוניות החשמליות יהוו מרכיב סופר חשוב ברשת החשמל העתידית (Samrt Grid), הודות ליכולת של המצברים הרבים לוסת את צריכת החשמל (פריקה בעת צריכת שיא, וטעינה בלילות בזמן שהצריכה אפסית)

אתם יכולים לזרוק כמה רפש שאתם רוצים על Better Place, אבל החזון שלהם נכון, וגם אם לא הם יממשו אותו, מישהו אחר יעשה את זה, ובדיוק על פי המודל שלהם.

בספטמבר השנה יסיימו את תהליך התקינה של ה-Smart Grid, וצפו לפיתוחים סופר מעניינים בתחום (מונים חכמים, מכשירי חשמל המווסתים פעילות אחד של השני, ואפילו גוגל מתכננת דריסת רגל בתחום)

זה העתיד, והוא לא כל כך רחוק!

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם

הפתרון של טעינות יכול להיות מתאים למי שנוסע מעט יחסית. אבל במקרה כזה סעיף הוצאות על דלק גם כך איננו גדול ובהחלט ניתן להסתפק ברכב חיסכוני רגיל או היברידי. כאשר רכב עושה 20 או 30 קמ על ליטר כבר לא כ"כ משנה למי שעושה 100 קמ ביום. לאומת זאת ההשקעה ברכב שעושה 30 במקום 20 קם על ליטר תהיה לא קטנה כלל וכלל. ומי שנוסע הרבה יתקשה להיות עם הטעינות שלוקחות במקרה הטוב חצי שעה, ובמקרה הרע - שעות רבות. פתרון זה פשוט לא נוח. הרעיון של הטעינות מסתובב כבר לא מעט שנים. אולי הוא מתאים לבעלי בתים פרטיים שיכולים למשוך כבל אל הרכב בלילה. אבל מה יעשו דיירי הבתים המשותפים? ונניח שיהיו העמדות לטעינה במקומות הציבוריים. ונניח אפילו שהחשמל שם יהיה זול מהדלק. אבל בכל מקרה החיסכון יהיה מזערי ולא שווה את האי-נוחות וכמובן לא את ההשקעה ברכב (נכון להיום המינימום 40000$)

אני מאמין כי יש נישה מסויימת לרכבים חשמליים - בעיקר בתוך הערים הגדולות ואכן כך זה כנראה יהיה במידה והמחירים ירדו. אבל יש לי ספק רב אם רכבים חשמליים במתכונת הנוכחית ירדו לכבישים.

אגב, למרות מה שחושבים, לרכבים חשמליים יש היסטורייה ארוכת שנים. כך למשל במוסקווה החל מנות ה-30 נסעו אוטובוסים חשמליים (טרולייבוסים). הם היו כל הזמן מחוברים לכבלים שמותחו למלה בעמודים מיוחדים. מדי פעם הכבלים היו מתנתקים, אז הנהג היה יוצא ומסדר אותם. כנראה הם נוסעים כך עד היום.

http://www.google.com/imgres?imgurl=http://www.avtomobilmaz-belarus.narod.ru/belkommunmash.jpg&imgrefurl=http://www.avtomobilmaz-belarus.narod.ru/belkommunmash.htm&h=768&w=1024&sz=84&tbnid=tnIouIQXmfyCIM:&tbnh=113&tbnw=150&prev=/images%3Fq%3D%25D1%2582%25D1%2580%25D0%25BE%25D0%25BB%25D0%25BB%25D0%25B5%25D0%25B9%25D0%25B1%25D1%2583%25D1%2581&usg=__tYAXV7YBMuDp81RHeY1_24qCc80=&ei=5aBdSp6UJ-PKjAeGud3VDQ&sa=X&oi=image_result&resnum=1&ct=image

http://trolley.ruz.net/vvedenie.htm

פורסם

לא יודע אם ברוסיה אבל בבלרוס הם עדיין עובדים ולמעשה הם מייצרים טרלייבוסים חדשים.

דר פלצ'וק, מסכים איתך בכל מילה. עמדות טעינה זה לא הדבר הכי נוח כל עוד אתה צריך להטעין יותר מכמה דקות.

הבעיה שבארץ בטח גם יהרסו לך אם אתה תטעין את הרכב בלילה.

בכל אופן אני חושב שיש עתיד למנועי אויר שכבר מיוצרים ואני מקווה שבקרוב יתחילו לעבוד ביותר ויותר רכבים. מה גם שהם אמורים להיות אמינים יותר בגלל שיש להם רק חלק נע אחד.

פורסם

GM עד היום היו פועלים בהתאם לצרכים של איילי הנפט, שלא מאפשרים לעשות רכבים חסכוניים.

כיום, 60% מהחברה שייכת לממשל, ולפיכך צריכה לעמוד בסטנדרטים של הממשל.

אחת המטרות שלהם כיום היא חיסכון בדלק והפסקת התלות בנפט.

לפיכך, הטכנולוגיה קיימת כבר הרבה זמן אבל יתחילו עכשיו לייצר רכבים יותר חסכוניים ואפילו של מימן.

לפי התאוריה שלך את השברולט וולט פיתחו בחודשיים?

תכלס, GM מפתחים רכבים היברידים/חשמליים כבר שנים, ב 2004 הם פיתחו (עם קרייזלר/בנץ וב.מ.וו) את המערכת ההיברידית AHS2, אח"כ פיתחו לבד את ה BAS HYBRID הפרימיטיבית, והיום יש להם כבר את ה VOLTEC שבשנה הבאה תוצע כבר לקהל הרחב כרכב פעיל ויום יומי.

הסיבה שפתאום אתה שומע על הרכבים החשמליים בכל חורהיא לא כי GM מנסה לחסוך בדלק או להפסיק את התלות בנפט, היא גם לא כי בשלה הטכנולוגיה (סיבה שולית) אלא בעיקר כי דעת הקהל נותנת רוח גבית לעניין ודורשת רכבים נקיים ולא מזהמים.

כל עוד הקהל לא דרש כאלה רכבים, פיתוח הטכנולוגיה התנהל בעצלתיים.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

ממש לא אמרתי שהטכנולוגיה התפתחה בחודשיים!

מה שאני אומר זה שהטכנולוגיה קיימת כבר המון זמן אבל המדיניות של הממשל ושל ההנהלה של החברות הגדולות לא אפשרה שיוציאו את הטכנולוגיה לשוק ולשימוש הציבור.

כיום הממשל האמריקאי צריך להראות שהוא עושה משהו, אז יתחילו למכור רכבים כמו הוולט.

אם היה להם יותר שכל, הם היו מתחילים לייצר מחדש את הEV1, שהייתה מאוד מוצלחת אבל בסוף הרסו לה את העתיד וגרסו את המכוניות.

• תוכן חדש...