Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6178 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

ברשותי סיאט איביזה 2004,נפח מנוע 1600

עכשיו ברשותי לקנות פילטר פתוח,אמרו לי שככה המנוע נושם יותר טוב וגם יש צליל נחמד

אני לא כול כך מבין בשיפורים השמח עם תעזרו לי,

כמה פילטר כמה עולה.?

זה צורך יותר דלק ?

האם באמת המנוע נושם יותר טוב עם הפילטר?

השמח עם תתנו הצעות למוסכים מורשים באיזור ראשון לציון

פורסם

המחיר של הפילטר הוא

כ250-350 שקל לפילטר קונוס. אכן זה משנה את סאונד המנוע, לצליל באס, והמנוע נושם טוב יותר. זה מתבטא בתגובת דוושה טובה ומהירה יותר.

כמובן שאם נכנס יותר אויר, מחשב ההזרקה נותן הוראה למזרקים להזריק יותר דלק בהתאם ליחס הנדרש, אך הצריכה לא אמורה להדאיג, והיא די מזערית.

למעשה במנוע אטמוספירי, פילטר פתוח די מיותר, כי חוץ מסאונד ותגובה מהירה בדוושה, זה לא יתן לך כלום.

אני לא מאיזור ראשון לכן אני לא מכיר את האיזור.

TWIN TURBO V6 3800CC-480 HP 6400RPM -0-100 3.5 SEC-TOP SPEED 320 KPH

6-SPEED DUAL CLUCH AUTOMATIC WITH MANUAL CONTROL

פורסם

לא לוקח יותר דלק זה יהיה בדיוק כמו שהיה לפני הפילטר..

רק בגלל שיהיה לך צליל יפה אז אתה תירצה ללחוץ יותר רק בגלל הרעש

{בגלל שאנשים אוהבית לשמוע את הצליל של הפילטר אז הם לוחצים והם חושבים שהפילטר לוקח קצת יותר דלק}

נא לא לצטט את ההודעה שמעליך. תודה, יאשה.

פורסם

הרכב לא אוכל יותר דלק, הנהג אוכל יותר דלק.

אל תצפה להרבה מהשיפור.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

אתם צודקים בעניין, שהמנוע יכול לנשום בקלות יותר, ואכן זה בעצם משפיע על הצריכה, אבל אל תשכחו את היחס הסטויוכומטרי שמאפשר לתערובת להיות מאוזנת ביחס אויר/דלק.

ומכיוון שהפילטר פתוח מאפשר כניסה רבה יותר של אויר, יחידת הECU‏ מזהה את כמות האויר ע"י חיישן הMAF,

ובהתאם נותנת פולסים למזרקים להזריק יותר דלק.

הכל תלוי באופן הנהיגה,

אם תאיץ חזק ותקרע את הרכב, זה שקול לכמו שתרוץ ריצה מהירה ויתנו לך לנשום דרך מסיכה (פילטר מקורי) או דרך הפה (פילטר פתוח).

בכל מקרה גם אם מדובר בצריכה מוגברת זה יעמוד על תוספת של 1%-2%

פורסם

אני קראתי פעם שתוכנת ניהול מנוע מגיע אם התחשבות בזה שמותקן פילטר אוויר, ותכנון הוא בהתאם להתנגדות של פילטר רגיל על אוויר שנכנס.לכן אחרי התקנת פילטר פתוח לא תהיה תועלת מבחינת ביצועים ללא שינוי תוכנה.

פורסם
המחיר של הפילטר הוא כ250-350 שקל לפילטר קונוס....אכן זה משנה את סאונד המנוע, לצליל באס, והמנוע נושם טוב יותר. זה מתבטא בתגובת דוושה טובה ומהירה יותר....

אז מה רע בעצם לקבל צליל מגניב, תוספת הספק זעומה ותגובת דוושה משופרת בהשקעה סימלית של 250 ש"ח?

במחיר הזה, כל רכב שבבעלותי אני מיד רץ ותוקע עליו פילטר פתוח (אני רציני).

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
אתם צודקים בעניין, שהמנוע יכול לנשום בקלות יותר, ואכן זה בעצם משפיע על הצריכה,

אם תאיץ חזק ותקרע את הרכב, זה שקול לכמו שתרוץ ריצה מהירה ויתנו לך לנשום דרך מסיכה (פילטר מקורי) או דרך הפה (פילטר פתוח).

שאלה לי אלייך:

אתה לא באמת חושב שמהנדסי רכב, עם תקציב של מליונים ועם מעצבים,מהנדסים,מחלקת פיתוח טכני, מחלקת פיתוח מנועים וכו' וכו' ביזבזו מיליונים על דגמי מבחן, עשו נסיעות מבחן, בחינות על דיינו, בחינות חוץ, פנים, מעבדה ועוד עשרו תבדיקות, רק כדי להתקין "מסכה" לרכב?

אתה לא חשוב שהמגמה היא למנועים בעלי הספקים גבוהים יותר אך עדיין עם צריכת דלק מינימלית ביחס לזה? עם פחות פליטת מזהמים?

חוץ מזה, אם הוחלט ברכב המושק לכל העולם, להתקין עליו פילטר מסוג כלשהו, תהיה בטוח שזה לאחר דיונים רבים,בדיקות,נסיעות +בדיקות מחשב למינהן וכו' וכו'.

לבוא ולהגיד כי זה סתם והמהנדסים טועים ועדיף להתקין משהו אחר, זה כבר בגדר דעה עצמית וצלילי מנוע עצמי ואהבה אחרת לרכב. אם הצליל ותגובת הדוושה זה מה שעושה לך, זכותך המלאה.

אך להטעות ולהגיד כי היפלטר המקורי שמגיע ברכבים לא באמת תוכנן לעבודה שלו, זה לא נכון ואף עצוב.

פורסם

1. תיתפלא, אבל הכל שאלה של עלות ליצרן. קח לדוגמא את האיביזה FR.

2. פילטר רגיל עולה ליצרן פחות משקל להערכתי, לעומת פילטר פתוח שעולה מאות אחוזים יותר.

כמו כן פילטר פתוח מחליפים בתדירות נמוכה עד כדי אפסית לעומת פילטר רגיל שהיצרן גובה עליך עמלה רצינית בכל טיפול.

פורסם

בלא מעט מהמקרים הם משתמשים בפילטרים פתוחים "אינבוקס" ברמה כזו או אחרת.

רוב הפילטרים של יצרניות העל אם לא כולן עשויים מכותנה בדיוק כמו פילטר פתוח "רגיל" רק יותר איכותי.

פורסם

הדיון הזה הוא דיון עקר, על יתרונות הפילטר הפתוח בהזרמת אויר דרכו אין בכלל עוררין.

עכשיו הכל יקום ויפול על מיקום שלו.

בקשר ליצרנים, בדיוק כמו שענו לך, יצרן רכב ישים את הרכיב הכי זול שהוא מוצא שישיג לו את המטרה שהוא מחפש ולכן כל יצרני הרכבים הרגילים משתמשים בפילטר נייר.

למה אתה לא מתווכח על "אם רפידות פרודו כ"כ יותר טובות למה היצרן לא שם אותן במקור?" (דרך אגב, חלקם כן)

כי שם ההבדל הוא מהותי ומיידי ועדיין יצרנים רבים משתמשים במוצר נחות ברכבים שלהם.

למה לא כל היצרנים עוברים לקסנון? ברור שהנהג רואה יותר טוב וזה יותר בטיחותי.

שוב, הכל שיקולי תקציב.

אז הגיע הזמן שתבין שהמנטרה הזאת של "אתה חושב שאתה מבין יותר ממהנדס רכב בגרמניה?" היא טעות מוחלטת.

המהנדס מבין מצוין איך עושים רכב חסכוני, לא מזהם והכי חשוב, בזול!

אני מבין מצוין איך לוקחים את אותו רכב, גורעים לו מהחסכוניות, מוציאים עליו כמה אלפי שקלים ומקבלים רכב הרבה יותר חזק(ולא מזהם, אימפרצות ואיביזות משופרות עוברות טסטים בלי שום בעיה).

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
שאלה לי אלייך:

אתה לא באמת חושב שמהנדסי רכב, עם תקציב של מליונים ועם מעצבים,מהנדסים,מחלקת פיתוח טכני, מחלקת פיתוח מנועים וכו' וכו' ביזבזו מיליונים על דגמי מבחן, עשו נסיעות מבחן, בחינות על דיינו, בחינות חוץ, פנים, מעבדה ועוד עשרו תבדיקות, רק כדי להתקין "מסכה" לרכב?

אתה לא חשוב שהמגמה היא למנועים בעלי הספקים גבוהים יותר אך עדיין עם צריכת דלק מינימלית ביחס לזה? עם פחות פליטת מזהמים?

חוץ מזה, אם הוחלט ברכב המושק לכל העולם, להתקין עליו פילטר מסוג כלשהו, תהיה בטוח שזה לאחר דיונים רבים,בדיקות,נסיעות +בדיקות מחשב למינהן וכו' וכו'.

לבוא ולהגיד כי זה סתם והמהנדסים טועים ועדיף להתקין משהו אחר, זה כבר בגדר דעה עצמית וצלילי מנוע עצמי ואהבה אחרת לרכב. אם הצליל ותגובת הדוושה זה מה שעושה לך, זכותך המלאה.

אך להטעות ולהגיד כי היפלטר המקורי שמגיע ברכבים לא באמת תוכנן לעבודה שלו, זה לא נכון ואף עצוב.

ממש לא,

אתה טועה ידידי.

תסביר לי למה אנשים, מגדילים סעפות פליטה/ יניקה, מסירים את הממיר הקטליטי, מתקינים פילטרים פתוחים, מתקינים EMS חדש. וכל שאר עולם השיפורים הענקי...

אז תגיד למה מהנדסי הרכב לא חשבו על זה וייצרו את הרכב מוכן עם כל השיפורים?

אין סוף לעולם השיפורים. המהנדסים של הרכב מתכננים אותו לנסיעה חסכונית בדלק, שקט,מזהם כמה שפחות, שיהיה כמה שיותר אמין...

פשוט מאוד הרכב מגיע סטנדרתי, ואם אתה רוצה להתגבר על כל היתרונות לטובת ביצועים תשפר אותו.

אני לא אמרתי שהפילטר המקורי לא עושה טוב את העבודה, אלא אמרתי שהוא כדי לסנן, הוא חוסם קצת את האויר,ומגביל במעט את הביצועים של המנוע, לכן מתקינים את הפילטר פתוח, שעושה את אותה העבודה, אך הוא מסנן פחות את האויר, ומאפשר למנוע לנשום יותר בקלות, ובכך להקל על פעולתו.

תשאל למה מהנדסי הרכב חיברו את צינור הנשם, לפילטר אויר? אחרי כמה זמן הפילטר נהיה כולו שחור מאדי השמן,

תשאל למה המהנדסים עשו את זה? פשוט מאוד כדי שלא יפלוט אדי שמן לאויר ויזהם אותו. הם מסרסים את המנוע, לטובת זיהום אויר מופחת.

פורסם

כבעל רכב אטמוספרי רגיל שמותקן בו פילטר אווירפתוח והיום סוף סוף נמצא ראצ'ט בשביל להעיף אותו.

חוץ מקצת רעש הפילטר הזה לא עושה כלום אתה לא תרגיש שום הבדל ואם תרגיש זה פסיכולוגי.

אם אתה בעל אוטומטית או איזה 1600 פשוטה לא צריך שום פילטר פתוח.

תשאר עם המקורי ותחסוך כאבי רעש של מיקום נכון לא תתקין אותו באמצע המנוע נכון צריך למצוא לו מקום טוב למשל מאחורי הפנס, וכול זה בשביל מה רק בשביל רעש ולמשוך "כחולים".

זאת דעתי .

• תוכן חדש...