Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6183 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי

אנחנו רוצים למכור את הפונטו של אישתי ( 92000 ק"מ , אוטומטי , יד 3 במצב טוב ) לוי יצחק אומר שהמחירון הוא 22K ואילו ביד2 במחירון החדש שלהם מופיע 27K !!!

בפועל , אני מוכר בירושלים ואין עוד רכב כזה למכירה ביד2 , רכבים מקבילים ראתי שרוצים עליהם סביב ה24K והקילוטראז שלהם גבוה בהרבה .

האם וכיצד להתייחס למחירון יד 2?

קניתי את הרכב לפני שנה וחצי ב 36K ! לא בא לי להפסיד את התחתונים בגלל לוי יצחק...

תודה

פורסם

הכלל הידוע הוא שרכב שווה מה שמשלמים עבורו בסופו של דבר בסגירת העיסקה. המחיר שמפרסמים במודעה הוא כמעט אף פעם לא המחיר הסופי ומוכר הרכב לוקח בחשבון שבסופו של דבר יקבל פחות מהמחיר שדרש עקב המכירה, בין אם עקב ריג'קטים שנתגלו בעת הבדיקה, בין אם כחלק מהמשא ומתן.

לגבי הרף העליון אין מה לעשות, השוק עובד לפי לוי יצחק. הכוונה היא שנדיר מאוד שמישהו ישלם על רכב מעל מחירון לוי יצחק, אלא אם זו מכונית נדירה/מבוקשת/במצב מלוקק יוצא דופן וכו' כלומר צריכה להיות סיבה ממש טובה בשביל זה. לא נראה לי שזהו המקרה המתואר - פונטו 02 סטנדרטית ונפוצה. בשורה התחתונה רוב המכוניות, במיוחד משנתונים ישנים יחסים (מעל 5 שנים) נמכרים בפחות מהמחירון של לוי יצחק. לא יודע איך ומדוע שילמת על הרכב הזה 36K, אבל תתכונן למכה חזקה בכיס.

פורסם

לגבי הרף העליון אין מה לעשות, השוק עובד לפי לוי יצחק. הכוונה היא שנדיר מאוד שמישהו ישלם על רכב מעל מחירון לוי יצחק, אלא אם זו מכונית נדירה/מבוקשת/במצב מלוקק יוצא דופן וכו' כלומר צריכה להיות סיבה ממש טובה בשביל זה. לא נראה לי שזהו המקרה המתואר - פונטו 02 סטנדרטית ונפוצה. בשורה התחתונה רוב המכוניות, במיוחד משנתונים ישנים יחסים (מעל 5 שנים) נמכרים בפחות מהמחירון של לוי יצחק. לא יודע איך ומדוע שילמת על הרכב הזה 36K, אבל תתכונן למכה חזקה בכיס.

אני לא יודע מתי לאחרונה קנית/ מכרת רכב משומש אבל דברייך ממש לא נכונים.

השוק כבר לאט לאט מפסיק לעבוד לפי יצחק לוי כי אם חיפשת רכב ביד 2 אז על הדרך אתה מסתכל במחירון של יד 2. אם הפונטו "סטנדרטית ונפוצה" אז תנסה למצוא אחת שמורה לא מהשכרה/ סוחר/ חבוטה תוך שבוע, אני אקנה אותה.

ומאיפה אתה יודע שלשלם על פונטו 36K לפני שנה וחצי זה הרבה? האם אתה זוכר מה היה מצב השוק לפני שנה וחצי? האם אתה יודע שזאת גרסת הSX או הELX, גרי רציף או ידני, שהגעת להחלטה שלך?

לפותח השירשור, הק"מ שלך ימשוך קונים היד השלישית קצת פחות, הפונטו זה רכב מאוד מבוקש ואם הוא שמור ללא תאונות עם היסטוריית טיפולים אז תדרוש עליו לפי מחירון יד 2 שהוא קרוב יותר למציאות, הן נחטפות כמו לחמניות חמות, מניסיון.

זה שאתה הולך להפסיד במכירה זה ללא שום צל של ספק כי רכב זה לא השקעה.

פורסם

פונטו אוטומטית שמורה זה דבר נדיר.

תעבוד לפי מחירון YAD2. על המחירון הזה תוסיף עוד 2000 ש"ח בשביל המיקוח ומשם תמשיך.

אם הצבע שמור והרכב מטופל במורשה, הוא יימכר במחירון - ותעיד על כך הפונטו 1600, יד 8, עם פגיעת שלדה - שמכר חבר ב- 200 ש"ח מעל המחירון תוך יומיים (כמובן אחרי שהתחיל עם 2000 מעל המחירון).

פורסם

אם לשפוט לפי הזמן שלקח לי, למשל, למצוא פונטו ספייס שמורה (חודשיים) - אם היא באמת שמורה, לא נראה לי שתהיה לך בעיה לדרוש מחיר יד2, ומעלה עליה.

אבל בכל מקרה, השוק הוא שוק חופשי - דרוש כמה שאתה רוצה/חושב שהיא שווה, במקרה הכי גרוע, אף אחד לא יתקשר אלייך, ותאלץ להתחיל להוריד (אתה תדע כשאתה במחיר הנכון, הטלפון יצלצל).

פורסם

סתם בשביל הדוגמא:

מכרתי עבור עמלה מכונית שמורה במיוחד.

במקרה הזה היה מדובר בפיאט בראבו 98, אוטומט 1600.

הסתכלתי כמה דורשים עבורה באתר YAD2, והעליתי את המחיר מעלה מעלה.

כמובן שפורטו גם כל מעלותיה - מטופלת במורשה, ק"מ נמוך ונראית מצוין (בשביל זה צריך לנקות ולדעת לצלם).

לא אומר שהטלפון לא הפסיק לצלצל. היו יחסית מעט טלפונים. שני אנשים באו להתעניין, השלישי קנה.

בכמה קנה? 3000 ש"ח מעל המחירון, בלי למצמץ בכלל.

מכוניות שמורות עם ק"מ נמוך זה דבר כ"כ נדיר במדינה מוכת הליסינג, שאפשר ורצוי לדרוש מחיר טוב על משהו כזה.

בימים שבהם אנשים קונים יונדאי גטס בת שנה עם 75 אלף ק"מ, למצוא רכב בן 6 עם 100 אלף ק"מ זה דבר נדיר.

• תוכן חדש...