Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5836 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

בכוונתי לבצע הסבה לגז לרכב שברשותי (כריזמה מודל 2002).

רציתי לשאול על מה כדאי לי להשים דגש לפני ההסבה ולבקש שיקפידו עליו? מה לברר לפני ההתקנה?

ודא"ג הייתי שמח לשמוע את חוות דעתכם לחיוב או לשיללה על המתקינים הבאים:

עדי גז -

גרין קאר-

גזפרו-

האם יש עדיפות למישהו בניהם? שהוא טוב יותר מהאחרים?יש לציין כי מכולם קיבלתי פחות או יותר את אותו המחיר (בחברת גרין קאר דיברו על מערכת הולנדית,האם זהו מערכת טובה יותר?)

תודה מראש,

פורסם

שלום ידידי

ברכב שלי (הונדה אקורד 2000 מנוע 2000) מותקנת מערכת גז.

כל שבוע שאני נכנס לתדלק, אני מבסוט.

גם אני אני אוציא עוד כמה שנים על המנוע, כמו שכתבו פה חברים אחדים - זה עדיין שווה.

בגדול - אני ממליץ על זה לרכבים הזוללים הרבה דלק מטבעם.

בדיוק כמו האוטו שלי :-).

אם אתה נוסע מעל 1500 ק"מ בחודש - שווה.

המשך יום טוב

אלי

פורסם

קראתי את ההודעה שהפנו אותי אליה, חשוב לי לציין כי כחלק מההתקנה הציעו לי בחברת "עדי גז" גם מערכת להתקנה על השסטומים שלמיטב הבנתי שם יש את הבלאי הגדול ביותר בעקבות הנסיעה על הגז.

בנוסף יתכן כי יש להוסיף לתחשיב החיסכון הצפוי גם בלאי מואץ יותר של הרכב ואלי זה יצמצם קצת את שורת הרווח אבל אני עדיין מאמין שזה יהיה כלכלי במיוחד לאחד כמוני שנוסע הרבה,ובמיוחד ובמיוחד לאור מחירי הבנזין שעולים שוב ושוב.

פורסם

רק תוודא כי תחנות מילוי גז נמצאות על תוואי הנסיעה השגרתי שלך, שלא תמצא את עצמך נוסע דרך ארוכה רק למלא גז ובדרך לשם שורף דלק/גז שלא לצורך.

את המתקין בחור לא ללפי המחיר אלא לפי הערכה שלך כי ישרוד לאורך זמן. היו הרבה מתקיני גז שפשטו רגל ושהשאירו בעלי רכבים מותקני גז ללא שירות במקרה של תקלות או כוונים תקופתיים.

פורסם

עדיף גם להתקין מע' הנעה בגז אצל מתקין שהנו גם מוסך מכונאות רגיל כי לפעמים, בזמן תקלה, מתחילם ליפול בין 2 כסאות, המתקין ומוסך כשכל אחד אומר שמצידו הכל תקין.

מהיכן אתה בארץ?, כי אולי אוכל לכוונך גם למתקינים טובים שהם גם מוסכי מכונאות רכב.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

רפי,המון תודה.

אני מאזור נתניה אבל עובד גם במרכז ונמצא שם כל יום.

חשוב לציין ש"עדי- גז" אמר לי שהוא מבצע את ההתקנות אצל מוסך שמתעסק במכונאות.

זה נמצא בפתח תקווה ברח' אפעל-המקום נקרא מוסך גז חיש.

אשמח לשמוע את דעתך על המקום הנ"ל.

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

סתם רציתי לחדד כמה נקודות....

עוד לא קרה לי שנכנסתי למוסך,שאמר לי "אתה מוסב לגז,אני לא מוסמך אני לא אטפל בך".

מה צריך להיות לחוד- מה קורה במציאות לחוד.

לי אישית אין בעיה בשסתומים ויש לי כבר 200 אלף ק"מ מערכת גפ"מ - ולמרבה ההפתעה על מצב "דלק" האוטו סוחב כמו חדש.

אבל יש סיכוי סביר שמכיוון שמדובר במנוע OHV שהם טיפה יותר עמידים....

אני התקנתי בGASPRO , ואני מרוצה.

למה לדאוג?

לפני ההסבה,

*להחליף מצתים

*להחליף מסנן אוויר

להחליף חוטי הצתה

*לדאוג! וזה חשוב מאוד!

שהמערכת תהיה מופעלת על ידי מים חמים ולא על ידי שסתום חשמלי.

מערכת השסתום החשמלי מאוד לא אמינה ומאוד לא איכותית.

לדאוג לתת לרכב גם להתרענן במצב דלקני מדי פעם בנסיעות בסל"ד גבוהה.

בהצלחה :wink:

פורסם

היי אביחי.

לפני שאתה מסב, בצע בדיקת "4 גזים".

אם הרכב לא יעבור אותה ברמה מצוינת, רוב הסיכויים שלא תעבור טסט עם מערכת הגז.

מנסיון.

כמו כן ישנן מכוניות (בעיקר יפניות, אם זכרוני אינו מטעני) שכדאי

להתקין בהן בנוסף גם מערכת שימון לשסתומים, אחרת הם יתבלו מהר מאוד (כ 5K ק"מ).

בהצלחה!

לנטרה 96' 138 כ"ס

אשה חונה = אשה הורסת

פורסם

בכל חברת התקנות של גפ"מ שבהם מתקינים מערכת גפ"מ לרכב עם מנוע עם לפחות גל זיזים עליון אחד,מתקינים משמרת שמן ללא תוספת תשלום.

אצלי יש שסתומים עיליים :shock: ככה שלא היה לי צורך :wink:

• תוכן חדש...