Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6236 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי!

מחפשת לעצמי אוטו שני במשפחה, שמיועד לנסיעה לעבודה יומיומית כ-80 ק"מ ליום.

בתקציבי אלפים בודדים (כשלושה-ארבעה), והמטרה שמול עיני:

חסכוני! חסכוני! חסכוני!

ובקיצור, אוכל ממש מעט ולא רואה מוסך.

נשמע מושלם מדי?

בבקשה אשמח לעצות חכמות!:idea:

סיון

פורסם

סוזוקי סוויפט

סעו-זוקי :-)

או סובארו ג'סטי

סעו-בארו :-)

שניהם זוליים ולא זוללים.

וולקן 2000 שנת 94

את ההבדל מרגישים בסיבוב

פורסם

סיטרואן סקסו. קניתי את הרכב לפני כחודשיים בדגם עם מנוע דיזל מודל 2000. 12 אלף ש"ח מחירו של הרכב בשוק, וצריכת דלק של 23 ק"מ לליטר מדודים בנסיעה רגועה וחסכונית.

פורסם

יש כאן אתגר לא קטן: הרכב גם צריך להיות חסכוני, גם לצלוח בכל יום מרחק של כ-80 ק"מ, גם להיות אמין (שהרי אינך יכולה להסתמך על תחבורה לא אמינה ככל שזה קשור בהגעה לעבודה) וגם לעמוד במגבלת מחיר של עד 4,000 ש"ח.

קודם כל, אני מקווה שהבנת שבתקציב הזה אין לך מה לחשוב בכלל על גיר אוטומטי, אלא רק ידני. מבחינתי זה אומנם יתרון, אבל אצל רוב האנשים מדובר בחסרון קשה. אם אין לך בעיה עם זה, הרי שכבר צלחנו את המכשול הראשון.

מכשול מס' 2 קשור ליחס ההפוך שקיים בין אמינות הרכב לבין מחירו. אז נכון, גם סובארו ג'אסטי וגם סוזוקי סוויפט (הייתי מצרף לרשימה גם פיאט אונו) נחשבים לדגמים אמינים, אך יחד עם זאת עליך לזכור שמדובר כאן בכלי רכב בני לפחות עשור. את ההשקעה ביישור הקו תצטרכי לעשות במוקדם או במאוחר (אם את רוצה להיות בראש שקט, אני ממליץ לעשות אותה חמש דקות אחרי שהעברת בעלות). העניין הוא שבזאת לא תמו צרותיך, מכיון שנסיעה של 80 ק"מ ביום * 5 ימים בשבוע * 48 שבועות בשנה = 19200 ק"מ בשנה. רכב רגיל נוסע בממוצע 15K ק"מ בשנה, כך שלמעשה את מתכננת עבור הרכב נסועה שנתית גבוהה מאוד, וזה עוד מבלי שהזכרנו נסיעות לא קשורות לעבודה, שבוודאי יצוצו מפעם לפעם.

את בטח תוהה לאן מביאה אותנו כל החפירה שלי עד עכשיו. התשובה היא שאחרי שקלול כל הנתונים שכתבתי, אני מציע לך בפשטות לרדת מהעניין, או לחילופין לוותר על הפרמטר שהכי פחות חשוב לך:

רכב זול כנראה שלא יגלה אמינות מדהימה (עוד לא דיברנו על בטיחות או נוחות).

רכב שצובר נסועה גבוהה בשנה לא יגלה אמינות אם יטופל בחסכנות.

רכב זול שיסע הרבה ויטופל מעט יעלה לך תוך זמן קצר ביוקר.

רכב אמין ונוח שגם לא יצרוך הרבה דלק כנראה לא יהיה ממש זול.

אני חושב שהרכב שאת מחפשת הוא סיטרואן סקסו דיזל, פיאט פונטו דיזל, פולקסווגן פולו SDI או פיאט פנדה.

הבעיה שלך היא שאף אחד מהם לא נסחר במחיר של 4,000 ש"ח. כנראה שרק הסיטרואן איכשהו מתקרבת למחיר הזה, וגם זה יהיה לדגמים שכבר ראו דבר או שניים בחייהם.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אני אמליץ שוב על פיאסטה ידנית (אך ורק ידנית!) או ג'אסטי 1.2 ידנית (ושוב דגש על התיבה הידנית!).

כבר לא מחפש מנוע 2 ליטר לסיירה. פינטו או לא פינטו.

השימוש במידע הינו על אחריות המשתמש בלבד, על כל המשתמע מכך.

פורסם

הייתי בודק גם את האופציה של רנו טווינגו ידנית.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

תודה על התגובות וההארות המאירות!

לגבי הסיטרואן סקסו דיזל,

שמעתי ש-

אכן אוכלת ממש מעט, אבל,

בלאי עצום של חלקים ויושבת הרבה במוסך!

הייתי שמחה לשמוע ממישהו בעל ניסיון.

205 מישהו?

פורסם

רכב דיזל משומש יהיה אולי חסכוני בדלק אבל יקר מאוד באחזקה - אישית אני חושב שלא הייתי "הולך" על זה.

לדעתי 4000 ש"ח יקנו לך בעיקר צרות, צריך להבין שלרכב בגיל כזה יש בלאי גבוה ונסיעה של כ-2000 ק"מ בחודש תהיה כרוכה בלא מעט ביקורים במוסך.

עצתי לך:

קני אוטו בכ-8000 ש"ח וקחי בחשבון ישור קו עם הקניה בעוד כ-4000 ש"ח.

בצורה כזאת תוכלי להחזיק את האוטו בתחזוקת מנע (כלומר מניעת תקלות לפני שהן קורות)

כמו כן הייתי ממליץ לך לבצע טיפול תקופתי כל כ-5000 ק"מ.

זה אולי יראה יקר בשוטף, אבל ימנע תקלות יקרות ויאפשר נסיעה רציפה ובטוחה לאורך זמן.

מה הייתי קונה?

פורד פיאסטה, ופיאט פונטו יהיו החסכוניות ביותר גם פיג'ו 205 עם מנוע 1100 תהיה חסכונית יחסית.

הפיאט פונטו היא המודרנית והנוחה יותר מבין האופציות, וההיצע בשוק גדול מאד כך שאפשר גם לעמוד על המיקח.

איו לך 12000 ש"ח? אם לא תשלמי אותם במעמד קניית הרכב מרצון, הם יצאו מהר מאד על תיקונים ברכב שקנית ב-4000 ש"ח....

בהצלחה

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
רכב דיזל משומש יהיה אולי חסכוני בדלק אבל יקר מאוד באחזקה - אישית אני חושב שלא הייתי "הולך" על זה.

נא הסבר.

בנוסף: בקילומטראז' שהרכב צפוי לעשות, האם אינך סבור שההוצאות על התחזוקה שאולי תהיינה גבוהות יותר, תתקזזנה עם הוצאות הדלק שבוודאות תהיינה נמוכות?

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

כן, טיפול ברכב דיזל בן למעלה מ-10 טחון עד דק - יהיה ה-ר-ב-ה יותר יקר.

רק שיפוץ משאבת סולר עולה חצי מהתקציב שהיא מעוניית להוציא על הרכב מלכתחילה.

ואם ב"מקרה" הגיע זמנם של מצתי הלהט עוד כמה מאות שקלים ירדו להם...

שלא לדבר על הדברים ש"הולכים" עקב בלאי טבעי שקיימים גם ברכבי בנזין אבל יתקלקלו יותר מכיון שהנסועה שהרכב עבר הרבה יותר גבוהה.

ואם במקרה "הלך" מנוע זה כבר לא משתלם לתקן...

אגב אפשר לספור על אצבעות יד אחת את מס' רכבי הדיזל מהדגמים שהזכרת המוצעים למכירה במחירים של מתחת ל-10000 ש"ח ויש לי הרגשה שמי שמציע אותם למכירה במחיר הזה - יודע למה...

לעומת מוצעות למכירה ברגע זה 175 מכוניות מדגם פיאט פונטו במחירים של מתחת ל-8000 ש"ח (ויש הרבה יותר כי אני כולל רק את המודעות שמציינות מחיר)

הסיפור הוא של סיכוי מול סיכון - לדעתי אין לה הרבה סיכוי למצוא רכב דיזל ראוי בתקציב שלה (גם אם היא תרחיב אותו) והסיכון שהיא תיפול עם רכב כזה הוא לא קטן - ואתה לא תהיה שם לעזור לה כשזה יקרה...

לעומת זה הסיכוי למצוא פיאט פונטו במצב סביר בתקציב כפי שאני הצעתי, הוא לא רע בכלל... אולי הדלק יעלה יותר, אבל מציאת רכב כזה היא קלה, והסיכון להכנס להוצאות שהיא לא תוכל לעמוד בהן - קטן.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

מצטרף ל zvit ומציע לפותחת השרשור למתוח את התקציב מעלה.

אל תשכחי - זול=יקר.

שבת שלום

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

לגבי הסיטרואן אין איתה שום בעיה כרונית... אמינות טובה סה"כ. עלויות אחזקה לא גבוהות, תנסי לחפש כאלו ביד 2 ותתרשמי מהן.

פורסם

שלום סיון.

אכן מה שאת מבקשת הוא פשוט משימה בלתי אפשרית.

גם רכב ב4000, גם אמין ,גם 19200 בשנה,

(אלעד כל הכבוד על החישוב ...),וגם חסכוני .

בקיצור- להנות מכל העולמות וכל זה ב4000ש"ח?

רכבים ב4000 ש"ח מטבעם עברו מ"ס לא מועט של ק"מ, והמערכות השונות שלהם

מתקרבות לעיתים לסוף חייהם: רדיאטור, אלטרנטור, אגזוז, ציריות, מסרק הגה, והרשימה ארוכה.

הצעתי היא קודם כל תמתחי את תקציב הרכישה ל8000-9000 ש"ח ,אחרת האוטו שתקני ב4000ש"ח

ממילא ימתח זאת בעצמו.

דבר שני-המכוניות שצריכות להלקח בחשבון הן אכן 3 היפניות בעלות המנוע המשותף:

סוזוקי סויפט,סובארו גאסטי ,ודייהטסו שרייד.

מה שמשותף לשלושתן-אמינות מעל הממוצע בקטגוריה(בגלל מוצאן היפני)

חסכון בדלק בגלל הנפח,ומנוע בעל 3 צילינדרים מוצלח ואמין.

לי היה נסיון עם דיהטסו שרייד 6 שנים.(1000סמ"ק ידני שנת 93)האוטו היה אמין מאוד, חסכוני מאוד, ושרת אותי בנאמנה.

נפרדתי ממנו בצער ,ומכרתי למקורב שמדווח לי שהאוטו נפלא למרות 180,000 הק"מ שעבר.

דרך אגב פיאט אונו הוא חיית מוסכים -שהוא מתיישן -לא להתקרב!

תקראי כתבה שפורסמה בעבר בYNET על המכוניות האמינות

http://www.ynet.co.il/articles/1,7340,L-618573,00.html

מקווה שמיקדתי אותך, ושתמצאי רכב אמין וטוב.

בהצלחה רבה!

סוזוקי SX4 2008

דייהטסו סיריון2008

דייהטסו YRV-נמסר לביתי.

פורסם

זול = יקר.

בלי להעליב אף אחד, מבחינתי זאת תהיה טפשות לא למתוח את התקציב.

אכן אני מוכן להמליץ על ה-205 כרכב אמין וחסכוני מאוד מניסיון.

Never argue with idiots, they'll drag you down to their level and beat you with experience.

פורסם

אני הייתי מנסה למתוח את התקציב בכמה אלפים,

חפשי סקסו בנזין/AX שמורה ותהני מרכב נוח וחסכוני, זול מאוד, אמין באופן יחסי עם חלפים נפוצים וזולים (מכניקה זהה ל 205/106 )

סער.

• תוכן חדש...