Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4232 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי מאזדה 323 שנת 2002 וגם אצלי במצב 2 נורת ה-AC נכבית(לפעמים מהבהבת במהירות כאילו יש מגע רופף אך רוב הזמן לא עובדת בכלל) והמזגן לא מקרר.החלפתי את הבורר מהירויות בחדש שקניתי במוסך מורשה של מאזדה וזה לא פתר את הבעיה.

עכשיו פירקתי איזה חלק שאמרו לי שזה הנגד (צירפתי תמונה).אבל ממה שאני קורא כאן בפורום לא נראה שאם אני אקנה נגד חדש הבעיה תפתר.ממה שראיתי ה"נגד" הזה עם הפלטה שלו יושב ממש איפה שהאויר מבחוץ נכנס והוא מתחמם מאד(כל הפלטה).אבל לא הבנתי איך הוא גורם למדחס לפעול בכל המצבים חוץ ממצב 2 .(ראו תמונה מצורפת של הפלטה עם ה"נגד" הזה שיש עליו-למרות שזה לא ממש נראה כמו נגד אלה כמו איזו הלחמה שעשו)<a href=1408616781.JPG' alt='1408616781.JPG'>

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

עכשיו הרכבתי את הנגד בחזרה ברכב (לאחר ניקוי טוב שעשיתי לו-בתמונה למעלה הוא לאחר הניקוי כבר) ונראה שהבעיה עברה

למרות שעדיין יש תופעה קצת מוזרה כשאני מעביר ממצב-1 למצב 2 ולהיפך יש מעין נפילת מתח רגעית כזו שמכבה את הנורית AC לשניה ואז הנורית נדלקת שוב .

לעומת זאת בהעברה ממצב 2 למצב 3 וממצב 3 ל-2 אין שום נפילה והמצב נראה יציב.

בכל מקרה נכון לעכשיו לאחר הניקוי המזגן עובד בכל 4 המצבים שלו.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

הסבר

ברוב הרכבים עם בקרה ידנית של מערכת המיזוג, מהירות המפוח נשלטת על-ידי מודול נגדים הבנוי מ-3 נגדים בעלי התנגדות נמוכה מאוד (1-3 אוהם) אשר גורמים למפל מתח גבוה על הנגד כמו כן הזרם הגבוה הנצרך על-ידי המפוח גורמים להיווצרות חום גבוה לכן היחידה מותקנת בדרך כלל בחלל תעלת המיזוג או קרוב למפוח בכדי לקרר את היחידה.

המהירות הגבוהה אצלך ברכב מחוברת ישירות למצבר ולא דרך מודול הנגדים ומסיבה זו כנראה מהירות 4 במערכת עובדת תקין.

המודולים הללו בנויים בדרך כלל מ-3 נגדים שהם למעשה סלילים העשויים מתיל בעל התנגדות ועמידות גבוהים לעומת תיל נחושת רגיל לכן לא תוכל למצוא תחליף לסליל זה.

כמו שציין ניסן פרק את היחידה ובדוק את ההלחמות של הסליל למעגל המודפס, למעשה ברוב הרכבים הסליל לא מולחם אלא מהודק בלחיצה למעגל המודפס.

אתה יכול לנסות לבדוק בעזרת DMM את ההתנגדות של הסליל או לחילופין האם קיימת רציפות או נתק בסליל במידה ויש ברשותך סכימה חשמלית של המעגל מבלי לפרק את המודול לגורמים.

בדוק את הקונקטור האם המגעים תקינים ולא התפחמו.

אנא צרף תמונות לאחר הפירוק ותקבל עזרה מעשית

מצורפת תמונה לשם המחשה בלבד

Resistor.jpg

איזה כייף לי :)

פורסם

סלילים=נגדים והם חלק ממודול הבקרה על מהירות המפוח.

אני צירפתי לך תמונה לשם המחשה בלבד וייתכן שאצלך המודול הוא שונה במבנה ובחלקים.

פרק את מודול וצרף צילום של מבנה המודול.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...