Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6246 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לדעתי בתקציב כמו שלך 25K אפשר להביא את האוטו למצב מעולה מבחינת פחחות וצבע,

אתה כנראה לא מסתובב המקומות הנכונים.

ואגב בפחחות "בשני שקל" החלודה לא חוזרת תוך שנה שנתיים.

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תשמע, בוא נהייה כנים לרגע ואני יגיד שכן... יש עבודה על האוטו, יש מקומות מסויימים שצריך לחתוך חלק יפה מהפח ולייצר פח חדש אבל מבחינתי זה עבודתו של פחח לא לשים לי קצת בונדו ולצבוע זה פחות סיפור מבחינתי וגם זה לא הדאגה שלי כרגע.

הכי חשוב מבחינתי זה לסלק את החלודה כדי שמצב האוטו יפסיק להדרדר.

1969 Pontiac Firebird

:twisted:

בעבר:Honda Civic Type R, Renault Clio Sport, Peugeot 106 Rallye

פורסם

הבעיה בארץ שאין את הפחחים של פעם שידעו לעבוד עם פח

היום בעלי המוסכים מעדיפים להחליף מכסה מנוע בטוארג ולקחת שם 37000 שח

מאשר לעבוד על מכונית ישנה ששוכבת במוסך ארבע חודשים ועובדים עליה שעה בשבוע

עצוב אבל כך זה אצלינו

חבר צוות פיברקלאב טוב כלב חבר מחבר כלב מיצר צינורות ברקס ממתכת 0522790303

פורסם

חלודה ורקבונות בהחלט עלולים לחזור תוך שנה אחת.

לא תמיד יש יחס ישיר בין עלות העבודה למהירות החזרה של החלודה. כבר איתי עבודות זולות מאוד שבהן החלודה טרם הופיעה שוב למרות שעברו שנים רבות.

פורסם

מהתגובות אני מבין שזה לא בעיה חדשה ועוד אנשים נתקלים בה...

אני מקווה שימצא פתרון בקרוב.

1969 Pontiac Firebird

:twisted:

בעבר:Honda Civic Type R, Renault Clio Sport, Peugeot 106 Rallye

פורסם
.

נכון מאד! היא חוזרת כמעט מייד, וחמורה פי-כמה!:? אתה ראית את המצב של הקאפרי שלי. הוא לא היה ככה לפני הפחחות. אחרי הפחחות הוא התחיל להחליד בקצב המוגבר כבר משהו כמו אחרי חצי שנה...:cry:

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

גנה, הקפרי שלך היתה פשוט אבודה.

חלודה וריקבונות במכונית משולים למחלה ממארת (לא עלינו..), ומכונית שרקובה ברמות קשות, והיא לא ממש יקרת ערך מבחינה כספית או ריגשית - דינה אחד.

אני זוכר שהגעתי פעם עם MGB של חבר לפחח מהדור של "פעם", והוא פשוט סירב לעבוד על המכונית בטענה שהמרכב שלה "גמור", והוא פשוט צדק.

בשיפוץ הרציני הבא שלה, הוחלף כל המרכב בשלמותו.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

ואני שואל שאלה,

האם יש טעם להשקיע פחחות וצבע בסכום של 50.000 ש''ח

על רכב שמלכתחילה המחיר הבסיסי שלו נמוך?

רמת ומחיר השיפוץ הינם באופן יחסי למחיר הרכב.

דוסלברג או קורד אשמח לקבל כגרוטאה ולהשקיע בה 60.000 ש''ח על פחחות וצבע,

אבל חבר'ה בלי לפגוע, רכב שהמחיר הבסיסי שלו 10.000 ש''ח או 30.000 ש''ח,

קצת אבסורד להשקיע 4 פעמים מעלותו על עבודת שיפוץ

שלעולם לא תחזיר את ההשקעה.

נוסטלגיה, רגש, זיקה? אין בעיה,

חשבון כלכלי? ממש לא!

גידי אשכנזי נפטר בנובמבר 2011. יהי זכרו ברוך

..........................................

גידי אשכנזי - אתר הבית www.gidiashkenazi.com

ומשהו על הגברת:

http://sport.nana10.co.il/Article/?ArticleID=559554

פורסם

אני אתן לך עצה קצת שונה.

בכסף הזה תעשה קורס של עבודה במתכת ואם יישאר לך עודף אז תעבוד לבד על הרכב.

אני מבין שזה אולי נשמע מוזר אבל לדעתי זה הדרך היחידה לדעת מה האיכות של העבודה.

או שתלך לפחח ששיפץ לנצ'יה בטא. ראיתי את השרשור נפלה לי הלשון.

vw-golf כתב:

זו פאקינג מדינה דמוקרטית, זה לא שהוא הרים יד על מישהו, אז חלאס, סתמו פיות!!
פורסם
ואני שואל שאלה,

האם יש טעם להשקיע פחחות וצבע בסכום של 50.000 ש''ח

על רכב שמלכתחילה המחיר הבסיסי שלו נמוך?

רמת ומחיר השיפוץ הינם באופן יחסי למחיר הרכב.

דוסלברג או קורד אשמח לקבל כגרוטאה ולהשקיע בה 60.000 ש''ח על פחחות וצבע,

אבל חבר'ה בלי לפגוע, רכב שהמחיר הבסיסי שלו 10.000 ש''ח או 30.000 ש''ח,

קצת אבסורד להשקיע 4 פעמים מעלותו על עבודת שיפוץ

שלעולם לא תחזיר את ההשקעה.

נוסטלגיה, רגש, זיקה? אין בעיה,

חשבון כלכלי? ממש לא!

במקרה של הקאמרו אר אס זה שווה

פורסם

לא, הם לא נגמרו, אבל הם לא רבים.

בכל נושא ה"חלודה החוזרת תוך שנה שנתיים", בואו נעשה סדר.

זה לא ממש משנה אם הפחחות ברמה גבוהה או נמוכה או מידת ההשקעה. יכול לצאת רכב מפחחות מכוערת במיוחד שלא יחליד ואחד מפחחות "אומנותית" שיתחיל לבעבע די מהר, ויש לזה רק סיבה אחת.

כל פחח שפוי משחיז את החלקים החלודים. ברגע שהשחזת, אין יותר חלודה. הבעיה היא שחלק שהושחז מתחמצן מהאויר, אבל נגד זה אין מה לעשות, בין אם בנו טלאים יפים או השחיזו ומילאו בחומר. חומר לא גורם לחלודה, ופח לא מחליד אם אין לו סיבה. (ובארצנו הקטנה יש לו. 80 % לחות בקיץ זה לא אריזונה) אבל הבעיה הזו קיימת לכולם, בלי הבדל גזע מין ופחחות.

אז מה הבעיה?

הבעיה היא שפחחים רבים מאוד משתמשים למילוי בהלחמות נחושת. הם מרתכים את החלק שצריך, וממלים בהלחמת נחושת שקל מאוד לעצב אותה. אח"כ שמים חומר, והופ הכל מוכן.

הריאקציה הכימית בין נחושת לחומר, יוצרת חלודה. מיד.

זה כל הסוד. היה לי רכב שלא ברור לי איך הוא נסע מהמשקל של החומר פחחים שהיה עליו, והוא לא החליד במשך שנים רבות. הפחחות היתה כל כך גרועה שלא הלחימו כלום, רק השחיזו ומילאו בחומר, ובאופן מצחיק, זה הגן עליו...לעומת זאת יש לי רכב אחר שעבר פעם פחחות באחד המוסכים ה"יוקרתיים" (והיקרים מאוד) שמומלצים פה לפעמים ואני מהסס האם לומר את שמו, הרכב יצא מ ד ה י ם והתחיל לבעבע אחרי חצי שנה (!) בפחחות הבאה שבאה אחרי שנים לא רבות, נדהמתי מכמות הנחושת העצומה שהיתה ברכב.

הפחחות של הרכב הראשון אולי לא היתה מי יודע מה, אבל הזיקה הרבה פחות מהפחחות האומנותית של הרכב השני שהביאה אותו מהר מאוד למצב הרבה יותר גרוע ממה שהיה לפני הפחחות.

כל זה רק להמחשה. חלודה שחוזרת מהר נגרמת מהלחמות נחושת, נקודה.

חוץ מזה, חשוב מאוד לדעת שרוב הפחחים יודעים לעבוד . נכון, זה מצריך סבלנות מסוימת, אבל ההבדל בין עבודה מצלחת לפחות תלוי בחומרים שהפחחים והצבעים משתמשים בהם. חומר טוב עולה הרבה, אבל תענוג לעבוד איתו. כמעט כל הפחחים והצבעים מעגלים פינות, משתמשים בחומרים ירודים, והתוצאה בהתאם.

בגדול, הסוד הוא לא להשתמש בנחושת, לבדוק פיזית ופעם אחרי פעם באיזה חומר משתמשים (הם עלולים להראות חומר מסוים ולהחליף באמצע, או להשתמש בצבע טוב ובלכה של נגרים...וזה יותר נפוץ ממה שניתן להאמין) ולבדוק את העבודה עצמה כל הזמן, אין לזה תחליף. אם לא תהיה שם, תמיד יחפפו במשהו, גם הטובים. מי שמבין, צריך לעבוד על כל שלב, למשל לעבור על כל הרכב אחרי ההכנה ולסמן קטעים שלא הוכנו נכון או שיש בהם גלים. בכל מצב, ולא משנה כמה עבדו יפה, זה יקח עוד 4-5 פעמים של מעבר סופי עד שהכל יהיה פיקס.

זו פחות או יותר כל התורה על רגל אחת, ואם תרצה המלצות, שלח מסר בפרטי.

בהצלחה

איתן

פורסם

ועוד שני דברים ששחכתי: תמיד יש מעט בעלי מקצוע טובים. אלה שמתחילים ומקבלים שם נהיים יקרים, כולם רוצים להרויח וזה לגיטימי, אז הם יוצאים אחרי כמה זמן מהמעגל הרלוונטי. אחרים, רעבים יותר ומוכשרים תופסים את מקומם, עד שגם הם מקבלים "שם". בגלל זה אין הרבה טובים במחיר שפוי. בהתחלה הם לא ידועים, וכשהם נעשים ידועים הם עולים ליגה. בקיצור, הם מתחלפים הרבה. תמיד צריך לאתר את הכוכב התורן.

דבר שני, התקציב שלך מכובד בהחלט. אפשר לעשות איתו הרבה.

פורסם

אז איך צריך לרתך נכון? רק עם אלקטרודות מברזל? ממה עשויות האלקטרודות של הרתכות CO2, שעובדות עם החוט שיוצא אוטומטית מהידית? לא נחושת? -ורוב הפחחים שראיתי עובדים איתן, כי זה נח!:roll:

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

• תוכן חדש...