Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה יהיה בעתיד עם הפקקים?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6247 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תחשבו לרגע איך יהיה בעוד 10 שנים מצב התחבורה בישראל.

מבחינת זוהמה, עד אז ייכנסו לתוקף תקנות יורו 4 ו-5, סביר להניח שזה השתפר.

אבל....

מה לגבי הפקקים?

מכירות מכוניות זה דבר מבורך, אבל כשזה בא ליידי ביטויי בגודל הפקקים שנוצרים זה כבר דבר אחר.

למישהו יש פיתרון?

אאאמממ.... שלא נדבר על מכוניות ספורט שלהחזיק מכונית עם הרבה סוסים ספורטיבית למהדרין זה יהיה זוועה, לא יהיה ניתן לנצל אותה עד הסוף.

כרגע הדבר היחיד ששמעתי עליו הוא הטלת מס בכניסה לערים כמו תל אביב, אבל זה ייביא איתו גל של כעסים מצד הרבה נהגים וביזבוז רב של כסף על כניסות.

אם לא יימצאו לזה פיתרון בהקדם, המצב יהיה פה זוועתי ביותר.

"אמור לי מי הם חבריך ואומר לך באיזה מכונית אתה נוהג." -הנרי פורד.

"הרי את מגודשת לי במפתח זה כדת פורשה וישראל".

פורסם

יש פטנט,המציאו אותו רק לפני כמה מאות שנים.

רכבת.

בכל מדינה יותר מודרנית מהודו לא משתמשים עם האוטו לכל נסיעה.

נוסעים ברכבת.

אם אתה משתמש ברכבת בתחבורה עיקרית שלך אתה יכול להחזיק MX5 בתור המכונית היחידה שלך.

אייל

פורסם

בעוד 10 שנים לפי דעתי לא ישתנה כלום אלא רק יחמיר.

כל דבר פה לוקח שנים לעשות וגם כשהוא מוכן מתברר שהתכנון היה לקוי ואז צריכים לשנות וזה לוקח עוד כמה שנים ואין לדברים האלה סוף.

את הרכבת בפ"ת בונים כבר איזה 10 שנים, בחו"ל פרוייקט כזה לא היה עולה על שנה וחצי אם לא פחות.

ד"א תשלום אגרה לת"א הוא נכון לפי דעתי אבל בשעות מסויימות בלילה זאת תהיה טעות לעשות את זה.

אם תהיה תחבורה ציבורית ראויה בשביל להיכנס לת"א ולנוע בה בנוחיות אז לפי דעתי זה דבר מאוד חכם אבל כמובן שלא תהיה תחבורה ציבורית ברמה ככה שאפשר לשכוח מזה.

פורסם
אני לא מחליף את הרכב שלי בשום רכבת,שימצאו פיתרון לכבישים.

הוצאת לי את המילים מהפה.

כמו מלא ישראלים, אף אחד לא היה מוכן לוותר על חיית המחמד שלו.

במיוחד אנשי העשירון העליון שאוהבים מאוד את הפאר של ב.מ.וו ומרצדס.

פורסם

כשהייתי ילד, אבא שלי אמר לי שלדעתו עד שאני אוציא רישיון נהיגה כבר לא יהיה אפשר לנהוג על הכבישים.

לשמחתי הוא טעה :lol:

ברור לכל בר דעת שהפיתרון לטווח הרחוק הוא מערכת תחבורה ציבורית יעילה, זולה וחכמה. זאת אומרת, לכולם חוץ מלאלו שקובעים את מדיניות התחבורה של מדינת ישראל.

פקקים תמיד יהיו. גם בלונדון שמהווה מודל לא רע בכלל לעיר בה קיימת מערכת תחבורה ציבורית מפותחת ואגרת גודש עדיין יש פקקים, מצוקת חניה וזיהום אוויר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לצערנו, לא יהיה פיתרון לזה, פשוט כי אין לנו ממשלה.

הממשלה דואגת לדברים אחרים לחלוטין ולא מתפנה לדאוג לתחבורה.

יגיע מצב בעתיד שבו יהיו יותר ויותר פקקים ולא נוכל לזוז, אבל אף אחד לא יפעל בנושא, כי זה לא עוזר.

זה היה משפט טיפה מפגר, עם כל הכבוד.

אני לא מוכן לוותר על הפיאט 91 שלי, ואין הבדל בין זה למישהו שנוסע על BMW או מרצדס.

להגיד משהו כזה זה פשוט מעיד על קנאה מטורפת שיש לך כלפי האנשים האלו.

תחבורה ציבורית זה ממש לא כמו אוטו, ולא משנה כמה היא יעילה. עדיין צריך לחכות לאוטובוס, להיות בסביבת אנשים אחרים, לחכות בחום, קור וגשם, והיא לעולם לא תיקח אותך למקום בדיוק איפה שאתה צריך. בשביל להשתמש בתחבורה ציבורית אני צריך לקחת אתי תיק על הגב כל היום, כי אני לא יכול להשאיר דברים באוטו כשאין לי אוטו.

אנשים כמוני גם לא מוכנים לדפוק נסיעה של שעה וחצי כל יום לכל כיוון, כשאפשר לנסוע 35 דקות באוטו בנוחות.

אני גר בצפון ופה אין פקקים כמו במרכז. לא הייתי אפילו חושב לקחת תחבורה ציבורית כל יום, פשוט כי רמת אי הנוחות לא יכולה להשתוות לנסיעה באוטו שלך, עם המזגן שלך, המוזיקה שלך, הבגאז' שלך, המעיל שלך על הכיסא ליד, התיק שלך על הרצפה לידך, כשאתה יודע שאף אחד לא עומד לדבר אליך או לדעת בך אלא אם כן אתה נותן לו להיכנס.

פורסם

אני לא נגד תחבורה ציבורית חכמה אלא רק נגד זה שלא ימציאו אי פעם איזה חוק שלא יהיו יותר רכבים פרטיים כלל על הכבישים.:shock:

ברור שישנם הרבה אנשים שישמחו לעלות על הרכבת המהירה שתיקח אותם למקום העבודה תוך 10 דקות וזה יפחית משמעותית את הפקקים,כך אני והאלפא שלי נוכל לסוע בשקט בכבישי ישראל ללא פקקים.:lol:

ALFA ROMEO MITO 1.4

פורסם

זה היה משפט טיפה מפגר, עם כל הכבוד.

אני לא מוכן לוותר על הפיאט 91 שלי, ואין הבדל בין זה למישהו שנוסע על BMW או מרצדס.

להגיד משהו כזה זה פשוט מעיד על קנאה מטורפת שיש לך כלפי האנשים האלו.

תחבורה ציבורית זה ממש לא כמו אוטו, ולא משנה כמה היא יעילה. עדיין צריך לחכות לאוטובוס, להיות בסביבת אנשים אחרים, לחכות בחום, קור וגשם, והיא לעולם לא תיקח אותך למקום בדיוק איפה שאתה צריך. בשביל להשתמש בתחבורה ציבורית אני צריך לקחת אתי תיק על הגב כל היום, כי אני לא יכול להשאיר דברים באוטו כשאין לי אוטו.

אנשים כמוני גם לא מוכנים לדפוק נסיעה של שעה וחצי כל יום לכל כיוון, כשאפשר לנסוע 35 דקות באוטו בנוחות.

אני גר בצפון ופה אין פקקים כמו במרכז. לא הייתי אפילו חושב לקחת תחבורה ציבורית כל יום, פשוט כי רמת אי הנוחות לא יכולה להשתוות לנסיעה באוטו שלך, עם המזגן שלך, המוזיקה שלך, הבגאז' שלך, המעיל שלך על הכיסא ליד, התיק שלך על הרצפה לידך, כשאתה יודע שאף אחד לא עומד לדבר אליך או לדעת בך אלא אם כן אתה נותן לו להיכנס.

אני אומר את זה מבחינה הגיונית, אדם שנסע במכונית פאר כל חייו ופיתאום יום אחד לעבור לתחבורה ציבורית זה יהיה בשבילו לא קל.

לעומת בנאדם ממוצע ומטה שנוסע עם במכונית יישנה שחצי מהזמן היא במוסך יהיה לו יותר קל ליסוע בתחבורה ציבורית כי גם ככה הוא לא בנאדם מפונק.

אני מקווה שהבנת את כוונתי ואם פגעתי בך אני מצטער.

פורסם

אני לא נפגע מדברים שהם לא אישיים.

זה פשוט נראה לי טיפה שטותי לחשוב שאפילו מישהו שנוסע על אוטוביאנקי Y10 (סתם דוגמה לרכב מחורבן) ירצה לעמוד כמו אידיוט בתחנת אוטובוס, כשהוא יכול לנסוע באוטו שלו.

יש אלמנט של מרחב אישי שקיים באוטו ולא קיים באוטובוס.

כשאתה בתוך האוטו, אתה נמצא במרחב שלך ואתה שולט מה קורה שם. אתה מחליט אם מי שיושב לידך יכול או לא יכול לעשן, אם הוא יכול או לא להיכנס, אם הוא יכול לגעת בדברים שלך...

במקום ציבורי אתה לא יכול לעשות את זה. תמיד יכול להיות שם מישהו שמשתעל עליך, יורק מוחטה ירוקה לידך או אפילו תופס לך את היד בשביל לשאול אותך מה השעה.

יש קיצונים כמוני שאומרים "אם היד שלך נוגעת בי, אתה מאבד אותה", אבל לנסוע באוטו די פותר את הבעיה.

אוטו הוא סוג של מרחב אישי בתוך המרחב הציבורי.

נ.ב: שתי המכוניות הראשונות שלי היו מרצדסים, ואחריהן רובר 216. אין הבדל בין לעבור מזה לאוטובוסים (גם את זה עשיתי כשעליתי לארץ והייתי 3 שנים בלי אוטו), ולעבור מחיפושית לאוטובוסים.

פורסם

לדעתי יותר ויותר אנשים יעברו לדו גלגלי. כבר היום כימעט כל מי שאני מכיר שהלך להוציא רשיון נהיגה התלבט בהתחלה אם להוציא אותו על אופנוע או רכב, בגלל המצב הזה. אם הביטוח והאחזקה היו הגיוניים בארץ אני מאמין שעוד אלפי אנשים היו מחזיקים קטנוע ליום יום. כחיפאי אני יכול להגיד לך שמשתי נקודות הכי קיצוניות של חיפה אני מגיע ב15 דקות על קטנוע גם כשכל העיר פקוקה. והרכב נשאר בבית ומשמש אותי רק כשבאמת בא לי להתפנק. אחזקה אפסית, הוצאות על דלק נורא נמוכות ועוד פלוסים רבים.

פורסם

אתה רוצה לדעת מה יהיה, תסתכל על ערים גדולות במדינות מפותחות יותר. אל תהיה אופטימי.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
הוצאת לי את המילים מהפה.

אני לא מחליף את הרכב שלי בשום רכבת,שימצאו פיתרון לכבישים.

אף אחד לא מדבר על לוותר על חיית המחמד שלך,להיפך, תשאיר את חיית המחמד שלך בתור FUN CAR לסופי השבוע, זה לטעמי האידיאל ברכב ספורטיבי.

יש לא מעט מדינות מפותחות שתשתית התחבורה הציבורית בהן כל כך מפותחת ויעילה שזה פשוט טמטום להשתמש ברכב במהלך ימי השבוע.

רכבת קלה\תחתית יעילה פשוט פוטרת אותך מהצורך להתנייד עם הרכב לכל מקום,ולא משנה איזה רכב מדהים יש לך, לא תענוג גדול לעמוד בפקק או להזדחל על 40 קמ"ש.

ואז מגיע סוף שבוע ואתה מוציא את הרכב מהחנייה ונהנה כמו שצריך.

בזמנו כשקיבלתי רכב מהעבודה השארתי את הספורטיבית החמימה בחנייה במהלך השבוע (למרות שכולם כמובן ישר אמרו לי למכור אותה), בסופי שבוע הייתי משאיר את הליסינג בחנייה ויוצא עם הספורטיבית, היה תענוג.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
הוצאת לי את המילים מהפה.

לא חיה ולא מחמד !

סתם אוסף פחים משולבים בפלסטיק שמשעבדים ומסרסים את המשתמש בו.

זה כבר מזמן לא תענוג גדול לשבת כמו מטומטמים בפקקים.

רק תחבורה ציבורית יעילה תחלץ את הציבור מהישיבה בכירכרות האיטיות של ימינו.

פורסם
תחשבו לרגע איך יהיה בעוד 10 שנים מצב התחבורה בישראל.

מבחינת זוהמה, עד אז ייכנסו לתוקף תקנות יורו 4 ו-5, סביר להניח שזה השתפר.

אבל....

מה לגבי הפקקים?

מכירות מכוניות זה דבר מבורך, אבל כשזה בא ליידי ביטויי בגודל הפקקים שנוצרים זה כבר דבר אחר.

למישהו יש פיתרון?

אאאמממ.... שלא נדבר על מכוניות ספורט שלהחזיק מכונית עם הרבה סוסים ספורטיבית למהדרין זה יהיה זוועה, לא יהיה ניתן לנצל אותה עד הסוף.

כרגע הדבר היחיד ששמעתי עליו הוא הטלת מס בכניסה לערים כמו תל אביב, אבל זה ייביא איתו גל של כעסים מצד הרבה נהגים וביזבוז רב של כסף על כניסות.

אם לא יימצאו לזה פיתרון בהקדם, המצב יהיה פה זוועתי ביותר.

היחידים שחוככים ידיהם בהנאה יתרה מהמבוי הסתום אלו קברניטי האוצר,מכאן הם חולבים את השמנת ובגדול .

איך שלא תהפוך את משוואת ההוצאות סביב הרכב לאוצר יש את הנתח השמן ביותר בבלאגן הזה.

שלא יהיה ספק ,להם לפקידי האוצר כדאי להאט את פיתוח התשתית ולהמשיך בפקקי הענק בכל מקום.

• תוכן חדש...