Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לפני בדיקת רכב - חשדות שעלו מהשיחה הטלפונית עם המוכר

n00b
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5861 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

שוב שלום,

כמו שחלקכם כבר יודעים, לא פעם נתקלתי בסוחר/נוכל, אז אני משתדל ללמוד מטעויות :?

עכשיו ללא קשר לשרשור הקודם, אני מתכוון לבדוק רכב מסויים. אך יש כמה סממנים שגורמים לי לחשוש שמדובר בסוחר:

1. מספר הטלפון פשוט ונוח לזיכרון. אם כי חיפוש בגוגל העלה רק את אותה המודעה ב-2 מקומות, ועוד אחת ישנה לא ממש ברורה... אבל אולי הסוחר פשוט לא מוצלח :-P ??

2. הסיפור נשמע נדוש - מוכר כדי לעבור לאוטומט בשביל האישה(כבר נתקלתי בסוחר עם הסיפור הזה !). אם כי יכול להיות.

הבחור נשמע ממש בסדר(!). אם כי אי אפשר לדעת על סמך שיחה טלפונית. כשהתקשרתי הוא ידע על איזה רכב אני מדבר.

---------------------

א. מלבד בדיקת רישיון הרכב, האם יש דרך נוספת לוודא שלא מדובר בסוחר/מתווך ?

ב. נאמר לי שהרכב מטופל במוסך רון בת"א, מאחר ונתקלתי באזכורים שלו בפורום, האם מישהו יודע אם מנוהל שם ספר טיפולים לכל רכב ? והאם אני יכול לסמוך על המקום שיתן חו"ד רצינית ואובייקטיבית בנוגע למצב הרכב(לא במקום מכון בדיקה כמובן)?

תודה מראש!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני כשחיפשתי רכב, גם הייתי מריץ חיפוש למספר טלפון בגוגל, מספר שהיה מעלה תוצאות הייתי פוסל על הסף.

אני לא יודע איזה מודעה זה העלה לך אבל הייתי ממליץ לך ללכת לבדוק את הרכב, תבדוק אם רשום שם הפקדת סוחר ומתי בוצעה העברת בעלות אחרונה. אם זה תקין תיגשו ביחד למוסך רון שיוציאו תדפיס של כל הטיפולים שנעשו שם לרכב.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עברת על זה ?

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=260104

זה יכול לעזור.

(נ.ב. - מס' נייד קליט, אם זה המקרה, זו פונקציה של האם אתה מוכן לשלם אקסטרה לחב' הסלולר לשם כך)

alfa 156 2.5.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שאל את רון אם הוא מכיר את בעל הרכב ומה דעתו על הרכב , רון חבר בפורום הזה.

לפי מיטב ידיעתי מנוהל שם ספר טיפולים לכל רכב (במחשב).

דווקא מספר סלולרי "קומבינה" הוא משהו שיש להרבה אנשים שמוכנים לשלם כסף על מספר "זהב".

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

רון בחור הגון ומקצועי. אני בטוח שהוא יתן לך חוות דעת מקצועית על הרכב.

אני מציע שתיגש לבדוק את הרכב, עם כל החשדנות המתבקשת.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם מדובר רק בשתי העובדות האלה שמחשידות, אז לדעתי זה לא נורא. סלולרי עם מספר קליט יש לכל המרבה במחיר, ולמכור בשביל אוטומט לאישה זה גם מה שאני אעשה מתישהו, אז זה לא בהכרח סוחר.

עז יפנית בסלעים

yahav.biz | mineralz.co.il

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עדכונים:

ראיתי את הרכב - נראה סביר לגילו(אבל לא WOW). אם כי מנסיעה בת 5 דקות בפקקים קשה להרגיש משהו.

כשניגשתי למוסך בו הרכב מטופל לטענת המוכר(מוסך רון), התברר כי הרכב לא ביקר במוסך במשך כשנה וחצי !! המזכירה הייתה מאוד אדיבה, וניסתה לבצע חיפושים שונים במחשב כדי לאתר את היסטוריית הטיפולים, אבל כלום.

לאחר שהסברתי את הבעיה למוכר, הוא נאלץ לעשות בירור עם אביו, וזה אמר כי חלק מהטיפולים נעשים במוסך אחר. לאור ההתפתחות המוכר אמר שניתן ליצור קשר עם המוסך האחר ולברר הכל(כבר לא היה לי זמן לזה).

לסיכום:

המוכר לא נראה סוחר או נוכל, אלא פשוט אדם שלא הכי בעניינים מפאת העדר זמן להתעסק עם הטיפולים. כנראה שאבא שלו מתעסק בזה. המזגן לא עבד, אבל המוכר אמר שיטפל הזה.

מה שמפריע לי זה שהמוכר לא גמיש במחיר, והרכב ממש לא מיוחד או משופר.. וכרגע גם בלי היסטוריית טיפולים.

מאחר וזה לא בדיוק הדגם שאני רוצה, אז קשה לי להחליט שבעתיים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני "מנחש" שמדובר ב206XS, ולכן כדאי שתדע שעפ"י הוראות היצרן טיפול מתבצע כל שנתיים או 30K קילומטרים, כך שיתכן שהרכב לא ביקר במוסך במשך שנה וחצי.

לגבי הנזילה במזגן - צריך לבדוק את זה בצורה יסודית, אל תקנה תשובות כדוגמאת "אני אטפל בזה". אם מדובר בבריחה של גז מאחד החלקים היותר יקרים להחלפה (מדחס או רדיאטור פנימי למשל) המוכר עלול לערבב אותך ע"י מילוי גז ובשנה הבאה אתה תתקע עם תקלה יקרה לתיקון במזגן.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

Tzvika-Pick, מה שהפריע לי זה לא שהרכב לא ביקר במוסך לאחרונה, אלא דבריו של המוכר שהרכב מטופל מאז שהוא אצלו במוסך רון, וכי בוצע טיפול גדול כולל timing לפני כמה חודשים! לכן רבה הייתה הפתעתי כאשר גיליתי שרק הבעלים הקודמים היו עם הרכב במוסך, וזה היה לפני כשנה וחצי.

במעמד השיחה זה נשמע לי אמין, כי :

א. הוא ידע להגיד לי היכן המוסך(לא שזה מסובך), וציין שהוא משאיר בו את הרכב וצועד רגלית לעבודה לפעמים.. אבל איך אפשר להתבלבל בזה ?! או שהיית במוסך עם הרכב או שלא.

ב. איזה אינטרס יש לו לשקר ולשלוח אותי למוסך.. ?

לגבי המזגן, ברור לגמרי. היה לי סיפור עם איביזה שהיה "חסר לה מעט גז כנראה"(אבל זאת עוד הייתה הבעיה הכי קטנה שם).

או שהמוכר פשוט מבולבל, ולא באמת בעצמו מתעסק עם הרכב. או שאני ממש תמים ולא יודע להבחין במישהו שמנסה לעבוד עלי :?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...