Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Subaru B4 2001 בעיה בפנסים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6261 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

יש לנו סובארו B4 שנת 2001, מנוע 2.0L.

הבעיה מתחילה בזה שהנורות של האור הנמוך נשרפות בקצב גבוה, פעם ימין ופעם שמאל.

היום החלפתי את הנורה השמאלית, ולאחר שהפעלתי את האור הנמוך שמתי לב למשהו מאוד מוזר.

הפנס הימני מאיר בעוצמה הרבה יותר חזקה מאשר הפנס השמאלי.

ההגיון אומר שיש איזשהי בעייה בחלוקת העומס בין שתי הנורות.

מה אתם אומרים? ואיך מסדרים את העניין?

נ.ב.

עשיתי חיפוש אבל לא מצאתי משהו דומה.

פורסם

יש לוודא נורות תקינות, ומחברים חשמלים לנורות, תקינים, שאינם מחוממים, ושמגיע זרם. אם לא מגיע זרם,יש לבדוק נתיכים או ממסרים.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

דווקא גרמני. H7 12V/55W

יש לוודא נורות תקינות, ומחברים חשמלים לנורות, תקינים, שאינם מחוממים, ושמגיע זרם. אם לא מגיע זרם,יש לבדוק נתיכים או ממסרים.

הנורות תקינות, ואחת מהם חדשה.

מחברים - מה הכוונה? הנורות עובדות, אבל לא בעוצמה שווה, ונשרפות מהר.

זרם - יש אור = יש זרם.

עוד הצעות?

תודה רבה.

פורסם

איזה חברה גרמנית בדיוק?

כדאי לבדוק כי הנורה יושבת בתושבת שלה בפנס בצורה תקינה כי אחרת תקבל עוצמת אור נמוכה יותר.

יש בשוק נורות אורך חיים גבוה, עולות יותר אך גם מחזיקות זמן רב יותר, אולי זה ישתלם לך להרכיבן.

פורסם

אוקיי עידכון קטן:

הנורה יושבת בסדר, אבל כנראה שזה חרא נורה כי לא מצאתי מידע עליה באינטרנט.

בכל אופן, בדקתי את המתח בכמה נקודות:

1) מתח בין קטבי המצבר כשהאוטו כבוי - 12.15V

2) מתח שמקבלת הנורה בסל"ד סרק - 14.15V - 14.28V

3) מתח שמקבלת הנורה ב-2000 סל"ד - כמו בסל"ד סרק.

אני מניח שזה לא תקין, מכיוון שהמתח המקסימאלי לנורה הוא 13.2V, אני צודק?

אז ממה נובעת הבעיה?

תודה רבה.

פורסם

היית אמור לקבל מתח כמו בבדיקה בסרק, לדעתי משהו במדידה שלך לא התנהל נכון.

האם גם על המצבר אתה מקבל תוצאות כאלו של מתח?

אמרת נורה גרמנית, אז באיזה נורה מדובר?

פורסם

דניאל, לא הבנתי כל-כך למה אתה מתכוון.

בעיקרון, אני יודע שהמדידה הכי מדוייקת היא כשהנורה פועלת, ומחוברת למקור מתח. אז מחברים את הרב-מודד במקביל אליה, ומודדים מתח.

אני בדקתי את המתח ע"י חיבור הרב-מודד למחבר עצמו (כאשר המתג של האור הנמוך במצב ON).

אגב, ביצעתי בדיקה גם כשהאור כבוי, והמתח כצפוי עמד על 0V.

מה שהתכוונתי הוא שגם בסל"ד סרק וגם ב-2000 סל"ד קיבלתי ערך זהה של המתח, כלומר בין 14.15V-14.28V.

בקשר לחברה של הנורה, אמרו לי שהיא גרמנית, וכבר זרקתי את הקופסא שלה, אז אני לא זוכר את שם החברה.

אבל גם אם הנורה גרועה, עדיין לא צריך להיות מתח גבוה מ-13.5V במחבר.

פורסם

מנורת הלוגן H7 המתח הנקוב שלה ושאר הפרמטרים כגון: תפוקת האור והזרם נבדקים במתח של 13.8 וולט.

המתח שקיבלת זהו מתח המוצא של האלטרנטור וזה תקין לחלוטיין.

איזה כייף לי :)

פורסם

אם כך, ניתן עם נגד נטל בטור לנורה להגיע למתח הרצוי ובכך להאריך את אורך החיים של הנורה, מבלי לפגוע בעוצמת התאורה.

פורסם

ZVIR, אני לא דיברתי בכלל על אורות חניה.

דניאל ומרק, תודה על העזרה. לפי מה שאני מבין, אני יכול להלחים (או ליצור איזה בית כדי שלא יהיה חאפרי) נגד בערך מתאים, כך שהמתח שיפול על הנורה יהיה 13.8 וולט? זה יפתור לי את הבעיה?

שוב, תודה רבה על העזרה.

עריכה:

דניאל, החברה של הנורות היא: WURTH

http://www02.wuerth.com/

היא באמת גרמנית, ולפי מה שאני מבין יש לה תת-מותג שנקרא: FIRSTEC שאחראי על ייצור חלקי OEM לרכבים.

הנה קטלוג הנורות שלהם:

http://www.wurth.co.nz/site/media/pdf/electrical/A_02_0931_-_0932.pdf

וזה קטלוג הייצור שלהם:

http://www.wurth.co.nz/site/en/homenz/home/catalogue/Catalogue.html

פורסם

הלחמת נגד בטור אינו פיתרון יעיל לבעיה. חפש את הבעיה במקום אחר.

קנה נורות חדשות באיכות גבוהה של פיליפס או HELLA או/גם בדוק את מתח הטעינה במשך זמן רצוף או/גם מספר פעמים במשך השבוע ואולי תגלה שלפעמים מתח הטעינה הינו גבוה (15.1 וולט) לפרק זמן ארןך בהרבה ממה שציינת (אני בספק שזו הבעיה אבל שווה לבדוק).

כול כמה זמן אתה מחליף מנורות ?

שים לב לא לגעת בזכוכית של המנורה בזמן ההתקנה מכיוון שדבר זה מקטין את אורך חיי הנורה.

איזה כייף לי :)

פורסם

למה בעצם לא להתקין נגד? הרי אתה כתבת ואני מסכים עם זה, שתחום היעילות של הנורות הוא מתח של 13.8V .

מן הסתם זה יאריך את אורך החיים של הנורות ונורות H7 שנשרפות מוקדם מהצפוי זה תופעה מוכרת אצל הרבה יצרנים.

הנה לך רעיון לפרוייקט אביבי.

• תוכן חדש...