Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6286 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מכיוון שאני יודע שאוליבר קסנל ושאר אנשי סיטרואן-ספורט נכנסים כמעט מדי יום לפורום הזה בכדי לקרוא מה חושבים עליהם החלטתי לכתוב את זה דווקא כאן (וגם מכיוון שאני לא יודע צרפתית...) .

אוליבר היקר

חלפו עברו להם 4 מרוצי ראלי מאז פתיחת העונה ובכולם ניצח סבסטיאן לואב. אבל חלפו להם גם 3 מרוצים מאז חזר פטר סולברג להתחרות ועוד עושה את זה באמצעות סיטרואן קסארה קשישה. סולברג ידידנו (אני יודע שהוא ידיד שלך, עובדה שסייעת לו בחלקים בסוף השבוע האחרון בפורטוגל) מוכיח כי עוד כוחו במותניו ולמרות הקשיים ומקלות ההליכה שלעתים נאלצת הקסארה להסתייע בהם, הוא מסיים כל מרוץ כטוב ביותר שלא נוהג במכונית רשמית.

ואני שואל - האם לא הגיע הזמן שתתנו לו את מה שבאמת מגיע לו ? האם לו מגיע לו ואולי רק לפעם אחת, נהיגת ניסיון על-אמת בסיטרואן C4 WRC ממש כמו זו של לואב ?

נכון, זה טוב ויפה לראות עדר של סיטרואן C4 עומדות על קו הזינוק לפני כל ראלי , של שתי הקבוצות של סיטרואן , מאד נחמד, באמת. סבסטיאן ודני עושים את העבודה, אבל לא נראה לך שזה קצת בזבוז כסף (ואנחנו במצב כלכלי קשה בעולם כיום) לתת בכל מרוץ 3 מכוניות לשלושה נהגים שלא בטוח שהם יודעים מה הם עושים שם ?

אולי, רק פעם אחת, אולי רק לניסיון אחד , תושיב נהג אמיתי ליד ההגה , קבוצת סיטרואן-ג'וניור תזכה בנקודות אמיתיות וסוף סוף תביא מכוניות לקו הסיום. לא נמאס כבר לראות את אוג'ייר/ראוטנבך/נוביקוב הורסים מרוץ אחר מרוץ מכוניות.

תן את המכונית למי שבאמת מגיע - פטר סולברג , הוא זכה בזה בחסד ! (ועל הדרך אולי תחשוב גם להחזיר את אטקינסון ומה לגבי דובאל...? )

זהו, אתה בטח צריך להכין עכשיו את הגפילטע-פיש לליל הסדר .

שיהיה חג שמח

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

חג שמח

דובי מה באמת קורה השנה למסטר אטקינסון? הבחור התמוגג לו, אולי המעבר שלו לקבוצה קצת יותר תחרותית עשתה לו רק רע? חבל לבזבז נהג שכזה.

תנהגו בזהירות בחג המטיףף

פורסם

זלמן

למרות שמטרת השרשור היא יחס לפטר סולברג ניגע רגע גם באטקינסון.

הוא נותר ללא כסא כאשר סובארו פרשו וסיטרואן הסכימו לתת לו להתחרות בקבוצת הג'וניורים שלהם וכל זה על בסיס של חוזה זמני, ממרוץ-למרוץ.

הוא התחרה, בהצלחה, בראלי אירלנד בתחילת השנה ומובטח לו גם ראלי אוסטרליה בהמשך, כל מה שבאמצע עדיין לא סגור אבל לנוכח המצב העגום בקבוצה, אולי נזכה לראות אותו מעט קודם. לסבסטיאן אוג'ייר יש הסכם רק ל-6 המרוצים הראשונים של העונה, כלומר נותרו לו עוד 2 לרסק סיטרואנים...

אטקינסון הוכיח בגרות בשנים האחרונות והתפתח מצויין. כולם עוד זוכרים איך בתחילת דרכו הוא היה מתרסק כל הזמן אבל ככל שירד ממנו הלחץ, הוא צבר ניסיון וגם התוצאות הגיעו, ביחוד בתחילת העונה שעברה, עם האימפרזה הישנה כאשר השיג מספר פודיומים וגבר אפילו ואולי בעיקר על בן-קבוצתו דאז פטר סולברג.

כאשר סובארו התפרקו סולברג ואטקינסון מצאו עצמם ללא מכונית ובחרו...כל אחד בדרך אחרת. סולברג הלך וחפר והביא כסף מהבית או מספונסרים שהוא רדף אחריהם, רכש לעצמו מכונית וקדימה למלחמה. כריס אטקינסון העדיף חוזה בקבוצה כאשר כל הכסף משולם על ידי ספונסרים ולא מכיסו הפרטי, גם אם זה אומר שהוא לא מתחרה לאורך כל העונה . מה עדיף ?

סולברג בחר בדרך , שלי אישית נראית הרבה יותר "ספורטיבית" , כלומר הוא ספורטאי ורוצה להתחרות, גם אם זה עולה לו בכסף פרטי.

אטקינסון עשה את הבחירה שלו והחליט שאין לו כסף מיותר . יהיה ספונסר הוא יתחרה, לא יהיה ...הוא בחוץ. זכותו והפסד שלנו.

השאלה היא אם לנהגים כמו סולברג או אטקינסון אין מקום בקבוצה כמו סטובארט-פורד למשל ?

דובי

פורסם

באמת מוזר העניין...

הרי האינטרס של הקבוצות הוא כמה שיותר נקודות/פודיומים/רכבים מסיימים, לא?

השנה "התפנו" כמה נהגים טובים, מנוסים וגם צעירים עם עוד שנים רבות של מירוצים באמתחתם (חוץ מסולברג שכבודו במקומו אבל צעיר הוא לא), איך לא התנפלו העלייהם הקבוצות הבחירות להחליף את הצעירים מדי (אוז'ייה, ראוטנבאך, הרוסי וכו')?

האם רק בכסף מדובר, או שהמנהלים חושבים שאין בהם פוטנציאל לעתיד היותר רחוק?

מעניין

לסלי

"There's one arena of motor sport where everyone's a hero. One where the skill is not in the deftness of steering, nor the late application of brakes. Nor that intuitive feel for a car's limits. This a sport where the real display of talent is just turning up on race day." TOP-GEAR on drag racing.

פורסם

לגבי נוביקוב וראוטנבך, הסיפור די ברור - כסף והרבה למרות שהרוסי בגילו הצעיר, 18, נחשב כוכב עולה וראוטנבך היה אלוף אפריקה בראלי (כן, יש דבר כזה, כמו שיש אליפות המזה"ת) וכן, גם הוא מביא כסף.

דווקא את הכי מוצלח מכולם, אורמו אבה, שהיה בשנה שעברה בסיטרואן, הם לא הצליחו להשאיר והוא עבר עם הכסף הגדול של הספונסר לסטובארט-פורד וגם שם רק במשרה חלקית.

סבסטיאן אוג'ייר ממומן על ידי התאחדות הספורט המוטורי הצרפתית, ממש כמו אצלנו, ולכן בינתיים הוא שם רק לחלק מהזמן. בשאר הזמן ימצאו לו תעסוקה אחרת .

מנהלי הקבוצות דואגים קודם כל לקבוצות הראשונות ורק אחר כך לקבוצות המשנה, אבל, גם הן חלק בלתי נפרד מכל המערך או פרוייקט המרוצים כי מעבר לתדמית של המפעל מדובר בעסק שנועד להכשיר - נהגים/צוותים/מכוניות וגם להביא נקודות אליפות במאבק היצרנים ואולי יותר חשוב, לשמש גורם שיפריע לקבוצה השנייה, ממש כמו שפורד ניסו בשנה שעברה לעשות מול סיטרואן.

למה לא פנו לסולברג ? הערכה שלי , כאשר הוא נותר ללא כסא בסובארו כל החוזים היו כבר סגורים בסיטרואן ופורד - הקבוצות הבכירות כמובן. לגבי הקבוצות הקטנות - בסטובארט גם היה די סגור עם ווילסון והנינג סולברג ובסיטרואן ג'וניור שני כסאות נשמרו לאוג'ייר ונוביקוב ולכן הכסא השלישי, שהוא חוזה חלקי, התאים לאטקינסון. פטר סולברג חיפש מקום לעונה שלמה ולו משהו חלקי. עובדה, לאחרונה הוא הודיע כי גם למרוץ היחיד שהיה אמור לוותר עליו השנה, אקרופוליס ביוון ובמקומו ללכת למרוץ ה-24 שעות של לה-מאן, הוא ישתתף לבסוף באקורפוליס עם הסיטרואן כמובן וזאת עקב הרצינות שלו ובעיקר רצון הספונסרים.

אבל אני חושב שדווקא עכשיו, לאחר שליש עונה , יכולים בסיטרואן לעשות חושבים - שלושת "הכוכבים הצעירים" שלהם עסוקים בלרסק מכוניות במקום לחשוב איך לסיים ולצבור ניסיון וניקוד - אולי הגיע הזמן להרגיע מישהו מהם , גם למען יראו ייראו - ולהושיב את פטר סולברג או כל נהג מנוסה אחר , בכסא של ה-C4 .

דובי

פורסם

חג שמח אני מקווה שהמרור לא היה חריף יותר מדי?

בעייתו של פטר היום זה ממש לא הכסף בכל שנותיו בתחריות הוא הרויח יותר מכל נהג אחר כולל לואב, הוא השיג ספונסר טוב ונראה לי שהוא החליט לעשות משהו לעצמו ולהיות הבוס של עצמו ולא לקבל כל מיני הוראות שונות ומשונות מבוסים אלו או אחרים. ברעיון פה לפני כמה שבועות הוא אמר שהוא מתחרה בשביל התענוג ולא מעוניין שמישהו יגיד לו מה לעשות, מעניין שהוא נהפך גם לאיש עסקים ממולח. ובנוסף הוא גם תומך באח שלו הנייג וזה אחרי שהיה בינהם קרע של כמה שנים טובות בגלל שפטר לא תמך בהנייג והנייג היה מתוסכל. אני מקווה מאוד שיבינו שיש לפטר את זה והוא אחד הנהגים היותר ציבועניים שהיו ויהיו בראלי.

חג שמח לכולם המטיףף

• תוכן חדש...