Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

WRC - ראלי פורטוגל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6274 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב

בסוף השבוע הקרוב יערך הסיבוב הרביעי באליפות העולם בלנסות ולנצח את סבסטיאן לואב . האם מישהו יצליח סוף סוף במשימה הבלתי אפשרית הזו ?

אנחנו כבר שלושה מרוצים בתוך עונת הראלי והאלוף הצרפתי נראה כאילו נמצא בעולם אחר, שלושה נצחונות ברצף זה משהו שעוד לא היה ולפחות כמו שזה נראה כרגע הרביעי בדרך .

בקפריסין, בפעם הקודמת החידוש היה בשילוב של אספלט ועפר וגם זה לא עזר, נהפוך הוא, זה רק עשה את העניינים טובים יותר עבור לואב.

כזכור לכולנו, הצרפתי הוא מאסטר על אספלט והפער שפתח ביום הראשון היה מדהים, למרות צמיגי העפר או הגשם שהחל לרדת.

ניסו לגוון את זה עם יומיים של עפר קפריסאי נוקשה. אז מה ? לואב מסתדר נהדר גם על עפר, הפער המשיך לגדול.

מי שמשך את תשומת הלב היה פטר סולברג שחזר מהאוב ונתן לנו קצת עניין בראלי.

ומה יהיה הפעם ? לראשונה מאז 2007 חוזר ראלי פורטוגל לסבב העולמי, בשנה שעברה הוא היה חלק מסדרת הראלי הבין-יבשתית. פטר סולברג יהיה שם עם קצת סיוע מכני מסיטרואן. הקסארה קיבלה דיפרנציאלים חדשים ולפחות פטר אומר שהתגובות עכשיו קצת יותר טובות.

אבל החדשות האמיתיות לקראת פורטוגל הן כמובן שובו (באופן חד פעמי כרגע) של מרקוס גרונהולם ולא סתם חזרה אלא עם מכונית של סובארו. עדיין לא הקבוצה הרשמית אלא מכונית של פרודרייב-אדאפטה אבל זו הסובארו שפטר סולברג נהג בה בעונה הקודמת ועברה מקצה שיפורים ופיתוחים של הפיני המעופף.

אז כולם מחכים ומתרגשים ואני מאמין שיהיה מעניים על העפר המהיר של פורטוגל .

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כן,גרונהולם שמר על כושר נהיגה ומלבד אימוני נהיגה שונים הוא השתתף באליפות אירופה בראלי-קרוס, במדי פורד-שבדיה, עם פיאסטה טורבו 4X4 וניצח במרוץ שנערך בשבדיה.

מצורף סרטון מהמרוץ, גרונהולם בפיאסטה הכתומה .

http://www.youtube.com/watch?v=FNhBhclEAiI דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

בשנה שעברה הוא נהג במכונית -0 בראלי פורטוגל, מה שיתן לו מעט ידע ויתרון השנה, אולי...

דובי

פורסם

נדב

למה השאלה שלך לא נשמעת לי נקייה לחלוטין...

בכול מקרה רכב-0 אמור לנסוע על הסטייג' ולבדוק ה כ ו ל .

שהשביל נקי ממכשולים מסוכנים, שהקהל נמצא במקומות נכונים ולא מסוכנים ושאפשר למעשה להזניק את הסטייג' לדרך.

ב-2001, כאשר נסענו לראות את ראלי קפריסין באחת הפניות שבהן התרכז קהל, עצרה מכונית ה-0 לא רחוק מאיתנו, יצא ממנה ערס קפריסאי משופם, שנהג ברכב, והתחיל לצעוק ולקלל את הקהל שיזוז מהמקום.

הוא כנראה ראה את הנולד.

מעט יותר מאוחר עבר שם פטר סולברג, אז בסובארו, והתגלגל בדיוק למקום שבו עמד קודם הקהל.

אגב, לפני רכב ה-0 עובר גם רכב 00 .

ובסיום כל קטע עובר "מטאטא" שלמעשה סוגר את הסטייג'.

דובי

פורסם

שאלה לא נקייה?

דובי, אם עובר רכב 00 אז מדוע רכב ה0 צריך לנקות את השביל? אם הוא יעצור באמצע הוא לא יוכל לבדוק את מערכת הזמנים.

לפי מה שידוע לי רכב ה0 מוזנק כבר בתוך ה"טיים טייבל" מה שאומר שאם הוא מתעכב באמצע אז הוא מעכב את כל הזינוקים שאחריו לא כן?

נדב

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם

נדב

במערכת ראלי מסודרת רכב ראשון הוא 000 יוצא לסטייג במהירות חוקית (זה לא חייב להיות רכב מירוץ) הוא יוצא 15 דקות לפני הזינוק של רכב ראשון.והוא ממשיך לסטייג'הבא

בד"כ נוהג או יושב לצד הנהג הממונה על הסטייג',מנהל המירוץ, או קצין משטרה,או הממונה על כבוי האש, או כולם ביחד.

אחריו מזנק רכב 00 בד"כ זהו רכב רייקי(רכב מהיר) נוהג עליו או יושב לצידו האובזרבר (מפקח) הרכב הזה נוסע במהירות משטרתית עם סירנה. זהו הרכב שלמעשה הדיסטנצייה האחרונה לאישור פתיחת הציר למירוץ.

זה הרכב שאם הוא מאשר בטיחותית את המסלול מתחיל למעשה האירוע בסטייג'.

מרגע זה חלות כל הוראות הנהיגה הספורטיבית כולל ביטוח על הקטע,הוראות אלה יסתיימו לאחר סגירת הסטייג' ע"י המטאטא,

רכב 0

מזנק ראשון 2 דקות לפני רכב ראשון,נוהגים בו נווט ונהג מירוצים. למעט זה שהזמנים שלו אינם חלק מהתחרות הם נמדדים בדיוק כמו הרכב שמתחרה.(זה רכב מירוץ שעבר בדיקות טכניות)

אבל

רכב זה לא נוהג על המגבלות,הוא נוהג במהירות גבוהה עם מקדם בטחון,והוא למעשה הדיסטנצייה האחרונה לפתיחת הציר או לביטולו.

לא יוזנק שום רכב למירוץ אם רכבים אלה לא עברו על כל סטייג'

באליפויות מקומיות מועדוניות,אפשר לוותר על רכב 000 ולחבר אותו עם רכב 00 .

רכב 0 חייב להיות מוזנק בכל סטייג'

אלו אגב מעבר לדרישות הפדרצייה הבין לאומית,אלו דרישות הASN והכי חשוב חברות הביטוח.

מפיק שלא עבד בצורה הזו אין לו כסוי ביטוחי,הוא לא יקבל רשיון הפקת אירוע,

לכן המטרה של כולם מעבר לתת בגז זה גם לצאת כמו שאמרתי (מתאים לפסח) מעבדות לחירות.

הבעייה היא שגם אחרי 4 שנים של תקנות לא ראיתי אף אחד מנותני הרשיונות, מהרשות,משטרה,שישבו אי פעם להבין את העניין,

או לפחות לבקר באיזה אירוע או סיור עבודה מקצועי אצל נניח שכנינו ממערב.

מקווה שעניתי לך

דני

מירוצי מכוניות

פורסם

אגב רכב 0 דינו כרכב מירוץ ז"א אם הוא נתקע לא מפסיקים את הזינוק אלא אם כן הוא מהווה סכנה בטיחותית או חלילה נפצעו אנשים.

מירוצי מכוניות

פורסם

חחח כמה 00000 שיש זה טוב

חברה כמו שדני כתב 000 זה רכב משטרתי שעובר בסירינה מופעלת להודיע גם לקהל וגם למרשלים שבקרוב המרוץ מתחיל, רכב 00 מידע שוב את הקהל שיפסיק לנוע ממקום למקום, רכב ה 0 שנוהג בו בדרך כלל נהג מירוצים לשעבר מידע את הקהל והמרשלים שבעוד דקות ספורות הרכב הראשון במרוץ מגיע, מה שכן במידה וישנה בעיה לרכב ה0 יש קשר ישיר למזניקים והוא יכול להודיע להם שישנה בעיה ושלא יזניקו. מקווה שמובן עכשיו כל הספור של רכבי ה 00000000

בהצלחה המטיףף

פורסם

ערב טוב

יארי-מאטי לאטבלה קובע את הזמן המהיר ביותר היום בקטע החימום של הראלי, שהיה באורך 5 קילומטרים. הוא הסתפק במעבר של 3 פעמים על השביל בכדי להחליט שהפורד פוקוס WRC שלו מכוונת כראוי .

פטר סולברג, עדיין תחת השפעת הפודיום בקפריסין, במצב-רוח מרומם קבע את הזמן השני בטיבו .

סבסטיאן לואב הסתפק במקום השביעי ואיפה גרונהולם אתם שואלים ? במקום ה-12 .

הלחץ בסיטרואן-ג'וניור נמשך - הפעם היה תורו של ראוטנבך להתרסק והוא מקווה שהמכונית תחזור לכושר עד מחר.

דובי

פורסם

SS-1 הסופר-ספיישל שנערך באיצטדיון הכדורגל .

המנצח הוא הנינג סולברג הכתום שהצליח לקבוע זמן מהיר בפיפס אחד קטן לפני דני סורדו.

שלישי מיקו הירבונן ורביעי סבסטיאן לואב.

לאטבלה חמישי וגרונהולם שישי , שביעי האיש עם הכדור הכחול, ויאגרה ושמיני פטר סולברג.

תשיעי מדס אוסטברג ועשירי סבסטיאן אוג'ייר .

עכשיו מתחיל הראלי האמיתי

דובי

090402_thumb.jpg

פורסם

SS-2 ומסתבר שסבסטיאן לואב אנושי .

300 מ' מתחילתו של הקטע, לואב מפספס פנייה ועף מהדרך, מאבד זמן יקר לאחר שלא הצליח למצוא את הדרך חזרה עקב האבק הרב שנוצר במקום. הנזק לרכב מינורי לחלוטין, בשעון זה אומר 24 שניות.

מי שקבע את הזמן המהיר ביותר היה לאטבלה, 5 שניות מהיר יותר מ...מרקוס גרונהולם - מדהים, אבל אסור לשכוח שמדובר בראלי עפר והראשונים מנקים את השטח לאלו שמגיעים מאוחר יותר.

לואב מסיים את הקטע במקום השביעי.

SS-3 שייך שוב ליארי-מאטי , סורדו מפתיע במקום השני ומרקוס גרונהולם ממשיך בקצב הנכון, שלישי שוב וגם כמובן שלישי בדרוג הכללי כעת. הירבונן רביעי ולואב רק חמישי בפיגור של 35.5 שניות. פטר סולברג שישי .

דובי

• תוכן חדש...