Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

WRC - ראלי פורטוגל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6275 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

SS-12 מסתיים והפער בצמרת 19 שניות לטובתו של אלוף העולם ולא סתם הוא מוביל אלא עשה את זה בקלאסה של קביעת הזמן המהיר ביותר בכל הקטעים עד כה היום, נהדר.

דני סורדו נמצא במקום השלישי אבל ממש לא ריאלי, 50 שניות פיגור ורביעי פטר סולברג .

נשאר עוד קטע אחד לסיום היום אבל העניין נגרר למחר. לואב יזנק ראשון והשאלה היא האם ניקוי השביל ישפיע על התוצאות ...

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם
איתן

צר לי לתקן אותך, אבל אף צוות GRAVEL לא הכין ללאטבלה את ה-NOTES , הם ישבו ברכב במשך יומיים ועשו את ה-NOTES של עצמם.

מעבר לכך, הטעויות חוזרות ונשנות וזה מראה על בעיה , בעיה שחוזרת רק בצוות הספציפי הזה ...

דובי

דובי יקר,

כיון שעברו שנים מאז ה WRC האחרון שלי

רשמתי את מה שרשמתי על בסיס העבר.

ידידי סרוגו הסב את תשומת ליבי לכך שכיום אין Gravel Team אלא רק באירועי אספלט.

לא בדקתי.

דני צודק לגבי 2002 שפורש עם ה S60 AWD פשוט עפו ב RECON ולא עצרו כמונו לרשום בקפדנות

(אפילו של חובבים)

מה שמלמד על צוותים מקדימים שרשמו נוטס לצוות המוביל, בעבר.

אם לאטבלה ונווטו שוגים פעם אחר פעם ברישום.

קיימת בעיה שיכולה להיות בתקשורת בינהם, הבנת הנווט את רצון וסיגנון נהיגת הנהג והתאמת רישום הנוטס לכך

או סתם חוסר ביטחון של לאטבאלה בנווט ואז הוא פשוט נוהג בעינים.

ובמקום קריטי התוצאה עגומה.

או שלאטבלה סתם פרוע

"סמן את התשובה מבין שלושת האופציות"

בכל מקרה כנראה הייתי צריך לסיים את הערתי

בט.ל.ח.

אחלה שירשור, מעניין

בב"ח

איתן

פורסם

דובי

התכוונתי לכך שאין חוק שאומר שהנווט והנהג חייבים לרשום את ה"נוטס" בעצמם.

יש בקבוצות כאלו ואחרות כותבי "נוטס" מקצועיים שרושמים במקומם.

יותר מכך,עד לפני זמן לא רב היו נרשמים קבוצות לראלי רק כדי לרשום "נוטס" עבור מתחרה בעוד שהם מעולם לא הופיעו למירוץ.

זאת על מנת לרשום 4 פעמים ולהשוות. (חוקי אבל מ....).

על אותם טיילים סקנדינבים כשבוע לפני מצלמים בסטייג' אמרתי?:oops:

לגבי המירוץ בפורטוגל.

מסקנה אחת כבר ברורה לנו, סוברו לא פחות טובה משאר המכוניות,פטר סולברג חי ונושם ואפילו נהנה,גם מרקוס גרונהולם צריך להתאמן ברמות הגבוהות האלה.

שבוע טוב

חג פסח שמח לכל בית ישראל

מירוצי מכוניות

פורסם

בוקר טוב ושבוע חדש, או שבפורטוגל לא יהיה שום חדש תחת השמש...

אוטוטו יוצאים ליום השלישי והאחרון של הראלי וצפויים למתחרים עוד כ-80 ק"מ תחרותיים לפני שההכרעה תגיעה.

הצוותים יעשו לופ כפול של 2 סטייג'ים לפני שיחזרו לעשות את הסופר-ספיישל באיצטדיון כדורגל לקינוח .

סבסטיאן לואב מוביל ב-26.8 שניות, פער שאמור להספיק לו, גם אם הוא יהיה ה"מטאטא" היום עבור כולם. בהמשך ההפרשים כל כך גדולים בין המכוניות ככה שלאף אחד אין סיבה לעשות שטויות ולעוף מהדרך. "הקרב" היחיד עלול להתנהל בתוך קבוצת סטובארט-פורד בין מתיו ווילסון להנינג סולברג. ווילסון כעת מוליך בפחות משנייה ונמצא במקום החמישי, הכול תלוי באבא-ווילסון והמילה שלו. אני מניח שהוא לא יתערב והנורבגי יעקוף כבר בקטע הראשון של היום.

השאלה הגדולה - מי יעוף היום בקבוצת הג'וניורים של סיטרואן..? מישהו חייב לעשות שם סדר.

דובי

502-49d66119456b9.jpg

פורסם

שלום לכולם

מוזר לי שאף אחד לא העלה את שאלת הטקטיקה...

גרונהולם בסוף היום הראשון האט כמעט לידי עצירה כדי לא להיות ראשון/שני ביום השני :twisted:

ולואב? אולי הכל היה מתוכנן? קשה לי להאמין לגבי הטעות בהתחלה, אבל לזה שהפער לא הצטמצם במעבר השני על השבילים בחצי היום השני של היום הראשון :? - פה לדעתי היתה טקטיקה - "צימצום" פערים של 40+ שניות ביום השני זה הרבה מאוד גם בשבילו כשההבדל הוא בין להיות הרכב הראשון ללהיות הרכב השלישי...

מה אתם אומרים?

לסלי

"There's one arena of motor sport where everyone's a hero. One where the skill is not in the deftness of steering, nor the late application of brakes. Nor that intuitive feel for a car's limits. This a sport where the real display of talent is just turning up on race day." TOP-GEAR on drag racing.

פורסם

הכל כרגיל ומשעמם

לאוב ניצח ב-3 סטייג'ים מתוך 4 שהסתיימו והוא עדיין מוביל בפער של26.4 שנ' מהירבונן שבמקום השני !

סורדו נסוג ומפגר ב-1 דק' +39 שנ' אך עדיין במקום השלישי !

נותרו 2 סטייג'ים S-17 של 16 קמ' ו- S-18 של 2.2 קמ' כך שהעניין סגור !!!!!!!!!!!!!

הבנת את זה , זלמן !!!!!!!!!!!!!!

מישל

פורסם

דרמת זמנים לא מציאותית

בספליט טיים סטייג' 17, נאמר להירבונן כי יש לו סיכוי עקב "תקלה" וזמן לא סביר איטי אצל לואב

הפיני לחץ כמו מטורף וניצח למעשה את הסטייג'.

טעות זמנים כזו שאיננה מציאותית ומעולם לא קרתה בWRC היתה יכולה להסתיים אחרת.

בסיכומו של דבר לואב שומר על היתרון ורק קטסטרופה תמנע ממנו את הנצחון.

מאחור מתרסקים 2 ק"מ מבסוף,ווילסון,ובאותו מקום בדיוק ראוטנבך (מכונית נשרפה כליל).

פתאום מחורבנם של אחרים מנצנצת הסוברו של אוסטברג (נחמה של זלמן) מקום 6

ובשקט בשקט סוגר אל קסימי את הישג חייו עד היום במקום השמיני.

מירוץ קשה,מאד קשה היה השנה בפורטוגל.

מירוצי מכוניות

פורסם

אם כבר אז אצל אוסטברג זה הישג חייו. אל-קאסימי היה שמיני כבר לא פעם.

בכל מקרה, הראלי התחיל יפה ומעניין אבל התפתח להיות מה שכבר התרגלנו לראות יותר מדי פעמים. בקצב הזה עוד נזכה לעונה החד-צדדית ביותר בתולדות ה-WRC...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

שאלה מעניינת לגבי פטר סולברג.

עם קסארה בת 3 אפשר לומר שהבחור נותן פייר פייט.

גרונהולם הוציא מהסובארו תוצאות מדהימות עד לתאונה.

האם ניתן להבין כי סולברג וסובארו פשוט לא נועדו זה לזה? (אמנם כבר לא רלוונטי, אבל מעניין לאור העובדות האחרונות).

ולגבי הטקטיקה - הירבונן ציין כי היו נקודות שעוד היתמר בהן אבק והוא היה חייב להוריד מעט קצב. בשידור גם רואים את העננים שמשאירות מאחריהן המכוניות. מכאן שהטקטיקה של "לא לזנק ראשון" לא תמיד עובדת, בעיקר לא בתנאים שכאלה.

ירון

ירון אדרי - 050-6565666

מדריך ומאמן ספורט מוטורי

מנהל מקצועי ספורט מוטורי

פורסם

ראיתי את הוידאו מהשייקדאון שפרסמו כאן.

אני לא יודע מה איתכם, אבל רק הרעש של מכוניות ה S2000 עושה לי את זה הרבה יותר מכל מכוניות group n ו wrc.

הן נשמעות כמו טרקטורים ליד ה S2000!

בלוג הקארטינג שלי - http://www.kartingblog.co.il

פורסם

ירון שלום לך מה שלומך?

מעניין מה שאתה כותב, בואו ונזכור שרק לפני כמה חודשים מסטר גרונהולם עשה שבוע נסיונות עם הסובארו שהוא נהג השבוע וקטל את המכונית הזו, הוא אמר שהמנוע כבד ולא יושב במקום הנכון וכו, וראו זה פלא הבחור נוהג באותה המכונית ולא שמעתי וקראתי ויתקן אותי דובי או דני שעשו שינויים גדולים באוטו, והבחור מתחרה בכבוד.

בהצלחה המטיףף

פורסם

ציון, זה לא רעש אלא צלילים ! סימפוניה איטלקית או צרפתית, תלוי מה אתה מעדיף (אצלי זה איטלקי) .

לגבי פטר סולברג וסובארו, אמרתי את זה במהלך כל העונה הקודמת ואני נהנה ושמח לחזור על זה שוב ושוב. סולברג היה "כבוי" בסובארו והפרישה שלהם מהראלי הצילה אותו, לא פחות. עזבו את הצד הכלכלי של הסיפור, הבחור חי על הנאה מהספורט והחל מתחילת העונה אנחנו רואים את פטר שאהבנו לפני מספר שנים וטוב שכך.

הסובארו ? אכן, גרונהולם הוכיח כי למכונית יש הרבה פוטנציאל וגם שהוא עדיין זוכר איך מסובבים את ההגה...:lol: נקווה שנראה את שניהם שוב (פינלנד בקיץ ?)

טקטיקה - כבר אמרנו ונגעלנו בשנתיים האחרונות מכול עניין הטקטיקה והוא דבר בלתי נמנע, נכון לעכשיו. בדרך "נורמלית" אין לאף אחד אפשרות לעצור את סבסטיאן לואב וכל עוד לא יעוגן בתקנון אחרת , הכול הולך.

בואו ננסה להסתכל על זה אחרת . נכון, אנחנו רוצים שהכי מהיר ינצח והרגל תהיה כל הזמן עד הרצפה אבל..באם נצא מתוך נקודת הנחה שטקטיקה היא חלק מהספורט , נדע גם לחשוב ממש כמוהם.

הרי תגדיו לי שלא חשבתם שזה מה שיעשו שם ? בכל ראלי עפר שהוא הנקודה הזו חוזרת על עצמה והקטע האחרון בסוף היום הראשון משמש כקטע טקטי כמעט לחלוטין.

בסוף היום השני זה לא קורה תמיד ולו רק מכיוון שלא תמיד יש מספיק קילומטרז' למחרת, ביום השלישי, בכדי לתקן טעויות.

אני כבר לא לוקח את זה כל כך קשה. האמת שאני לא בטוח שאי פעם לקחתי את זה קשה אלא כחלק מהספורט.

אני בכוונה רוצה למשוך רגע את המחשבה למשהו נוסף .

נהג, כמו לואב, מוביל בראלי בהפרש של דקה פחות או יותר (כבר קרה, נכון ? ) לפני הנהג במקום השני . בתור חובבי הספורט אנחנו מצפים ממנו שימשיך וייתן בגז עד הסוף. אבל זה מסוכן , לא ? הוא יכול לטעות, תקלה , תאונה ואז מה ...? הוא או כל נהג אחר בדרך כלל כשהניצחון מובטח, מורידים מעט את הלחץ, נוסעים ב-99 אחוז ולא ב-100 . אז מה ? זה בסדר ? אנחנו רוצים אקשן עד הסוף .

אז מתי כן ומתי לא ?

דובי

פורסם
... בואו ונזכור שרק לפני כמה חודשים מסטר גרונהולם עשה שבוע נסיונות עם הסובארו שהוא נהג השבוע וקטל את המכונית הזו, הוא אמר שהמנוע כבד ולא יושב במקום הנכון וכו, וראו זה פלא הבחור נוהג באותה המכונית ולא שמעתי וקראתי ויתקן אותי דובי או דני שעשו שינויים גדולים באוטו, והבחור מתחרה בכבוד.

בהצלחה המטיףף

זלמן, נכון בהחלט.

מרקוס נהג על המכונית וקטל אותה, אבל בנוסף הוא העביר רשימת רג'קטים לפרודרייב מה לדעתו כדאי לשפר ברכב, בעיקר בתחום המתלים והדבר נעשה.

לא סתם דיויד ריצ'ארדס לקח אותו לנהיגת מבחן. פטר סולברג היה כל כך מתוסכל שקשה היה לקבל ממנו פידבק משכנע. כולם חשבו שם שהוא כבר סתם מתבכיין בגלל שלא הולך לו (זוכרים את הבכי המפורסם בעבר על כך שמישהו התעסק לו עם הברקסים..? )

כאשר מגיע גרונהולם, פעמיים אלוף עולם ואומר שמשהו דפוק כבר מסתכלים על זה אחרת.

הבעיה העיקרית של פרודרייב, בייחוד לאורך תקופת הפיתוח של המכונית החדשה היתה בעיקר בכך שהם עובדים במקביל על מיליון פרוייקטים אחרים , מה שלוקח מ"המוח" שלהם , דיויד לאפוורט את הריכוז בפרוייקט אחד כמו שהיה מורגל.

דיויד ריצ'ארדס, הבוס של פרודרייב, לא מפסיק לרצות להיכנס לפורמולה-1 ובמקביל מריץ את פרוייקט אסטון-מרטין ללה-מאן (יופי של מכונית יש להם) כל זה ועדיין לפתח מכונית חדשה לראלי , זה כנראה קצת גדול מדי...

אני מזכיר שגרונהולם, לפני הנסיעה בסובארו, קיבל הצעה מפורד לחתום שם על חוזה אבל הוא העדיף את פרודרייב , אני מניח שהוא יודע מה הוא עושה...

דובי

• תוכן חדש...