Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

WRC - ראלי פורטוגל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6273 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הוא ריסק את הפורד שלו בשניים משלושת המירוצים האחרונים ואמר שלפורטוגל הוא מגיע עם מלוא המוטיבציה. הוא ביקש מהנווט שלו שישמור אותו עירני ויצעק לו את הנתונים. זה עזר והוא הוביל את המירוץ, אבל בסופו של דבר לטבלה מרסק את הרכב באופן "ספקטקלורי" שאינו מאפשר לתקנו. במזל אין נפגעים.

מעל כל זה מרחפת השאלה - האם 3 ריסוקים מתוך 4 מספיקים לפורד בשביל להגיד לו "ת'מפוטר"?

ירון אדרי - 050-6565666

מדריך ומאמן ספורט מוטורי

מנהל מקצועי ספורט מוטורי

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כן, בזמן שהלכתי לישון צהריים לאטבלה הספיק לרסק את הפורד שלו, שוב בגלל משהו לא ברור ב-NOTES.

הוא טוען שהגיע לפנייה שהיה אמור לבלום בה אבל בלם רק כאשר ראה את זה וזה כבר היה מאוחר מדי.

במשך מספר תוכניות ב-"ראלי עולמי" , לאחר כמעט כל תאונה של לאטבלה חזרתי ואמרתי שלדעתי הטעויות והריסוקים שלו נובעים רק מדבר אחד והוא רישום לא טוב של ה-NOTES, מה שמסתבר כנכון ויותר מכך , הוא היחיד שמתרסק במקומות הללו .

לאטבלה עצמו אמר לאחר התאונה שהמקום שלו בפורד כעת לא ברור ומלקולם ווילסון הוסיף כי כל העניין יתברר לאחר הראלי. בשנה שעברה יארי-מאטי לאטבלה הורד לקבוצת סטובארט-פורד בכדי להרגע וחזר רק לקראת סופה לקבוצה הבכירה.

הפעם זה נראה הפיתרון הפשוט אבל היותר מסובך הוא פשוט לשלוח אותו הביתה ו..חבל. הפוטנציאל קיים .

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

שבת שלום לכולם

כמה מעניין שבשרשור אחר זיבלנו 5 עמודים בקשר לנווט נהג והנה אנו רואים תוצאות של או שהנהג לא נתן לנווט שלו את הסימנים הנכונים לפני תחילת המירוץ, או שהנווט נתן נווטס לא נכונים לנהג, מה שבטוח זה שלא יכול לקרות שנהג מתרסק כולכך הרבה פעמים בזמן כולכך קצר, לדעתי ודובי צודק הבחור בדרך לחפש קבוצה חדשה.

על תשכחו להדליק נירות שבת שלום המטיףף

פורסם

SS-5 ומיקו הירבונן תופס את ההובלה בראלי, סבסטיאן לואב מפגר רק ב-21.5 שנ' , במקום הרביעי. דני סורדו שהיה ראשון התדרדר עד למקום השלישי , גרונהולם עדיין שני.

מי ששומר על יציבות הוא הנהג שזוכה להרבה תשבוחות, כמעט מכולם , מתיו ווילסון, הוא כרגע שישי אבל במצב מצויין.

דובי

פורסם

מתיו וילסון הוא מהנהגים העקביים ביותר ב-WRC - אחוז הפעמים שהוא לא מסיים מרוצים הוא הקטן ביותר מבין כל הנהגים שמתחרים כיום. אבל הוא עדיין לא מספיק מהיר. למזלו הוא עדיין מאוד צעיר ויש לו אבא שעובד במקום הנכון, כך שאם הוא ילמד לנהוג יותר מהר הוא יוכל להתחרות גם על פודיומים, בשלב כלשהו.

אני לא יודע מה איתכם, אבל אני מאוד נהנה מגרונהולם. פשוט יופי של הצגה הוא עושה שם. ולאטוולה - המצב שלו קשה. בשנה שעברה הוא היה בסדר, אבל דעך לקראת סוף העונה ולא עקף את סורדו. השנה הוא נכשל פעם אחרי פעם וזה עצוב לראות.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

בוקר טוב ושבת שלום

מלקולם ווילסון הוציא הודעה מסודרת לעתונות ובה הוא הודיע כי מקומו של יארי-מאטי לאטבלה בטוח בקבוצת פורד. ווילסון תומך בנהג הפיני הצעיר שלו, שחגג אתמול יום הולדת, ואמר כי כל מה שהוא צריך לעשות זה למתן מעט את האגרסיביות שלו.

מצפייה בתאונה של לאטבלה ביורוספורט אין לי בכלל ספק שהוא לא רשם נכון את ה-NOTES שלו במקום של התאונה מכיוון שהוא הגיע מקטע מאד מהיר עם קפיצה קטנה מאד בדרך ומיד אחריה נמצאת הפנייה. הוא בכלל לא האט לפני הקפיצה כך שלא היה לו סיכוי לקחת את הפנייה ולצאת מזה בשלום.

הראייה לטעות שלו היא זו שאף צוות אחר לא עשה את הטעות הזו שם. כולם שמו לב לכך שאי אפשר להגיע במהירות לקפיצה הזו ולפנייה, כולם למעט...הבנתם את הכוונה.

לגבי מתיו ווילסון.

בסך הכול הוא מאד צעיר, בסך הכול בן-21 וזאת למרות שזו כבר העונה הרביעית שלו ב-WRC. נכון להיום הוא נמצא באליפות העולם בעיקר בזכות אבא שלו. הוא עשה מספר קיצורי דרך והחל את דרכו ב-WRC מכיוון שמלקום טען כי הניסיון שיצבור באליפות העולם במשך הזמן יתן לו בגיל הנכון את אותו הניסיון שהיה צובר אם היה מתחיל באופן "נורמלי" - מכונית קטנה, קבוצה-N וכו'.

בתחילת הדרך ווילסון היה עושה טעויות והיום הוא כבר מתחיל להבין בדיוק היכן הוא נמצא. הבעיה העיקרית שלו כעת היא המהירות ואולי היא עוד תגיע .

העניין הוא שבאנגליה אף אחד לא סופר אותוו בתור זה שיביא את אליפות העולם לשם, בתור זה שיהיה היורש של מקריי ובארנס. מזכירים שם את קריס מיק, שמתחרה ב-IRC וניצח בברזיל (היה בן חסות של קולין מקריי) ואת גאי ווילקס שהיה אמור להיות בסובארו השנה ולאחר שנשאר בלי כסא מנסה כעת להתארגן להתחרות ב-IRC גם כן. ווילסון כלל לא בתמונה .

ונחזור לפורטוגל

שמתם לב לשועל הפיני הוותיק ? גרונהולם בהחלט חושב שיש לו סיכוי מצויין בפורטוגל . בקטע האחרון של היום הוא איבד זמן במכוון לקראת סוף הקטע וזאת בכדי לא לזנק ראשון, היום. בסיום הוא אמר שאיבד מעט יותר מדי אבל יהיה בסדר.

לא יודע מה איתכם, אני מאד נהנה מגרונהולם והחזרה שלו מוסיפה עניין.

דובי

פורסם

חברים,

קל לנהל דיון על נווט/נהג (בשירשור אחר)

וקל גם להעביר ביקורת על יארי מאטי לאטבלה.

רק חשוב לדעת שאתם יודעים איך מתנהל רישום ה"נוטס" ב WRC.

תזכרו זה לא ברוך שליט, פעם או במקרה הטוב פעמיים.

כשהצוות כבר עולה לRECCON. שלו, יש לו ביידים נוטס אשר נירשמו ע"י Gravel Team

שהכין לו את הנוטס, כך שהצוות מבצע את 2 הפעמים שמותר לו הוא כבר נוסע במהירות של 80% +

ורק מתקן לפי סיגנון הנהג ומה שהוא אוהב ורושם חריגים בסטייג (אם קיימים)

כמות כזו של התרסקויות היא באמת תמוהה וניתן לשייך אותה לרישום שגוי.

לדעתי הבעיה עמוקה יותר ועל מלקולם וילסון לבצע בדק בית במערכת שהוא מנהל.

כי אם הצוות מקבל מוטס שגוי (ומספיק רק בנקודה אחת) יש שם בעיה.

וזה שלאטבלה צעיר ואגרסיבי זה עומד רק לזכותו, נכון שהוא צריך למתן את האגרסיביות שלו

(זוכרים את משל השור הצעיר והשור הזקן?)

ואז לדעתי תראו אלוף! הפוטנציאל כבר רשום על הקיר.

בברכת חג חרות שמח

בב"ח

איתן

פורסם

איתן

צר לי לתקן אותך, אבל אף צוות GRAVEL לא הכין ללאטבלה את ה-NOTES , הם ישבו ברכב במשך יומיים ועשו את ה-NOTES של עצמם.

מעבר לכך, הטעויות חוזרות ונשנות וזה מראה על בעיה , בעיה שחוזרת רק בצוות הספציפי הזה ...

דובי

פורסם

דובי

אני לא זוכר ב 2 אליפויות עולם שהשתתפתי מישהו מהנווטים של הWRC יושב כמונו בשקידה על הסטייג' רושמים ,מוחקים,מתווכחים,הם תמיד עברו אותנו בסערה מנופפים ידיים לשלום עם קבוצת הוולבו S60 צבועות לבן.(RAACIׂׂ

ב2002 ראיתי "מטיילים" בהירי עור מדברים שפה זרה עם מצלמות נוסעים לאט ומצלמים "עלי שלכת".

ברור הוא שחלק נכבד מה"נוטס" בקבוצות הבכירות לא נכתב ע"י הנווט הספציפי אלא הוא מקבל זאת לתיקונים בלבד.

אף אחד בבירור לא יודע מה היה עם לאטבאלה,השפה שמדברים שם היא לא אנגלית לכן בניגוד לטעות הקלאסית של אלנה את לואב ביפן ששם היה ׁמינוס מינוס פלוס פלוסׁ (גם על זה היה וויכוח) ,גם לאחר 200 צפיות במה שקרה אני לא מסוגל להחליט מי "אשם".

הטעות לדעתי נמצאת במקום אחר באיסטרטגיה.

ראה מרקוס,לואב בתיקון טעות,סולברג, תכנון המירוץ נעשה ל3 ימים.

שיטת נהיגת הכסאח של לאטבאלה פשוט לא נכונה פה.

אנימעדיף את שיטת ווילסון,הרבה נהגים יבואו,ילכו,ימוגו, בינתיים ה"ילד" נוהג,מסיים,יבוא היום שהוא יפרוץ,וגם אם לא

כמה תותחים אנחנו מכירים שיושבים בגיל 21 ב?WRC. יש לו לפחות עוד 15 שנות נהיגת ראלי וזה המון המון המון.

מירוצי מכוניות

פורסם

שבת שלום

איתן תיקון קטן גדול בשבילך, כשהצוותים עוברים לעשות את הנווטס או מקבלים אותם אסור להם לנסוע יותר מהר מ 60 קמ לשעה כך שמה שרשמת שהם נוסעים 80 אחוז פלוס טעות היא.

ובקשר ללאטבאלה ממה שאני הבניתי מהסרטון הוא פשוט לא הוריד מספיק הילוכים לפני הכניסה לסבוב המדובר אולי הוא חשב שהוא יוכל לקחת אותו במהירות גדולה יותר? זה מזכיר קצת את ההתהפכות שלו בשיקיין לפני כמה מירוצים בשנה שעברה גם שם הוא ניסה את מזלו במהירות גבוהה יותר מאחרים, מה שכן ופה ניתן לו קרדיט הוא נהג אגרסיבי ולא חושש אני מקווה מאוד שימשיכו לתת לו קרדיט אבל אני מסופק, זה מזכיר את נבחרת ישראל בכדורגל לא? כל הזמן זה קרוב:shock:.

המשיכו לנהוג בזהירות המטיףף

פורסם

נעזוב רגע את הדברים החשובים ונחזור לזוטות.

מרקוס גרונהולם בחוץ בקטע השמיני !

הרכב קיבל מכה חזקה מלפנים מה שגרם לנזק במנוע וכתוצאה מכך נאלץ גרונהולם לפרוש מהראלי, חבל, כל-כך חבל.

סבסטיאן אוג'ייר ממשיך במסורת חסרת הניסיון שלו וגם הוא מחוץ לראלי לאחר שהיה כבר שישי, אצלו הסיפור הוא מוט ההגה שקרס.

בינתיים לואב ממשיך לצמצם פערים בצמרת והוא מרוחק רק 13 שניות ממיקו הירבונן. סורדו שלישי ופטר סולברג רביעי (מישהו מריח פודיום...? )

דובי

פורסם

וואו איזה חתיכת התרסקות

יצא בלי פגע? לפחות 10 גילגולים עשה שם

למי שרצה לראות את רכב 0 ו00 , בסרטון

רואים אותם

דובי , בסרטון רואים גם קצת רכבים מקטגוריות נמוכות יותר(בסביבות 3:30 )

יש שם פיאט פיזו וסקודה , אלה רכבי S2000 ? נשמעים ככה

אם כן , מעניין לראות מה הפרשי הזמנים ...

:wink:
פורסם

כן, בסרטון הזה רואים מצויין הכול.

מכונית ה-00 היא וולבו שמגיעה ראשונה, אחריה בתור רכב-0 זו האימפרזה הלבנה שהיא רכב ראלי לכל דבר.

לגבי מכוניות ה-S2000 , בערך ב-3:40 בסרטון כבר שומעים מרחוק את ההבדל. מגיעה הסקודה פאביה S2000 של פטריק סאנדל , בצבעי רד-בול. אגב, הוא התרסק מאוחר יותר.

אחריו זו ה-207 והפונטו אבארט.

דובי

פורסם
...ברור הוא שחלק נכבד מה"נוטס" בקבוצות הבכירות לא נכתב ע"י הנווט הספציפי אלא הוא מקבל זאת לתיקונים בלבד.

....

בבדיקה נוספת שערכתי, את ה-NOTES בראלי, גם צוותי ה-WRC עורכים לעצמם , אסור שימוש בצוותים למיניהם !!!

דובי

• תוכן חדש...