Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6282 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מעניין למה לא מייצרים טרקטורונים ספורטיבים לכביש?, הרי זה יכול להיות תחליף טוב לאופנוע ולספק יותר בטיחות אקטיבית וגם פאסיבית מאופנוע רגיל.

זה גם יאפשר שימוש בכול עונות השנה (באירופה).

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כי המדינה שלנו נמצאת בעידן אחר לגמרי משאר העולם כולו. זה קשור גם לחוק המוטורי שעוד לא נכנס(חח, אם בכלל) ויש פה גם עניין של תקינה. אם תשים לב הטרקטורונים שמסתובבים באירופה, הם עם ווינקרים, מראות, לוחית ועוד. וגם אם זה יתאפשר, תהיה חובה של קשת, והבעיה שכולם מורידים אותה ולא רוצים אותה.

פורסם

טרקטורון לא בטוח יותר מאופנוע על כביש סלול, להפיך הוא מסוכן וקשה לשליטה הרבה יותר, יש לו נטיה גדולה ויותר להתהפכות בפניות, וכל היתרונות הרגילים של אופנוע (יכולת נסיעה בתנועה פקוקה, חניה בכל מקום, וכו') לא קיימים, אז מה ההיגיון ?

פורסם

מייצרים, בהחלט.

זה הכי מוכר: http://www.gg-quad-northamerica.com

ויש גם הכלאות עם 3 גלגלים, כמו ה-T-רקס והקאן-אם ספיידר.

אבל בטיחות? שימוש בכל עונות השנה? ממש לא.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

לBUKI זה לא מדויק מה שאתה אומר אופנוע הרבה פחות יציב מטרקטורון מין הסתם גם סכנת איבוד השליטה איתו גבוה יותר

אם או בלי לציין אם הטרקטורון מותאם לכביש ויש לו דיפרנציאל(ולא חסר כאלה),ויש לי גם ניסיון אישי אם שני הכלים וכשנסעתי

אם הקטנוע שלי(למרות שיש לו חיסרון מול אופנוע)נפלתי הרבה יותר פעמים והרבה יותר קשה לי להשתלט מאשר על הטרקטורון של דוד שלי במושב בוא נסעתי הרבה בחולות ובכבישים שם ללא בעיה הרבה מאד פעמים ובקושי נפלתי..

או שיש לי כישרון לטרקטורונים או שאני ודו גלגלי פשוט לא הולך..:-(

פורסם

בקושי אנחנו סובלים הרעשים של מנועי הדיזל , אתה רוצה להוסיף לכבישים גם רעש של טרקטרונים פרועים.

HONDA CIVIC LS

פורסם
טרקטורון לא בטוח יותר מאופנוע על כביש סלול, להפיך הוא מסוכן וקשה לשליטה הרבה יותר, יש לו נטיה גדולה ויותר להתהפכות בפניות, וכל היתרונות הרגילים של אופנוע (יכולת נסיעה בתנועה פקוקה, חניה בכל מקום, וכו') לא קיימים, אז מה ההיגיון ?

זאת מחשבה פרימטיבית.

לכלי הפנאי (עבודה) שמיוצרים משנת 2007 וגם חלק מ2006 יש היום דיפרנציאל ואפשר לקחת פניות גם על 90 הרבה יותר טוב מאופנוע.

זה כמו שתגיד שלאופנועים יש נטייה להחליק,אבל עדין ממשיכים לנסוע עליהם?

עובדה שבאיטליה ובקנדה ובעוד כמה מקומות בעולם,הטרקטורון הוא כלי חוקי לכביש.

הבעיה פה שהמדינה שלנו פרימטיבית,חוק קשת ההתהפכות כבר הרג ילד. אבל המהנדסים שלנו הם הכי חכמים בעולם,אלפי מהנדסים שבנו את הכלים האלה לאורך השנים בכל העולם לא חשבו על זה,אבל בישראל כמה כולמינקים עלו על פטנט והקשת הזאת מסכנת חיים של מאות רוכבים שעדין רוכבים איתה.

פורסם

בגדול, אין הפרשי בטיחות כאלה גדולים בין אופנוע לטרקטורון. יש שיגידו שאופנוע יותר בטוח, ויש שיגידו ההפך. ולגבי השימוש בטרקטורון כל השנה, זה אפשרי אבל הכל תלוי ברוכב, אם הוא לא ישתגע כשהוא יראה כביש רטוב לא יקרה כלום, אבל הוא יתחיל לעשות שטויות, זה יגמר לא טוב. אבל לא הכל מושלם כמו שאתה חושב, המחירים של הטרקטורונים בארץ יכולים להגיע למחיר של רכב חדש מהחברה. אז הרבה יעדיפו להישאר עם הרכב, או עם האופנוע שלהם.

Killer2004, איזה פניות אפשר לקחת על 90? גם אם זה 4X4, וגם עם דיפרנציאל. אתה אולי מתכון לעיקול קטן. לכל כלי יש את המגבלות, ובמיוחד הטרקטורוני עבודה האלה נוטים להתהפך. וגם אם בסופו של דבר החלטת לקחת סיבוב על 90, במקרה ולקחת ימינה אתה תצטרך לשבת על הקצה הימני של הטרקטורון כדי לייצב אותו. אתה לא רוצה לדעת מה יקרה לך במצב כזה במהירות של 90.

פורסם

הונדה לא מייבאים לפה טרקטורנים רק מפני שחייבים להתקין פה קשת

וקשת לפי דעתם מסכנת בהרבה יותר את הנהג

פורסם
בגדול, אין הפרשי בטיחות כאלה גדולים בין אופנוע לטרקטורון. יש שיגידו שאופנוע יותר בטוח, ויש שיגידו ההפך. ולגבי השימוש בטרקטורון כל השנה, זה אפשרי אבל הכל תלוי ברוכב, אם הוא לא ישתגע כשהוא יראה כביש רטוב לא יקרה כלום, אבל הוא יתחיל לעשות שטויות, זה יגמר לא טוב. אבל לא הכל מושלם כמו שאתה חושב, המחירים של הטרקטורונים בארץ יכולים להגיע למחיר של רכב חדש מהחברה. אז הרבה יעדיפו להישאר עם הרכב, או עם האופנוע שלהם.

Killer2004, איזה פניות אפשר לקחת על 90? גם אם זה 4X4, וגם עם דיפרנציאל. אתה אולי מתכון לעיקול קטן. לכל כלי יש את המגבלות, ובמיוחד הטרקטורוני עבודה האלה נוטים להתהפך. וגם אם בסופו של דבר החלטת לקחת סיבוב על 90, במקרה ולקחת ימינה אתה תצטרך לשבת על הקצה הימני של הטרקטורון כדי לייצב אותו. אתה לא רוצה לדעת מה יקרה לך במצב כזה במהירות של 90.

אתה מוזמן לרכב על האוטלאנדר 650 2009 XT-MAX שיש לי בחניה...

לוקח כל פניה בקלות.

פורסם
הונדה לא מייבאים לפה טרקטורנים רק מפני שחייבים להתקין פה קשת

וקשת לפי דעתם מסכנת בהרבה יותר את הנהג

רק הונדה? גם יאמהה וקאווסקי וכל שאר החברות שמכבדות את עצמן..

הקשת מסכנת את הרוכב וזה בדוק ומוכח. הסיבה היחידה שהמדינה לא מעיפה את החוק הזה היא שהמדינה תחשף לתביעות מצד אותן חברות על איבוד הכנסה.

אין ספק שטרקטורון זה לא כלי שבנוי לכביש. זה כלי מועד לפורענות ולמרות שיש לי אחד כזה ואני מאוהב בתחום מקומם של כלים אלה הוא לא על הכביש, מה גם שאם נסיעה על הכביש עם טרקטורון תתאפשר, מספר הערסים שיקפצו על הרעיון יהיה עצום ומספר תאונות הדרכים יגדל מאוד.

יש טרקטורונים המותאמים לנסיעה על הכביש (טרקטורוני העבודה החדשים יותר של פולאריס) כי יש להם דיפרנציאל. אבל המדינה לא מבחינה בינם לבין שאר הטרקטורונים...

פורסם

GG%20Quad%20-%20yellow%20and%20blue.jpg

לפי דעתי טרקטורן כזה הרבה יותר יציב ולא פחות ספורטיבי מכול אופנוע ספורט אחר.

הוא גם לא יחליק על שלוליות או שלג, ואם באמצע הכביש יהיו בורות או מכשולים אחרים לא יקרה לו כלום בניגוד לאופנוע שיכול לאבד אחיזה על כול שלוילית.

yamaha-yzf-r1-1.jpg

פורסם

אתה בטוח בקשר לבורות ולמכשולים?

ואתה יודע כמה יעלה להסב טרקטורון רגיל לטרקטורון כזה? לפי מה שאני יודע, אין אף חברה שמייצרת טרקטורוני "כביש", ומה שאתה רואה בתמונה של בטוח בן אדם עשה את זה ולא יצרן כלשהו.

פורסם
יש כלי חדש של פולריס מנוע 800 סמ"ק EFI

הכלי נראה כמו טרקטורון מגודל ויש לו רישוי כביש- הוא מוגדר ברשיון כטרקטור לכל דבר ולכן מותר לו "לחצות כבישים".

מפלצת.

קישור:

http://cars.walla.co.il/?w=/4712/1456009

תיקון קטן-הפולריס RZR 800 מוגדר ברישיון כטרקטור משא, ולכן מותר לו לנוע בחופשיות על כל כביש חוץ מכבישים מהירים, במהירות שלא עולה על 40 קמ"ש.

• תוכן חדש...