Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6283 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מי זה כל ה"אנשים" האלה שעינם צרה, ויש להם ענין להשמיד וכן הלאה? נגד מי אתה צועק, בדיוק?

חוק הקשת הוא אכן דבילי ומעצבן. אבל הוא בטח לא נובע מכך שזו מדינה פרימיטיבית: להיפך, דווקא במדינות פרימטיביות הייתי מצפה שלא תהיה שום רגולציה וכל אחד יעשה מה שהוא רוצה.

לגבי סטיגמות, עלויות הביטוח והרדיפה של החוק: ברוך הבא לעולם בו חיים רוכבי אופנועים מזה עשרות שנים (בהבדל קטן שעל כלי דו-גלגלי משומש צנוע אתה עלול להדרש לשלם ביטוח חובה שנתי בסכום שמתקרב לערך הכלי). נקודה קטנה למחשבה: בדרך כלל סטיגמות לא נולדות ככה סתם יש מאין.

לא הצלחתי להבין איך לדעתך יישום חוק הנהיגה הספורטיבית ישפר את כל התחומים נגדם אתה מתלונן. הוא לא יצמצם את רדיפת המשטרה בשטח, לא יצמצם עלויות ביטוח, ולא יגרום לביטול הקשת...

יתרה מכך, הטבלה שעושים לגבי הסכנה בכלי הזה לעומת כלים אחרים היא מבדרת.

טרקטורון מסוכן למי שמשתולל איתו. מי שנוסע באחריות יכול גם להנות מבלי למות/להינזק.

אופנוע מסוכן למי שמשתולל איתו.מי שנוסע באחריות יכול גם להנות מבלי למות/להינזק .

גם רכב מסוכן למי שמשתולל איתו, רק שכאן הסכנה אולי מופחתת בכל מה שקשור לנוהגים הסובבים.

כל כלי שהוא בידיים לא נכונות מועד לפורענות כזו או אחרת.

דמגוגיה בגרוש. מה שאתה אומר במלים אחרות זה בעצם "עזבו אותי מסטטיסטיקת תאונות ונפגעים, זה לא אומר כלום". תן לי לשאול אותך שאלה פשוטה: אני מגיע עכשיו להסיע את בתך הקטנה מ-A ל-B. אם אני אבחר לעשות את זה על אופנוע גדול וספורטיבי אתה תהיה רגוע באותה מידה כמו, נניח, אם אני אגיע עם איזו מרצדס או, בעצם, סתם מאזדה-ליסינג?

והאר נא את עינינו: איך בדיוק חברת הביטוח אמורה להחליט מי מבין בעלי טרקטורון שמגיעים אליה הוא נהג משתולל ומי שייך לאלה שנוהגים באחריות?

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני מסכים איתך, בכל זאת הדרישה לשלם ביטוח חובה בסכום שמתקרב ל6K מוגזם בצורה מטורפת, על אחת כמה וכמה כשמדובר בכלי שלא משמש לנסיע יומיומית אלא בד"כ יוצא פעם בשבוע לנסיעה בשטח (במקרה הטוב, הטרקטורון שלי לדוגמא יוצא פעם בחודש, ובכל זאת יש לי ביטוח).

המדינה רודפת אחרי רוכבי הטרקטורונים בלי שום פרופורציה ומשקיעה סכומי עתק בשביל למגר את התופעה, בגלל קבוצת רוכבים מסויימת. אבל אין מה לעשות, זה מה שנקרא "עונש קולקטיבי", ואפילו שהטרקטורון שלי הכי חוקי בעולם (קשת, מספר, ביטוח וטסט) גם אני נפגע מכך.

פורסם

טל, שים לב שלא באתי להשוות בין בטיחות של רכב לבין בטיחות של טרקטורון!!

למעשה, רכב (על כל סוגיו) הוא לא בר השוואה לשום כלי אחר, כולל אופניים וקורקינט.

רכב הוא כלי מסוכן למי שיעשה איתו שטויות. אני עדיין עומד מאחורי מה שרשמתי. לא הייתה כאן השוואה כלשהי.

אם אקח את ילדי למקום כלשהו זה בטוח יהיה ברכב ורצוי עם רמת בטיחות כמה שיותר גבוה.

אבל אם ארצה לקחת את בני לטיולים בשטח, לבטח לא אבחר באופנוע וטרקטורון יבוא גם יבוא בחשבון!

מה גם, שאם לא היית מצטט חלק קטן מההודעה שלי אז מי שהיה קורא את כל מה שרשמתי היה קורא גם את זה:

אני לא מדבר על נסיעה על הכבישים- זה נזקים מיותרים לכלי שלא בנוי לזה כמו גם נושא הבטיחות ואולי אפילו מטרד הרעש של הכלים הספורטיבים.

שימשיכו להגביל את הדבר הזה, זה רק מוסיף נחת.

ומכאן שהשאלה שלך לגבי איזה כלי תחבורה יסיע את ילדיי לא רלוונטי לכלום!!

אתה בעצמך אופנוען, נסיעה שלך עם מוטוקורס ללא רישוי או אפילו דו"ש בשטח היא בסדר, אבל רוכב טרקטורון שיסע לידך באותם שבילים יחשב כעבריין או ערס מתפרע או כל דבר כזה או אחר.

אתה ידעת לרשום על הכאב שבתשלום ביטוחים מופרזים לחיים של הרוכבים על 2, אז מה שונים ממך רוכבי הטרקטורון שאפילו לא דורשים אפשור עלייה הכביש?

פורסם
מי זה כל ה"אנשים" האלה שעינם צרה, ויש להם ענין להשמיד וכן הלאה? נגד מי אתה צועק, בדיוק?

חוק הקשת הוא אכן דבילי ומעצבן. אבל הוא בטח לא נובע מכך שזו מדינה פרימיטיבית: להיפך, דווקא במדינות פרימטיביות הייתי מצפה שלא תהיה שום רגולציה וכל אחד יעשה מה שהוא רוצה.

לגבי סטיגמות, עלויות הביטוח והרדיפה של החוק: ברוך הבא לעולם בו חיים רוכבי אופנועים מזה עשרות שנים (בהבדל קטן שעל כלי דו-גלגלי משומש צנוע אתה עלול להדרש לשלם ביטוח חובה שנתי בסכום שמתקרב לערך הכלי). נקודה קטנה למחשבה: בדרך כלל סטיגמות לא נולדות ככה סתם יש מאין.

לא הצלחתי להבין איך לדעתך יישום חוק הנהיגה הספורטיבית ישפר את כל התחומים נגדם אתה מתלונן. הוא לא יצמצם את רדיפת המשטרה בשטח, לא יצמצם עלויות ביטוח, ולא יגרום לביטול הקשת...

דמגוגיה בגרוש. מה שאתה אומר במלים אחרות זה בעצם "עזבו אותי מסטטיסטיקת תאונות ונפגעים, זה לא אומר כלום". תן לי לשאול אותך שאלה פשוטה: אני מגיע עכשיו להסיע את בתך הקטנה מ-A ל-B. אם אני אבחר לעשות את זה על אופנוע גדול וספורטיבי אתה תהיה רגוע באותה מידה כמו, נניח, אם אני אגיע עם איזו מרצדס או, בעצם, סתם מאזדה-ליסינג?

והאר נא את עינינו: איך בדיוק חברת הביטוח אמורה להחליט מי מבין בעלי טרקטורון שמגיעים אליה הוא נהג משתולל ומי שייך לאלה שנוהגים באחריות?

טל

למה במדינות הרבה יותר מפותחות מאיתנו,ובעצם בכל העולם חוק הקשת לא קיים? החוק הזה ישן והוא מתוקפת אבא אבן בערך.

מאז עברו 2 עשורים כמעט. שהכלי הזה הגיע,פשוט לא ידעו איך לאכול אותו.

הוא היה נראה כמו אופנוע,אבל עם 4 גלגלים. היה מיועד לשטחים חקלאים,אבל הרבה יותר קטן מטרקטור.

ואתה יודע מה,אולי באותה תקופה יכול להיות שבגלל שלא הכירו את הכלים האלה,ובשנים הראשונות שלהם אפשר היה לעמוד מאחורי החוק הזה.

היום החוק הזה הוא הריגה בחסות החוק. וד"א כבר קרה מקרה כזה לפני כמה שנים.

חקלאי אחד קם בבוקר והחליט שאצלו באזור לא יעברו טרקטורונים,מתח כבלים מפלדה לרוחב השדות שלו והלך לישון.

כמה ימים אחרי,יצא לו אבא עם הבן שלו לטיול עם הטרקטורון בשדות של המושב. שניהם היו עם קסדה ועם קשת מאחור.

האבא נסע ולא שם לב לחוט הפלדה,שהוא הגיע הוא קלט אותו והוריד את הראש,אבל לילד מאחורה לא היה סיכוי הכבל פגע לו בעוצמה באיזור הצוואר ומשמם נזרק על הקשת ונהרג.

במקרה הזה,אפשר להגיד בביטחון מלא שאם הקשת לא היתה לילד היו סיכוים הרבה יותר טובים.

בקשר למחירי הביטוחים,אופנוע הוא כלי שמתנידים עליו באופן יום יומי.

סביבת הנהיגה שלו היא הרבה יותר מסוכנת וצפופה והוא עושה שירות באופן כמעט קבוע.

טרקטורון זה כלי לסופי שבוע נטו. לזה שפעמים בחודש אני מוציא את הכלי לשטח אני צריך לשלם 6 אלף שקל ביטוח חובה? בלי מקיף ובלי צד ג?

חוק הנהיגה הספורטיבית בתקווה שיתקבל,אמור להוריד לנו את הקשת מאחורה. הרי לא יתנו לכלים בתוך מסלול לנהוג עם קשת וברגע שהמדינה שלנו קצת תפתח בתחום,והסטיגמה של כל נהגי הטרקטורונים הם פרחחים ועברינים תצא. אפשר אולי לקוות שגם מחירי הביטוח ירדו וחברות יסכימו לבטח אותנו,ולא נצטרך את הטובות של חברת הפול.

• תוכן חדש...