Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6283 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מקבל את התיקון, אבל הגבלה ל-40?

האם באמת יש כלים שחוץ מהשלט מאחור שמורה על ההגבלה- הם באמת מוגבלים מבחינת מהירות???

אני יש לי על יד העבודה אחד כזה (סוכנות פולריס) ובאים אנשים לעשות נסיעות מבחן עולים על הכביש המהיר וחוזרים מבסוטים אש. אין מצב שהם נוסעים על 40... תקן אותי אם אני טועה ?

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה לא טועה, הם מוגבלים ל40 רק מבחינה חוקית. אף אחד לא באמת נוסע על 40 עם הכלים האלה וגם הרבה מאוד אנשים עולים איתם על הכביש, אך כמובן זה בניגוד לחוק.

הטרקטורונים היחידים שבאמת מוגבלים מבחינה פיזית ל40 קמ"ש זה טרקטורוני השכרה למיניהם או של חברות טיולים

פורסם
אתה בטוח בקשר לבורות ולמכשולים?

ואתה יודע כמה יעלה להסב טרקטורון רגיל לטרקטורון כזה? לפי מה שאני יודע, אין אף חברה שמייצרת טרקטורוני "כביש", ומה שאתה רואה בתמונה של בטוח בן אדם עשה את זה ולא יצרן כלשהו.

סדנאות.

לדוגמא:

http://www.fullgaz.co.il/xpages/article.php?i=25352

פורסם
רק הונדה? גם יאמהה וקאווסקי וכל שאר החברות שמכבדות את עצמן..

הקשת מסכנת את הרוכב וזה בדוק ומוכח. הסיבה היחידה שהמדינה לא מעיפה את החוק הזה היא שהמדינה תחשף לתביעות מצד אותן חברות על איבוד הכנסה.

אין ספק שטרקטורון זה לא כלי שבנוי לכביש. זה כלי מועד לפורענות ולמרות שיש לי אחד כזה ואני מאוהב בתחום מקומם של כלים אלה הוא לא על הכביש, מה גם שאם נסיעה על הכביש עם טרקטורון תתאפשר, מספר הערסים שיקפצו על הרעיון יהיה עצום ומספר תאונות הדרכים יגדל מאוד.

יש טרקטורונים המותאמים לנסיעה על הכביש (טרקטורוני העבודה החדשים יותר של פולאריס) כי יש להם דיפרנציאל. אבל המדינה לא מבחינה בינם לבין שאר הטרקטורונים...

כלי מועד לפורענות? יש דבר כזה בכלל? זה לא הרכב זה הנהג יש הרבה יותר ערסים על אופנועים ואתה יכול לראות עשרות כאלה איפה שאני גר,גם ההגדרה הזאת"בנוי לכביש" זה לא רק מוטעה זה גם מטעה

מקור ההגדרה הזאת זה בגלל שכביכול לטרקטורונים אין דיפרנציאל(זה לא נכון לגבי רוב הטרקטורונים כמעט כיום)

ובגלל שחלקם באמת יועדו לשטח ומה שגורם לאנשים מתפרעים להתהפח בתדירות קצת יותר גבוה למרות שכל רכב כמעט היה מתהפח אם המהירות והפרעות שהם נוהגים המתפרעים,אגב גם רכבי שטח אחרים כמו למשל אופנועי שטח נוסעים חופשי על הכביש בלי שאף אחד אומר "היי זה מיועד לשטח תרד מהכביש",יש להפסיק אם הגדרות לא מדויקות(בלשון המעטה)ולהתחיל להסתכל על טרקטורונים באופן קצת יותר אוביקטיבי מאשר "היעוד שלהם" ועל האנשים שרכבו עליהם.

פורסם

כן, יש כזה דבר כלי מועד לפורענות. טרקטורון לא בנוי לכביש פשוט ולא משנה איזה תקינה יעבירו אותו. זהו כלי נטו לשטח, והוא מסוכן הרבה יותר מאופנוע בגלל תחושת הבטחון המטעה שהוא משרה אצל הרוכב מכיוון שהוא עם 4 גלגלים.

עוד דבר, תבדוק את הדברים שלך לפני שאתה רושם משהו. לאף טרקטורון ספורט אין דפרנציאל. הטרקטורונים היחדים שיש להם דפרנציאל הם טרקטורוני העבודה הדו מושביים של פולאריס.

אופנועי שטח מיועדים לכביש הרבה יותר מטרקטורון... אני לא אומר שלטרקטורונים אסור בכלל לנוע בכבישים, יש רוכבים זהירים ואחריים שיכולים לנסוע גם בכביש עם טרקטורון בלי להתהפך ובלי לסכן אנשים אחרים, הבעיה שרוב הרוכבים לא ככה והם מעדיפים לנסוע בווילי בכביש החוף על 100 קמ"ש באמצע 2 הנתיבים.

פורסם

כל מה שנאמר נכון .

למרות שאישית אני מעדיף רכב .

תסתפק בטוםקאר אצלנו בארץ , נשמה .

שבת שלום .

פורסם

http://www.pancher.co.il/read/article-269-1.html

תיסתכל שניה בפירוט למטה

במודעה פה טרקטורון אם נעילת דיפרנציאל למכירה תלחץ על המודעה אם טרקטורון מסוג Thundercat ועוד טרקטורונים דומים אחרים שם..

http://www.yad2.co.il/Cars/Special.php?AreaID=&CarSpecialID=&CarSpecialSubCatID=&FromYear=&UntilYear=&Hand=&fromPrice=&untilPrice=&q=%E3%E9%F4%F8%F0%F6%E9%E0%EC

ומשום מה אני לא רואה שזה טרקטורונים כמו ריינג'ר ודומיו הדו מושבים או שאני סתם לא רואה טוב?..

וכל כלי יכול להיות מועד לפורענות אגב אם אתה מדבר על תדמית(מה שלא מתאים לחוקק חוקים והכללות על פיהם...)

האופנוע במיוחד ההארלי עברו את הטרקטורון..ומאיפה לך לדעת רוב הרוכבים? הם פשוט קומץ ערסים ששמים לב יותר אליהם

משאר האנשים שנוסעים בצורה רגילה פשוט אנשים יותר יזכרו ערס וישימו לב לערס שנוסע כמו מטורף אם טרקטורון מאשר

לסתם אחד שנוסע בצורה בטיחותית..אל זה אתה אומר שטרקטורון לא בטיחותי בכביש? הערסים האלה לא בטיחותים בכביש ובכלל...

פורסם

ועוד משהו ששכחתי לדבר עליו,טרקטורון יותר יציב ויותר בטוח מטרקטורון וכן 4 גלגלים זה הבדל משמעותי ביציבות ובבטיחות

הרבה יותר מ"התחושת ביטחון המוטעת" כביכול שיש אצל מתפרעים שירגישו "בטוחים" גם אם הם יהיו על חד אופן על חבל בקרקס...למרות שאני לא בקיא בכל המאפיינים הטכנים בדיוק אתה מוזמן להסביר עוד למה הטרקטורון מטבעו הוא רק לשטח וגם על הדרך למה להגביל אותו רק לשטח..יש הבדל בין שניהם אתה יודע.

פורסם
לפי מה שאני יודע, אין אף חברה שמייצרת טרקטורוני "כביש", ומה שאתה רואה בתמונה של בטוח בן אדם עשה את זה ולא יצרן כלשהו.

בדוק את הקישורים בהודעה הקודמת שלי:

מייצרים, בהחלט.

זה הכי מוכר: http://www.gg-quad-northamerica.com

ויש גם הכלאות עם 3 גלגלים, כמו ה-T-רקס והקאן-אם ספיידר.

אבל בטיחות? שימוש בכל עונות השנה? ממש לא.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

דבר ראשון לא דיברתי עדיין על דגמי 2009 כי הם רק הושקו, עם זאת אין בכלל טרקטורוני ספורט עם דפרנציאל, ואם תשים לב טרקטורון ספולט לא יכול לעשות סיבוב בכיכר אפילו בהילוך שני בלי שהגלגל האחורי-פנימי יתרומם באוויר.

נכון שבמדינות אירופה וחלק ממדינות ארה"ב יש גם טרקטורוני ספורט המותאמים לנסיעה בכביש אבל אני אישית נגד יישום הרעיון הזה בארץ, מהסיבה הפשוטה שרוב קהל היעד של הכלים האלה בארץ זה לא יותר מערסים שהחוק הזה ירשה להם להשתולל בצורה חוקית.

אני כמובן לא מדבר על כלל הרוכבים.. אני אישית מכיר ומטייל עם רוכבים איכותיים מאוד ששומרים על הטבע ולא מתפרעים, ויש עוד המון המון כאלה (השתתפתי בטיול פאנצ'ר למען שיפור תדמיתם של רוכבי הטרקטורונים-היה תענוג).

עכשיו בקשר לשאלתך למה טרקטורון צריך ליהיות מוגבל לשטח? כי ככה הוא יוצר.

הטרקטורון בא עם בולמי זעזועים לשטח, צמיגי שטח ומערכות מכאניות לשטח, ונסיעה בכביש גם לא בריאה לכלי (לדוגמא האווטלו 525 שעקב נסיעה בכביש יכול להשרף לו המנוע, בגלל שהמנתק הצתה שלו רחוק).

פורסם

כמו שאמרתי מקודם לא כולם מיועדים לשטח וגם אז אתה צריך לתת סיבה ללמה צריך לאסור עליהם להיות על הכביש הרי להרבה מאד רכבים בכביש יש מתלים דומים ואם בולמי זעזועים לשטח והם נוסעים טוב ויפה במשך שנים ללא בעיות מוזר מאד..

אגב ראיתי טרקטורונים דומים גם ב2008 וגם ליפני זה לא חידוש טרקטורון אם דיפרנציאל,ואני מדבר על טרקטורונים בכללי יש הרבה טרקטורוני "ספורט" או לפחות שאפשר לכנות אותם ככה אם דיפרנציאל גם אל תעשה הכללות לא מדויקות ומוגזמות,וגם אם תעשה סקר שוק לגבי זהות הרוכבים ותגלה אפילו ש90% מהם הם ערסים מתפרעים זה עדיין לא סיבה ולא חצי מוצדקת לאסור על ה10% נותרים לעלות אם טרקטורון לכביש למעשה זה פיתרון מטופש ביותר ותחליף לפיתרון הגיוני יותר כמו לאסורעל אותם מתפרעים לנסוע על טרקטורון ולהוציא רישיון ואף בככלל לכמה זמן,זה הנוהל הנורמאלי לאנשים שמתפרעים כי אין שום ערבון לכך שאם תיקח לבן אדם מתפרע את הטרקטורון להתפרע אם אופנוע או מכונית,באופן כללי אם מישהו חושב שאם לוקחים למשהו שמתפרע כל הזמן אם טרקטורון את הטרקטורון הוא יחשוב"היי לקחו לי את הטרקטורון..זה אומר שאני צריך לנסוע באופן בטיחותי ושעליי לציית לחוקי התנועה"אני לא יודע מה גורם לאותו אחד לחשוב ככה...יש לטפל במתפרעים באופן אוביקטיבי כנ"ל לגבי טרקטורונים ושאר כלי רכב!.אני חושב שבזה הסתיים הוויכוח נחמד להיות בפורום בוא מתווכחים בצורה ענינית..

פורסם
כמו שאמרתי מקודם לא כולם מיועדים לשטח וגם אז אתה צריך לתת סיבה ללמה צריך לאסור עליהם להיות על הכביש הרי להרבה מאד רכבים בכביש יש מתלים דומים ואם בולמי זעזועים לשטח והם נוסעים טוב ויפה במשך שנים ללא בעיות מוזר מאד..

אגב ראיתי טרקטורונים דומים גם ב2008 וגם ליפני זה לא חידוש טרקטורון אם דיפרנציאל,ואני מדבר על טרקטורונים בכללי יש הרבה טרקטורוני "ספורט" או לפחות שאפשר לכנות אותם ככה אם דיפרנציאל גם אל תעשה הכללות לא מדויקות ומוגזמות,וגם אם תעשה סקר שוק לגבי זהות הרוכבים ותגלה אפילו ש90% מהם הם ערסים מתפרעים זה עדיין לא סיבה ולא חצי מוצדקת לאסור על ה10% נותרים לעלות אם טרקטורון לכביש למעשה זה פיתרון מטופש ביותר ותחליף לפיתרון הגיוני יותר כמו לאסורעל אותם מתפרעים לנסוע על טרקטורון ולהוציא רישיון ואף בככלל לכמה זמן,זה הנוהל הנורמאלי לאנשים שמתפרעים כי אין שום ערבון לכך שאם תיקח לבן אדם מתפרע את הטרקטורון להתפרע אם אופנוע או מכונית,באופן כללי אם מישהו חושב שאם לוקחים למשהו שמתפרע כל הזמן אם טרקטורון את הטרקטורון הוא יחשוב"היי לקחו לי את הטרקטורון..זה אומר שאני צריך לנסוע באופן בטיחותי ושעליי לציית לחוקי התנועה"אני לא יודע מה גורם לאותו אחד לחשוב ככה...יש לטפל במתפרעים באופן אוביקטיבי כנ"ל לגבי טרקטורונים ושאר כלי רכב!.אני חושב שבזה הסתיים הוויכוח נחמד להיות בפורום בוא מתווכחים בצורה ענינית..

אתה חושב שאפשר לבדוק את המעוניינים לקנות טרקטורון אחד אחד ולראות אם הם הולכים להתפרע או לא? זה כמו שתגיד שיבדקו את רמת הנהיגה של כל אדם ויגדירו לו מהירות נסיעה מקסימלית.. אין דבר כזה.

פורסם

שימו לב לגובה של הטרקטורונים שמיועדים לכביש, הם נמוכים מאד ולפיכך מרכז הכובד שלהם נמוך.

הטרקטורונים שמיובאים לארץ מיועדים לשטח כולם. בגלל שהם מיועדים לשטח אלו הם כלים גבוהים עם מרכז כובד גבוה.

נסיעה בטרקטורון שטח על כביש, תהיה מעניינת בעיקר כשמגיעים לעקומות חדות - מרכז כובד גבוה+מפתח גלגלים קטן+צמיגי שטח = צרות.

כדי "לקחת " סיבוב מהר עם טרקטורון שטח ,צריך להטות את הגוף עמוק לתוך הסיבוב כדי לתת צ'אנס לחוקי הפיזיקה לעבוד ולהשאיר את ארבעת הגלגלים על הכביש.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

רובכם מתעסקים בסוגייה של איפשור נסיעה עם טרקטורון על הכביש ופחות מתעסקים במדיניות שנוקטים במדינה על מנת למגר את הכלי הזה גם מהשטח!

אנשים שקולים, שמחפשים כלי פאן לסופי שבוע בשטחים היפים שיש בארץ, מבלי הרצון לרכוש ג'יפ 4X4 לא יכולים לעשות את זה אלא אם יש להם רישיון לאופנוע שטח מתאים (שגם מחירי העלות שלו שערורייתיים).

התירוץ הזה של ערסים ממש לא מעניין אף אחד. מה שונה ערס שמשתולל עם טרקטורון בפרעות על כביש ציבורי (ויכול להרוג את עצמו ואחרים תוך כדי עבירות על החוק) לבין ערס שנוהג ברכב ומשותלל באותו אופן רק בלי ווילי על הגלגלים האחוריים?(או לחילופין אופנוע).

אני לא מדבר על נסיעה על הכבישים- זה נזקים מיותרים לכלי שלא בנוי לזה כמו גם נושא הבטיחות ואולי אפילו מטרד הרעש של הכלים הספורטיבים.

שימשיכו להגביל את הדבר הזה, זה רק מוסיף נחת.

מי שרוצה להגיע עם הכלי לשטח יכול לעשות את זה עם עגלה נגררת, בדיוק כמו שרוכשי אופנוע ים מחוייבים לרכוש, העניין הוא שגם את זה לא מאפשרים לעשות.

אחרי ניתוק של מספר שנים מהשטח מאז מכירת הטראנו, חיפשתי לאחרונה את החזרה לשטח עם כלי אחר שהוא לא אופנוע (אני לא חובב אופנועים).

מבדיקה על רכישת טרקטורון חשכו עיני:

*עלות ביטוח חובה בלבד-5500 ש"ח (ועולה כל שנה).

*ביטח צד ג'- אף סוכן לא מוכן לבטח.

*מקיף? 10K!!

נגיד ורכשתי טרקטורון כדת ודין, עשיתי ביטוח חובה כנדרש בחוק, רכשתי עגלה והרכבתי וו גרירה על הרכב כנדרש, אני נוסע בדיוק באותם מקומות שלבעלי 4X4 מותר לנסוע בשטח אבל אין לי קשת התהפכות (אותה קשת שהיצרנים מסרבים בכל תוקף להסכים איתה) אז אני עבריין לכל דבר ומשטרה יכולה להעניש אותה. זה תקין לדעתכם?

יתרה מכך, הטבלה שעושים לגבי הסכנה בכלי הזה לעומת כלים אחרים היא מבדרת.

טרקטורון מסוכן למי שמשתולל איתו. מי שנוסע באחריות יכול גם להנות מבלי למות/להינזק.

אופנוע מסוכן למי שמשתולל איתו.מי שנוסע באחריות יכול גם להנות מבלי למות/להינזק .

גם רכב מסוכן למי שמשתולל איתו, רק שכאן הסכנה אולי מופחתת בכל מה שקשור לנוהגים הסובבים.

כל כלי שהוא בידיים לא נכונות מועד לפורענות כזו או אחרת.

פורסם

כמו שאמרתי.

יש לנו מדינה פרימטיבית.

ויותר גרוע,יש לנו אנשים שחיים בתוכנו שיש להם עין צרה כל כך.

בגלל שהם לא יכולים להרשות לעצמם כלי כזה,אז מבחינתם כל מי שרוכב על כלי כזה הוא עברין ופורע חוק.

ממש כמו מי שנוהג על BMW שחורה,אז הוא מאפיונר.

וכמו שמאזדה 3 זה האוטו הכי אמין שיש.

אנשים פה חיים על סטיגמות שעוברות מפה לאוזן,אנשים שלא מבינים בתחום יעשו הכל בשביל להשמיד אותו.

בגלל המדינה שלנו,ובגלל כמה אנשים כאלה היום 90 אחוז מהרוכבים וגם אני נכנס בחלק הזה הם עבריני תנועה.

חוק הקשת זה החוק הכי דבילי שיש,ופשוט מסכן חיי אדם.

מחיר ביטוח מופרז של 5500 שקל לשנה וזה רק ביטוח חובה!

מארבים של שוטרים בשטחים שמחכים לטרקטורונים,ומתנהגים אלינו הרוכבים כמו רוצחים נמלטים. כי חסר פשע במדינה הזאת.

בקיצור,עד שהחוק המוטורי לא יכנס עד הסוף,נמשיך לרכב ולהנות בשטח בפחד ובלחץ.

• תוכן חדש...