Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6357 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אתה בכיף מוציא מהם את הסרטו בפחות מ-50.

תבדוק.

היום זוגתי תבדוק את עניין הסרטו, במקביל אני אלחץ על ביטול העסקה מיד על הבוקר. מקווה שהעניין ילך חלק...

הנה, יישרתי קו עם כללי החתימה באתר....

• תגובות 78
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
תיאורייה בגרוש, שלא שווה לעיתים גרוש.

יש לא מעט מגרשים אשר בוחרים אך ורק מכוניות בעלות עבר תקין, וימכרו אותן הלאה לקונה שיהנה מהן, כולל אחריות מורחבת (דוגמה קטנה - גיסי קנה רכב מ"אוטו סנטר". לא רשת יבואן ולא נעליים. הוא לא מבין גדול וקנה רכב שהיו בו ליקויים כאלה ואחרים.

הליקויים צצו לאחר חודשיים ושלושה. למרות זאת - הוא קיבל אחריות מלאה על כל מה שסוכם, הרכב נלקח למוסך ופורק שם באופן מאסיבי, כולל שיפוץ גיר - עד שיצא תקין לחלוטין, התיקון היה במלואו על החברה, ומאז בוצעו אך ורק טיפולים שוטפים באוטו (במהלך 4 שנים).

יש עוד מגרשי רכב מכובדים ומוכרים, אשר עומדים מאחורי הסחורה שהם מוכרים - בדיוק כמו במקרה הנוכחי (שוב, זה שהרכב התחמם זו אשמת המוסך המטפל, לא המגרש (אם כבר, כנראה שגם לקונים הייתה מעט רשלנות תורמת בכך שהניחו לרכב להתחמם למצב הזה, אבל בהתחשב בנסיבות ובחוסר הידע, החברה תיקח אחריות מלאה ובצדק). אין לצפות ממוכר במגרש להבין יותר מדי במכניקה. תפקידו למכור, לא לעשות אוברול.

לעומת אדם פרטי, שימכור לכם אוטו עם ליקויים כאלה ואחרים, מצב נקיון כזה או אחר, מצבר וצמיגים במצב רעוע וכד' - ממגרשים אלה תמיד אפשר לקבל מצבר/צמיגים/נקיון נורמלי ותיקוני פח/ תיקון ליקויים כאלה ואחרים וגם אחריות, מה שאין בשום אופן במצב של קנייה מפרטי.

לפיכך, לקפוץ למסקנה שכל הסוחרים הם גנבים מראש זה מופרך. אני לא מתפלא שדווקא היועץ ה"דגול" נותן אותה, כי הוא מבין במכוניות, אוניברסיטאות, ערי מגורים, מסעדות, פוליטיקה ויחסי ערבים/יהודים - ורק דעתו נחשבת (בעיניו לפחות).

כפי שיש לבדוק כראוי רכב מאדם פרטי, יש לבדוק אותו גם בקנייה ממגרש, ולא להסתמך על הבטחות אנשי המכירות במגרש - שזה תפקידם בחיים (למכור, לאו דווקא לרמות).

להרוויח במסחר יש שתי אפשרויות:

1. לקנות בזול ולמכור ביוקר (יחסית) - הסוחר ירוויח את חלקו, אבל המוכר והקונה יקבלו בערך את מה שרצו.

2. לרמות ולמכור סחורה ע"י מצג שווא.

כמו שלא כל בעלי המכולת/סופר, לא כל בעלי המסעדות/פאבים, לא כל החשמלאים/אינסטלטורים ועוד - לא כולם רמאים (ויש כאלה בקרב כל המקצועות) - גם לא כל בעלי המגרשים הם רמאים ושקרנים.

אגב, המחוקק פעל לאחרונה נגד תופעת הרמאות שהייתה נפוצה בעבר בקרב מגרשים לא מוסדרים, וכיום הם חייבים לפעול בצורה מוסדרת, כולל רישום כסוחר, כולל רישום הרכב תחת רשיון סוחר (בעבר לא ניתן היה להעביר את הרכב על שם הסוחר, מה שחייב קומבינות. היום פשוט מעבירים את הרכב ע"ש הסוחר ללא העברת יד), כולל חוק הגילוי הנאות לגבי עברו של הרכב (תקף גם לרכב פרטי, אבל נאכף על סוחרים הרבה יותר).

בדיוק נגד הרמאים יש את פרק העצות כאן בפורום (למרות שאי אפשר אף פעם לכסות את כל המקרים). כמו שתיתקלו בהם במגרש, תוכלו להיתקל בהם בקניית רכב פרטי. לפסול על הסף, זה בדיוק כמו להגיד שכל הערבים מחבלים. כמה צפוי שהקביעה הזו תבוא מאותו אחד שמוכיח כמעט בכל הודעה שלו שהוא ניזון מרגשי נחיתות ודיעות קדומות.

היועץ הדגול,לדבריך, מנסה לעזור לחברי הפורום ולא לסבך אותם עם סוחרי רכב.

ידוע לנו שאתה קונה "סדרתי" מסוחרים (למרות שנדפקת פעם אחת) , אז ברור שאתה מנסה להגן על צורת קניה זו.

תחשוב ותבין שאם עליך הצליח סוחר לעבוד (עם זיוף ק"מ) , אז מה יגידו אנשים חסרי ידע מוטורי ?

תחשוב עוד קצת ותראה שהרכישות שלך שלך הן של כל מיני סיטרואנים , שהם רכבים לא פופולאריים ולא סחירים ולכן הסבירות שמישהו שלא הצליח למכור רכב במצב מצויין,והעדיף להעביר אותו לסוחר , גבוהה משמעותית מכל רכב יפני מקביל.

לעומת זאת, רכבים יפניים כמו ליאנה ( שאני אישית לא מבין מה אנשים מוצאים בו אבל זה לא נושא השרשור) ,

עם יד נמוכה וק"מ נמוך נמכרים כמו לחמניות (משום מה), ולכן הסיכוי שאחד כזה ללא עבר מפוקפק יגיע לסוחר - נמוך.

עם זאת, אתה חייב להסכים איתי שקנייה מסוחר מעלה דרסטית את הסיכון ,במיוחד לכאלה שפחות מבינים.

אני רוצה להאמין שיש סוחרים ישרים, הבעיה שהם אחוז נמוך וזניח מהשוק.

ובנוגע לקביעה המלומדת שלך:

להרוויח במסחר יש שתי אפשרויות:

1. לקנות בזול ולמכור ביוקר (יחסית) - הסוחר ירוויח את חלקו, אבל המוכר והקונה יקבלו בערך את מה שרצו.

2. לרמות ולמכור סחורה ע"י מצג שווא.

רוב הסוחרים משלבים בין 1 ו2 וכך מרוויחים כפול, אז אל תהיה תמים , ואל תטעה את חברי הפורום.

אולי במקום זה תמליץ על מגרשים "מכובדים".

אני לא מוזן מדיעות קדומות אלא מתבסס על מקרים אמיתיים רבים שאני אישית הייתי מעורב בהם (ולא על בסיס קריאה בפורומים או שמועות)

רכבים שקרובי משפחה או חברים רצו לקנות (תמיד אני עוזר למקורבים ברכישת רכב) ,

חלקם ישירות ממגרשים, חלקם סוחרים שהתחזו לאנשים פרטיים , בכל המקרים האלה ראיתי את הרכב , בחלק מהמקרים הצטרפתי ישר לשלב הבדיקה במכון וראיתי את ההונאה בשידור חי,

כמו כן הפולו הראשונה שניסיתי לקנות , שזה אחד השרשורים הראשונים בפורום הזה משנת 2002 (זהירות פולו מנתניה עם שאסי היה שם השרשור) , היתה מסוחר שכמעט הצליח להונות אותי , בצירוף עם מכון בדיקה שהוציא את הרכב נקי, ורק בדיקה אצל פחח מומחה גילה שהרכב נפגע בשאסי מקדימה, מאחורה ושוקם אחרי שהגג נמעך (רכב יד 1 עם 60K ק"מ)

(הרכב הראשון והאחרון שיצא לנו במשפחה לרכוש מסוחר, עבר את כל הבדיקות, יצא תקין, ועדיין , היו בו הרבה דברים מפוקפקים : לא היה מפתח ספייר,לא היה ספר טיפולים, הבעלים הקודם לא ידע שהרכב נמכר, האזעקה לא עבדה וכו' וכו')

זה אף פעם לא כמו לקנות רכב מאדם רציני, מסודר ועם ספר טיפולים.

אתה יודע, יש גם יצאניות "מכובדות" ויצאניות פחות "מכובדות".... אבל בשורה התחתונה זה אותו ביזנס.

אז לסיכום : תעשו מה שאתם רוצים, החוכמה זה ללמוד מאלה שכבר אכלו אותה, בשביל זה קיים הפורום.

בשורה התחתונה,לפותח השרשור: רצית לחסוך כאב ראש לפני הרכישה, קיבלת פי 4 כאב ראש אחרי הרכישה, אם עדיין לא הבנת שהקביעה שלי צודקת, אז כנראה שגם לא תבין.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

מבחינה משפטית -

א. יש להם חובה לדאוג לתקינות הרכב, כי הם אלה שמוכרים אותו. אם הם לא דאגו לו - הם בבעיה.

ב. מאחר ולא דאגו לתקינותו, והרכב נתקע, הם חייבים לתקנו על חשבונם, וזאת משום שלא עמדו בחובתם.

ג. אם הם לא מתקנים את הפגם, אלא משלחים אותך לדרכך, ו/או לא מסכימים לתקן את הרכב, ודורשים שתשתתף בעלות התיקון, הרי שאתה יכול לתבוע אותם, לבטל את העסקה, וכן לקבל פיצויים בגין עוגמת נפש.

רק אם תוכל לבאר לי משהו קטן -

האם בבדיקה, הם התחייבו לתקן את כל הפגמים ברכב? ובקשר לצינור הרדיאטור - הם הוציאו דו"ח תיקון?

רועי.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

אייל - לא הכל שחור או לבן בחיים. יש הרבה מאוד אפור באמצע. בכל קנייה יש סיכוי לנפילה. הכל עניין של מזל.

דווקא לי נראה שפותח השירשור הרוויח מזה שהוא קנה את הרכב בחברה מסודרת כמו החברה הזאת שלוקחת על עצמה אחריות וכן מתקנת את הרכב על חשבונה. נניח ופותח השירשור היה קונה את הרכב מבן אדם פרטי , בדיוק לפי העצה שלך, והיה נתקע עם הרכב שעה לאחר הקנייה בגלל ראש מנוע? אז לא היה לו לאן לפנות והמוכר הפרטי היה מתנער ממנו לחלוטין.

נראה לי שאני קניתי את הרכב שלי באותו המקום שמציין פותח השירשור. איתי היו גלויים לגמרי לאורך כל הדרך והיחס היה טוב. לא עבדו עליי מבחינת ההיסטוריה, ק"מ או מצב הרכב והכל היה שקוף. קניתי את הרכב שם כי לא הצלחתי למצוא רכב במצב סביר מבן אדם פרטי. הקנייה שם חסכה לי זמן יקר וגם נתנה לי ביטחון שבמקרה של בעייה/תקלה יש לאן לפנות או במקרה קיצוני גם את מי לתבוע.

אסף

פורסם

ברור שלא הכל שחור או לבן, אם עוד לא הבנת את זה מהשרשור,

אני לא חושב שאנשים שאין להם ידע מוטורי נרחב,יכולים להרשות לעצמם להסתכן בקניה מסוחר,

כי אז הסיכוי שלהם ליפול בצד של השחור יותר גבוה מאשר בצד של הלבן...

בכל מקרה, אני חושב שההצעה שלי לרכישת הסרטו יכולה להיות המוצא הכי טוב מהעניין , ואני מקווה שלא יבקשו עליה מחיר מופרז.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
רצית לחסוך כאב ראש לפני הרכישה, קיבלת פי 4 כאב ראש אחרי הרכישה, אם עדיין לא הבנת שהקביעה שלי צודקת, אז כנראה שגם לא תבין.

זו הפעם הראשונה בחיי שנכנסתי לרכוש רכב ממגרש / טרייד אין. הסיבות - לחץ זמן, אי מציאת רכב סביר בשוק הפרטי, הבטחת אחריות על תיקונים. אני מאוד מקווה שאת הרכב הבא אוכל לגלגל ישירות מהסוכנות. אני מאר לעצמי שלמגרשים לא אתקרב יותר בתקופה הקרובה.

בכל מקרה, אני חושב שההצעה שלי לרכישת הסרטו יכולה להיות המוצא הכי טוב מהעניין , ואני מקווה שלא יבקשו עליה מחיר מופרז.

חבל שעל הצעה זו לא חשבנו קודם לכן. האישה רצתה "אוטו אחר שעוד לא היה לה". הלכנו על הליאנה בגלל אמינות ובגלל תצורת חמש הדלתות. רצינו בכלל מזדה 3 האצ'בק או טויוטה ראנקס, אבל התקציב...

היום זוגתי שאלה לגבי הסרטו - אמרו לה 50K והיא שלנו אבל חייבים להחליט עכשיו כי הרכב חוזר לחברה, לצערי, רק היום התחלנו מו"מ לגבי הליאנה ומה יהיה גורלה, כך שאין מצב שזה יקרה...

מבחינה משפטית -

א. יש להם חובה לדאוג לתקינות הרכב, כי הם אלה שמוכרים אותו. אם הם לא דאגו לו - הם בבעיה.

ב. מאחר ולא דאגו לתקינותו, והרכב נתקע, הם חייבים לתקנו על חשבונם, וזאת משום שלא עמדו בחובתם.

ג. אם הם לא מתקנים את הפגם, אלא משלחים אותך לדרכך, ו/או לא מסכימים לתקן את הרכב, ודורשים שתשתתף בעלות התיקון, הרי שאתה יכול לתבוע אותם, לבטל את העסקה, וכן לקבל פיצויים בגין עוגמת נפש.

רק אם תוכל לבאר לי משהו קטן -

האם בבדיקה, הם התחייבו לתקן את כל הפגמים ברכב? ובקשר לצינור הרדיאטור - הם הוציאו דו"ח תיקון?

רועי.

כמו שציינתי, החברה לקחה אחריות ושלחה גרר, הכניסה את הרכב לתיקון על חשבונה למוסך ניר עם בראשל"צ ללא כל השתתפות מצידנו וסיפקו לנו רכב חלופי (טרנטה אבל נוסעת, מה אני יכול לומר..)

ההתחייבות היא לתיקון כל ליקויי הרכב שנמצאו לאחר בדיקה.

לגבי צינור הרדיאטור, לא הוצע לי כל דו"ח תיקון וכך גם לגבי התיקון הקודם, לכאורה. לגבי התיקון הנוכחי אני אדרוש, כמובן, כתב התחיבות ואסמכתא לתיקון שבוצע.

בשיחה היום עם מנהל הסניף הבהרתי לו כי העסקה מבוטלת מבחינתי. כשניסה להתחמק אמרתי לו כי עומדות לפנינו שתי ברירות שיכולות לגמור את העסק בצורה תרבותית:

1. ביטול העיסקה לחלוטין כולל החזר כספי מלא.

2. ביטול העיסקה על הליאנה והחלפתה ברכב אחר, שווה ערך, לבחירתינו.

הוא אמר כי הדבר חייב לעלות למנכ"ל שמעליו ומשם נמשיך.

הזכרתי לו כי עד עכשיו בכל הפרשה, התנהלנו כבני תרבות ללא צעקות או איומים וכל מה שאני מבקש הוא שאחד מהתנאים הללו יתקיים על מנת שנוכל לפתור את העניין בצורה החלקה ביותר.

היו אמורים לחזור אליי היום בסוף היום, אך עדיין לא חזרו אליי.

כאמור, עידכונים בהמשך.

פורסם
תרמוסטט המנוע בחלק מהרכבים הארופאים (למשל איטלקי \ צרפתי) גומר את חייו מוקדם ,ואם בעל הרכב לא ערני , הולך אטם ראש עקב התחממות. שמעתי על נהגים שאותם האוטו לא ינצח. אז מה אם המנוע מתחמם ונכבה באמצע הנסיעה, מחכים קצת , מניעים ונוסעים. וכך הלאה עד הסוף המר.

תרמוסטט ברכב יפני חי הרבה שנים. תמיד התפלאתי למה אותם היצרנים האירופאים לא מתקינים תרמוסטט של רכב יפני. הרי החלק כל כך זול והשפעתו היא עצומה.

יהודה

שמע, כנראה שגם האיטלקים התקדמו קצת בעניין התרמוסטט.

לפני כחודש הלך לי התרמוסטט באלפא רומאו (מודל 2002, 100K ק"מ, המוסכניק אמר שזה קורה לכולם ב 100K עוד לפני שידע בדיוק כמה ק"מ האוטו שלי עשה).

אלא מה - התרמוסטט נתקע במצב פתוח, כך שאין בעיית התחממות.

אם אתה שואל אותי, לתכנן תרמוסטט שנתקע רק במצב פתוח זה לא קל או זול יותר מפיתוח תרמוסטט שלא נתקע בכלל :-)

כל הכבוד לאיטלקים האלה!!

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

אני חושב שבמקור הרעיון היה של חברת MOTORAD האמריקאית , הם יצרו איזה מנגנון כזה, שאם התרמוסטט כושל, הוא נתפס במצב פתוח. אני חושב שהעלו פעם סרטון על כך לפורום.

הצץ כאן

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם
היועץ הדגול,לדבריך, מנסה לעזור לחברי הפורום ולא לסבך אותם עם סוחרי רכב.

ידוע לנו שאתה קונה "סדרתי" מסוחרים (למרות שנדפקת פעם אחת) , אז ברור שאתה מנסה להגן על צורת קניה זו.

תחשוב ותבין שאם עליך הצליח סוחר לעבוד (עם זיוף ק"מ) , אז מה יגידו אנשים חסרי ידע מוטורי ?

תחשוב עוד קצת ותראה שהרכישות שלך שלך הן של כל מיני סיטרואנים , שהם רכבים לא פופולאריים ולא סחירים ולכן הסבירות שמישהו שלא הצליח למכור רכב במצב מצויין,והעדיף להעביר אותו לסוחר , גבוהה משמעותית מכל רכב יפני מקביל.

לעומת זאת, רכבים יפניים כמו ליאנה ( שאני אישית לא מבין מה אנשים מוצאים בו אבל זה לא נושא השרשור) ,

עם יד נמוכה וק"מ נמוך נמכרים כמו לחמניות (משום מה), ולכן הסיכוי שאחד כזה ללא עבר מפוקפק יגיע לסוחר - נמוך.

עם זאת, אתה חייב להסכים איתי שקנייה מסוחר מעלה דרסטית את הסיכון ,במיוחד לכאלה שפחות מבינים.

אני רוצה להאמין שיש סוחרים ישרים, הבעיה שהם אחוז נמוך וזניח מהשוק.

ידוע או לא, מלובינסקי טרייד קנינו (במהלך השנים) 4 מכוניות שונות, כולן - ללא יוצא מן הכלל, ולמרות צרפתיותן - נסעו במשך שנים ללא אף תקלה מלבד טיפולים שוטפים, כולל ה-BX, שרק אחרי 3 שנים החלה להפגין את החולשות של הדגם).

הקסנטיה נקנתה עם 3 ליקויים פעוטים - נלקחה למרכזי - שם הוחלפו כל החלקים בחדשים מהחברה.

מאוטו סנטר, כפי שציינתי - נקנתה 307. התקלות טופלו במסגרת האחריות - מאז- שקט במשך 3 שנים.

הקסנטיה השנייה נקנתה מטרייד מוביל - ללא בדיקה אפילו. המוסך בו אני מטפל אישר את הקנייה בלב שלם (אתה מוזמן לראות את תא המנוע ו/או להציץ מתחת לאוטו כדי להבין).

לאמא שלי קניתי סיריון, שוב - ממגרש - ידעתי בדיוק מה אני קונה, גם בלי הבדיקה (הלכתי בשביל השקט הנפשי שלה, יותר מאשר שלי).

לעומת זאת - את ה-BX הראשונה בזמנו קניתי מאדם פרטי - האכילה אותי קש, כולל שיפוץ גיר ותקלות לרוב.

את ה-206 קניתי מאחד שהתחזה לאדם פרטי (להשלמת התמונה, המוכרת אכן הייתה אחותו, ומדובר בנוכל מקצועי - כפי ששמחת לראות, לא איזה חאפר שמוכר לוקש פה ולוקש שם). למרות ה"נפילה" איתו - הרכב עצמו היה בסדר גמור, עם תקלות זעומות במשך 4 שנים (אטם ראש מנוע - מחלה אופיינית בדגם, בלי קשר לעברו, משולשים וטיפולים שוטפים). אם הייתי קונה בצורה מושכלת ולא בלחץ זמן - גם על הקילומטראז' לא הייתי נופל, אבל למדנו עוד משהו (מה גם שב-5 השנים שעברו מאז, למדתי עוד כמה דברים).

אז אם נסכם - קניתי יותר מכוניות במגרשים מאשר פרטיים, הנפילות באו דווקא אצל הפרטיים.

להבדיל ממך, לא באתי ואמרתי באופן גורף ללכת לכל סוחר ולהאמין לו בעיניים עצומות, אבל יש מספיק סוחרים ששמם לאורך זמן חשוב להם מרווח על מכונית אחת והם יעמדו מאחרי המכונית שמכרו, גם אם יפסידו עליך כסף בעיסקה מסויימת, כי תחזור אליהם בפעם הבאה.

עוד משהו - הקביעה שלך לגבי צרפתיות או יפניות אינה מתיישבת (כרגיל אצלך) עם המציאות. גש למגרשים, טרייד אין וסוכנויות. תוכל לראות שעומדות שם מכוניות מכל הסוגים, מכל ארצות הייצור ומשנתונים שונים. יותר ויותר אנשים מואסים בהתרוצצות אחר מכוניות בסוף העולם כדי לגלות שנסיכת החלומות מהמודעה היא גרוטאה רקובה במציאות. במקום זה הם הולכים למקום בו הם יודעים שמשלמים מראש יותר, אבל יש להם מידע לגבי המוצר שהם קונים (שים לב שגם לפותח השרשור הובהר מראש שיש בעייה במכונית. זה שהתיקון נעשה בצורה גרועה הוא עניין אחר ובגללו המגרש "נענש" כביכול בספיגת הנזק הגדול יותר, אבל על הבעייה היה ידוע).

באותה מידה אתה יכול להגיד שאתה קונה רק במכולת ולא בסופר, כי החארות בסופר גם מזיינים את הספקים ומוציאים מהם מחירי זנות, גם מוכרים לך כלקוח במחיר מופקע וגם מביאים מוצרים נחותים באיכותם כדי להרוויח עוד. בכ"ז רוב האנשים הולכים לסופר, כי שם הם מקבלים את המבחר, את השירות ואת ה"מסביב" שנותן ערך מוסף בעד המחיר הגבוה.

ובנוגע לקביעה המלומדת שלך:

רוב הסוחרים משלבים בין 1 ו2 וכך מרוויחים כפול, אז אל תהיה תמים , ואל תטעה את חברי הפורום.

אולי במקום זה תמליץ על מגרשים "מכובדים".

כמו שרוב הערבים מחבלים, גם רוב המגרשים רמאים. אני בטוח שעברת על כל מגרש בישראל, ועל פי בדיקתך, מעל 50 אחוז מרמים (אמרת שרובם מרמים, לא?).

יש מגרשים שמרמים - זה לא סוד. אותם יש לחשוף ככל האפשר, ולהזהיר מפניהם. אבל יש מגרשים שלוקחים מספיק מרווח (מגיע לכ-10 אלפים שקל בין המוכר לקונה) כדי לעמוד בהכנת הרכב (גם שווה ערך. ניקיון, צמיגים (לא משנה כרגע התוצרת), מצבר, פוליש ווקס הם שווי כסף - תרצה או לא), לקחת סיכון של תקלה אפשרית באוטו אותה יצטרכו לתקן ובכל זאת להרוויח יפה.

לא חובה תמיד להרכיב לך אוטו משתי מכוניות אחרות.

אתה יודע, יש גם יצאניות "מכובדות" ויצאניות פחות "מכובדות".... אבל בשורה התחתונה זה אותו ביזנס.

אם כבר לשלם כסף על זונה, עדיף לזיין במקום מוכר ששומר על בריאות העובדות, מאשר לזיין ברחוב. אולי ברחוב תמצא אחת שעדיין לא "חרשו" עליה, אבל אם תעשה זאת עיקבי - בסוף תחטוף איידס. בבית הזונות כולן שרמוטות, אבל אתה יודע מה אתה מקבל.

אז לסיכום : תעשו מה שאתם רוצים, החוכמה זה ללמוד מאלה שכבר אכלו אותה, בשביל זה קיים הפורום.

ולכן צריך לתת דיעה אובייקטיבית המבוססת על עובדות ולא על דיעות קדומות לא מבוססות.

בשורה התחתונה,לפותח השרשור: רצית לחסוך כאב ראש לפני הרכישה, קיבלת פי 4 כאב ראש אחרי הרכישה, אם עדיין לא הבנת שהקביעה שלי צודקת, אז כנראה שגם לא תבין.

נסה לחשוב מי היה מדבר איתו אם הרכב המתחמם היה מבעלות פרטית, אם בכלל היו עונים לו לשיחה... אמנם הוא במצב לא נעים, אבל לפחות יש לו אל מי לפנות.

אגב - ספציפית לגבי המגרש האמור - בכתובים (אוסף פסקי דין) לא נמצאה אף תביעה מוצדקת נגדם (2 הוגשו ונדחו). יכול להיות שהם מצאו עד היום אלפי פראיירים ששילמו להם, קיבלו צינור וסתמו את הפה - ויכול להיות שהם פשוט הוגנים עם לקוחותיהם... :roll:

לפותח השרשור - לא ממליץ על הסראטו. בינוני ובעל ביקוש נמוך, בלי קשר לעברו (מגרש/ליסינג/חברה/השד יודע). ראה כאן דוגמא לתמחורו.

פורסם

שים לב שהשם היחיד לטרייד אין הוגן שציינתי הינו לובינסקי טרייד , למרות שמכוניות צרפתיות הן לא כוס התה שלי.

אתה מקשיב רק למה שאתה רוצה להקשיב לו. הדברים שאני אמרתי נובעים מהנסיון שלי ולא מסטיגמות,

בדיוק כמו שהדברים שלך נובעים מהנסיון שלך.

אני אישית עוד לא נתקלתי בסוחר אחד הוגן, ויצא לי להיות באינטרקציה עם בערך 10 עד 12 אני לא סופר (מסנג'רים אותי הרבה אנשים לעזור להם ברכישת רכב).עד שלב הבדיקה וגילוי התרמית ותמיד התגלגתה תרמית, ולמה תמיד התגלתה התרמית?

כי השילוש שלי תמיד עובד : פחח, מוסך , מכון בדיקה. תמיד אצל אחד מהם מתגלה השקר.

סתם דוגמא: הרכב האחרון מסוחר שהייתי מעורב בקנייתו או יותר נכון בפסילתו : סובארו אימפרזה שנת 2000 , עבר נקי בדיקה , עבר נקי מוסך ,

מומחה השילדות גילה שהרכב תפור משני רכבים שונים ! הבחור כמעט קנה את הרכב אחרי הבדיקה במכון הבדיקה,

וכנראה לא היה מגלה את זה לעולם עד שלא היה מוכר את הרכב או חלילה מעורב בתאונה.

התפר נעשה בצורה כ"כ מקצועית שגם הוא בקושי עלה על זה. (התפר בוצע באיזור קיר האש)

אז בוא נסתכל לרגע מהכיוון השני? איזה נסיון כבר יש לך מרכישה מפרטיים שאתה יכול בכלל לייעץ ?

עכשיו בוא נסתכל על רכישה מושכלת מאדם פרטי : אם אתה מגיע לבן אדם פרטי, קונה רכב שטופל במוסך מורשה כל ימיו (והרבה פרטיים הם כאלה) גם אם הוא בן 10,

מקבל מסמכים שמעידים שהבן אדם עצמו הוא בעל הרכב, וגם תוהה קצת על קנקנו של המוכר , יש לך סיכוי טוב להבין מי מולך.

לזה אתה מוסיף את השילוש הקדוש ( מוסך, פחח ,מכון בדיקה) ואתה מכוסה בסבירות גבוהה.

בקשר לערבים, דבר על זה עם זהבה גלאון, יש לה עכשיו הרבה זמן פנוי (לשמחתי)

דווקא לדעתי, עבור פותח השרשור רכישת הקאיה היא הזדמנות מצויינת לבצע קנייה בטוחה, ואף לקנות רכב משנתון יותר גבוה שיתאים לתקציב שלו. זה רכב שהיה אצלו מאז שהיה חדש וכל עברו ידוע ופרוש.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
שמע, כנראה שגם האיטלקים התקדמו קצת בעניין התרמוסטט.

לפני כחודש הלך לי התרמוסטט באלפא רומאו (מודל 2002, 100K ק"מ, המוסכניק אמר שזה קורה לכולם ב 100K עוד לפני שידע בדיוק כמה ק"מ האוטו שלי עשה).

אלא מה - התרמוסטט נתקע במצב פתוח, כך שאין בעיית התחממות.

כנראה שבאמת התקדמו כי פעם בפונטו הלך לי פעמיים תרמוסטט לאחר כמה עשרות אלפי ק"מ , והם נתקעו במצב חצי פתוח! , כך שרק בעמידה ברמזור המנוע התחמם.

מה כל כך קשה ליצר תרמוסטט מאריך ימים. הרי היפנים מיצרים אותו בוודאי בסין והוא בכל זאת מאריך ימים ושנים.

יהודה

פורסם

אני רק אוסיף הערה בונה, למרות שאכן כמו בעלי מכולת/פאבים וחומוסיות צמרת, בכל תחום יש בעלי מקצוע טובים ורעים, תחום המסחר ברכבים משומשים מושך אליו עבריינים וקומבינטורים כמו עשים אל האש.

אם אתה קונה ממקור אמין ומוכר (כמו חברת טרייד אין של יבואן, מישהוא הזכיר את לובינסקי טרייד אין) אז אתה בטוח יחסית שאתה מוגן, אתה קונה רכב טוב ויש לך אחריות.

מצד שני, אם ניקח את אוסף המגרשים בכניסה לנתניה, אני מוכן להתערב עם כל אחד בפורום שעל כל 10 מכוניות שנקנה שם, ל 9 תהיה היסטוריה של עבר תאונתי חמור(כמובן בלי לפרסם את זה).

העשירית מתוך ה 10 סביר להניח שתהיה עם ק"מ מזויף ומורכבת מ 4 שילדות!

הרי כל הנבלות הסרוחות האלה שעוברות תאונות הורדה מהכביש וחוזרות אל הכביש מוצאות את דרכן למגרשים שכאלה לאחר תיקונים עלובים וחאפריים בשטחים.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

איפה שאני קניתי את הפורד שלי היו מאוד אמינים.

הרכב נתקע לי 3 פעמים בשבוע הראשון וגם הלכה לי משאבת בלמים.

הלכתי לשם ואמרתי להם להכניס אותו איפה שאין שמש, אז הם נתנו לי את הלגאסי במקום.

יש סוחרים הגונים, וחלק מהם קונים רכבים שקשה למכור, כמו סובארו ג'אסטי. לקח להם בדיוק 24 שעות למכור אותה.

(מכרתי להם באותו מעמד 3 מכוניות במצב סביר פלוס והחלפתי אותן ברכב אחד יותר יקר בלי להוסיף כסף)

פורסם

עידכונים:

לאחר שיחה עם מנהל הסניף היום, הבהירו לי כי אין מצב לביטול עסקה או החלפת הרכב בטענה כי החברה עשתה מעל ומעבר (גרירה,טיפול ורכב חליפי) על מנת לפתור את העניין בצורה המהירה והטובה ביותר (מבחינתם).

הובטחה לי אחריות בכתב לחצי שנה על מנוע וגיר, כולל כל האסמכתאות על הטיפול.

הרכב אמור להיות מוכן מחר.

מה דעתכם על העניין?

פורסם

צפוי ביותר!!! סליחה שאנ יאומר את זה,אבל הם מצאו פרייאר,למהנראה לך שיבטלו את העיסקה??

מצטער שאני אומר את זה בבוטות אבל זה המצב לצערי.

• תוכן חדש...