Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
וואללה, ארבעה חברים הביעו התעניינות ברכב, שניים הבטיחו להתקשר ולקבוע פגישה והשניים האחרים קבעו ליום שישי האחרון. אף אחד לא התקשר ואף אחד לא הגיע. אני לא מבין את הלוגיקה שאחרי הבטחות אילו, אלא אם כן, המטרה הינה למתוח את עצבי ולייאש אותי ואז הכל מובן. או.קיי, הצלחתם, אני מוכן להוריד את המחיר ואף אולי לתת את הרכב במתנה.

וואללללה ,, לזה חיכו חכמים :-)

וסרשטיין WELCOME TO THE CLUB המצב חרבנה! היום קשה מאד למכור בארץ רכב אספנות השוק חלש עד מת. מוכרים לחוצים מורידים את התחתונים במכירה על רכבים טובים.

להערכתי הכל נובע מפתיחת השוק לייבוא רכבי אספנות - מה שדפק את בעלי הרכבים בארץ.

• תגובות 4.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כולנו מוכרים וכולנו קונים. זה נקרא שוק חופשי וזה הדבר הטוב ביותר שקרה לשוק רכבי האספנות הבעייתי שהיה לנו. להזכיר לך מה קרה פה כשאדון ורטהיימר עשה שופינג למוזיאונים שלו ופגע פגיעה אנושה בענף?

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם
וואללללה ' date=', לזה חיכו חכמים :-)[/quote']

היום קשה מאד למכור בארץ רכב אספנות השוק חלש עד מת. מוכרים לחוצים מורידים את התחתונים במכירה על רכבים טובים.

הודעה הזויה למדי!! ואף מעוררת תמיהה בלשון המעטה. תן לי סיבה אחת טובה בשביל לקנות רכב ב 30-40 אלף ש"ח (לפי דרישתו המגוחכת של בעל הרכב) אם בחו"ל רכב מקביל, ובמצב טוב יותר ב1-2 אלף יורו, שמצטבר עד כדי 5K בהבאה לארץ.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

אחת הבעיות היא שקשה להעריך את השווי של הרכב וכל אדם מנסה לכסות על ההוצעות וההשקעות ששם ברכב. מה דעתכם להקים שירשור בו יפורסמנו עיסקאות (ללא פרטי הבעלים) של עיסקאות שניסגרו והמחיר ששולם בפועל. אני מאמין שאתרי היד 2 באינטרנט יצרה קלות בפירסום ( חינם ומתי שאתה רוצה) ולכן אנשים רבים זורקים מחירים בשיטת "מצליח" או שלא מצליח.

פורסם

אז זהו, בגלל שמדובר על רכבים לקהל יעד מצומצם ביותר, שרובו די בקיא במחירי השוק ועלויות, אז בד"כ זה "לא מצליח".

אני באמת מנסה להבין אנשים ,שמנסים (נראה לי שלא באמת) למכור את הרכב ה"מיוחד" שלהם, במשך שנה ואף יותר וטרם אמרו נואש. הבעיה כמובן, מחיר הזוי ללא שום נגיעה במציאות.

3 דוגמאות קופצות לי לראש:

W123 קופה, 83 נדמה לי . מחיר מבוקש 88000 ש"ח :bugeyed:. המודעה נמצאת ביד 2 לפחות שנה וחצי. מישהו מוכן לשפוך אור על הנושא... אני באמת רוצה להבין את ההגיון כאן (מסופקני שיש). רכב מקביל בגרמניה ,אגב, יימכר ב 3000 יורו לכל היותר. קרוב משפחה שלי גר בגרמניה, שכן שלו מכר רכב דומה, שנת 79 , מצב מעולה לדבריו, 2100 יורו.

W126 קופה, 84 , מנוע 5000. מחיר מבוקש 50000 .מנסה להמכר כבר יותר משנה.

BMW 525 ידנית,שת 91 מדומני. נמכרת שנה וחצי. סתם מודעה שקופצת לי לעיניים כל הזמן.

אני באמת מנסה להבין את האנשים האלה. מה עובר להם בראש? הם לא באמת רוצים למכור את הרכב, אלא לראות כמה יוכלו לקבל עבורו. ברור שלכל אחד יש קו אדום, מתחתיו הוא לא ירד, אבל פה מדובר במקרים שונים בתכלית.

או הבחור הרוסי המוזר, שקנה את ה525 של אנטולי , ב 25000 לפני מספר חודשים, ועכשיו מפרסם אותה ב50000.

לא יודע אם לצחוק או לבכות (על הטמטום).

הרי לא חסר רכבים זהים או דומים, שבעליהם רוצים למכור ומציעים אותם במחיר הגיוני וסביר. אז מה העניין? מישהו מוכן לבאר?

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם
הודעה הזויה למדי!! ואף מעוררת תמיהה בלשון המעטה. תן לי סיבה אחת טובה בשביל לקנות רכב ב 30-40 אלף ש"ח (לפי דרישתו המגוחכת של בעל הרכב) אם בחו"ל רכב מקביל, ובמצב טוב יותר ב1-2 אלף יורו, שמצטבר עד כדי 5K בהבאה לארץ.

מאחר והשרשור הזה מתפתח על גבה של ההודעה המקורית שלי ומהתגובה הזאת אפשר להבין בטעות שהמחיר שאני מבקש הוא בין 30-40 אלף ש"ח הרשו לי להעיר את עינכם שהמחיר שאני מבקש הוא כחצי מהמחיר המצויין.

יופי, עכשיו, אחרי שהבהרנו את העניין, אתם יכולים להתקשר...

ארז רונן

פורסם
וואללה, ארבעה חברים הביעו התעניינות ברכב, שניים הבטיחו להתקשר ולקבוע פגישה והשניים האחרים קבעו ליום שישי האחרון. אף אחד לא התקשר ואף אחד לא הגיע. אני לא מבין את הלוגיקה שאחרי הבטחות אילו, אלא אם כן, המטרה הינה למתוח את עצבי ולייאש אותי ואז הכל מובן. או.קיי, הצלחתם, אני מוכן להוריד את המחיר ואף אולי לתת את הרכב במתנה.

תן לי להראות לך את הצד השני של המטבע - הקונים

זמן רב אני מחפש לקנות חיפושית קבריולט, החיפושית הראשונה שראיתי ולמעשה גם קניתי התבררה כקומבינה לא חוקית ולמזלי זה נגמר בהחזרת הרכב לבעליו ולא במשטרה ובבתי-משפט.

הרכב השני שראיתי, הגעתי אליו דרך מודעה ביד 2 , ובה כתוב במפורש "רכב משופץ", שיחה טלפונית עם הבעלים גם הבהירה לי כי הרכב מושקע מעל ל-50,000 ש"ח ורק על הגג הוא שם 9,000 ש"ח. לאחר שהשתכנעתי נסעתי במיוחד מחיפה לירושלים לראות את הרכב ומה אני קולט כבר מרחוק... גג קרוע! במבט מקרוב על האוטו ראיתי שרובו רקוב ונדרש שיקום רציני. אפילו לא התווכחתי עם הבעלים, אמרתי תודה ועפתי משם.

ומה למדתי מזה? אף-פעם לא להאמין למוכר ישראלי!

את הרכב הבא שלי קונה בחו"ל.

פורסם

זמן רב אני מחפש לקנות חיפושית קבריולט, החיפושית הראשונה שראיתי ולמעשה גם קניתי התבררה כקומבינה לא חוקית ולמזלי זה נגמר בהחזרת הרכב לבעליו ולא במשטרה ובבתי-משפט.

הרכב השני שראיתי, הגעתי אליו דרך מודעה ביד 2 , ובה כתוב במפורש "רכב משופץ", שיחה טלפונית עם הבעלים גם הבהירה לי כי הרכב מושקע מעל ל-50,000 ש"ח ורק על הגג הוא שם 9,000 ש"ח. לאחר שהשתכנעתי נסעתי במיוחד מחיפה לירושלים לראות את הרכב ומה אני קולט כבר מרחוק... גג קרוע! במבט מקרוב על האוטו ראיתי שרובו רקוב ונדרש שיקום רציני. אפילו לא התווכחתי עם הבעלים, אמרתי תודה ועפתי משם.

גם בחו"ל אתה יכול 'ליפול' ואז זה כואב יותר

אבל אתה צודק - למילה הכתובה [וגם לזו הנאמרת בטלפון] אין משמעות. מתוך 5 רכבים קלאסיים שהלכתי לראות בשנים האחרונות לאחר בירור מסודר בטלפון - התברר:

2 וויליסים 'אחרי שיפוץ' ו- 'במצב מכני מצויין' התגלו כנבלות

1 דודג', 1 סברבן ו-1 וויליס עם 'ניירות מסודרים' היו כל כך מסודרים שהמוכר לא היה האדם המופיע ברשיון. למרות שזה 'לא נעים' אני לא משאיר את הבירור הזה לרגע ההעברה אלא מבקש קודם כל לראות את הרשיון.

זה ככה גם במכוניות 'רגילות' [וגם בפרסום של דירות ביד 2] אבל אז אתה עובר הלאה, יש עוד מכוניות ודירות בשוק. באספנות אתה מפנטז על דגם מסויים, חולם תקופה ארוכה ואז נוסע לכל מיני מושבים, קיבוצים ומחסנים עלומים בכל מיני פינות בארץ רק כדי לראות שהחלום שלך שוב נדחה.

פורסם

אומנם המשפט מופרך אבל לכל מטבע יש יותר משני צדדים.

הכל טוב ויפה המוכרים מרמים לא יפה.

קונים קובעים ולא באים לא יפה.

אבל אם הרכב לא רשום על שם המוכר אבל הכל כשר, מה הבעיה?

עוד דבר רכב של 2000$ בחו"ל מגיע בארץ למחיר של כ 30,000 ש"ח + - תלוי ברכב ובשמאי.

פורסם

ערב טוב.

אני מפרסם בשביל מכר שלי.

הרכב אינו שלי. מי שרציני ומעונין בלבד יכול לפנות אלי לפרטי לקבלת פרטים נוספים.

למכירה פיאט 127 , דור 1 ! (אם איני טועה הוא שנת ייצור 1974 או 1975)

הרכב בצבע אדום, ללא טסט.

הרכב זקוק לשיפוץ גדול מאד והשקעה כספית גדולה מאד לתשומת המתענינים.

יש רקבונות, דרוש שיפוץ מכני , דרוש פחחות יסודית .

הרכב שלם חיצונית לא חסר כלום .

חסר 2 חלונות צד (2 המשולשים הקדמים) .

הרכב מניע.

המחיר הנדרש הוא 3000 ש"ח.

הרכב נמצא בחולון.

כאמור מי שרציני באמת בלבד ומעונין שיפנה אלי במסר פרטי לקבלת פרטים נוספים.

צביקה.ש

חבר מועדון ה-5

fiat 127 900 L 1979

\fiat qubo 1.4 2013

פורסם

לא תמיד מדויק ,

תוכל לראות את האופל שלי שמוצעת עכשיו למכירה , להשוות בין מה שאני מתאר לבין מצבו במציאות !

ואני לא היחידי ,

נכון שהישראלי המצוי כנראה דומה למה שתארת אבל יש יוצאי דופן ואני אישית מכיר לא מעט עסקאות שבוצעו

לשביעות רצון הקונה מתאורו ומצבו של הרכב שתואם למודעה .

דרור .

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

פורסם

חדש פה... מאד אוהב את הפורום ואת האנשים...

כמה שאלות זריזות, ברשותכם:

504 - למה האוסף של ורטהיימר הרס את השוק? לא הצלחתי להבין לבד...

fatboy - מה זה W123? איך מתרגמים את זה לדגם? תודה...

ארז - האוטו שלך מדהים, המחיר מצוין. האם תוכל לפרט מה הן עלויות האחזקה שלו? טסט, ביטוח, טיפולים. בהנחה שייסע מעט מאד.

תודה!!!

פורסם

1) וורטהיימר "הרס" את השוק כי הוא בעצם יצא למסע קניות וקנה המון רכבים נדירים. זה לא אמור להפריע יותר מדי אבל אלו שהיו נדירים הם עכשיו עוד יותר נדירים. זה מעלה את המחיר של רכבים מסוימים.

2) עלויות האחזקה של רכב אספנות הן לעולם לא צפויות וגם לא הגיוניות. יכול להיות שהעלות תהיה ממש קטנה ויכול להיות שתהיה לך "פצצת זמן" שכשהיא תתפוצץ זה יעלה לך הרבה.

רכב אספנות קונים עם הלב, לא עם הכיס.

3) W123 זה דגם של מרצדס שנמכר בין 1976-1986. הוא נראה ככה:

123_280E_0477110307_(14wik).JPG

פורסם

תודה רבה, יוסי!

אני מצדיק אותך בכל מילה. החזקתי שנים רבות מכוניות ישנות (לא אספנות) ואני מכיר את רמה ההשקעה הריגשית והכספית הדרושה.

לגבי המרצדס - פשוט ראיתי שמדברים פה הרבה פעמים בכינויים W125, W118 ותהיתי איך יודעים ישר לתרגם מה זה מה.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...