Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6388 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בתקופה האחרונה יש לא מעט פרסומים לגבי הנחות שניתנות ע"י יבואני רכב עקב המצב הכלכלי והמצב של חברות הליסינג

ברצוני לברר,

מהיא לדעתכם האסטרטגיה הטובה ביותר בה כדאי לנקוט על מנת להשיג הנחה מקסימלית עבור מכונית חדשה

פורסם

השאלה היא האם אתה רוצה להשיג רק הנחה או גם אבזור חינם? כי בד"כ נותנים גם וגם.

לפני שרכשתי את הרכב ביקרתי בשני אולמות תצוגה בלבד: פיאט וסקודה. את כל השאר פסלתי מראש, חבל על הזמן שלי ושל הסוכן אם הייתי ניגש לשם.

ניגשתי בהתחלה לסוכנות פיאט, בדקתי את הרכב וכ', היה נראה לי מצויין וישבנו ליד השולחן. שם סיפרתי לנציג שהפאביה יותר מאובזרת מהפונטו, יש לה חלונות חשמל מאחור, פנסי ערפל קדמיים, מושבים יותר נוחים בהרבה, חישוקי סגסוגת, שנותנים צבע מטאלי חינם בעוד כאן צריך להוסיף 1500 ש"ח וכ' (כל מיני דברים למה נותנים בסוכנות אחרת וכאן לא נותנים.) המטרה היתה להשיג הנחה בגלל שהרכב לא מאובזר. הנציג התחיל לדבר לא יפה ורמז לי שחוץ מחיישני רוורס שהוא יכול לתת חינם, אני יכול לשכוח גם מהנחה וגם מאבזור חינם (הוא אמר שאולי אולי אם אני אבוא שבוע הבא, יעשו לי כמה גרושים הנחה ע"י נציגה יותר בכירה), ושאם אני רוצה אני מוזמן לבצע הזמנה ואם לא אני יכול לרכוש פאביה מצידו. אם אני רוצה אספקה תוך שבועיים אני צריך להזמין בצבע כחול בלבד כי זה מה שיש, ושאם לא אני צריך לחכות למעלה מחודש.

הוא גם זרק איזו הערה כאילו גם אם אני לא אזמין הם לא יפשטו רגל, ושתמיד "מפוצץ פה". הסתכלתי מסביב ולא היה שם עוד מישהו ממני. חבל, דווקא הרכב עצמו יפייפה.

ניגשתי לסוכנות סקודה ושם סיפרתי לנציג שזה לא נראה לי הגיוני שהפונטו המוצלחת נמכרת עם ר"ד מקורי ושליטה מההגה ולפאביה אין.

אז קיבלתי רדיו דיסק של קנווד עם כניסת AUX והקורא MP3 בחינם (שווי 600 ש"ח), הוצאתי לאחר מו"מ גם זוג רמקולים לדלתות האחוריות וגם זוג טוויטרים (שווי מוערך 350 ש"ח. הרכב מגיע מהמפעל עם זוג רמקולים קדמיים בלבד) וכמובן שהתקנה חינם (שווי התקנה כ- 100 ש"ח במקום פרטי).

לפני התשלום שאלתי את הנציג איך זה יכול להיות שהמחיר של הפונטו הוא 99,000 בעוד שהמחיר של הפאביה כבר הגיע ל- 105,500 ש"ח (עם תוספת תשלום של הקודנית והעלוקה). בסופו של דבר הוצאתי עוד הנחה מהמחיר המקורי בסך של עוד 1000 ש"ח, אבל זה בפירוש לא היה קל בכלל.

לפי דעתי את הרדיו דיסק נותנים לכולם, את הרמקולים בפירוש לא- היתה לידי פאביה לפני שמסרו לי את הרכב ולא היה לה רמקולים. חוץ מזה הנציג שמסר לי את הרכב התפלא איך זה יכול להיות שאצלי יש רמקולים מאחור. בכל מקרה היחס בסקודה היה בסדר גמור לפני הרכישה, הסוד הוא לגשת לסוכנות ולספר להם שהרכב של המתחרים יותר מאובזר ויותר זול.

אם אתה ניגש לסוכנויות בימים אלו- בגלל המצב הכלכלי וכמות המלאי הגדולה שתקועה בנמלים יש לך סיכוי גבוה פי 2 להוציא מהם יותר. ככל שתזמין רכב יקר יותר כך יש לך סיכוי להוציא הנחה גדולה יותר.

באיזה רכב אתה מתעניין?

פורסם

אני ספציפית מתעניין באחת מהאפשרויות: דייהטסו סיריון, סוזוקי סוויפט או מזדה 2, אך השאלה מנוסחת באופן כללי לקניית מכונית כלשהי

מבחינתי עדיפה הנחה גדולה יותר על פני אבזור, אך גם אבזור משופר לא מזיק בתנאי שהוא שימושי

פורסם

לפי מה שאני יודע יש להם הנחות מוגדרות מראש שהם יכולים להביא. פשוט מתחילים ממחיר מסויים שהוא זה הרשמי ואז יש להם הנחות מוכנות מראש.

היה לי ככה עם ההונדה סיויק, אבל הסוכנת היית נחמדה ביותר ואמרה שבגלל שלא הייתי מעצבן בזמן הרכישה (לא עשיתי להם בלגן גדול עם הנחות שאלתי פשוט מה יש וכמה וזהו), אז היא הציעה לי בעצמה הנחה של 1000 שקל על ג'אנטים, מרים חלונות חינם, מיכל דלק מלא חינם ועוד כל מיני דברים קטנים...

ככה שתלוי גם על איזה סוכן אתה נופל.

פורסם

כשהלכתי לקנות רכב אחרון הבאתי איתי חבר נודניק אמיתי שישב אצלהם בסוכנות חצי יום וז@#ן להם ת'שכל. האמת אני כבר התביישתי מה שהלך שם.

בסוף נתנו לנו בתנאי מבצע של לשכת רואי חשבון בהנחה של 7K ואיתוראן במתנה. שווי ההטבה כולל 11 אלף שקל.

פורסם
אני ספציפית מתעניין באחת מהאפשרויות: דייהטסו סיריון, סוזוקי סוויפט או מזדה 2, אך השאלה מנוסחת באופן כללי לקניית מכונית כלשהי

כמויות גדולות של מאזדה 2 וסוזוקי סוויפט תקועות בנמל אילת (יש תמונות), נסה את מזלך בסוכנויות. (בסוכנות של דלק מוטורס קצת קשה לקבל הנחה).

תלוי גם על איזה סוכן אתה נופל.

:mm_yeah: מחזק. צודק בכל מילה ובמיוחד במשפט המצוטט.

פורסם
כשהלכתי לקנות רכב אחרון הבאתי איתי חבר נודניק אמיתי שישב אצלהם בסוכנות חצי יום וז@#ן להם ת'שכל. האמת אני כבר התביישתי מה שהלך שם.

בסוף נתנו לנו בתנאי מבצע של לשכת רואי חשבון בהנחה של 7K ואיתוראן במתנה. שווי ההטבה כולל 11 אלף שקל.

על איזה רכב זה מדובר?.

יניב

• תוכן חדש...