Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6256 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

רכשתי לא מזמן פיאט בראבה שנת 2001 יד 1 100K אוטומט

לפני מספר ימים שמתי לב שלוקח לאוטו שנייה שתיים יותר להניע, אחרי ההנעה הוא נמצא מתחת לסלד הרגיל (1000) ורועד למשך כמה שניות צריך לחיצת על הגז כדיי ליצב אותו.יש לציין שלאחר מכן פעל כשורה.

לא מזמן שמתי לב שיש נזילה די רצינית האוטו מאבד מיים דיי מהר, כך שלפני כל נסיעה מלאתי לו מיים. יש לציין שהמנוע לא התחמם.

לפני יומיים נסעתי באוטו חניתי וכשניסיתי להניע אחרי 10 דקות לערך. האוטו לא הניעה ונראה כאילו הסטרטר אינו מצליח לסובב את המנוע. לאחר מספר ניסיונות הצלחתי להניע את המנוע, כמובן בקושי רב ושמתי לב לענן לבן שיוצא מהאגזוז ממש הרבה עשן.

לאחר מכן כיביתי את המנוע בדקתי שמן על הדרך ושמתי לב לצבע מוזר של השמן מין צבע בז.

יש לציין שנכון להרגע המנוע אינו מניע שוב נראה כאילו משהו עוצר אותו.

אני יודע שהתיאור שלי חובבני אך בכול זאת, אם מישהו יכול להסביר לי מה התקלה ? עלות תיקון ? אפילו מוסך באזור ראשון שמומלץ לתקן בו.

תודה מראש

פורסם

ראש מנוע.

נכנסו לך מים לתא שריפה,ובגלל זה האוטו רועד ומוציא עשן לבן.

והצבע הבז' הוא הערבוב של השמן והמים.

פורסם

אני משער שמדובר בבראבה עם מנוע 1.6 ואז יש צורך בכלים מיוחדים לביצוע עבודת ראש המנוע (רצועת התיזמון).

כמו כן צריך לראות אם כל רכיבי מע' קרור המנוע תקינים ולא הייתה התחממות מנוע שגרמה לפריצת אטם הראש.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

תודה על האבחנה

אמרת כלים מיוחדים זאת אומרת שלחלק מהמוסכים יכול להיות שלא יהיו אותם ?

כמה עלות תיקון כזה יכולה להגיע ? לא עדיף להחליף כבר מנוע?

פורסם

מעטים המוסכים הכלליים שיחזיקו כלים מיוחדים אלו אצלם.

קשה להחליט אם מייד להחליף מנוע לאחר או קודם לפרק את ראש המנוע ולראות מה נפגע בו ומה מצב המנוע עצמו.

מכיוון שמכוניות אלו כבר לא מיוצרות אז כל מנוע משומש שירכש, הן מיבוא והן מפרוקי מקומי, יהיה לא חדיש ועם ק"מ לא נמוך ומצבו לא ידוע. בכל רכישת מנוע משומש מומלץ מאוד להחליף רצועת תזמון (טיימינג) ואביזריה, שמן מנוע, מסנן שמן מנוע ומצתים (פלאגים).

בברכה - רפי לין :-)

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

רפי שלום!

למיטב ידיעתך כמה עולה מנוע לפיאט בראבה 1,6 שנת 2000?

אני קיבלתי הצעה של 7500 כולל עבודה ומע"מ, האם זה נראה לך סביר?

תודה

• תוכן חדש...