Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6378 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז כמו שאתם יודעים יש לי ברכב רכיבים של בית.

זה נכון שהם מותקנים בתיבות אטומות כמו בבית, ויש להם הרגשה של תיבה ביתית.

השאלה שלי היא כזו:

הרמקולים שלי אמורים להישמע בחדר בגודל סטנדרתי 25-30 מ"ר(תקנו אותי עם אני טועה)

ואני ברכב יושב בחלל של גג של הגג 3 מ"ר( בערך 10% ממה שהם אמורים לנגן)

אז אני רוצה לדעת עם יש אפשרות לשמוע חזק יותר?, כי בעצם הם אמורים להישמע הרבה יותר חזק.

שלא תבינון לא נכון, שומעים אצלי חזק מאוד. אבל אני רק רוצה להבין את כל הקטעה הזה.

אני יודע שברכב יש כל מיני חפצים, ואקוסטיקה לא הכי טובה, ואולי בגלל זה שומעים "חלש" יותר.

אבל 10%??? :shock:י בטוח שיש הסבר יותר משכנע ואני רוצה לדעת אותו.

תודה לכל העוזרים.

נ.ב יכול להיות שזה קשור לחשמל,או להגברה?

כי המגבר לרכב מקבל סה"כ 14.4 V לאומת חשמל ביתי שמקבל 220V

אני לא יודע אולי אני מדבר שטוית אבל אשמח לקצת אור בנושא.

פורסם

מרבית הרמקולים הביתיים עובדים בהתנגדות של 8 OHM.

ברכב זה 4 OHM (עזוב סאבים..), משמע העוצמה אמורה לרדת.. - אבל 10% ?

...CASKA for life

פורסם

נכון

מגבר של 100 וואט ב4 אום יוציא 50 וואט ב8 אום ו200 וואט ב2 אום (בתאוריה - לרוב בגלל ספקי כח לא מספיק חזקים מגברים לא מכפילים את עצמם)

דהיינו, אם יש לך מגברים של 100 וואט, ואתה זורק עליהם רכיב ביתי 8 אום אז אתה כרגע מנצל אותם רק ב50 וואט, מצד שני לרוב הסאונד יותר איכותי ופחות מעוות

פורסם

אני חושב שהבנתי אז בעצם מה שאתה אומר עם הייה לי רכיב של 8 אום.שהוא מוציא לצורך העניין 100 RMS ואני משדך לו את הדול מונו , אז הרמקול יקבל בדיוק את מה שהוא צריך והיה חזק יותר ופחות מעווט?

ועוד שאלה כל מגבר עומד בעומס של 8 אום? נגיד הדול מונו של ג'נסיס?

אני יודע שהJL עובדים ב8 אום .

פורסם

8 אום זה לא עומס

זה בדיוק להפך

מגבר לרכב שפועל ב8 אום אתה מקל עליו

בקשר לשאלה אם יש לך רכיב עם התנגדות 8 אום שיכול לקבל עד מאה וואט RMS, תשדך לו מגבר של 200 וואט RMS ב4 אום, הוא יקבל בדיוק את המאה שהוא צריך ב8 אום

בפועל מומלץ מגבר חזק יותר ולכוון כמו שצריך, ככה שום רכיב לא מתאמץ והכל עובד כמו שצריך

פורסם

אני לא מבין למה אתם מנסים להשוות תפוזים לעגבניות.

זה מותקן לך ברכב - זה עובד טוב ונשמע טוב? עזוב אותך.

קודם כל התהודה שיש לך בחדר, ההד רום שיש לך והפריסה של גלי הקול שאתה מקבל כשאתה יושב במרחק של 3 מטר מהרמקולים לעומת 70 ס"מ במקרה הטוב - אין לך שום צורה או יכולת לקבל תוצאה כזו ברכב.

מגבר ביתי ורמקולים ביתיים אמנם מתוכננים לעבוד בהתנגדות של 8 אוהם אבל היות והמתח בזרם חליפין הוא מאוד גבוה, המגבר הביתי צורך אמפראז' נמוך מאוד בכדי לספק לרמקולים את ההספק לו הם זקוקים בכדי לעבוד.

לעומת זאת כשעובדים בזרם ישיר (DC) האמפראז' עולה לנתונים מגוחכים פשוט ולכן הורידו בהתנגדות של הרכיבים בכדי לקבל יותר הספק וככה לקבל גם עוצמה יחסית לאוזן שהיא יותר גבוהה.

כל דבר נעשה מהשיקולים שלו. ו"חזק" זה עניין יחסי - יחסי לאוזן שלך, יחסי למיקום שלך, יחסי לתנאי העבודה שלך.

שוב - אל תעשו השוואה בין תפוזים לשאר ירקות.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

כשיש רמקול בחדר, אתה יותר מקשיב לחדר מאשר לרמקול. החדר, ועצם העובדה שהכל נמצא רחוק ממך מגבירים את העוצמה שהאוזן שלך "רואה" מהרמקול. השתקפויות והבשלת גלים בחדר שונים כמעט לחלוטין ברכב. בעוד בבית משתמשים בתיבות גובה מטר, ואחוזי לואדינג שונים ביחס של מיקום הרמקול ליד קיר, בהתאם למרחק שאתה נמצא ממנו, ברכב אתה יושב ישירות מול הרמקול, שקל מאוד להגיע לסוף המהלך / יכולת שלו כמעט בלי לקבל עוצמה כמו שציפית.

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

מצטער שאני נדחף ככה לת'רד אבל עניין אותי הנושא של טוויטר שמיועד לעבוד בסביבה בייתית ומותקן ברכב,איך זה ישמע?

המרחק מהאוזן לטוויטר לא קצר מדי?

זה מומלץ בכלל?

• תוכן חדש...